Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicce gratuluje synka
tez bym chciala synka bo córcie juz mam ale jak bedzie druga dziewczynka tez bedzie kochane aby wszystko bylo dobrze i zdrowe bylo.
Dzis malo tu zagladam i nie moge was nadrobic z postami corka mi marudzi caly dzien i musze sie z nia bawic a i stan podgoraczkowy tez miala a tak to jak jej nic nie dolego to sama potrafi sie zajac czyms zabawic.migussia lubi tę wiadomość
-
Ola kurcze musiałaś się najeść strachu przy tej stłuczce. Ja jeżdżę bez tych adapterów ale obsesyjnie myślę o tym że może coś się przydarzyć mimo że w życiu nie miałam żadnej kolizji ale baranów na drodze jest niemało
i nie wszystko od nas zależy, można uważać nie wiadomo jak a tu wyjedzie jakiś idiota i problem gotowy
Alicce gratuluję synka!
Kurde i zazdroszczę Wam że lekarze Wam mówią płeć.
Ja byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest ok ogólnie, gin nie był tylko zadowolony z kolejnego przeziębienia. Dla mnie najgorsze jest to że nie można psikać żadnym Nasivinem. Zatkany nos w nocy to masakra, jak żyć?
Dzidziusia tylko szybko podejrzeliśmy, machał rączkami i nóżkami, w ogóle sobie tam jakieś swoje akrobacje robił. Uspokaja ten widokPróbowałam go o tą płeć podpytać ale dalej uparcie twierdzi że jest za wcześnie. No ja pierd***
Za 3 tyg idę z Mężem na usg prywatnie i w nosie go mam
A co ubranek to ja nie znoszę kaftaników i śpiochów. Pajacyki są przynajmniej dla mnie z własnego doświadczenia najwygodniejsze. Poza tym większość firm szyje właśnie pajacyki, kaftaniki i śpioszki to chyba głównie polskie firmy mają w ofertach - mi się one poza tym po prostu nie podobają.i.am.chappie, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też chcę płeć znać, za tydzień może się uda, jak nie to w nowym roku dopiero na tym połówkowym...
Ola współczuję, gdybym do pracy nie chodziła wpadłabym z wizytąa właśnie jaki szpital, miejski czy biziela?
Co do smarowania ja używam masła shea - naturalne, hipoalergiczne i super nawilża i niby działa przeciw rozstępom.
Malva bierz wózek, bo się jeszcze teściowa rozmyślii kuruj się, ciepła kołdra, termofor i dużo witaminy C
malvva lubi tę wiadomość
-
felicce gratuluje dziewczynki
alicce gratuluje chlopczyka , tez obstawialam u Ciebie chlopca
Ola ale duren dobrze ze nic wam sie nie stalo
negra to jutro zobaczymy co doktorek na kacu powie
Moj P wzial sobie kilka dni wolnego bo jest chory (czytajcie ma katarek delikatny ;-)ale juz jest umieralnia jego zdaniem masakra)..no i ogladamy jakis serial the last man of earthwiecie co i nawet smieszny jest...Marietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
migussia wrote:mejbi, jesteśmy na podobnym etapie, to pewnie w środę też jeszcze mi nie powie jaka płeć
Swoją drogą, mnie ciekawi czy synek czy córeczka ale mój mąż twardo namawia mnie, żeby czekać z tym do 27 maja, trzeba będzie jakoś go przekonac do zmiany zdania
Migussia ja myślę że to dużo zależy od lekarza. Ten mój po prostu nie chce mówić przed połówkowym i chociażby się stanęło przed nim na głowie to on zawsze mówi że za wcześnie i koniec. Chyba się tak asekuruje przed ewentualną pomyłką. Ehh... Tu dziewczynom lekarze już nawet w 12 sprawdzali. Ja i tak u niego to tylko podgladam dzidzię przy okazji wizyty bez większych pomiarów itd. Na każde większe usg chodzę do innego lekarza z super sprzętem. Za 3 tygodnie idziemy z Mężem przed samymi świetami tak dla siebie po prostu bo on nie był ze mną na żadnym usg i wtedy to liczę że już na pewno się dowiemy, chyba że nam maluch psikusa zrobi i nie pokaże co tam maA Twój Mąż serio nie jest ciekawy i nie chcę wiedzieć? To się rzadko zdarza
migussia lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:witam sie z wami w 17 tygodniu..yupiiii....
A łóżeczko bardzo fajne podoba mi sie super
Moj byl obejrzal i jest w auper stanie bp coreczka tych ludzi spala z nimi a teraz kupuja juz lozeczko bez szczebelkow. Jutro odbierzemy zlozone i bedzie czelac w pokoiku
Kuruje kuruje sie
Moze i dobrze ze teraz to przrziebienie to do 15 grudnia na wizyte wydobrzejei.am.chappie lubi tę wiadomość
-
O matko doczytałam
Nie było mnie od wczoraj wieczora i tyle stron.
Hahahah Felice rozwaliłaś mnie tym combosem. O fuck jak się uśmiałam.
Gratuluję wizyt dziewczyny i pięknych córeczek i synków.
Paulina - ja w pierwszym trym miałam wielką ochotę na seks. Czułam się cały czas podniecona, a teraz średnio mimo wszystko chętnie bym pobaraszkowała ale się boimy.
Nie pamiętam co Wam miała odpisać.
Alice- nie przejmuj się, mój to nawet maluszka nie mierzy, a od OM odstaje jakieś 4-5 dniTylko ja zaszłam w ciążę prawdopodobnie w 23 dc.
Ja mam balsam antycellulit/ujędrniający a drugi przeciwko rozstępom z Bielendy i świetnie nawilża. A na nogi i ramiona mam balsam evree - pierwszy raz kupiłam ma mega zapach i świetnie nawilża.
Dziewczyny co do ruchów - dziś poczułam takie jakby szarpnięcie. Bardzo mocno wyraźne, nie bąbelki żadne tylko bezbolesne szarpnięcie - ciekawa jestem czy to maluch czy sobie wkręcamFeliceGatto, Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Mi powiedział gin, że płeć powie dopiero w 18 tc a ja byłam w 15+ i mi powiedział jednak
Dziewczyny jak lekarze badają szyjki? Badają Was wziernikami? Bo mi nie rozchyla tylko palcem bada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:33
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Luna ja dzisiaj gadałam ze swoim o ruchach, no i powiedział że za dwa tygodnie powinnam sie spodziewać pierwszych ruchów bo ja póki co nic nie czuję mimo że to moja druga ciąża. Też chcę już! Zwłaszcza jak widziałam na usg jak się ruszał dzidziuś i aż trudno uwierzyć że tego nie czuć
A i jeszcze z ciekawostek Wam powiem że w sumie ze dwa tygodnie temu jakoś byłam na tym prenatalnym usg, robił przez brzuch ale bardzo nisko musiał tą sondą (to się nazywa sonda?) jeździć a dzisiaj już dużo bliżej pod pępkiem
Dobrze wiedzieć bo wiem gdzie rękę trzymać, szybko się podniosło
Szyjkę gin mi bada też bez wziernika. Na szczęściewstrętne urządzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:35
luna91 lubi tę wiadomość
-
migussia wrote:No to możecie mieć super prezent na Święta aby tylko maleństwo się ułożyło jak trzeba. Ja zobaczę co w środę lekarz powie, bo wcześniej badał mnie w 9 tygodniu a kolejne badanie genetyczne i jakiś inny tym się zajmuje. Szczerze to nawet nie znam się czy u mojego jest dobry sprzęt czy nie, ale sporo ciężarnych widzę znakiem tego, że chyba tragedii nie ma. Tak czy siak planuję zapisać się jeszcze gdzieś prywatnie
A mój Mąż poważnie nie chce teraz znać płci, pytam jakie ciuchy jaka pościel a on mi na to : Unisex, zdziwiona byłam że zna takie słowa hehe
W środę idzie ze mną to może zmieni zdanie, bo jeżeli nie będzie chciał zmienić zdania to trzeba będzie to uszanować.
Mam nadzieję że zmieni zdanie i będzie chciał wiedziećja bym chyba nie wytrzymała do końca ciąży, niby kiedyś kobiety rodziły i nie wiedziały kogo noszą pod sercem ale czasy mamy takie a nie inne, da się podejrzeć malucha i ja bardzo chcę wiedzieć i Mąż na szczęście też
fajnie że Mąż idzie z Tobą, może jak zobaczy dzidziusia na usg to będzie chciał się dowiedzieć czy to synek czy córeczka
migussia lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Mi powiedział gin, że płeć powie dopiero w 18 tc a ja byłam w 15+ i mi powiedział jednak
Dziewczyny jak lekarze badają szyjki? Badają Was wziernikami? Bo mi nie rozchyla tylko palcem bada.
Mi jak dwa tygoddnie temu zajrzala wziernikiem to powiedziala ze mam zaczerwieniona szyjke cokolwiel to znaczy -
migussia wrote:A mój Mąż poważnie nie chce teraz znać płci, pytam jakie ciuchy jaka pościel a on mi na to : Unisex, zdziwiona byłam że zna takie słowa hehe
W środę idzie ze mną to może zmieni zdanie, bo jeżeli nie będzie chciał zmienić zdania to trzeba będzie to uszanować.
Teraz już chce wiedziećmejbi, i.am.chappie, bimba, migussia lubią tę wiadomość
-
helutka wrote:Mój też miał przez moment taki etap, że nie chce wiedzieć... Ale przyznał się czemu - jakby się okazało, że dziewczynka, to jego plany co do kupna zabawek ległyby w gruzach
Teraz już chce wiedzieć
Haha Helutka dobre
My mamy córeczkę i wiadomo jak jest - różowo, lalkowo itd
Myślę że gdybyśmy mieli synka teraz to Mąż przeżyłby drugie dzieciństwoluna91, Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość
-
No niestety taki lekarz mi sie trafil ale nawet nie zapisalam sie juz nawet do niego na wizyte zwolnienie dal mi di 21 grudnia wiec do tego co pojde 4 grudnia to na nastepna wizyte umowie sie tak na 21 zeby dalej zwolnienie dal. A i zapomnialam wam napisac ze napisal mi kartke do Medycyny Pracy ze jestem zdolna do pracy heheh. Kolezanka do niego chodzi tez w ciazy i bez problemu daje jej zwolnienia tylko ze ona w innej przychodni ale tez na NFZ. Ale dzisiaj w poczekalni rozmawialam z kilkoma dziewczynami i starszymi kobietami i wszyscy mowili ze on w tej przychodni co ja chodze to przyjmuje na odpieprz.
Na wadze -2kg ale to przy diecie cukrzycowej normalne.No to teraz czekam do piatku zobaczymy jak sie spisze nowy lekarz hehe
Ola ja tez dzisiaj o malo z mezem i corka nie mielismy wypadku bo nam wymusil pierwszenstwo pajac jeden.