X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce gratuluje synka :-) tez bym chciala synka bo córcie juz mam ale jak bedzie druga dziewczynka tez bedzie kochane aby wszystko bylo dobrze i zdrowe bylo.

Dzis malo tu zagladam i nie moge was nadrobic z postami corka mi marudzi caly dzien i musze sie z nia bawic a i stan podgoraczkowy tez miala a tak to jak jej nic nie dolego to sama potrafi sie zajac czyms zabawic.

migussia lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice witamy w niebieskiej drużynie :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kurcze musiałaś się najeść strachu przy tej stłuczce. Ja jeżdżę bez tych adapterów ale obsesyjnie myślę o tym że może coś się przydarzyć mimo że w życiu nie miałam żadnej kolizji ale baranów na drodze jest niemało :/ i nie wszystko od nas zależy, można uważać nie wiadomo jak a tu wyjedzie jakiś idiota i problem gotowy

Alicce gratuluję synka!

Kurde i zazdroszczę Wam że lekarze Wam mówią płeć.
    Ja byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest ok ogólnie, gin nie był tylko zadowolony z kolejnego przeziębienia. Dla mnie najgorsze jest to że nie można psikać żadnym Nasivinem. Zatkany nos w nocy to masakra, jak żyć? :P

Dzidziusia tylko szybko podejrzeliśmy, machał rączkami i nóżkami, w ogóle sobie tam jakieś swoje akrobacje robił. Uspokaja ten widok :) Próbowałam go o tą płeć podpytać ale dalej uparcie twierdzi że jest za wcześnie. No ja pierd*** :P Za 3 tyg idę z Mężem na usg prywatnie i w nosie go mam :P

A co ubranek to ja nie znoszę kaftaników i śpiochów. Pajacyki są przynajmniej dla mnie z własnego doświadczenia najwygodniejsze. Poza tym większość firm szyje właśnie pajacyki, kaftaniki i śpioszki to chyba głównie polskie firmy mają w ofertach - mi się one poza tym po prostu nie podobają.

i.am.chappie, FeliceGatto lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:52

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę płeć znać, za tydzień może się uda, jak nie to w nowym roku dopiero na tym połówkowym...
    Ola współczuję, gdybym do pracy nie chodziła wpadłabym z wizytą ;) a właśnie jaki szpital, miejski czy biziela?
    Co do smarowania ja używam masła shea - naturalne, hipoalergiczne i super nawilża i niby działa przeciw rozstępom.
    Malva bierz wózek, bo się jeszcze teściowa rozmyśli :D i kuruj się, ciepła kołdra, termofor i dużo witaminy C :)

malvva lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felicce gratuluje dziewczynki
    alicce gratuluje chlopczyka , tez obstawialam u Ciebie chlopca
    Ola ale duren dobrze ze nic wam sie nie stalo
    negra to jutro zobaczymy co doktorek na kacu powie ;-)

Moj P wzial sobie kilka dni wolnego bo jest chory (czytajcie ma katarek delikatny ;-)ale juz jest umieralnia jego zdaniem masakra)..no i ogladamy jakis serial the last man of earthwiecie co i nawet smieszny jest...

Marietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z wami w 17 tygodniu..yupiiii....
    A łóżeczko bardzo fajne podoba mi sie super

migussia, i.am.chappie, mejbi, xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pajacow nie lubię, dla mnie najlepszy zestaw na teraz to body + polspiochy a wcześniej body + spiochy jak był mniejszy

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    mejbi, jesteśmy na podobnym etapie, to pewnie w środę też jeszcze mi nie powie jaka płeć :( Swoją drogą, mnie ciekawi czy synek czy córeczka ale mój mąż twardo namawia mnie, żeby czekać z tym do 27 maja, trzeba będzie jakoś go przekonac do zmiany zdania :)

Migussia ja myślę że to dużo zależy od lekarza. Ten mój po prostu nie chce mówić przed połówkowym i chociażby się stanęło przed nim na głowie to on zawsze mówi że za wcześnie i koniec. Chyba się tak asekuruje przed ewentualną pomyłką. Ehh... Tu dziewczynom lekarze już nawet w 12 sprawdzali. Ja i tak u niego to tylko podgladam dzidzię przy okazji wizyty bez większych pomiarów itd. Na każde większe usg chodzę do innego lekarza z super sprzętem. Za 3 tygodnie idziemy z Mężem przed samymi świetami tak dla siebie po prostu bo on nie był ze mną na żadnym usg i wtedy to liczę że już na pewno się dowiemy, chyba że nam maluch psikusa zrobi i nie pokaże co tam ma :P A Twój Mąż serio nie jest ciekawy i nie chcę wiedzieć? To się rzadko zdarza :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    witam sie z wami w 17 tygodniu..yupiiii....
    A łóżeczko bardzo fajne podoba mi sie super

Moj byl obejrzal i jest w auper stanie bp coreczka tych ludzi spala z nimi a teraz kupuja juz lozeczko bez szczebelkow. Jutro odbierzemy zlozone i bedzie czelac w pokoiku :)

Kuruje kuruje sie :)
    Moze i dobrze ze teraz to przrziebienie to do 15 grudnia na wizyte wydobrzeje :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko doczytałam :) Nie było mnie od wczoraj wieczora i tyle stron.

Hahahah Felice rozwaliłaś mnie tym combosem. O fuck jak się uśmiałam.

Gratuluję wizyt dziewczyny i pięknych córeczek i synków.

Paulina - ja w pierwszym trym miałam wielką ochotę na seks. Czułam się cały czas podniecona, a teraz średnio mimo wszystko chętnie bym pobaraszkowała ale się boimy.

Nie pamiętam co Wam miała odpisać.

Alice- nie przejmuj się, mój to nawet maluszka nie mierzy, a od OM odstaje jakieś 4-5 dni :) Tylko ja zaszłam w ciążę prawdopodobnie w 23 dc.

Ja mam balsam antycellulit/ujędrniający a drugi przeciwko rozstępom z Bielendy i świetnie nawilża. A na nogi i ramiona mam balsam evree - pierwszy raz kupiłam ma mega zapach i świetnie nawilża.

Dziewczyny co do ruchów - dziś poczułam takie jakby szarpnięcie. Bardzo mocno wyraźne, nie bąbelki żadne tylko bezbolesne szarpnięcie - ciekawa jestem czy to maluch czy sobie wkręcam :P

FeliceGatto, Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział gin, że płeć powie dopiero w 18 tc a ja byłam w 15+ i mi powiedział jednak :)

Dziewczyny jak lekarze badają szyjki? Badają Was wziernikami? Bo mi nie rozchyla tylko palcem bada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:33

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja dzisiaj gadałam ze swoim o ruchach, no i powiedział że za dwa tygodnie powinnam sie spodziewać pierwszych ruchów bo ja póki co nic nie czuję mimo że to moja druga ciąża. Też chcę już! Zwłaszcza jak widziałam na usg jak się ruszał dzidziuś i aż trudno uwierzyć że tego nie czuć ;) A i jeszcze z ciekawostek Wam powiem że w sumie ze dwa tygodnie temu jakoś byłam na tym prenatalnym usg, robił przez brzuch ale bardzo nisko musiał tą sondą (to się nazywa sonda?) jeździć a dzisiaj już dużo bliżej pod pępkiem :) Dobrze wiedzieć bo wiem gdzie rękę trzymać, szybko się podniosło :)

Szyjkę gin mi bada też bez wziernika. Na szczęście :P wstrętne urządzenie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:35

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:52

mejbi lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    No to możecie mieć super prezent na Święta aby tylko maleństwo się ułożyło jak trzeba. Ja zobaczę co w środę lekarz powie, bo wcześniej badał mnie w 9 tygodniu a kolejne badanie genetyczne i jakiś inny tym się zajmuje. Szczerze to nawet nie znam się czy u mojego jest dobry sprzęt czy nie, ale sporo ciężarnych widzę znakiem tego, że chyba tragedii nie ma. Tak czy siak planuję zapisać się jeszcze gdzieś prywatnie :) A mój Mąż poważnie nie chce teraz znać płci, pytam jakie ciuchy jaka pościel a on mi na to : Unisex, zdziwiona byłam że zna takie słowa hehe :) W środę idzie ze mną to może zmieni zdanie, bo jeżeli nie będzie chciał zmienić zdania to trzeba będzie to uszanować.

Mam nadzieję że zmieni zdanie i będzie chciał wiedzieć :) ja bym chyba nie wytrzymała do końca ciąży, niby kiedyś kobiety rodziły i nie wiedziały kogo noszą pod sercem ale czasy mamy takie a nie inne, da się podejrzeć malucha i ja bardzo chcę wiedzieć i Mąż na szczęście też :) fajnie że Mąż idzie z Tobą, może jak zobaczy dzidziusia na usg to będzie chciał się dowiedzieć czy to synek czy córeczka :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mi powiedział gin, że płeć powie dopiero w 18 tc a ja byłam w 15+ i mi powiedział jednak :)

Dziewczyny jak lekarze badają szyjki? Badają Was wziernikami? Bo mi nie rozchyla tylko palcem bada.

Mi jak dwa tygoddnie temu zajrzala wziernikiem to powiedziala ze mam zaczerwieniona szyjke cokolwiel to znaczy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    A mój Mąż poważnie nie chce teraz znać płci, pytam jakie ciuchy jaka pościel a on mi na to : Unisex, zdziwiona byłam że zna takie słowa hehe :) W środę idzie ze mną to może zmieni zdanie, bo jeżeli nie będzie chciał zmienić zdania to trzeba będzie to uszanować.
    Mój też miał przez moment taki etap, że nie chce wiedzieć... Ale przyznał się czemu - jakby się okazało, że dziewczynka, to jego plany co do kupna zabawek ległyby w gruzach ;) :P
    Teraz już chce wiedzieć :)

mejbi, i.am.chappie, bimba, migussia lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Mój też miał przez moment taki etap, że nie chce wiedzieć... Ale przyznał się czemu - jakby się okazało, że dziewczynka, to jego plany co do kupna zabawek ległyby w gruzach ;) :P
    Teraz już chce wiedzieć :)

Haha Helutka dobre :D
    My mamy córeczkę i wiadomo jak jest - różowo, lalkowo itd ;)
    Myślę że gdybyśmy mieli synka teraz to Mąż przeżyłby drugie dzieciństwo :D

luna91, Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Haha Helutka dobre :D
    My mamy córeczkę i wiadomo jak jest - różowo, lalkowo itd ;)
    Myślę że gdybyśmy mieli synka teraz to Mąż przeżyłby drugie dzieciństwo :D
    no i tylko o to pewnie chodzi :)

mejbi lubi tę wiadomość

• baśka86 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety taki lekarz mi sie trafil ale nawet nie zapisalam sie juz nawet do niego na wizyte zwolnienie dal mi di 21 grudnia wiec do tego co pojde 4 grudnia to na nastepna wizyte umowie sie tak na 21 zeby dalej zwolnienie dal. A i zapomnialam wam napisac ze napisal mi kartke do Medycyny Pracy ze jestem zdolna do pracy heheh. Kolezanka do niego chodzi tez w ciazy i bez problemu daje jej zwolnienia tylko ze ona w innej przychodni ale tez na NFZ. Ale dzisiaj w poczekalni rozmawialam z kilkoma dziewczynami i starszymi kobietami i wszyscy mowili ze on w tej przychodni co ja chodze to przyjmuje na odpieprz.
    Na wadze -2kg ale to przy diecie cukrzycowej normalne.No to teraz czekam do piatku zobaczymy jak sie spisze nowy lekarz hehe
    Ola ja tez dzisiaj o malo z mezem i corka nie mielismy wypadku bo nam wymusil pierwszenstwo pajac jeden.

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ