X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    nie popuszczaj, mój jest teraz załamany bo musi wszystko robić a ja leżę i dobrze mu :P jak miał dobrze to nie doceniał to teraz zobaczy jak będzie miał jeszcze lepiej haha
    A On jest nauczony ze wszyscy robia wszystko za niego i tu jest problem , chyba oczekuje tego samego odemnie ja wiem ze jestem za dobra ale taka juz jestem ze kiedy sama cos moge zrobic to nie bede go prosila ale wiem ze sama moge za kilka miesiecy nie dac sobie juz rady a On mi nie pomoze bo praca i spanie ...czym wiecej pokazemy ze mozemy zrobic tym wiecej beda chcieli bysmy robily, oczywiscie nie wszyscy ..My tez oboje uczymy sie siebie i docieramy bo krotko mieszkamy razem dzieki za wysluchanie

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:54

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Pierwszy raz??!! Tym bardziej jestem pod jeszcze większym wrażeniem, ja nawet kolorów dobrać bym nie potrafiła :P

Ja jeszcze nie rozglądałam się za mebelkami, podobają mi się białe i mam nadzieje że takie kupimy :)

Anniusia to fajną masz teściową, moja poza swoimi 2 wnukami, które już ma świata nie widzi.. Nawet jak coś planuje w przyszłości, coś tłumaczy wnukom to nie uwzględnia naszego maleństwa. Mam nadzieję, że to się zmieni bo jakoś nie chciałabym aby moje dziecko było gorzej traktowane :(

mój mąż jest jedynakiem, to będzie ich pierwsza i jedyna wnuczka, oczywiście teściowa wolałaby wnuka ale ja mam to w 4 literach, powiem tak toleruję ją ale lepiej mi jak ją rzadko widzę :D wiesz co może porozmawiaj z nią o tym? moja babcia ma 6 wnuków a tylko 2 uznaję i ciągle o nich gada a najśmieszniejsze jest to,że oni mają ją gdzieś :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    A On jest nauczony ze wszyscy robia wszystko za niego i tu jest problem , chyba oczekuje tego samego odemnie ja wiem ze jestem za dobra ale taka juz jestem ze kiedy sama cos moge zrobic to nie bede go prosila ale wiem ze sama moge za kilka miesiecy nie dac sobie juz rady a On mi nie pomoze bo praca i spanie ...czym wiecej pokazemy ze mozemy zrobic tym wiecej beda chcieli bysmy robily, oczywiscie nie wszyscy ..My tez oboje uczymy sie siebie i docieramy bo krotko mieszkamy razem dzieki za wysluchanie

u mnie to samo, teściowa jedynaka rozdziadowała ale ja sobie na takie coś nie pozwolę, ja uważam,że skoro kobieta pracuję na etacie to dlaczego ma jeszcze sama w domu ogarniać a facet może wtedy spać? sorry ale ja nie byłam za równouprawnieniem. :P to samo jak kobieta z dziećmi w domu przecież to też jest praca jak na etat a czasem nawet więcej. ja wyszłam z domu gdzie kobieta była szanowana a u mojego Męża matka traktuję się jak służąca a teść noc nie robi oprócz leżenia na kanapie. Dla mnie to jest chore:D

bereda11, luna91 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co sądzicie o szumisiach?

http://allegro.pl/szumisie-szumis-glowka-szumiacy-mis-na-sen-kolki-i5781116569.html

kupujecie?, mamy mające dzieciaczki macie takie coś?

chyba takiego tematu nie było u nas...

3jgxxzkra9730jiu.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sms do męża: " a i wide bo pike ostatnio już utelke" i siedzę zadowolona a on dzwoni,że o co mi chodzi a chciałam,żeby kupił wodę mi bo piję ostatnią butelkę :D

mój telefon mnie rozwala :D

mejbi, migussia, bereda11, Agusia ;), FeliceGatto, Clio_99, i.am.chappie, Palinas89, luna91 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    u mnie to samo, teściowa jedynaka rozdziadowała ale ja sobie na takie coś nie pozwolę, ja uważam,że skoro kobieta pracuję na etacie to dlaczego ma jeszcze sama w domu ogarniać a facet może wtedy spać? sorry ale ja nie byłam za równouprawnieniem. :P to samo jak kobieta z dziećmi w domu przecież to też jest praca jak na etat a czasem nawet więcej. ja wyszłam z domu gdzie kobieta była szanowana a u mojego Męża matka traktuję się jak służąca a teść noc nie robi oprócz leżenia na kanapie. Dla mnie to jest chore:D
    i ja i mój P pochodzimy z domu gdzie kobiety sie malo szanuje i duzo pracuja wiec tu jest maly problem ze ja Go ucze ale i siebie rowniez czesto strofuje ze za duzo robie i za dobra jestem...Nie wyobrazam sobie na ta chwile zebym lezala w domu caly dzien i nic nie robila bo ja popoludniami juz padam i leze tylko ze juz wtedy ogarne wszystko i to mu czasami nie pasuje i mowi ze mi chyba za dobrze jest ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny co sądzicie o szumisiach?

http://allegro.pl/szumisie-szumis-glowka-szumiacy-mis-na-sen-kolki-i5781116569.html

kupujecie?, mamy mające dzieciaczki macie takie coś?

chyba takiego tematu nie było u nas...

Czytałam o nich :) to chyba zależy od dzieciaczka czy się sprawdzi czy nie. Jeśli on faktycznie szumi jak suszarka to ja bym najpierw wypróbowała suszarkę a potem ewentualnie stówkę wydała na szumisia ;)

Ogólnie przy drugim dziecku będę chyba rozsądniejsza :D bo przy córce która się urodziła pierwsza to był szał i właśnie wiele takich stówek poszło w kosmos bo kupowałam jak głupia a potem się okazywało że a to coś się nie sprawdziło a to nie przydało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 16:55

Agusia ;) lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Parę razy próbowałam jej coś zasugerować, tak podczas rozmowy wspominałam że miałam tylko jedną babcię, która faworyzowała 3 wnuków i wspominałam to tak jako traumatyczne dla mnie przeżycie. W końcu dziecko nie rozumie, że babcia po prostu jest dziwna, tylko będzie winy w sobie szukać... Ale czy zrozumiała o co mi chodziło? Nie mam pojęcia, mam nadzieję że tak, zobaczymy jak się urodzi, jeżeli dalej będzie takie podejście to jej powiem co myślę.

Swoją drogą dziwne podejście, że wolą wnuka czy wnuczkę denerwuje mnie to okropnie.. Najważniejsze, że będzie i całe i zdrowe wśród rodziny wszyscy powinni się cieszyć, a tu jakieś preferencje jeszcze eh

wiesz ona woli chłopców tak twierdzi i nawet ma chrześnicę dziewczynkę i narzeka bo wolałaby mieć chrześniaka chłopca, mnie też to wkurza, bo najważniejsze żeby zdrowe ale powiem Ci że w sumie troszkę się cieszę,że jej na złość :D na szczęście moi rodzice są zachwyceni,że będzie wnuczka a mój tata jak usłyszał płeć to podskakiwał z radości mimo,że syna nie ma to zawsze mówił,że wolał córki chociaż go nieźle z kasy spłukały, szczególnie moja siostra swego czasu
    :D

albo powiedz mężowi żeby z nią porozmawiał w sumie może tak byłoby najlepiej :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Mój sms do męża: " a i wide bo pike ostatnio już utelke" i siedzę zadowolona a on dzwoni,że o co mi chodzi a chciałam,żeby kupił wodę mi bo piję ostatnią butelkę :D

mój telefon mnie rozwala :D
    to bylo dobre , czytalam kilka razy bo myslalam ze cos zle widze i rozumuje ha ha ha zanim od razu przeczytac cala wiadomosc

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    zrobiłam dość dużą kulę ze styropianu i pistoletem takim co klej ładujesz poprzyklejałam bombki. a jak zrobić to na filmiku na You tobe obejrzałam.
    Potrzeba duuużo bombek ale kupiłam takie najtańsze plastikowe w tesco po 4,99
    Uwielbiam takie rzeczy robić choć pochłania to dużo czasu.

podeślę jeszcze link na YT? musze zaopatrzyć się w klej na gorąco . a kule jakiej średnicy masz?

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    to bylo dobre , czytalam kilka razy bo myslalam ze cos zle widze i rozumuje ha ha ha zanim od razu przeczytac cala wiadomosc

no ja właśnie mam taki zaciesz teraz z tego, aż brzuch już nie boli :D

bereda11 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Czytałam o nich :) to chyba zależy od dzieciaczka czy się sprawdzi czy nie. Jeśli on faktycznie szumi jak suszarka to ja bym najpierw wypróbowała suszarkę a potem ewentualnie stówkę wydała na szumisia ;)

Ogólnie przy drugim dziecku będę chyba rozsądniejsza :D bo przy córce która się urodziła pierwsza to był szał i właśnie wiele takich stówek poszło w kosmos bo kupowałam jak głupia a potem się okazywało że a to coś się nie sprawdziło a to nie przydało ;)

kurcze a mnie tak się podobają te misie chyba zauroczyły mnie, poproszę siostrę ona będzie chrzestną Helenki żeby nam kupiła, moja siostra to zakupoholiczka najwyżej będzie jedną sukienkę mniej miała :D :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Zrobiłam drugie drzewko. To będzie dekorowało nasz domek :-)
    1fb67297055e97edmed.jpg

Świetne :D a z czego zrobiłaś tą nóżkę drzewka i jak ono siedzi tam stabilnie? :D
    Kurcze może i ja takie zrobię :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    i ja i mój P pochodzimy z domu gdzie kobiety sie malo szanuje i duzo pracuja wiec tu jest maly problem ze ja Go ucze ale i siebie rowniez czesto strofuje ze za duzo robie i za dobra jestem...Nie wyobrazam sobie na ta chwile zebym lezala w domu caly dzien i nic nie robila bo ja popoludniami juz padam i leze tylko ze juz wtedy ogarne wszystko i to mu czasami nie pasuje i mowi ze mi chyba za dobrze jest ...

Kochana ja na Twoim miejscu odpuściłabym, pamiętaj nie możesz się przemęczać, teraz jest was dwoje, widzisz ja latałam jak szalona i co? teraz mam leżeć bo mnie więzadła bolą więc najwyżej lekko obrośniecie w brud a może wtedy panicz się zorientuję,że trzeba pomóc, w końcu nosimy ich dzieci:) naprawdę faceci też powinni móc być w ciąży.. albo chociaż mieć okres:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:24

• migussia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Hehehe to dobre ziółko z Ciebie jak nawet płeć na przekór teściowej hehehe :)
    Faktycznie dziwna z niej kobieta, zwłaszcza że jednego syna ma i tutaj zamiast się cieszyć to wymyśla.. Jeszcze chrześniaczka nie podoba sie.. Dziwna, dziwna no swoją drogą zrozumiałe, że woli chłopców ale trzeba jej powiedzieć, że to inna miłość będzie niż ta do męża hehehe :D

Mówiłam mężowi ale on twierdzi, że mam skłonności do nadinterpretacji. Nie widzi tego, czy nie chce widzieć nie mam pojęcia. Poczekam cierpliwie aż się urodzi, chyba że w końcu od samego patrzenia się popłaczę, to wtedy jej powiem.
    Swoją drogą najbardziej faworyzuje pierwszego syna córki, cały czas mówi a mój pierwszy wnuczek..
    Denerwuje mnie to, zwłaszcza że pierwszym wnukiem / wnuczką było by nasze dziecko i ona dobrze o tym wie..

Ech szkoda gadać Temat teściowych - temat rzeka. Mam nadzieje, że moja jakoś się ogarnie, zmieni podejście, bo trzeba jakoś znosić jej obecność ( mieszkamy przez płot.. )

mam wrażenie,że mojej teściowej pogorszyło się jak zaczęła się menopauza, nawet mąż to zauważył :D kiedyś była z niej spoko babka a teraz wole jej unikać :D:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ