Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w poprzedniej ciąży dokładnie w 5t4d pęcherzyk miał 1,5cm.
Hiacynta oczywiście, że nie masz się czym martwić, bo wymiar pęcherzyka jest oznaczany na USG jako GS, a GEN musi oznaczać coś innego. Jak lekarka mówi, że jest ok to jest i już.
Gratuluję udanych wizyt.hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHiacynta masz rację, nie ma sensu się nad tym głowić
też już bym chciała zobaczyć serduszko, żeby być spokojniejsza.. bo po tej wczorajszej wizycie to więcej wątpliwości niż wiary. Jeszcze ta beta przede mną i znowu stres czy wszystko będzie ok..
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
No i juz po wizycie wg usg wiek ciązy 4t5d serduszka jeszcze nie widac za 2 tyg 30 wrzesnia do kontroli pecherzyk i ciałko zółte jest wiec jest to ciąża prawidłowa tak powiedział lekarz;) opis zdjęcia mam YS 0,33cm GS 0,95cm i prawdopodobny termin to nie 6 maj tylko bedzie 20 maj ale to dopiero lekarz okresli za 2 tyg
Cigaretta, anka418, Efendis, myszka2070, kasius, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluję wspaniałych wizyt! A jesli chodzi o współżycie to, ja mam znacznie wiekszą ochotę w ciąży i lepsze doznania, ale taraz niestety mamy celibat ze wzgledu na zagrożoną ciąże, co wynika ze wcześniejszego poronienia i przedwczesnego porodu. Więc teraz wszelkie skurcze, dzwigania, naciągania itp musze ograniczyc do minimum. Generalnie to powinnam ciagle leżeć ale tak tez sie nie da, bo jak z Lenką leżałam, to później nie mogłam dojsc do siebie ani wstać po cesarce. Wiec ja jestem wybitny przypadek
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
Aa i mi powiedziała ze nie mierzymy według om bo faktycznie pęcherzyk jest mniejszy. Za 3 tygodnie pomiędzy i to wyznaczy według usg
-
nick nieaktualnybaśka86 wrote:No i juz po wizycie wg usg wiek ciązy 4t5d serduszka jeszcze nie widac za 2 tyg 30 wrzesnia do kontroli pecherzyk i ciałko zółte jest wiec jest to ciąża prawidłowa tak powiedział lekarz;) opis zdjęcia mam YS 0,33cm GS 0,95cm i prawdopodobny termin to nie 6 maj tylko bedzie 20 maj ale to dopiero lekarz okresli za 2 tyg
Basia superbędzie serduszko na bank widzisz ja jestem w 5,5 i tez jeszcze nie słyszałam
Cigaretta mi leka już nie kazywała robic bety, bo pytałam czy mam robić . Kiedy idziesz ?
baśka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, bo trochę się u mnie działo. Moje zapalenie pęcherza niestety było bardzo ostre (bardzo dużo bakterii w posiewie) i musiałam wziąć antybiotyk Monural( brałam go z wielkim oporem postraszona, przez lekarza, że bakterie groźniejsze od antybiotyku). Na pęcherz pomogło, ale niestety moja fasolka się nie utrzymała. Tydzień temu 8.09 hcg 106 a wczoraj 15.09 hcg 113. Wdaje mi się, że Hcg było wyższe a spadek nastąpił po antybiotyku,tak wynika z testów ciążowych paskowych gdzie po antybiotyku druga kreska zrobiła się sporo bledsza. Zapewne samo zapalenie też się przyczyniło. Dzisiaj powtórzyłam hcg, żeby mieć 100% pewności, że nie nastąpiła żadna pomyłka w laboratrium, może przecinek nie z tej strony dali?(nadzieja umiera ostatnia;))Wyniki mam dostać wieczorem albo jutro rano aczkolwiek wiem, że trochę głupio się łudzę. Narazie nie mam żadnych krwawień, ale niestety raczej będę musiała wypisać się z majówek. W każdym razie dziewczyny będę do was czasem zaglądać i wam kibicować, oby u was przez całą ciąże było nudno i bezproblemowo:) Pozdrawiam Was serdecznie.
-
Mailo wrote:Czesć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, bo trochę się u mnie działo. Moje zapalenie pęcherza niestety było bardzo ostre (bardzo dużo bakterii w posiewie) i musiałam wziąć antybiotyk Monural( brałam go z wielkim oporem postraszona, przez lekarza, że bakterie groźniejsze od antybiotyku). Na pęcherz pomogło, ale niestety moja fasolka się nie utrzymała. Tydzień temu 8.09 hcg 106 a wczoraj 15.09 hcg 113. Wdaje mi się, że Hcg było wyższe a spadek nastąpił po antybiotyku,tak wynika z testów ciążowych paskowych gdzie po antybiotyku druga kreska zrobiła się sporo bledsza. Zapewne samo zapalenie też się przyczyniło. Dzisiaj powtórzyłam hcg, żeby mieć 100% pewności, że nie nastąpiła żadna pomyłka w laboratrium, może przecinek nie z tej strony dali?(nadzieja umiera ostatnia;))Wyniki mam dostać wieczorem albo jutro rano aczkolwiek wiem, że trochę głupio się łudzę. Narazie nie mam żadnych krwawień, ale niestety raczej będę musiała wypisać się z majówek. W każdym razie dziewczyny będę do was czasem zaglądać i wam kibicować, oby u was przez całą ciąże było nudno i bezproblemowo:) Pozdrawiam Was serdecznie.
Mailo, hiacynta99 lubią tę wiadomość
myszka2070 -
oj Mailo tulimy Cie z calego serduszka ...daj znac co z wynikami jak juz dostaniesz..troche mnie zmartwilas bo ja tez od kilku dni mialam ostre zapalenie pecherza , dzisiaj juz lepiej ale musialam wczoraj wziac tabletke ...
Mailo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spokojnie Ja brałam monural bo miałam wysokie crp 2 tyg temu dwie saszetki piłam gin mówił ze jest o bezpieczny w ciąży dziecko szalało po nim w brzuchu a ja biegunki dostałam ale przyszło jutro crp robie a z hcg mogli się pomylić bo powinnaś plamic i krwawic przy spadku
Mailo lubi tę wiadomość
-
Mailo kochana tulę Cię mocno i wierzę że szybko maluszek do Ciebie wróci dla pocieszenia powiem Ci że ja od razu pp zaszłam 29.09 będzie rok od tp który miałam z aniołkiem
a zobacz 03.10 moja córka roczek skończy
Tobie też życzę aby szybko wrócił do Ciebie Twój aniołek
Mailo lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Kada24 w pierwszym trymestrze to różnie może być nawet z monuralem.Lekarka, która mi go wypisywała ostrzegła mnie, że żaden antybiotyk nie jest bezpieczny w 1 trymestrze, a ja ogólnie jestem nadwrażliwa na antybiotyki,zawsze mam jakieś skutki uboczne. Raz wylądowałam po antybiotykach w szpitalu z odwodnienia-biegunka i poantybiotykowe zapalenie jelit, pomimo probiotyków, więc obawiałam się, że z monuralem może pójśc coś nie tak i oczywiście wspomniałam o tym lekarce, ale mnie postraszyła, że taka ilość bakterii jest bardziej niebezpieczna dla fasolki niż antybiotyk.
Dziękuję dziewczyny. Dużo dla mnie znaczą wasze słowa. Dam Wam znać jak tylko dostanę wynik chociaż nie mam dużej nadziei. Trzymam za was kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:26
-
Mailo wrote:Kada24 w pierwszym trymestrze to różnie może być nawet z monuralem.Lekarka, która mi go wypisywała ostrzegła mnie, że żaden antybiotyk nie jest bezpieczny w 1 trymestrze, a ja ogólnie jestem nadwrażliwa na antybiotyki,zawsze mam jakieś skutki uboczne. Raz wylądowałam po antybiotykach w szpitalu z odwodnienia-biegunka i poantybiotykowe zapalenie jelit, pomimo probiotyków, więc obawiałam się, że z monuralem może pójśc coś nie tak i oczywiście wspomniałam o tym lekarce, ale mnie postraszyła, że taka ilość bakterii jest bardziej niebezpieczna dla fasolki niż antybiotyk.
Dziękuję dziewczyny. Dużo dla mnie znaczą wasze słowa. Dam Wam znać jak tylko dostanę wynik chociaż nie mam dużej nadziei. Trzymam za was kciuki!
będzie dobrze, trzymaj się:*
Mailo lubi tę wiadomość