X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Ja też nie wiem co to za serial "Wspaniałe stulecie" :D oglądam za to namiętnie polskie seriale typu "Przyjaciółki", "Skazane", "M jak miłość", "Na wspólnej" itd heh ;D

I mam pytanko do Mam, które już zaczęły czuć ruchy. Te pierwsze, delikatne w jakiej pozycji najczęściej wyczuwałyście? Leżąc na plecach?

Miłego dnia :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam sie :)
    ja pierwszy raz poczułam w pozycji siedzącej ;)

mejbi, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja na początku czułam ruchy dzidziusia na samym dole, a teraz mam wrażenie że dzidziuś poszedł do góry bo ruchu czuję w okolicach pępka i są mniej wyraźne;/ Jutro usg mam nadzieję, że wszystko OK !!!

Najczęściej czuję ruchy w pozycji leżącej, ale w siedzącej też się zdarzają.

Miłego Dzionka

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

Ja też nie wiem co to za serial "Wspaniałe stulecie" :D oglądam za to namiętnie polskie seriale typu "Przyjaciółki", "Skazane", "M jak miłość", "Na wspólnej" itd heh ;D

I mam pytanko do Mam, które już zaczęły czuć ruchy. Te pierwsze, delikatne w jakiej pozycji najczęściej wyczuwałyście? Leżąc na plecach?

Mejbi- mój bobek wczoraj się poruszył po raz pierwszy tak, żebym poczuła :) Leżałam na plecach, a mąż trzymał rękę nisko na brzuchu, oglądaliśmy telewizję, i 3 kopniaki prosto w rękę męża. Niezapomniane uczucie! I mąż szczęśliwy, że pierwszy kuksaniec akurat jak się tulił ;)

mejbi, kkasya, katarzyna_d, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczylam w pozycji lezącej takie bulgotanie to było i takie bańki pękające a za kilka dni to już wyraźniejsze kopanko:) kazda kobieta odczuwa to inaczej ale myśle ze to da sie rozróżnić.

mejbi lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam oglądać Homeland. Znaczne też oglądać dziś Skazane - do prasowania potrzebuje jakiś polski serial, żeby nie musieć patrzeć w ekran cały czas i czytać napisy :p
    Lece na morfo i mocz. Miłego poranka :)

mejbi, pasia27, katarzyna_d, izizizi lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:54

mejbi, katarzyna_d, xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :)
    mam nadzieję że lada chwila dostanę świątecznego kopniaka :D

Marietta super że udało się z Mężem przeżyć tą chwilę :)

Clio polecam "Skazane", fajna akcja i super wciąga według mnie ;) Bardzo ciekawy jest. chociaż jego nie da się chyba oglądać bez patrzenia bo sporo się dzieje

Kkasya ja nie doradzę z albumami ale w empikach pewnie coś mają. Ja kupuję na allegro takie duże które mieszczą 500 zdjęć. Designem nie powalają, zwykłe proste albumy ale dla mnie najważniejsze że mieszczą dużo zdjęć w jednym miejscu bo bardzo dużo robię i wywołuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:20

katarzyna_d lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wczoraj 2moje koleżanki z tego forum co kumpluje sie juz ze 3lata(piszemy na grupie na fb) urodzily w jednym dniu 2 drugich synków <3 <3 jeden w 37+1bo nagle skakali ciśnienie i zrobili drugie cc a druga miała piękny Vbac (Sn po pierwszym cc),caly dzień emocji i na koniec lży jak dzieci byly juz na świecie.eh czułam sie.jakbym sama rodzila haha moje hormony szalaly ze szczęści :-)

migussia, katarzyna_d, xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

mejbi, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Mejbi ja pierwsze ruchy poczułam jak leżałam na krześle haha brzuch tak wypięłam i nagle poczułam pikanie :)
    ja nie czułam żadnego bulgotania ani trzepotania!!, odrazu poczułam ze środka brzucha jak by ktos opuszkiem dotykał :) teraz to juz czuje w dwóch miejscach haha

Chyba ćwicz wyginam śmiało ciało :P :P

mejbi lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wkurwil ten jeb... lekarz. Czekalam caly miesiac na wizyte, pojechalam rano a jego nie ma. Mam juz dość proszenia sie o wizyty. Ostatni raz do niego chodze. Place normalnie a nie moge liczyc na narmalna wizyte tylko za każdym razem musze sie prosić. Siedze i wyje w samochodzie z nerwow.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najczęściej w dole w spojenie ostatnio kopie często Nelka tak samo robiła też wiecznie miednicowo ale zdarza się z raz dziennie ze okolice pępka okopuje ogólnie to szajba mała i robi często fikołki :) a no i juz czasem nawet jak stoję gdzieś w kolejce czuje pierwsze ruchy i na leżąco i na siedząco czułam w sumie to najczęściej jak młoda przytulałam do spania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:02

mejbi lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    mejbi - dzięki :D na własne potrzeby też takie chcę kupić - ale to jeszcze nie teraz :) Na razie szukam takich ładnych, na prezent :) Rodzicom i teściom chcemy zrobić albumy z naszymi zdjęciami ze ślubu :) + jeszcze jeden dla babci muszę kupić i zrobić album z jej imprezy-niespodzianki na 80te urodziny :)

Na prezent fajne są takie do których można wkleić zdjęcia i są przekładane papierem :) Może poszukaj na necie, widziałam że można nawet z dedykacją wygrawerowaną zrobić :)

No i są jeszcze fotoksiążki które można zamówić na prezent ale to już co kto lubi :) widziałam taką fotoksiążkę u koleżanki, fajnie była zrobiona ale niektórzy wolą tradycyjne albumy i zdjęcia :)

Był tu kiedyś temat jak dziewczyny poinformują rodzinę o ciąży i wlaśnie któraś chciała dać album ze zdjęciami ślubnymi i na końcu zdjęciu z usg :) fajny pomysł z tym zdjęciem usg na końcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:20

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ale mnie wkurwil ten jeb... lekarz. Czekalam caly miesiac na wizyte, pojechalam rano a jego nie ma. Mam juz dość proszenia sie o wizyty. Ostatni raz do niego chodze. Place normalnie a nie moge liczyc na narmalna wizyte tylko za każdym razem musze sie prosić. Siedze i wyje w samochodzie z nerwow.

Byłaś u niego umówiona na daną godzinę i go nie było? Faktycznie jakiś niepoważny :/

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

Ja pierwsze poczułam siedząc, a najczęściej siedząc tak zgieta do przodu,jakbym była na kibelku :P

mejbi lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Ja najcześciej leżąc na plecach :)
    JusWik przykro mi wiem jak mozesz sie czuć mnie tez raz nie poinformowali obcym ze nie ma mojego lekarza i wpadłam w histerie bo akurat był to 8 tydz gdzie nawet nie wiedziałam czy bije serduszko . Sproboj
    Sie uspokoić i pomysł nad zmiana lekarza moze zapytaj kogoś znajomego czy ma kogoś godnego polecenia .
    Ja jestem tez bardzo serialowa i taz lubię młodzieżowe ;P często tez oglądamy cos z mężem ostatnio na nowo zaczęliśmy skazanego oglądać , najbardziej jakos lubię Greysy szkoda ze jest juz przerwa :(

kkasya lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, no ja mojego akrobatę czuję najlepiej na leżąco, chyba dwa razy się zdarzyło na siedząco.

mejbi lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ