X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Ja też nie wiem co to za serial "Wspaniałe stulecie" :D oglądam za to namiętnie polskie seriale typu "Przyjaciółki", "Skazane", "M jak miłość", "Na wspólnej" itd heh ;D

I mam pytanko do Mam, które już zaczęły czuć ruchy. Te pierwsze, delikatne w jakiej pozycji najczęściej wyczuwałyście? Leżąc na plecach?

Miłego dnia :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam sie :)
    ja pierwszy raz poczułam w pozycji siedzącej ;)

mejbi, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja na początku czułam ruchy dzidziusia na samym dole, a teraz mam wrażenie że dzidziuś poszedł do góry bo ruchu czuję w okolicach pępka i są mniej wyraźne;/ Jutro usg mam nadzieję, że wszystko OK !!!

Najczęściej czuję ruchy w pozycji leżącej, ale w siedzącej też się zdarzają.

Miłego Dzionka

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

Ja też nie wiem co to za serial "Wspaniałe stulecie" :D oglądam za to namiętnie polskie seriale typu "Przyjaciółki", "Skazane", "M jak miłość", "Na wspólnej" itd heh ;D

I mam pytanko do Mam, które już zaczęły czuć ruchy. Te pierwsze, delikatne w jakiej pozycji najczęściej wyczuwałyście? Leżąc na plecach?

Mejbi- mój bobek wczoraj się poruszył po raz pierwszy tak, żebym poczuła :) Leżałam na plecach, a mąż trzymał rękę nisko na brzuchu, oglądaliśmy telewizję, i 3 kopniaki prosto w rękę męża. Niezapomniane uczucie! I mąż szczęśliwy, że pierwszy kuksaniec akurat jak się tulił ;)

mejbi, kkasya, nick nieaktualny, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczylam w pozycji lezącej takie bulgotanie to było i takie bańki pękające a za kilka dni to już wyraźniejsze kopanko:) kazda kobieta odczuwa to inaczej ale myśle ze to da sie rozróżnić.

mejbi lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam oglądać Homeland. Znaczne też oglądać dziś Skazane - do prasowania potrzebuje jakiś polski serial, żeby nie musieć patrzeć w ekran cały czas i czytać napisy :p
    Lece na morfo i mocz. Miłego poranka :)

mejbi, pasia27, nick nieaktualny, izizizi lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:54

mejbi, nick nieaktualny, xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :)
    mam nadzieję że lada chwila dostanę świątecznego kopniaka :D

Marietta super że udało się z Mężem przeżyć tą chwilę :)

Clio polecam "Skazane", fajna akcja i super wciąga według mnie ;) Bardzo ciekawy jest. chociaż jego nie da się chyba oglądać bez patrzenia bo sporo się dzieje

Kkasya ja nie doradzę z albumami ale w empikach pewnie coś mają. Ja kupuję na allegro takie duże które mieszczą 500 zdjęć. Designem nie powalają, zwykłe proste albumy ale dla mnie najważniejsze że mieszczą dużo zdjęć w jednym miejscu bo bardzo dużo robię i wywołuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:20

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wczoraj 2moje koleżanki z tego forum co kumpluje sie juz ze 3lata(piszemy na grupie na fb) urodzily w jednym dniu 2 drugich synków <3 <3 jeden w 37+1bo nagle skakali ciśnienie i zrobili drugie cc a druga miała piękny Vbac (Sn po pierwszym cc),caly dzień emocji i na koniec lży jak dzieci byly juz na świecie.eh czułam sie.jakbym sama rodzila haha moje hormony szalaly ze szczęści :-)

migussia, nick nieaktualny, xpatiiix3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

mejbi, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Mejbi ja pierwsze ruchy poczułam jak leżałam na krześle haha brzuch tak wypięłam i nagle poczułam pikanie :)
    ja nie czułam żadnego bulgotania ani trzepotania!!, odrazu poczułam ze środka brzucha jak by ktos opuszkiem dotykał :) teraz to juz czuje w dwóch miejscach haha

Chyba ćwicz wyginam śmiało ciało :P :P

mejbi lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wkurwil ten jeb... lekarz. Czekalam caly miesiac na wizyte, pojechalam rano a jego nie ma. Mam juz dość proszenia sie o wizyty. Ostatni raz do niego chodze. Place normalnie a nie moge liczyc na narmalna wizyte tylko za każdym razem musze sie prosić. Siedze i wyje w samochodzie z nerwow.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najczęściej w dole w spojenie ostatnio kopie często Nelka tak samo robiła też wiecznie miednicowo ale zdarza się z raz dziennie ze okolice pępka okopuje ogólnie to szajba mała i robi często fikołki :) a no i juz czasem nawet jak stoję gdzieś w kolejce czuje pierwsze ruchy i na leżąco i na siedząco czułam w sumie to najczęściej jak młoda przytulałam do spania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:02

mejbi lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    mejbi - dzięki :D na własne potrzeby też takie chcę kupić - ale to jeszcze nie teraz :) Na razie szukam takich ładnych, na prezent :) Rodzicom i teściom chcemy zrobić albumy z naszymi zdjęciami ze ślubu :) + jeszcze jeden dla babci muszę kupić i zrobić album z jej imprezy-niespodzianki na 80te urodziny :)

Na prezent fajne są takie do których można wkleić zdjęcia i są przekładane papierem :) Może poszukaj na necie, widziałam że można nawet z dedykacją wygrawerowaną zrobić :)

No i są jeszcze fotoksiążki które można zamówić na prezent ale to już co kto lubi :) widziałam taką fotoksiążkę u koleżanki, fajnie była zrobiona ale niektórzy wolą tradycyjne albumy i zdjęcia :)

Był tu kiedyś temat jak dziewczyny poinformują rodzinę o ciąży i wlaśnie któraś chciała dać album ze zdjęciami ślubnymi i na końcu zdjęciu z usg :) fajny pomysł z tym zdjęciem usg na końcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:20

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ale mnie wkurwil ten jeb... lekarz. Czekalam caly miesiac na wizyte, pojechalam rano a jego nie ma. Mam juz dość proszenia sie o wizyty. Ostatni raz do niego chodze. Place normalnie a nie moge liczyc na narmalna wizyte tylko za każdym razem musze sie prosić. Siedze i wyje w samochodzie z nerwow.

Byłaś u niego umówiona na daną godzinę i go nie było? Faktycznie jakiś niepoważny :/

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

Ja pierwsze poczułam siedząc, a najczęściej siedząc tak zgieta do przodu,jakbym była na kibelku :P

mejbi lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Ja najcześciej leżąc na plecach :)
    JusWik przykro mi wiem jak mozesz sie czuć mnie tez raz nie poinformowali obcym ze nie ma mojego lekarza i wpadłam w histerie bo akurat był to 8 tydz gdzie nawet nie wiedziałam czy bije serduszko . Sproboj
    Sie uspokoić i pomysł nad zmiana lekarza moze zapytaj kogoś znajomego czy ma kogoś godnego polecenia .
    Ja jestem tez bardzo serialowa i taz lubię młodzieżowe ;P często tez oglądamy cos z mężem ostatnio na nowo zaczęliśmy skazanego oglądać , najbardziej jakos lubię Greysy szkoda ze jest juz przerwa :(

kkasya lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, no ja mojego akrobatę czuję najlepiej na leżąco, chyba dwa razy się zdarzyło na siedząco.

mejbi lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ