X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dzisiaj jadę do IKea i do H&M zobaczyć te promocje.
    w Ikea są fajne lampki ledowe takie na dekoracje świąteczne domu

pasia27 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego kopniaka poczulam na siedzaco, ale zdecydowanie wyrazniesze byly na lezaco plackiem, wtedy nawet czuc jak mala sie przekreca i takie wybrzuszenie wychodzi potem sie chowa :-)
    co do seriali to podobaly mi sie kochanki i orange is the new black, no i wentworth tez super!!

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

O ile dobrze pamietam, kilka dni temu rozmawialyscie o "cieknacych wodach".
    Czy udalo sie ktorejs z Was dowiedziec u lekarza, czy to ok?
    Ostatnio zauwazylam kilka razy, gdy stalam nago w lazience, ze po udzie splywa mi jakas kropla, prawie do kolana zleciala.
    Ja biore Lutinus dopochwowo, cos tam mi z niego wylatuje, wiec chodze w podpaskach non stop. Dlatego,gdy jestem w ubraniu, to nie wiem, czy to wodniste cos ze mnie leci. Lutinus jest gesty, wiec to nie on.
    Wizyte mam w przyszly czwartek. Moze do tego czasu moglybyscie mi cos powiedziec.

P.S. Plci jeszcze nie znam, ale tez mysle o Mikolaju.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie normalne jest że zwiększa się ilość wydzieliny z pochwy w ciąży. wszędzie o tym piszą.
    ja tez mam tak że czasem tak po prysznicu mam, że często muszę wkładki wymieniać i za każdym razem na wizycie stwierdzają prawidłową ilość płynu owodniowego

Idgie lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Znalazlam fajne tanie meble na allegro i teraz poszukuje kogos kto mi przywiezie 15 km
    Chcialam podobne nowe i bylby to koszt trzy razy wyższy.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5849061498

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zauważyłam więcej śluzu jedynie jest nieco bardziej biały taki mętny ale ja tez niczego nie przyjmowałam, ale z tego co czytam dziewczyny piszą ze po luteinie tak maja

Idgie lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ale mnie wkurwil ten jeb... lekarz. Czekalam caly miesiac na wizyte, pojechalam rano a jego nie ma. Mam juz dość proszenia sie o wizyty. Ostatni raz do niego chodze. Place normalnie a nie moge liczyc na narmalna wizyte tylko za każdym razem musze sie prosić. Siedze i wyje w samochodzie z nerwow.

ja bym zmieniła lekarza, on jest niepoważny

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva - też o takich meblach myślałam, bo będę zmieniać właśnie w sypialni.

mejbi - ruchy poczułam pierwsze tak jak katarzyna - jak "leżałam" na fotelu, później i z resztą do tej pory najbardziej jak siedzę zgięta w pół jak Felice :) Na leżąco średnio :)

Ja nie widzę żadnych wybrzuszeń ani ręką nie potrafię jeszcze nic wyczuć :P :)

Odnośnie cieknących wód - oczywiście czytam w necie :/ I jak wpisuję zwiększona ilość wydzieliny z pochwy w ciąży to nigdzie nie ma nawet drobnej sugestii o wyciekaniu wód. Wszędzie jest napisane, że to normalne - szczególnie na tym etapie ciąży co teraz jesteśmy. Za każdym razem na wizycie gon mi bada ph i zawsze jest ono idealne. A i badanie usg nie wykazuje nieprawidłowości. Ja wczoraj na wieczór znów sobie wkręciłam, ale to chyba zwykła panika i szukanie dziury w całym .

Idgie, mejbi lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakie ph moczu było na dziewczynke? Jutro wizyta a dzisiaj badania odebrałam, cały czas nie dowirzam ze to jednak girl :-D Tzn mocno chce i jutro się wyjaśni.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pH moczu z badań 6,5 , dziewczynka od 13 tygodnia i potwierdzona na ostatnim badaniu w tym tygodniu :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna 91 jeszcze jak cos mi bedzie potrzeba do dokupie w ikea ale za 300 zl szafa komoda i ten regalik to jak dla mnie super cena

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje.
    Mi gin nigdy ph nie sprawdzal. Tylko usg robi i rozmawia ze mna, czy mam jakies niepokojace objawy. Ale widzialam sie z nim prawie miesiac temu.

Nie wiedzialam, ze ph moze wskazac plec.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robilam ph ale test na sode sikany, test z obraczka, mega pryszcze, chinski kalendarz,wielki tylek, rozlazly brzuch( a nie pileczka) wszystko wskazywalo na dziewczynke :-) i jest dziewczynka :-)

FeliceGatto, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ph 7 ale to na samym poczatku ciazy. Według kalendarza chinskiego chlopiec. Pryszczy na twarzy malo za to na ramionach sa. Brzuszek taki sredniawy. Zobaczymy we wtorek na wizycie ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ph 6 o rany do jutra zwarjuje.W 13tc tez dziewczynka była.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ph 6, od samego początku pierwszy objaw to mnóstwo krostek na buzi, z buzi już zeszło ale na plecach mam metropolie pryszczy. brzuch ? hmm na początku wydawał mi się rozlany a teraz widzę,że już powoli robi się piłeczka no i dziewczynka potwierdzona :D ze smaków? zachcianek? nie było żadnych i w sumie do tej pory nie ma :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie jest ph na chlopca/dziewczynke?
    Sikaniec na sode? Poszukam w necie. Sode w domu mam :)

Mi chinski na chlopca pokazal, podswiadomie czuje, ze chlopak (ale nie chce sie nakrecac), pryszczy nie mam, ale przez tydzien mialam mega plamy i piekla mnie twarz - zmienilam krem na Nivea dla niemowlat i przeszlo.
    Brzuch dopiero sie pojawia.
    Zachcianek nie mam, wole ogorki kiszone od ciastek, ale zawsze tak mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:08

bereda11 lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wychodzi ze ph 6 to dziewczynka a 7 to chlopiec ;p a tak chcialam nelke ;p no coz moj facet bedzie wniebowzięty

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa za kalendarza chińskiego to mi wychodził chłopiec :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Hej,

O ile dobrze pamietam, kilka dni temu rozmawialyscie o "cieknacych wodach".
    Czy udalo sie ktorejs z Was dowiedziec u lekarza, czy to ok?
    Ostatnio zauwazylam kilka razy, gdy stalam nago w lazience, ze po udzie splywa mi jakas kropla, prawie do kolana zleciala.
    Ja biore Lutinus dopochwowo, cos tam mi z niego wylatuje, wiec chodze w podpaskach non stop. Dlatego,gdy jestem w ubraniu, to nie wiem, czy to wodniste cos ze mnie leci. Lutinus jest gesty, wiec to nie on.
    Wizyte mam w przyszly czwartek. Moze do tego czasu moglybyscie mi cos powiedziec.

P.S. Plci jeszcze nie znam, ale tez mysle o Mikolaju.

Ja tak schizowalam bo taki śluz wodnisty miałam wczoraj na wizycie powiedziałam lekarce o tym zbadała mnie i powiedziała ze jest wszystko ok nic nie cieknie i ilość wód w porządku :-)

Idgie lubi tę wiadomość

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ