Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dzisiaj jadę do IKea i do H&M zobaczyć te promocje.
    w Ikea są fajne lampki ledowe takie na dekoracje świąteczne domu

pasia27 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego kopniaka poczulam na siedzaco, ale zdecydowanie wyrazniesze byly na lezaco plackiem, wtedy nawet czuc jak mala sie przekreca i takie wybrzuszenie wychodzi potem sie chowa :-)
    co do seriali to podobaly mi sie kochanki i orange is the new black, no i wentworth tez super!!

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

O ile dobrze pamietam, kilka dni temu rozmawialyscie o "cieknacych wodach".
    Czy udalo sie ktorejs z Was dowiedziec u lekarza, czy to ok?
    Ostatnio zauwazylam kilka razy, gdy stalam nago w lazience, ze po udzie splywa mi jakas kropla, prawie do kolana zleciala.
    Ja biore Lutinus dopochwowo, cos tam mi z niego wylatuje, wiec chodze w podpaskach non stop. Dlatego,gdy jestem w ubraniu, to nie wiem, czy to wodniste cos ze mnie leci. Lutinus jest gesty, wiec to nie on.
    Wizyte mam w przyszly czwartek. Moze do tego czasu moglybyscie mi cos powiedziec.

P.S. Plci jeszcze nie znam, ale tez mysle o Mikolaju.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie normalne jest że zwiększa się ilość wydzieliny z pochwy w ciąży. wszędzie o tym piszą.
    ja tez mam tak że czasem tak po prysznicu mam, że często muszę wkładki wymieniać i za każdym razem na wizycie stwierdzają prawidłową ilość płynu owodniowego

Idgie lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Znalazlam fajne tanie meble na allegro i teraz poszukuje kogos kto mi przywiezie 15 km
    Chcialam podobne nowe i bylby to koszt trzy razy wyższy.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5849061498

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zauważyłam więcej śluzu jedynie jest nieco bardziej biały taki mętny ale ja tez niczego nie przyjmowałam, ale z tego co czytam dziewczyny piszą ze po luteinie tak maja

Idgie lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ale mnie wkurwil ten jeb... lekarz. Czekalam caly miesiac na wizyte, pojechalam rano a jego nie ma. Mam juz dość proszenia sie o wizyty. Ostatni raz do niego chodze. Place normalnie a nie moge liczyc na narmalna wizyte tylko za każdym razem musze sie prosić. Siedze i wyje w samochodzie z nerwow.

ja bym zmieniła lekarza, on jest niepoważny

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva - też o takich meblach myślałam, bo będę zmieniać właśnie w sypialni.

mejbi - ruchy poczułam pierwsze tak jak katarzyna - jak "leżałam" na fotelu, później i z resztą do tej pory najbardziej jak siedzę zgięta w pół jak Felice :) Na leżąco średnio :)

Ja nie widzę żadnych wybrzuszeń ani ręką nie potrafię jeszcze nic wyczuć :P :)

Odnośnie cieknących wód - oczywiście czytam w necie :/ I jak wpisuję zwiększona ilość wydzieliny z pochwy w ciąży to nigdzie nie ma nawet drobnej sugestii o wyciekaniu wód. Wszędzie jest napisane, że to normalne - szczególnie na tym etapie ciąży co teraz jesteśmy. Za każdym razem na wizycie gon mi bada ph i zawsze jest ono idealne. A i badanie usg nie wykazuje nieprawidłowości. Ja wczoraj na wieczór znów sobie wkręciłam, ale to chyba zwykła panika i szukanie dziury w całym .

Idgie, mejbi lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakie ph moczu było na dziewczynke? Jutro wizyta a dzisiaj badania odebrałam, cały czas nie dowirzam ze to jednak girl :-D Tzn mocno chce i jutro się wyjaśni.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pH moczu z badań 6,5 , dziewczynka od 13 tygodnia i potwierdzona na ostatnim badaniu w tym tygodniu :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna 91 jeszcze jak cos mi bedzie potrzeba do dokupie w ikea ale za 300 zl szafa komoda i ten regalik to jak dla mnie super cena

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje.
    Mi gin nigdy ph nie sprawdzal. Tylko usg robi i rozmawia ze mna, czy mam jakies niepokojace objawy. Ale widzialam sie z nim prawie miesiac temu.

Nie wiedzialam, ze ph moze wskazac plec.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robilam ph ale test na sode sikany, test z obraczka, mega pryszcze, chinski kalendarz,wielki tylek, rozlazly brzuch( a nie pileczka) wszystko wskazywalo na dziewczynke :-) i jest dziewczynka :-)

FeliceGatto, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ph 7 ale to na samym poczatku ciazy. Według kalendarza chinskiego chlopiec. Pryszczy na twarzy malo za to na ramionach sa. Brzuszek taki sredniawy. Zobaczymy we wtorek na wizycie ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ph 6 o rany do jutra zwarjuje.W 13tc tez dziewczynka była.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ph 6, od samego początku pierwszy objaw to mnóstwo krostek na buzi, z buzi już zeszło ale na plecach mam metropolie pryszczy. brzuch ? hmm na początku wydawał mi się rozlany a teraz widzę,że już powoli robi się piłeczka no i dziewczynka potwierdzona :D ze smaków? zachcianek? nie było żadnych i w sumie do tej pory nie ma :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie jest ph na chlopca/dziewczynke?
    Sikaniec na sode? Poszukam w necie. Sode w domu mam :)

Mi chinski na chlopca pokazal, podswiadomie czuje, ze chlopak (ale nie chce sie nakrecac), pryszczy nie mam, ale przez tydzien mialam mega plamy i piekla mnie twarz - zmienilam krem na Nivea dla niemowlat i przeszlo.
    Brzuch dopiero sie pojawia.
    Zachcianek nie mam, wole ogorki kiszone od ciastek, ale zawsze tak mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:08

bereda11 lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wychodzi ze ph 6 to dziewczynka a 7 to chlopiec ;p a tak chcialam nelke ;p no coz moj facet bedzie wniebowzięty

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa za kalendarza chińskiego to mi wychodził chłopiec :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Hej,

O ile dobrze pamietam, kilka dni temu rozmawialyscie o "cieknacych wodach".
    Czy udalo sie ktorejs z Was dowiedziec u lekarza, czy to ok?
    Ostatnio zauwazylam kilka razy, gdy stalam nago w lazience, ze po udzie splywa mi jakas kropla, prawie do kolana zleciala.
    Ja biore Lutinus dopochwowo, cos tam mi z niego wylatuje, wiec chodze w podpaskach non stop. Dlatego,gdy jestem w ubraniu, to nie wiem, czy to wodniste cos ze mnie leci. Lutinus jest gesty, wiec to nie on.
    Wizyte mam w przyszly czwartek. Moze do tego czasu moglybyscie mi cos powiedziec.

P.S. Plci jeszcze nie znam, ale tez mysle o Mikolaju.

Ja tak schizowalam bo taki śluz wodnisty miałam wczoraj na wizycie powiedziałam lekarce o tym zbadała mnie i powiedziała ze jest wszystko ok nic nie cieknie i ilość wód w porządku :-)

Idgie lubi tę wiadomość

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ