X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo :) ja 8mam badanie na 16.30 i chyba oszaleje do tego czasu :( niby 28 grudnia tez mam usg ale na gorszym sprzęcie :/
    Tez chciałam sie umówić na paznokcie i do fryzjera przed świetami albo chociaż nowym rokiem ale ale wszystkie baby chyba powariowaly w grudniu z metamorfozami i najbliższe terminy są dopiero na styczeń :P muszę liczyc na moje wewnętrzne piękno :P

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Carrefour kiedys kupowałam ale nie wiem czy macie w UK ta sieć :)

5bd5222f11.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    W Carrefour kiedys kupowałam ale nie wiem czy macie w UK ta sieć :)
    nie , nie mamy ..mamy lidla , tesco z tych samych

Magenta lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:29

Negra, pasia27, Marietta, Malena91, Madziuśka, Madziuśka lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wieści z wizyt :) Aż miło się czyta :P
    :)
    Moj gin robi połówkowe po świętach - będę jakoś 19+6 chyba :) Aż mnie zdziwiło, że tak wcześnie, bo to pierwsze zrobił na ostatnią chwilę :P

Ja mam ochotę na piwo. Przed ciążą to lataliśmy z mężem często po klubach, lokalach albo jak nam się nie chciało iść a zaczynał się weekend to sobie piwkowaliśmy :P Sylwester był zawsze najlepszym melanżem w roku, bo zbierali się wszyscy znajomi :) No i zawsze był mocno zakrapiany :P Ale w tym roku na sylwka alko aż tak bardzo mi nie będzie brakowało, bo mi go zastąpią ludzie :) Przed ciążą niestety paliłam pakę fajek dziennie - zobaczyłam 2 krechy i rzuciłam z minuty na minutę. Czasami brakuje i tych melanżowych czasów, ale jak pomyślę o synku moim i jak zacznie fikać to jestem wtedy baardzo szcęśliwa i za nic bym tego nie oddała :)

Negra, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Ja tam lubię sobie wypić winko w zimę w weekend a w lato zimne piwooo. W sumie się cieszę że teraz zima Bo latem chyba bardziej by mnie korcilo.

Przed ciąża nie było weekendu żebym się czeghos nie napila i myslalam że będzie mi brakować. Ale nie brakuje - na imprezach też spoko. Jedyne co to bez alkoholu szybciej chce mi się iść do domu i jak znajomi popija to mnie czasem irytuja :p

Też się cieszę, że jest zima, bo w lato to już w ogóle nas rzucało zawsze. Gdzieś impreza w plenerze, pod namiotami :) Albo z meżem mielismy taki tydzień raz, że codziennie byliśmy w pizzeri na burgerach i piwie - łazilsmy po pracy :P A tam taki ładny ogródek był :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie winko słodkie albo półsłodkie i też mam chęć bulnąć ;) chociaż łyczka ale sie bije pić ale w wigilie zagotuje sobie i grzańca przegktowanego wypije ;) taką mam chęć :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby już był chociaż marzec, bym już szykowała pościel dla młodego, ozdoby do pokoju itd. Narazie jeszcze się wstrzymuje z zamawianiem czegokolwiek, choć na allegro tyle fanych rzeczy :)

JusWik, Carolq, Marietta, Malena91 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe a ja się smialam do męża ze mam ochotę na piwo z sokiem i nawet kidys lyka sie napilam. Specjalnie jakos mi nie brakuje alkoholu.
    Dobranoc kochane. Rano muszę wstać.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej drogie majoweczki 2016:)ja jestem w 21 tyg i mam termin na 4 maja,a w moim brzuszku siedzi sobie mała królewna:)Jest wyczekana poniewaz od 2 lat lecze się na pco:/
    Mam do was pytanie czy któraś z was miała niedobor progesteronu w czasie ciąży??i czy robilyscie sobie badania tsh?,obecnie biore luteine dop.2x1,żeby wyrównać i sprawdzimy w styczniu jak to idzie i jak wygląda szyjka macicy,ale trochę mnie martwi,że bd problem z donoszeniem ciąży.

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja tu w uk nie moge znalesc bezalkoholowego piwa , pewnie sa ale jeszcze nie znalazlam ...

Asda mają bavarie i jakieś jeszcze jedno 0,0% ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o asdy tu nie mam madzia , pewnie jest w wiekszym miescie , ale dzieki poszukam w Tesco

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beredna o ale mnie zaskoczylas :-P
    U mnie w
    takim zadupiu za przeproszeniem była jako praktycznie jedyny supermarket to myślałam że jest bardzo popularna i wszędzie a tu taka niespodzianka :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 00:12

w7eM.png
    ozEK.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadl mnie dzisiaj jakis niepokoj i dlatego do was napisalam:)ale tak to już jest jak się wiecznie człowiek martwi czy wszystko ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 00:16

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam ruchy pod koniec 19 tyg wiec moze bedziesz mieć super prezent na święta:)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj czasu mi braklo na forum wiec nadrabiam jak malz w pracy a dziecko jeszcze spi. Zastanawia mnie kiedy ja bexe miec polowkowe nic powiemi pewnie na wizycie 8. Mysle ze jest dobrze maly daje o sobie znac byle szyjka byla mocna.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Hej drogie majoweczki 2016:)ja jestem w 21 tyg i mam termin na 4 maja,a w moim brzuszku siedzi sobie mała królewna:)Jest wyczekana poniewaz od 2 lat lecze się na pco:/
    Mam do was pytanie czy któraś z was miała niedobor progesteronu w czasie ciąży??i czy robilyscie sobie badania tsh?,obecnie biore luteine dop.2x1,żeby wyrównać i sprawdzimy w styczniu jak to idzie i jak wygląda szyjka macicy,ale trochę mnie martwi,że bd problem z donoszeniem ciąży.

Cześć Poli :) Tsh robiłam na początku ciąży. Większość lekarzy twierdzi, że na tym etapie ciąży, na którym jesteśmy, łożysko powinno przejąć funkcje progesterogenną, ja chyba duphaston odstawiłam w 14 tc :)
    Super, że udało się po dwóch latach, to rzeczywiście wywalczona Księżniczka :) Chyba stres i nerwy o malucha są nieodzownym elementem ciąży :P Ja na wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie, że cały dzień ruchów nie czułam i też lekki strach mnie złapał, ale dzisiaj z rana już coś podkopuje w środku, więc chyba stresy są profilaktyczne :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ja od początku jestem na sporej dawce progesteronu, od zeszłego tygodnia odstawiłam duphaston, ale biorę jeszcze luteine 2x2. Na dalszych etapach ciąży, tak jak pisała Marietta łożysko przejmuje te funkcje więc niedoborem progesteronu nie musisz się martwić. Generalnie nie jest to jakiś mega problem jeśli wiesz że masz niedobory bo już przed ciążą można go zacząć uzupełniać. Po to właśnie większość bierze duphaston albo luteine

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:17

pasia27, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:42

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ