Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo
ja 8mam badanie na 16.30 i chyba oszaleje do tego czasu
niby 28 grudnia tez mam usg ale na gorszym sprzęcie
Tez chciałam sie umówić na paznokcie i do fryzjera przed świetami albo chociaż nowym rokiem ale ale wszystkie baby chyba powariowaly w grudniu z metamorfozami i najbliższe terminy są dopiero na styczeńmuszę liczyc na moje wewnętrzne piękno
bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Wspaniałe wieści z wizyt
Aż miło się czyta
Moj gin robi połówkowe po świętach - będę jakoś 19+6 chybaAż mnie zdziwiło, że tak wcześnie, bo to pierwsze zrobił na ostatnią chwilę
Ja mam ochotę na piwo. Przed ciążą to lataliśmy z mężem często po klubach, lokalach albo jak nam się nie chciało iść a zaczynał się weekend to sobie piwkowaliśmySylwester był zawsze najlepszym melanżem w roku, bo zbierali się wszyscy znajomi
No i zawsze był mocno zakrapiany
Ale w tym roku na sylwka alko aż tak bardzo mi nie będzie brakowało, bo mi go zastąpią ludzie
Przed ciążą niestety paliłam pakę fajek dziennie - zobaczyłam 2 krechy i rzuciłam z minuty na minutę. Czasami brakuje i tych melanżowych czasów, ale jak pomyślę o synku moim i jak zacznie fikać to jestem wtedy baardzo szcęśliwa i za nic bym tego nie oddała
Negra, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Clio_99 wrote:Ja tam lubię sobie wypić winko w zimę w weekend a w lato zimne piwooo. W sumie się cieszę że teraz zima Bo latem chyba bardziej by mnie korcilo.
Przed ciąża nie było weekendu żebym się czeghos nie napila i myslalam że będzie mi brakować. Ale nie brakuje - na imprezach też spoko. Jedyne co to bez alkoholu szybciej chce mi się iść do domu i jak znajomi popija to mnie czasem irytuja :p
Też się cieszę, że jest zima, bo w lato to już w ogóle nas rzucało zawsze. Gdzieś impreza w plenerze, pod namiotamiAlbo z meżem mielismy taki tydzień raz, że codziennie byliśmy w pizzeri na burgerach i piwie - łazilsmy po pracy
A tam taki ładny ogródek był
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ja lubie winko słodkie albo półsłodkie i też mam chęć bulnąć
chociaż łyczka ale sie bije pić ale w wigilie zagotuje sobie i grzańca przegktowanego wypije
taką mam chęć
-
nick nieaktualnyChciałabym żeby już był chociaż marzec, bym już szykowała pościel dla młodego, ozdoby do pokoju itd. Narazie jeszcze się wstrzymuje z zamawianiem czegokolwiek, choć na allegro tyle fanych rzeczy
JusWik, Carolq, Marietta, Malena91 lubią tę wiadomość
-
Hej drogie majoweczki 2016:)ja jestem w 21 tyg i mam termin na 4 maja,a w moim brzuszku siedzi sobie mała królewna:)Jest wyczekana poniewaz od 2 lat lecze się na pco:/
Mam do was pytanie czy któraś z was miała niedobor progesteronu w czasie ciąży??i czy robilyscie sobie badania tsh?,obecnie biore luteine dop.2x1,żeby wyrównać i sprawdzimy w styczniu jak to idzie i jak wygląda szyjka macicy,ale trochę mnie martwi,że bd problem z donoszeniem ciąży.Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Beredna o ale mnie zaskoczylas
U mnie w
takim zadupiu za przeproszeniem była jako praktycznie jedyny supermarket to myślałam że jest bardzo popularna i wszędzie a tu taka niespodzianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 00:12
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Hej drogie majoweczki 2016:)ja jestem w 21 tyg i mam termin na 4 maja,a w moim brzuszku siedzi sobie mała królewna:)Jest wyczekana poniewaz od 2 lat lecze się na pco:/
Mam do was pytanie czy któraś z was miała niedobor progesteronu w czasie ciąży??i czy robilyscie sobie badania tsh?,obecnie biore luteine dop.2x1,żeby wyrównać i sprawdzimy w styczniu jak to idzie i jak wygląda szyjka macicy,ale trochę mnie martwi,że bd problem z donoszeniem ciąży.
Cześć PoliTsh robiłam na początku ciąży. Większość lekarzy twierdzi, że na tym etapie ciąży, na którym jesteśmy, łożysko powinno przejąć funkcje progesterogenną, ja chyba duphaston odstawiłam w 14 tc
Super, że udało się po dwóch latach, to rzeczywiście wywalczona KsiężniczkaChyba stres i nerwy o malucha są nieodzownym elementem ciąży
Ja na wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie, że cały dzień ruchów nie czułam i też lekki strach mnie złapał, ale dzisiaj z rana już coś podkopuje w środku, więc chyba stresy są profilaktyczne
-
Poli ja od początku jestem na sporej dawce progesteronu, od zeszłego tygodnia odstawiłam duphaston, ale biorę jeszcze luteine 2x2. Na dalszych etapach ciąży, tak jak pisała Marietta łożysko przejmuje te funkcje więc niedoborem progesteronu nie musisz się martwić. Generalnie nie jest to jakiś mega problem jeśli wiesz że masz niedobory bo już przed ciążą można go zacząć uzupełniać. Po to właśnie większość bierze duphaston albo luteine
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny