Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
migussia wrote:Nie ja chodzę na NFZ i podejrzewam, że temu nie robi mi usg, bo sam nie mówi dlaczego. Po prostu badanie "palcem", sprawdzenie tętna, ważenie, ciśnienie i wszystko. Smutna ta nasza rzeczywistość, bo płacimy składki co miesiąc a większość "funuszowych" lekarzy ma chyba takie podejście jak mój..
Nie chcę zmieniać już lekarza, bo z mężem zdecydowaliśmy na prywatny poród i w 7msc zapiszę się do kliniki w której będę rodzić.
ja tez chodze na nfz a mam usg co wizyte czyli co miesiac tylko teraz ide prywatnie na połowkowe w 3d i na plytke pewnie bedzie nagrane -
Teoretycznie na NFZ są 3 badania usg refundowane przez fundusz i czy lekarz zrobi więcej raczej zależy od jego dobrej woli, jeden będzie się sztywno trzymał ze pierwsze 12 tc drugie 20 i trzecie 32. Ja tez chodzę na NFZ i miałam usg w 6,10,13 i 18 tc i na następnej wizycie na pewno nie zrobi.
-
gratuluje udanych wizyt przedświątecznych
ja mam co 2-3 tygodnie usg na wizycie u jednego albo u drugiego lekarza ale w moim przypadku wskazane sa tak częste badaniatez nie dostaje zdjęć za każdym razem
od drugiej polowy ciąży czekają mnie badania usg co 2 tygodnie wiec się napatrzę w końcu na maluchy
zdaje się,że wracaja mi mdłości z pierwszego trymestruwoohoo
-
Heavenrain gratyluję synka!
Ja mam już tak duży brzuch, że mnie sami znajomi, sąsiedzi itp zaczepiają na ulicy
Za dwa dni zaczynam 23 tydzień więc to chyba normalneChoć jsk sobie pomyśle, że przede mną jesxcze jakieś 4 miesiące to się obawiam, że ten moj brzuch to będzie gigantyczny
Sutki swędzą, skóra na piersiach sucha mimo smarowania olejkami. Ech...
Strasznie się zmęczyłam, robię 4 pranie. Sprzątam od 10.00, a wczesniej byłam w pracy, teraz leżę z nafzieją, że się zregeneruję szybko bo trzeba jeszcze zakupy zrobic, śledzie zamarynować itp, i kupic choinkę
Pewnie jutro nie będzie czasu więc już dziś życzę Wam wszystkim Kochane,
Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Cieszcie się swoim błogosławionym stanem i nie pozwólcie, żeby ktokolwiek odebrał Wam Waszą radość
Życzę również dużo miłości i wsparcia od Waszych partnerów
Odpoczywajcie, dbajcie o siebie i bądźcie szczęśliwe
luna91, josephinka84, Anniusia, pasia27, Negra, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Jeśli chodzi o proga to mi lekarz badał na samym początku ciąży i miałam nieco ponad 16 - nie był zadowolony, powiedział, że to grozi poronieniem i dał mi zastrzyki z porgesteronu. Brałam 2 tygodnie - odstawiłam w 9 tc bo on powiedział, że na nic się juz nie zdadzą i w późniejszych tygodniach suplementowanie proga nie ma sensu. Dupka na wszelki wypadek mam brać do 20 tc i koniec - podobno po 20 tc już nic mi nie da. Badać poziomu nie kazał, bo jego zdaniem na tym etapie też nie ma to sensuWięc nie przejmuję się zbytnio tym.
migussia - niestety na nfz tak jest i człowieka wkurw bierze, że płaci a tak go zlewająMój robi na każdej wizycie, ale ja mam prywatnego. No i też nie trwa to długo, przykłada głowicę, chwilę da popatrzeć, zmierzy glówkę i koniec
To jest tak, że każda z nas by chciała pooglądać swojego maluszka przez godzinkę co najmniej
Mój dziś spokojnie siedzi. Strzelił ze 2 kopy i ma dośćLeniwy dzień ma w przeciwieństwie do mamuśki... uciekam kończyć sprzątanko i pakowanie prezentów
pasia27 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Magenta to i ja dołączam do klubu ja tez mam mdłosci od kilku dni masakra jakas
az mnie skręca nie wymiotuje ale mam chęc i dzis sie rozbieram do golego tak mi duszno w domu 21 stopni w kuchni i lazience 19 bo sie wietrzy moj jape drze ze zimno a mi na odwrot i taka to robota
My juz jedziemy do rodzicow zakupy zrobione porzadki tez gore prasowania dzis zrobilam i posciel uff... Moi panowie biegali z odkurzaczem i mopem chlopcy poscierali mi parapety z kurzu -
Tak bereda11 pierwsza ciaza:)druga planowalabym za dobrych kilka lat,bo ta daje w kosc od początku:)Te kopniaki to aż czasami widać golym okiem.Mi lekarz mowil ze do 22 tyg to jest normalne,ze nie caucus jeszcze ruchow.
Lactuloza pamietam mi pomagala jeszcze przed ciaza,jak mowilam lekarzowi o zaparciach to chyba był 3 mc to ze moge tylko czopki glicerynowe ale ich nie stosowalam.I dlatego nie wiedziałam od kiedy można ją stosować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 17:33
bereda11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny