Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dzisiaj zlapal o 4 straszny bol podejrzewam jelit,a do tego kręgosłup i znowu się zaczyna.Ani wstac ani lezec...Jak juz zasnelam to snily mi sie koszmary o ciazy:/
Wlasnie luteine mialam odstawiona w 16 tyg,lekarz.kazał badac przed kontrolna wizyta no i okazało sie,ze jak na 20 tydz niby jest w normie ale za malo jednostek urosla co do tygodnia ciazy.W 16 tyg lezalam w szpitalu z powodu skurczy wtedy standardowo dali lutke bez badan dopiero jak wyszlam zaczelam ten progesteron sprawdzac.Niby mozna do 34 tyg ciazy ja brac.. -
nick nieaktualnyPoli9106 wrote:Hej drogie majoweczki 2016:)ja jestem w 21 tyg i mam termin na 4 maja,a w moim brzuszku siedzi sobie mała królewna:)Jest wyczekana poniewaz od 2 lat lecze się na pco:/
Mam do was pytanie czy któraś z was miała niedobor progesteronu w czasie ciąży??i czy robilyscie sobie badania tsh?,obecnie biore luteine dop.2x1,żeby wyrównać i sprawdzimy w styczniu jak to idzie i jak wygląda szyjka macicy,ale trochę mnie martwi,że bd problem z donoszeniem ciąży.
ja biorę duphaston 3x1 jestem e 19 tyg. wiem, że niektóre dziewczyny po odstawieniu duphastonu biorą luteiny dopochwowo. przed ciążą miałam wysoka tarczyce sieć do końca ciazy biorę euthyrox 50 aby tsh nie przekroczyło 2. dodatkowo robie badanie ft3 i ft4. tez mam PCOS. pęcherzyki nie chcialy pękać i rosnąć wiec dodatkowo stymulacja clostilbegyt i pregnyl na pekniecie. -
nick nieaktualny
-
Widze,ze wszystkie nas zaczyna cos brac na same swieta...Wzielam w nocy no spe,teraz leze na szczescie maz idzie tylko na wigilie do pracy to mi ogarnie mieszkanie:)A jutro wyjazd do tesciow I do moich rodzicow,dobrze ze w jednym miescie wszyscy mieszkaja:)
Ja od dwoch lat sie leczylam na pco glucophage xr 750,ale zaszlismy od razu w drugim cyklu a pisze,ze wyczekana bo lekarze uwazali,ze w ciaze nigdy nie zajde a Tu prosze w drugim cyklu:))
A wspomnialam o tym tsh poniewaz kolezanka mi ostatnio zwrocila uwage,zeby tego pilnowac a lekarz nic mi o tym nie wspominal...
Lekarz na polowkowym mowil,ze te bolesne jelit to od luteiny.Wystraszylam sie ,ze lozysko nie produkuje hormonu tyle Ile trzeba,troche sie martwilam ze moze przez to ze nic nie przytylam jeszcze dopiero dobijam do wagi sprzed ciazy,I ze lozysko przez to nie domaga..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 08:31
-
pasia27 wrote:Hej.mnie tez obudził skurcz lydki..masakra eh..dzis duzo roboty,salatki robimy z teściową,galaretki dobiowe,sledziki no i reszta.sprzatania
Dobrze.ze ciasta odchodzą bo brat mojego ma praktyki w cukierni i przywiezie smakolyki
Dobrze sie czułam ale do czasu. Zaparcia mam straszne az brzuch boli calypasia27 lubi tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Poli9106 może mamy to samo. Ją bylam z tym u gina to wszystko jest ok przepisał luteine i doraźnie buscopan.
To moze faktycznie ta nieszczesna luteina tak nam zalatwia jelita.Jeszcze przed ciaza mialam problemy z jelitami ale teraz to tragedia...
A ktory masz tydz ciazy? -
nick nieaktualny
-
myszka2070 wrote:Ja jeszcze nic nie zaczeam.. a juz jestem meeega zmeczona
ja mam to samo, już mi się nie chcę, ciasto upiekłam już, jeszcze barszczyk i ogarnąć mieszkanie, no i prasowanko jupi jupi ale i ta mi się nie chce
dziewczyny na zaparcia i bóle jelit polecam ten syrop lactulosum u mnie się sprawdza bardzo dobrze
haha ja mojemu muszę wszystko na kartce pisać inaczej wszystko pomyli -
drogie koleżanki
Wróciłam z usg polowkowego iii ....
będzie chłopczyk !!!!!
cały zdrowy serduszko na medal, pomachał mamie na odchodne
Emocje mnie przytlaczaja chwilowo tak się cieszę że wszystko dobrze... życzę Wam tego samego...
kupilismy z męzem male strzelające tuby z niebieskimi serduszkami, na Wigilii oglosimy rodzince-jednej i drugiej, w ten sposob kolejnego czlonka rodziny)
Pozdrawiam wszystkie z Was cieplo i zycze samych dobrych wieści
Aniu_leczka, josephinka84, migussia, Marietta, Monikkk, Cigaretta, Gaaabi, Malena91, xpatiiix3, klaudia1534, katarzyna_d, luna91, pasia27, bereda11, Clio_99, storczyk, Dariaaa88, Madziuśka, monilia84, Idgie lubią tę wiadomość
-
heavenrain wrote:drogie koleżanki
Wróciłam z usg polowkowego iii ....
będzie chłopczyk !!!!!
cały zdrowy serduszko na medal, pomachał mamie na odchodne
Emocje mnie przytlaczaja chwilowo tak się cieszę że wszystko dobrze... życzę Wam tego samego...
kupilismy z męzem male strzelające tuby z niebieskimi serduszkami, na Wigilii oglosimy rodzince-jednej i drugiej, w ten sposob kolejnego czlonka rodziny)
Pozdrawiam wszystkie z Was cieplo i zycze samych dobrych wieści
GratulacjeTeż myślałam, że powiem o Maluchu na wigilii, ale nie doczekałam oczywiście, wiedzą już dawno
Gratuluję syneczka
heavenrain lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny