X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po śniadanku... opitoliłam 4 kanapki i monte i mały wariuje w brzuszku:P chyba mu smakowało;) W nocy śniły mi się koszmary.....;/ a jak się obudziłam w środku nocy to mały wywracał mi chyba falki do góry nogami bo tak brzuch bolał... Emotikon wink Na obiad śmigamy do rodziców i będzie można już mówić ..... święta, święta i po świętach....... Miłego dzionka :**

Marietta lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:44

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    A ja cały czas czekam na ruchy i się doczekac nie mogę :(

u mnie łożysko na tylnej ściance, w miarę szybko zaczęłam odczuwać ruchy .... 3-4 tyg temu jakoś...

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Mialyscie moze problem z pecherzem?zła jestem,ze się nie zaopatrzylam w ten test w czy to wody plodowe wyciekaja,a teraz leze i się denerwuje czy wszystko ok.Wczoraj albo przedwczoraj kiedy się smialam to czulam,ze popuscilam dobrze,ze mialam wkladke,a dzisiaj w nocy wstaje na siku co pol godz a i tak mam wrażenie,ze nie do końca oprozniam pęcherz.Wstawalam z lozka napinajac miesnie brzucha i tez kropelka poszla:/

Ja aż tak nie mam, ale czasami mam problem, żeby się wysikać, tzn na pęcherz nacisk jest, a tam jakby samo coś leciało cieniutkim ciurkiem. Też przez moment wystraszyłam się, że wody, bo wogóle nie czułam, że "robię siku", czasem mi się zdarza podobnie, więc już nie panikuję :)

A wczoraj o 3 w nocy mąż mnie za brzuch złapał i znowu kopniak taki, że poczuł, prawie się popłakał ;) Najciekawsze, że malec kopie najmocniej, w momentach, kiedy mąż głaska brzuszek :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Bereda bardzo współczuję. Oby wszystko zakończyło się dobrze.
    Dziewczyny może któraś miała w ciąży problem z zatkanymi zatokami? Można brać jakiś sinupret bądź sinucol zatoki? Co robiłyscie?

marzenka- ja wiecznie mam problem z zatokami, przegrodę nosową też mam krzywą. Napewno nie można sinupredu itd, nie można robić inhalacji z jodły syberysjkiej (większość inhaloli itd- powoduje skurcze).

Ja niestety skończyłam z antybiotykiem, ale zwykła penicylina, więc nie szkodliwa, pomogło. Przy okazji sól morska w spray do nosa, oczyszcza fajnie, więc bakterie szybko się wypłukują- plus fakt, że bakterie rozwijają się w kwaśnym środowisku, sól morska jak wiadomo jest zasadowa- więc dodatkowo pomaga w zabiciu bakterii :) Zdrówka!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem i ja u mnie swieta hm... Z tesciami nigdy nie bedzie fajnie. Tesc ma od kilku dni swiatecxny humor gbur i mruk tylko warczy albo wcale sie nie odzywa no chyba ze przyjada goscie to w d by im wszedl falszywiec... Czekam az kiedys bedziemy mieli swieta sami znaczy zjadz rodzinny tez ale cala calebracja tylko z dzieciakami i bez przykrych incydentow. Obiecuje zrobic dzis zdjatko i chyba jutro sie zwaze a co choc nie obzeram sie zbytnio jakos ta pogoda strasznie na mnie wplywa niemoc i sennosc nonstop. No i plakac bym mogla non stop.... Dzis zjazdu ciag dalszy no i jeszcze jutro ipotem w nowy rok

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupowalyscie moze papierki lakmusowe i badalyscie ph?cwiczycie miesnie kegla?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja już że sto razy pisalam ;) kup i się stresowac nie będziesz taki papierem wody wykaże jeżeli zabarwienie się na ciemnoniebieski granat a nawet czerń ;) wypróbowane przy drugim dziecku ;) z posikiwaniem też mam problem niestety ciężko temu zapobiec pod koniec będzie gorzej ją ciągle przy kichaniu posikuje... Po 1 porodzie przez jakiś miesiąc sikałam bez czucia chodziła jak pamietalam nie czulam wcale parcia na pecherz... Czasem stała np prasowalam dla syna i leciało po nogach... Przeszło samo teraz też od jakiegoś czasu mam to... A i też bywa że się nie wywołuje do końca plus mała mi naciska tak że no muszę latać czasem co 15-20min...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda11 a widzisz mowilam,ze ci prezent zrobi:)moja zaś spokojna co jakis czas się odezwie kopniakiem:)

bereda11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też już harcuje co wieczór, wczoraj mężowi sprzedał kopniaka :)
    Chyba znowu dopadła mnie infekcja, swędzi okropnie... dopiero co wyleczyłam grzybice i znowu coś :/ a wizyta dopiero 19 stycznia

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie zamowie,bo znalazłam te wkładki ale 70 zł za dwie szt,to troche drogo.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te za 5 zł z allegro są dobre nie przepłacaj chociaż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 12:51

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja mam inny problem, od kilku dni boli mnie strasznie lewy pośladek, schylać się nie mogę:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rwa pewnie wspolczuje :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak na początku i musialam to przelezec

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Te za 5 zł z allegro są dobre nie przepłacaj chociaż ;)

I co mialas faktycznie wyciek wod plodowych?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w 36tygodniu córkę urodziłam ,młoda zrobiła 360st w brzuchu i pękł pecherz plodowy ,wiesz po trochu wyciekało, ale myślę nie no pewnie znowu fałszywy alarm, ale leże kurde coś za dużo i tak po trochu po trochu ciągle i poszłam do kibelka podlozylam papierek bo leciało ciurkiem i cały granatowy a jak rękę nastawiłam to leciało i leciało (przy moczu bywał nawet zielonkawy) :P i powoli się ogarnęłam i pojechałam na IP na porodowke bo jak zbadał to chlusnęło ładnie bo jak chodziłam to główka przytykała najlepiej sprawdzić czy wyciekaja wody jak się polozysz wtedy maluszek nie przytyka ujścia i będzie lecieć ją najpierw poleżałam potem dopiero poszlak sprawdzić bo jak chodziłam to delikatnie jakby po prostu wodnisty śluz jak lezalam więcej leciało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 15:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dopiero jutro bd u siebie w mieście i tam apteki mamy porzadniejsze jak tutaj ta jedna kupilabym test na ph pochwy.Bo zanim przyjda mi te paski...No takie niekomfortowe uczucie,biore ta luteine,no po zapachu moglabym stwierdzić,ze to mocz,jak chodzę albo siedze to czuje jakby tak po kropelce z cewki moczowej szlo..Jak scisne mięsień to nie mam tego uczuci

• helutka Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem obżarta :P :D
    U mnie święta i po świętach - teściowie pojechali, zrobiło się cicho i spokojnie, aż przespałam popołudnie ;)
    Brzuch rośnie, ruchów nie czuć, waga w górę.. Kurde, teraz to już zleci do maja ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wczoraj test na ph z apteki wyszedl zolty,rano powtorzylam i znowu zolty,to nie wody w takim razie..A jak dzisiaj wstalam to rano też mialam o wiele bardziej mokro jak w ciagu dnia.

‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ