X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratulacje ! :) ja też mam foty siurka, ale twarz miał przysłoniętą rączkami.
    Duże te wasze dzieciaczki, mój chyba najlżejszy bo 308 gram, wizyta dopiero 19 stycznia, mam nadzieje, że nadgoni ;)

katarzyna_d, luna91 lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Witam:)

u mnie dolegliwości wróciły, od południa czuje co jakiś czas takie hmm uczucie ciągnięcia,ukłucia raz z lewej strony brzucha raz z prawej;/ mam nadzieję, że to rozciągające się więzadła.... wy też macie może takie dolegliwości???

Ja mam jutro ,,kolejne" usg połówkowe na które byłam zapisana już 2 mce temu.... piszę, że kolejne bo jak tydzień temu byłam w szpitalu to też miałam robione.... ale pojadę z chęcia spotkać się z syneczkiem i może dostane jakieś zdjęcie bo usg będzie 4d :)

cieszę się, że już po świętach.... plecy mnie bolą od siedzenia przy stole i też się czuję mega obżarta:)

ja tak miałam i były to więzadła + zaparcia, branie 3 razy dziennie po 2 asparginu i odpoczynek pomogło a po tym wyskoczył brzusio :P

mnie cholernie swędzą piersi szczególnie lewa widzę na nich po 2 rozstępy :(

czy rozstępy swędzą?

ehh :( nie chce rozstępów:(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie troche swedzialo aktualnie obie piersi cale w rozstepach

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia ja mam całe piersi popękane, dookoła sutków - wygląda to okropnie ale już się tym nie przejmuje, nic na to nie poradze.. smaruje 2 x dziennie ale nic to nie daje, mam nadzieje,że chociaż na brzuchu nic nie wyskoczy. Mnie nie swędzą piersi tylko skóra na brzuchu, sutki mnie bolą przy dotykaniu od początku ciąży

malvva lubi tę wiadomość

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się po świętach :-) czuję się taka pełna i ociezala po tym świątecznym obrzarstwie masakra. Jutro wizyta u Endo ciekawe co mi powie i czy leki przepisze...

Mnie piersi też swedza ale nie zauważyłam rozstępów w pierwszej ciąży też swe działu ale rozstepow nie było, skóra na brzuchu czasami Szwedzi ale rozstępy to mam z pierwszej ciąży teraz nowych na razie nie widzę zobaczymy później..

Katarzyna gratulacje synka :-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze na sorze i czekam na meza,bo ciśnienie dostal 180/140 i 140 pulsu,niech ten dzień się już skonczy:///lezy pod kroplowka i go monitoruja

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:45

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna ja robiłam w środę usg połówkowe i też będzie chłopiec :) i podobnie waży 369g. Mi lekarz powiedział, żebym sobie 4d zrobiła około 30 tygodnia, bo wtedy fajnie widać mimikę twarzy. Więc teraz miałam zwykłe usg. Ale u Ciebie fajnie widać maluszka.

Myślicie, że od strasznie duszącego kaszlu może mi coś zaszkodzić? duszę się jak oszalała, całe ciało mi się trzęsie. Zrobiłam syrop z cebuli, najadłam się czosnku. Oby to coś dało ... trochę się martwię :(

katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten napar z majeranku lub syrop z buraka (przepisy z neta)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A ja siedze na sorze i czekam na meza,bo ciśnienie dostal 180/140 i 140 pulsu,niech ten dzień się już skonczy:///lezy pod kroplowka i go monitoruja
    oj biedna , a co mu bylo ? zdenerwowal sie ? daj znac czy wszystko ok ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    moja szwagierka juz po operacji , zobaczymy co dalej ....
    napewno będzie dobrze!!! Trzymam kciuki za nią <3

bereda11 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam Dalej na wieści a M czeka na kardiologa,podali mu zastrzyki,tabsy i mial 3 kroplowki.Ma nadciśnienie od paru lat ale pierwszy raz widzialam go w takim stanie,ledwo dowiozlam go do szpitala..Wrocilam do domu o 20 zeby wyjsc z psem,spakowalam mu torbe zeby w razie w zawiezc i ryczalam jak bobr:((

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Czekam Dalej na wieści a M czeka na kardiologa,podali mu zastrzyki,tabsy i mial 3 kroplowki.Ma nadciśnienie od paru lat ale pierwszy raz widzialam go w takim stanie,ledwo dowiozlam go do szpitala..Wrocilam do domu o 20 zeby wyjsc z psem,spakowalam mu torbe zeby w razie w zawiezc i ryczalam jak bobr:((
    O kurde :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domu,jak baba uwaza,że chlop za duzo już wypil i czas do domu to ma rację,elektrolity mu pospadaly,strachu się obydwpje najedlismy,ma nauczke tyle go wczoraj upominalam..

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jesteśmy w domu,jak baba uwaza,że chlop za duzo już wypil i czas do domu to ma rację,elektrolity mu pospadaly,strachu się obydwpje najedlismy,ma nauczke tyle go wczoraj upominalam..
    Czyli nic groźnego he
    O to reprymenda dla męża za.stresowanie ciężarnej:-)

bereda11 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak i tak trzeba zgłosić się do kardiologa,ale ma nauczke,i sylwek bd bez alkoholu.
    Mala Ninka tez dala popalic dzisiaj kopala i kopala,z tych emocji to ciezko zasnac.

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepiej, wystawiam na olx ubranka po synu za darmo i od wczoraj nikt nie dzwoni...sami milionerzy w tej Łebie :|

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja dzisiaj po poludniu trafilam na IP, lezalam chyba ze 3h, podawali mi elektrolity. Cala rodzina zarazila sie jakims rotawirusem, oczywiscie ja znosze najgorzej. Biegunka, wymioty, stracilam przytomnosc 3 razy. Masakra. Caly dzien nie moge nic przelknac, jak wypilam herbate to cala zwrocilam. Leze caly dzien bo ciagle mam wrazenie ze strace przytomnosc :( MASAKRA

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jej cos te swieta nie takie radosne.... Oby wszystko poprzechodzilo jak najszybciej. Nic trzeba wracac do normalnego trybu. Malz w pracy my z malym w domu jakos musze go ogarnac a jutro do labo sie wybieram.

Mnie cos martwi ze na wadze mi nie przybiera nic a nic fakt nie jem duzo ale tez sue nie glodze i tak to dzieciotko gdzies nisko sobie siedzi siwze uciska mi na pecherz i jelita. Oby bylo wsjo dobrze

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w 21 tygodniu przybralam na wadze i od tamtej pory 0,5 kg na tydz tak wychodzi a tak to od zajscia w ciaze bylam na minusie.I jeszcze mi brakuje zeby dobic do wagi sprzed ciazy..Niektóre tak maja wiec nie masz się co martwic:)
    Po tym Gynazolu mnie tak swedzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:08

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ