X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi brzuch twardnieje I nie moge sie ulozyc,:(

• Skolma Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Chciałabym dołączyć do forum, mam na imię Magda a termin porodu mam na 7 maja. W sumie to termin z OM bo z usg wychodzi mi na 5-6 ale może dlatego ze cykle miałam po 27dni.
    Mam już jedna córeczkę - Elene z sierpnia 2013go wiec ma teraz 2 latka i 4 miesiące.
    W sylwestra wybieram się dopiero na połówkowe badania. Ogólnie z mężem mieliśmy plan aby tym razem nie poznawać płci, poczekać do porodu ale chyba jednak wymiękne i zapytam...

Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.

pasia27, bereda11, Marietta, Anjaa lubią tę wiadomość

• Felice Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Dawno tu mnie nie było, ale napisałyście- ledwo przeczytałam wszystko ;-)
    Kochane, piszecie o jakimś sprawdzaniu papierkami , co to za papierki? Mieszkam za granicą, jestem teraz w Polsce, gdzie mogę je kupić i wziąć ze sobą?

71c6b05c.gif
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skolma wrote:
    Witajcie

Chciałabym dołączyć do forum, mam na imię Magda a termin porodu mam na 7 maja. W sumie to termin z OM bo z usg wychodzi mi na 5-6 ale może dlatego ze cykle miałam po 27dni.
    Mam już jedna córeczkę - Elene z sierpnia 2013go wiec ma teraz 2 latka i 4 miesiące.
    W sylwestra wybieram się dopiero na połówkowe badania. Ogólnie z mężem mieliśmy plan aby tym razem nie poznawać płci, poczekać do porodu ale chyba jednak wymiękne i zapytam...

Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.
    hej moj synek tez z sierpnia 2013 :-) i teraz termin na koniec maja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 23:40

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.!

Dzisiaj tak miało być miło - urodzinowo..

Ja już nie śpię od dawna, niestety nie da rady Nelinka co raz ok.39st ma ,smutno mi, bo tak sobie leży i miejsca znaleźć nie może i wzdycha co raz.. Plus wizyta i bezsenność murowana spałam tylko 2h..

Potem wrzucę fotkę brzuszka jakąś poświąteczną..

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia.!

Ps.Witam nowe mamusie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzę boicie się porodu hehehe ja mam 3 przed sobą i nie mogę się doczekać tak jak 1 i 2 :D jedyne co to stresik czy znowu nie urodzę wcześniaczki to wszystko ;) a tak poza tym poboli i przestanie, a otrzymacie najwspanialszą nagrodę w zamian za to co przeszłyście ;)

Felice papierki do badania ph na allegro są za 5 zł te najtansze dobre są ,ale tak stacjonarnie to w chemicznym albo aptece ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 06:37

JusWik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się kiedy wreszcie się wyśpię... Młody nie kopie jeszcze, brzuch nie za duży, a ja się ułożyć nie umiem.. I te durne sny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 06:00

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy wzięłam no spe,o 4 mialam silny ból brzucha o 6 przysnelam i teraz musze znów się obserwować.Nie wiem czy na IP dzisiaj nie pojade,bola mnie strasznie boki brzucha i to idzie aż w dol do krocza.Jak jestem w pozycji pollezacej to boli mnie zaraz pod piersiami a jak się poloze to boki,najgorzej z lewej strony.Teraz jak leze na boku to chociaż brzuch nie jest twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 07:30

• migussia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:18

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:47

Marietta, OlkaBdg lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Zastanawiam się kiedy wreszcie się wyśpię... Młody nie kopie jeszcze, brzuch nie za duży, a ja się ułożyć nie umiem.. I te durne sny...
    Hehe po porodzie nie licz na wyspanie :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było na Majóweczkach ale teraz mam zamiar nadrobić :)

Różyczka Twoje maleństwo ślicznie rośnie bo jest naprawdę duże ehhehe super :)
    Mój Kacperek w 20t4d miał 340 i na siatce centylowej widziałam że jest na tym najniższym centrylu czyli będzie malutki raczej. Też oczywiście się przestraszyłam ale myśle że każde dzieciątko ma swoje tempo wzrostu i rośnie po swojemu, mój od początku nie należał do największych i tak pewnie zostanie. Byle rósł zdrowo do końca.

Co do ruchów to u mnie 22tc i mały kopie już dość regularnie, parę razy dziennie a wieczorem to szaleństwo całkowite.

Marietta trzymam kciuki za połówkowe <3

Witam nowe Majóweczki :)

Miłego dnia :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skolma witaj :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam o tych skurczach hixtona ,miala to któraś z was?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Cześć Majoweczki :)
    Ale ten czas szybko zleciał!
    Już półmetek!
    Moja Córeczka waży 650g i ma się dobrze ( gorzej z moim pęcherzem ;))
    Mam wielki brzuch ( ludzie na ulicy mnie zatrzymują i gratulują... Sąsiadki, ekspedientki itp )
    Naprawdę zaczynam sie bać co będzie za 4 miesiące ...

fajna, duża dziewczynka już :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe po porodzie nie licz na wyspanie :-)

Nie Strasz hehehhe ją spałam ponad miesiąc dobrze bo Nelka po 6h w njocy przesypiala :P
    Poli9106 wrote:
    Ja dzisiaj w nocy wzięłam no spe,o 4 mialam silny ból brzucha o 6 przysnelam i teraz musze znów się obserwować.Nie wiem czy na IP dzisiaj nie pojade,bola mnie strasznie boki brzucha i to idzie aż w dol do krocza.Jak jestem w pozycji pollezacej to boli mnie zaraz pod piersiami a jak się poloze to boki,najgorzej z lewej strony.Teraz jak leze na boku to chociaż brzuch nie jest twardy.

Mnie tak więzadła bolą aż pipka aż dwie tak :/ w razie co jedź dla świętego spokoju ;)

Monilia ładna waga moja miała w 21t6d 439 dzisiaj na bank góra 600 będzie ;) bo na 16:45 mam ;) także też do duzych nie należy ;P

Poli co do skurczy braxtony ma większość mam ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Życzę miłego dnia.

Pati- sto lat! I dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich dzieci. Oby Nelcia szybko wyzdrowiala... Biedna...

Witam nową majoweczkę!

I życzę Wszystkim powodzenia na wizytach, bo z tego, co pamiętam, to oprócz Marietty wizytuje dziś jeszcze kilka z Was. Czekamy na info o zdrowych, pulchnych maluszkach! :-)

Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati na razie spokoj ciagna mnie boki jak sa miesnie przy zebrach...wzielam z rana no spe i asmag,

• Marietta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skolma wrote:
    Witajcie

Witamy w majówkach, super, że dołączyłaś :) Imię Twojej córci, Elena, mnie zainspirowało ;) jak mąż wstanie po nocce rzucę temat ;)

Ja dzisiaj na 13 wizytuję, połówkowe, nie mogę się doczekać ;)

Różyczko- dzielna, nie dzielna, mąż sporo pracuje, jest policjantem w takim wydziale, że go nie ma sporo w domu, pracuje po 12h, więc trzeba mi prawa jazdy, a swoją drogą na początku byłam mocno wydygana, zwłaszcza, że mam problem z jednym okiem, o dziwo radzę sobie naprawdę nieźle ;)

Poli- daj znać jak ma się sprawa, ja też raz na czas sięgam po nospę, 4 dni z rzędu ostatnio brzuch bolał, przeszło samo, przypuszczam, że malec świrował.

A wczoraj wieczorem to miałam cyrki ;) Dziecię dostało wściku! Uderzało równocześnie nózkami i rączkami, bo jedne kopy nisko z lewej, a drugie równocześnie prawie na pępkiem :D Pierwszy raz leżąc widziałam normalnie jak wypycha się brzuch tam gdzie łapka, albo stópka uderza ;)

Malena91, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ