Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Chciałabym dołączyć do forum, mam na imię Magda a termin porodu mam na 7 maja. W sumie to termin z OM bo z usg wychodzi mi na 5-6 ale może dlatego ze cykle miałam po 27dni.
Mam już jedna córeczkę - Elene z sierpnia 2013go wiec ma teraz 2 latka i 4 miesiące.
W sylwestra wybieram się dopiero na połówkowe badania. Ogólnie z mężem mieliśmy plan aby tym razem nie poznawać płci, poczekać do porodu ale chyba jednak wymiękne i zapytam...
Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.
pasia27, bereda11, Marietta, Anjaa lubią tę wiadomość
-
Skolma wrote:Witajcie
Chciałabym dołączyć do forum, mam na imię Magda a termin porodu mam na 7 maja. W sumie to termin z OM bo z usg wychodzi mi na 5-6 ale może dlatego ze cykle miałam po 27dni.
Mam już jedna córeczkę - Elene z sierpnia 2013go wiec ma teraz 2 latka i 4 miesiące.
W sylwestra wybieram się dopiero na połówkowe badania. Ogólnie z mężem mieliśmy plan aby tym razem nie poznawać płci, poczekać do porodu ale chyba jednak wymiękne i zapytam...
Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.i teraz termin na koniec maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 23:40
-
Witam kochane.!
Dzisiaj tak miało być miło - urodzinowo..
Ja już nie śpię od dawna, niestety nie da rady Nelinka co raz ok.39st ma ,smutno mi, bo tak sobie leży i miejsca znaleźć nie może i wzdycha co raz.. Plus wizyta i bezsenność murowana spałam tylko 2h..
Potem wrzucę fotkę brzuszka jakąś poświąteczną..
Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia.!
Ps.Witam nowe mamusieLivia
Nela
Marcel
-
A patrzę boicie się porodu hehehe ja mam 3 przed sobą i nie mogę się doczekać tak jak 1 i 2
jedyne co to stresik czy znowu nie urodzę wcześniaczki to wszystko
a tak poza tym poboli i przestanie, a otrzymacie najwspanialszą nagrodę w zamian za to co przeszłyście
Felice papierki do badania ph na allegro są za 5 zł te najtansze dobre są ,ale tak stacjonarnie to w chemicznym albo apteceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 06:37
JusWik lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja dzisiaj w nocy wzięłam no spe,o 4 mialam silny ból brzucha o 6 przysnelam i teraz musze znów się obserwować.Nie wiem czy na IP dzisiaj nie pojade,bola mnie strasznie boki brzucha i to idzie aż w dol do krocza.Jak jestem w pozycji pollezacej to boli mnie zaraz pod piersiami a jak się poloze to boki,najgorzej z lewej strony.Teraz jak leze na boku to chociaż brzuch nie jest twardy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 07:30
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było na Majóweczkach ale teraz mam zamiar nadrobić
Różyczka Twoje maleństwo ślicznie rośnie bo jest naprawdę duże ehhehe super
Mój Kacperek w 20t4d miał 340 i na siatce centylowej widziałam że jest na tym najniższym centrylu czyli będzie malutki raczej. Też oczywiście się przestraszyłam ale myśle że każde dzieciątko ma swoje tempo wzrostu i rośnie po swojemu, mój od początku nie należał do największych i tak pewnie zostanie. Byle rósł zdrowo do końca.
Co do ruchów to u mnie 22tc i mały kopie już dość regularnie, parę razy dziennie a wieczorem to szaleństwo całkowite.
Marietta trzymam kciuki za połówkowe
Witam nowe Majóweczki
Miłego dnia
Marietta lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Różyczka wrote:Cześć Majoweczki
Ale ten czas szybko zleciał!
Już półmetek!
Moja Córeczka waży 650g i ma się dobrze ( gorzej z moim pęcherzem)
Mam wielki brzuch ( ludzie na ulicy mnie zatrzymują i gratulują... Sąsiadki, ekspedientki itp )
Naprawdę zaczynam sie bać co będzie za 4 miesiące ...
fajna, duża dziewczynka już -
Agusia ;) wrote:Hehe po porodzie nie licz na wyspanie
Nie Strasz hehehhe ją spałam ponad miesiąc dobrze bo Nelka po 6h w njocy przesypiala
Poli9106 wrote:Ja dzisiaj w nocy wzięłam no spe,o 4 mialam silny ból brzucha o 6 przysnelam i teraz musze znów się obserwować.Nie wiem czy na IP dzisiaj nie pojade,bola mnie strasznie boki brzucha i to idzie aż w dol do krocza.Jak jestem w pozycji pollezacej to boli mnie zaraz pod piersiami a jak się poloze to boki,najgorzej z lewej strony.Teraz jak leze na boku to chociaż brzuch nie jest twardy.
Mnie tak więzadła bolą aż pipka aż dwie takw razie co jedź dla świętego spokoju
Monilia ładna waga moja miała w 21t6d 439 dzisiaj na bank góra 600 będziebo na 16:45 mam
także też do duzych nie należy ;P
Poli co do skurczy braxtony ma większość mamLivia
Nela
Marcel
-
Cześć wszystkim! Życzę miłego dnia.
Pati- sto lat! I dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich dzieci. Oby Nelcia szybko wyzdrowiala... Biedna...
Witam nową majoweczkę!
I życzę Wszystkim powodzenia na wizytach, bo z tego, co pamiętam, to oprócz Marietty wizytuje dziś jeszcze kilka z Was. Czekamy na info o zdrowych, pulchnych maluszkach!
Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Skolma wrote:Witajcie
Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.
Witamy w majówkach, super, że dołączyłaśImię Twojej córci, Elena, mnie zainspirowało
jak mąż wstanie po nocce rzucę temat
Ja dzisiaj na 13 wizytuję, połówkowe, nie mogę się doczekać
Różyczko- dzielna, nie dzielna, mąż sporo pracuje, jest policjantem w takim wydziale, że go nie ma sporo w domu, pracuje po 12h, więc trzeba mi prawa jazdy, a swoją drogą na początku byłam mocno wydygana, zwłaszcza, że mam problem z jednym okiem, o dziwo radzę sobie naprawdę nieźle
Poli- daj znać jak ma się sprawa, ja też raz na czas sięgam po nospę, 4 dni z rzędu ostatnio brzuch bolał, przeszło samo, przypuszczam, że malec świrował.
A wczoraj wieczorem to miałam cyrkiDziecię dostało wściku! Uderzało równocześnie nózkami i rączkami, bo jedne kopy nisko z lewej, a drugie równocześnie prawie na pępkiem
Pierwszy raz leżąc widziałam normalnie jak wypycha się brzuch tam gdzie łapka, albo stópka uderza
Malena91, katarzyna_d lubią tę wiadomość