SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi brzuch twardnieje I nie moge sie ulozyc,:(

• Skolma Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Chciałabym dołączyć do forum, mam na imię Magda a termin porodu mam na 7 maja. W sumie to termin z OM bo z usg wychodzi mi na 5-6 ale może dlatego ze cykle miałam po 27dni.
    Mam już jedna córeczkę - Elene z sierpnia 2013go wiec ma teraz 2 latka i 4 miesiące.
    W sylwestra wybieram się dopiero na połówkowe badania. Ogólnie z mężem mieliśmy plan aby tym razem nie poznawać płci, poczekać do porodu ale chyba jednak wymiękne i zapytam...

Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.

pasia27, bereda11, Marietta, Anjaa lubią tę wiadomość

• Felice Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Dawno tu mnie nie było, ale napisałyście- ledwo przeczytałam wszystko ;-)
    Kochane, piszecie o jakimś sprawdzaniu papierkami , co to za papierki? Mieszkam za granicą, jestem teraz w Polsce, gdzie mogę je kupić i wziąć ze sobą?

71c6b05c.gif
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skolma wrote:
    Witajcie

Chciałabym dołączyć do forum, mam na imię Magda a termin porodu mam na 7 maja. W sumie to termin z OM bo z usg wychodzi mi na 5-6 ale może dlatego ze cykle miałam po 27dni.
    Mam już jedna córeczkę - Elene z sierpnia 2013go wiec ma teraz 2 latka i 4 miesiące.
    W sylwestra wybieram się dopiero na połówkowe badania. Ogólnie z mężem mieliśmy plan aby tym razem nie poznawać płci, poczekać do porodu ale chyba jednak wymiękne i zapytam...

Jeśli chodzi i kopnięcia to czuje ju od jakiś dwóch tym wcześniej były bandżola leciutkie teraz już potrafię je bezproblemowo rozpoznać i najwiecej wieczorem oczywiście.
    hej moj synek tez z sierpnia 2013 :-) i teraz termin na koniec maja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 23:40

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.!

Dzisiaj tak miało być miło - urodzinowo..

Ja już nie śpię od dawna, niestety nie da rady Nelinka co raz ok.39st ma ,smutno mi, bo tak sobie leży i miejsca znaleźć nie może i wzdycha co raz.. Plus wizyta i bezsenność murowana spałam tylko 2h..

Potem wrzucę fotkę brzuszka jakąś poświąteczną..

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia.!

Ps.Witam nowe mamusie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzę boicie się porodu hehehe ja mam 3 przed sobą i nie mogę się doczekać tak jak 1 i 2 :D jedyne co to stresik czy znowu nie urodzę wcześniaczki to wszystko ;) a tak poza tym poboli i przestanie, a otrzymacie najwspanialszą nagrodę w zamian za to co przeszłyście ;)

Felice papierki do badania ph na allegro są za 5 zł te najtansze dobre są ,ale tak stacjonarnie to w chemicznym albo aptece ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 06:37

JusWik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się kiedy wreszcie się wyśpię... Młody nie kopie jeszcze, brzuch nie za duży, a ja się ułożyć nie umiem.. I te durne sny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 06:00

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy wzięłam no spe,o 4 mialam silny ból brzucha o 6 przysnelam i teraz musze znów się obserwować.Nie wiem czy na IP dzisiaj nie pojade,bola mnie strasznie boki brzucha i to idzie aż w dol do krocza.Jak jestem w pozycji pollezacej to boli mnie zaraz pod piersiami a jak się poloze to boki,najgorzej z lewej strony.Teraz jak leze na boku to chociaż brzuch nie jest twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 07:30

• migussia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:18

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:47

Marietta, OlkaBdg lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Zastanawiam się kiedy wreszcie się wyśpię... Młody nie kopie jeszcze, brzuch nie za duży, a ja się ułożyć nie umiem.. I te durne sny...
    Hehe po porodzie nie licz na wyspanie :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było na Majóweczkach ale teraz mam zamiar nadrobić :)

Różyczka Twoje maleństwo ślicznie rośnie bo jest naprawdę duże ehhehe super :)
    Mój Kacperek w 20t4d miał 340 i na siatce centylowej widziałam że jest na tym najniższym centrylu czyli będzie malutki raczej. Też oczywiście się przestraszyłam ale myśle że każde dzieciątko ma swoje tempo wzrostu i rośnie po swojemu, mój od początku nie należał do największych i tak pewnie zostanie. Byle rósł zdrowo do końca.

Co do ruchów to u mnie 22tc i mały kopie już dość regularnie, parę razy dziennie a wieczorem to szaleństwo całkowite.

Marietta trzymam kciuki za połówkowe <3

Witam nowe Majóweczki :)

Miłego dnia :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skolma witaj :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam o tych skurczach hixtona ,miala to któraś z was?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Cześć Majoweczki :)
    Ale ten czas szybko zleciał!
    Już półmetek!
    Moja Córeczka waży 650g i ma się dobrze ( gorzej z moim pęcherzem ;))
    Mam wielki brzuch ( ludzie na ulicy mnie zatrzymują i gratulują... Sąsiadki, ekspedientki itp )
    Naprawdę zaczynam sie bać co będzie za 4 miesiące ...

fajna, duża dziewczynka już :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe po porodzie nie licz na wyspanie :-)

Nie Strasz hehehhe ją spałam ponad miesiąc dobrze bo Nelka po 6h w njocy przesypiala :P
    Poli9106 wrote:
    Ja dzisiaj w nocy wzięłam no spe,o 4 mialam silny ból brzucha o 6 przysnelam i teraz musze znów się obserwować.Nie wiem czy na IP dzisiaj nie pojade,bola mnie strasznie boki brzucha i to idzie aż w dol do krocza.Jak jestem w pozycji pollezacej to boli mnie zaraz pod piersiami a jak się poloze to boki,najgorzej z lewej strony.Teraz jak leze na boku to chociaż brzuch nie jest twardy.

Mnie tak więzadła bolą aż pipka aż dwie tak :/ w razie co jedź dla świętego spokoju ;)

Monilia ładna waga moja miała w 21t6d 439 dzisiaj na bank góra 600 będzie ;) bo na 16:45 mam ;) także też do duzych nie należy ;P

Poli co do skurczy braxtony ma większość mam ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Życzę miłego dnia.

Pati- sto lat! I dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich dzieci. Oby Nelcia szybko wyzdrowiala... Biedna...

Witam nową majoweczkę!

I życzę Wszystkim powodzenia na wizytach, bo z tego, co pamiętam, to oprócz Marietty wizytuje dziś jeszcze kilka z Was. Czekamy na info o zdrowych, pulchnych maluszkach! :-)

Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati na razie spokoj ciagna mnie boki jak sa miesnie przy zebrach...wzielam z rana no spe i asmag,

• Marietta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skolma wrote:
    Witajcie

Witamy w majówkach, super, że dołączyłaś :) Imię Twojej córci, Elena, mnie zainspirowało ;) jak mąż wstanie po nocce rzucę temat ;)

Ja dzisiaj na 13 wizytuję, połówkowe, nie mogę się doczekać ;)

Różyczko- dzielna, nie dzielna, mąż sporo pracuje, jest policjantem w takim wydziale, że go nie ma sporo w domu, pracuje po 12h, więc trzeba mi prawa jazdy, a swoją drogą na początku byłam mocno wydygana, zwłaszcza, że mam problem z jednym okiem, o dziwo radzę sobie naprawdę nieźle ;)

Poli- daj znać jak ma się sprawa, ja też raz na czas sięgam po nospę, 4 dni z rzędu ostatnio brzuch bolał, przeszło samo, przypuszczam, że malec świrował.

A wczoraj wieczorem to miałam cyrki ;) Dziecię dostało wściku! Uderzało równocześnie nózkami i rączkami, bo jedne kopy nisko z lewej, a drugie równocześnie prawie na pępkiem :D Pierwszy raz leżąc widziałam normalnie jak wypycha się brzuch tam gdzie łapka, albo stópka uderza ;)

Malena91, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ