SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za usg połówkowe płaciłam wczoraj 180 zł. Dostałam kilka fotek synusia i płytę z całego badania:)

JusWik lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek, 400 gramów :)

91a4909760fb432cmed.jpg

5a2ff5f5f8666812med.jpg

xpatiiix3, katarzyna_d, klaudia1534, Anjaa, maimama, Sylika, Aniu_leczka, JusWik, pasia27, FeliceGatto, tola2014, helutka, Różyczka, bereda11, migussia lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, przez te wasze badania i zdjecia z usg juz nie daje rady i sie nie moge doczekac mojego a mam 5.01. Tez chce juz zobaczyc malego a jeszcze te pare dni musi minąć :p Na szczescie nie czekam juz tak jak wczesniej bo czuje te ruchy i dzieki temu jestem spokojna, ale chetnie bym podgladala czesciej kruszynka.

Co do wagi dzieci - dzieci w ciazy rosną skokowo, w jednym tygodniu moze przybrac na wadze tylko 40g a w następnym tyg aż 100g, nie da sie tego przewidziec i tez nie wiadomo w ktorym akurat momencie bylo robione badanie + trzeba wziac pod uwage duzy margines bledu pomiarowego, praktycznie nie da sie dokladnie podac wagi dziecka i rodzi sie albo ciezsze i wieksze albo mniejsze od zakladanego, takze roznie bywa.

Tez macie takie porąbane sny?? Ja nie ogarniam, jakies erotyczne mi sie snią, często obrzydliwe, budze sie taka oszolomiona i az mi glupio z tego co mam w glowie :|

Marietta lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jezu, przez te wasze badania i zdjecia z usg juz nie daje rady i sie nie moge doczekac mojego a mam 5.01. Tez chce juz zobaczyc malego a jeszcze te pare dni musi minąć :p Na szczescie nie czekam juz tak jak wczesniej bo czuje te ruchy i dzieki temu jestem spokojna, ale chetnie bym podgladala czesciej kruszynka.

Co do wagi dzieci - dzieci w ciazy rosną skokowo, w jednym tygodniu moze przybrac na wadze tylko 40g a w następnym tyg aż 100g, nie da sie tego przewidziec i tez nie wiadomo w ktorym akurat momencie bylo robione badanie + trzeba wziac pod uwage duzy margines bledu pomiarowego, praktycznie nie da sie dokladnie podac wagi dziecka i rodzi sie albo ciezsze i wieksze albo mniejsze od zakladanego, takze roznie bywa.

Tez macie takie porąbane sny?? Ja nie ogarniam, jakies erotyczne mi sie snią, często obrzydliwe, budze sie taka oszolomiona i az mi glupio z tego co mam w glowie :|

A to prawda z pomiarem, facet mi powiedział, że spokojnie 50g w tą, w tamtą, granice błędu do 22 tygodnia ponoć ogromne ;)

Też mam głupie sny :P Ostatnio śniło mi się seks w tramwaju pełnym ludzi. Pierwsza sprawa- nigdy nie jechałam z meżem tramwajem :P Druga sprawa- tak się zajebiście w tym śnie wstydziłam, że ludzie patrzą :D

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23t6d lecę na podglądanko potem buzi ulgę Livki wrzucę ;)

2ujp25u.jpg

Iwa81, Negra, JusWik, josephinka84, pasia27, Sylika, Kłosia, storczyk, FeliceGatto, katarzyna_d, helutka, Aniu_leczka, Różyczka, bereda11, migussia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatixxx Serdeczne życzenia urodzinowe kochana!!!

Marietta gratuluję synka ;-)

Dziewczyny hehehe też miałam takie sny ale narazie przeszło...

xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

2ujp25u.jpg
    pięknyyyyy masz ten brzunio!!!!!!!!!!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• domi05 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatixxx piękny masz brzuszek :)
    Po mnie to prawie w ogóle nie widać, przy luźnej bluzce nikt by się nie zorientował, a nawet przy obcisłej mały brzuszek odstaje tylko... :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hej :)
    a co u Felice ???? dawno jej tu nie widziałam :(

Alicce, jestem, jestem :) Wpadam, ale nie bardzo ogarniam. Głównie nasmaruję coś w pamiętniku albo uzupełnię wykres. Strasznie mnie drażni, że Belly nie ma wersji mobilnej,bo ciężko się je obsługuje z telefonu, a na kompie siadam raz na tydzień ;)

Wszystko u nas ok. Wczoraj miałam połówkowe i Marysia nadal jest Marysią ;) Waży 470 gram (21t3d),więc duże jest z niej dziewczę. Dupę rozerwie mi przy porodzie jak nic :P Margola tez ok. Pierworodny daje czadu, ale on tak ma. Albo go kochasz, albo sprzedajesz na organy :P (btw: chce ktoś kupić nerkę? ;)).
    Brzuch mam wielki,na wadze plus 10 kg (i nie poszło w cycki).

Generalnie staram się zaglądać i coś tam podczytywać, ale przyznam się bez bicia, że na FB jest mi łatwiej i szybciej <kaja się>

Wrzucam Marysię z połówkowego:

31bad8a83c686bcfmed.jpg

I świąteczną Margolę :)

55b5653357b3a885med.jpg

Buziole, uściski i zdrówka Majóweczki!
    Postaram się wpadać trochę więcej :)

NatiB, Negra, Malena91, JusWik, katarzyna_d, helutka, Różyczka, xpatiiix3, Anjaa, pasia27, Marietta, bereda11, migussia, storczyk, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką infekcje,że jak siedzialam w kolejce to poszla mi krew.Luteina teraz podjezykowa i natamyxyna globulki.A ten gynazol mi ppgorszyl sprawę,bole brzucha to jelita,a mala wazy 473 g,szyjka ma 4,6 cm wiec z ciaza wszystko ok.Ale jak zobaczylam krew na wkladce,tak się trzeslam ze od razu mnie wziela

• JusWik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto zaglądaj zaglądaj bo smutno bez Ciebie!!! Fajnie że z malutką wszystko ok.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach, trochę męczące, ale najważniejsze, że już minęły.
    Z niecierpliwością czekam na poniedziałek, bo wizyta się szykuje.
    No i zaczęłam po malu robić wyprawke:)
    Ale bardzo skromnie, patrzę na używane rzeczy z olx z mojego miasta i tak znalazlam wanienke za 10 zł, przewijak tez i ponad 100 szt. Ciuszków za 100 zl.
    Boje się, że teraz czas szybko poleci, wiec nie ma na co czekac:)

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i dużych dzieciaczków, rosną jak na drozdzach:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo Felka pilnuje mnie na fb zebym leki brala regularnie. :) haha.

FeliceGatto, Marietta, bereda11, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

2ujp25u.jpg
    Najlepszego urodzinowo :)
    Czadowy brzuszek masz! :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym różnią się pajacyki od śpiochów? nie wiem juz co kupować. .

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny czym różnią się pajacyki od śpiochów? nie wiem juz co kupować. .

Pajacyk ma rękawki, a śpioszki to takie ogrodniczki (pajacyk bez rękawów) ;)

helutka, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było na Majóweczkach ale teraz mam zamiar nadrobić :)

Różyczka Twoje maleństwo ślicznie rośnie bo jest naprawdę duże ehhehe super :)
    Mój Kacperek w 20t4d miał 340 i na siatce centylowej widziałam że jest na tym najniższym centrylu czyli będzie malutki raczej. Też oczywiście się przestraszyłam ale myśle że każde dzieciątko ma swoje tempo wzrostu i rośnie po swojemu, mój od początku nie należał do największych i tak pewnie zostanie. Byle rósł zdrowo do końca.

Co do ruchów to u mnie 22tc i mały kopie już dość regularnie, parę razy dziennie a wieczorem to szaleństwo całkowite.

Marietta trzymam kciuki za połówkowe <3

Witam nowe Majóweczki :)

Miłego dnia :)

Moja Mała w 20t5d miała podobnie do Kacperka 365g i lekarz mówił, że to normalna waga, nigdy nie sprawdzam, nie dopytuję. I tak wszystko może się zmienić jeszcze :) Poza tym czytałam, że jest dość duży margines błędu jeżeli chodzi o wagę naszych Pociech w brzuchu więc tym bardziej nie ma co porównywać :) Najważniejsze, żeby zdrowe były nasze Szczęścia :)

Mnie też pobolewa brzuch, pęcherz szczególnie po jego opróżnieniu czasem boli tak, że wychodzę z wc zgięta w pół bo nie mogę się wyprostować. wchodzę po schodach jak stara baba ;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka 566g także nieduży łobuziak :) no i tydzień do tylu jest a 2 tyg temu była normalnie ok jak na swój wiek ciążowy.. ale bez lipy margines błędu to +/- 83g ;) wiec jest ok noga za to podgoniła najdłuższe są hehehe rozwaliła się jak prawdziwa modelka nóżka na nożkę ;)

f41f7r.jpg

FeliceGatto, pasia27, helutka, Iwa81, Negra, Negra, Negra, tola2014, Sylika, bereda11, Carolq, JusWik, Malena91, migussia, Aniu_leczka, katarzyna_d, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego wszystkiego zappmnialam lekarce powiedzieć o twardnieniu brzucha,ale to chyba nic złego jak reszta ok

‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ