Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu, przez te wasze badania i zdjecia z usg juz nie daje rady i sie nie moge doczekac mojego a mam 5.01. Tez chce juz zobaczyc malego a jeszcze te pare dni musi minąć :p Na szczescie nie czekam juz tak jak wczesniej bo czuje te ruchy i dzieki temu jestem spokojna, ale chetnie bym podgladala czesciej kruszynka.
Co do wagi dzieci - dzieci w ciazy rosną skokowo, w jednym tygodniu moze przybrac na wadze tylko 40g a w następnym tyg aż 100g, nie da sie tego przewidziec i tez nie wiadomo w ktorym akurat momencie bylo robione badanie + trzeba wziac pod uwage duzy margines bledu pomiarowego, praktycznie nie da sie dokladnie podac wagi dziecka i rodzi sie albo ciezsze i wieksze albo mniejsze od zakladanego, takze roznie bywa.
Tez macie takie porąbane sny?? Ja nie ogarniam, jakies erotyczne mi sie snią, często obrzydliwe, budze sie taka oszolomiona i az mi glupio z tego co mam w glowieMarietta lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Jezu, przez te wasze badania i zdjecia z usg juz nie daje rady i sie nie moge doczekac mojego a mam 5.01. Tez chce juz zobaczyc malego a jeszcze te pare dni musi minąć :p Na szczescie nie czekam juz tak jak wczesniej bo czuje te ruchy i dzieki temu jestem spokojna, ale chetnie bym podgladala czesciej kruszynka.
Co do wagi dzieci - dzieci w ciazy rosną skokowo, w jednym tygodniu moze przybrac na wadze tylko 40g a w następnym tyg aż 100g, nie da sie tego przewidziec i tez nie wiadomo w ktorym akurat momencie bylo robione badanie + trzeba wziac pod uwage duzy margines bledu pomiarowego, praktycznie nie da sie dokladnie podac wagi dziecka i rodzi sie albo ciezsze i wieksze albo mniejsze od zakladanego, takze roznie bywa.
Tez macie takie porąbane sny?? Ja nie ogarniam, jakies erotyczne mi sie snią, często obrzydliwe, budze sie taka oszolomiona i az mi glupio z tego co mam w glowie
A to prawda z pomiarem, facet mi powiedział, że spokojnie 50g w tą, w tamtą, granice błędu do 22 tygodnia ponoć ogromne
Też mam głupie snyOstatnio śniło mi się seks w tramwaju pełnym ludzi. Pierwsza sprawa- nigdy nie jechałam z meżem tramwajem
Druga sprawa- tak się zajebiście w tym śnie wstydziłam, że ludzie patrzą
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Alicce wrote:hej
a co u Felice ???? dawno jej tu nie widziałam
Alicce, jestem, jestemWpadam, ale nie bardzo ogarniam. Głównie nasmaruję coś w pamiętniku albo uzupełnię wykres. Strasznie mnie drażni, że Belly nie ma wersji mobilnej,bo ciężko się je obsługuje z telefonu, a na kompie siadam raz na tydzień
Wszystko u nas ok. Wczoraj miałam połówkowe i Marysia nadal jest MarysiąWaży 470 gram (21t3d),więc duże jest z niej dziewczę. Dupę rozerwie mi przy porodzie jak nic
Margola tez ok. Pierworodny daje czadu, ale on tak ma. Albo go kochasz, albo sprzedajesz na organy
(btw: chce ktoś kupić nerkę?
).
Brzuch mam wielki,na wadze plus 10 kg (i nie poszło w cycki).
Generalnie staram się zaglądać i coś tam podczytywać, ale przyznam się bez bicia, że na FB jest mi łatwiej i szybciej <kaja się>
Wrzucam Marysię z połówkowego:
I świąteczną Margolę
Buziole, uściski i zdrówka Majóweczki!
Postaram się wpadać trochę więcejNatiB, Negra, Malena91, JusWik, katarzyna_d, helutka, Różyczka, xpatiiix3, Anjaa, pasia27, Marietta, bereda11, migussia, storczyk, Agusia ;) lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Mam taką infekcje,że jak siedzialam w kolejce to poszla mi krew.Luteina teraz podjezykowa i natamyxyna globulki.A ten gynazol mi ppgorszyl sprawę,bole brzucha to jelita,a mala wazy 473 g,szyjka ma 4,6 cm wiec z ciaza wszystko ok.Ale jak zobaczylam krew na wkladce,tak się trzeslam ze od razu mnie wziela
-
Witam się po świętach, trochę męczące, ale najważniejsze, że już minęły.
Z niecierpliwością czekam na poniedziałek, bo wizyta się szykuje.
No i zaczęłam po malu robić wyprawke:)
Ale bardzo skromnie, patrzę na używane rzeczy z olx z mojego miasta i tak znalazlam wanienke za 10 zł, przewijak tez i ponad 100 szt. Ciuszków za 100 zl.
Boje się, że teraz czas szybko poleci, wiec nie ma na co czekac:)
pasia27, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monilia84 wrote:Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było na Majóweczkach ale teraz mam zamiar nadrobić
Różyczka Twoje maleństwo ślicznie rośnie bo jest naprawdę duże ehhehe super
Mój Kacperek w 20t4d miał 340 i na siatce centylowej widziałam że jest na tym najniższym centrylu czyli będzie malutki raczej. Też oczywiście się przestraszyłam ale myśle że każde dzieciątko ma swoje tempo wzrostu i rośnie po swojemu, mój od początku nie należał do największych i tak pewnie zostanie. Byle rósł zdrowo do końca.
Co do ruchów to u mnie 22tc i mały kopie już dość regularnie, parę razy dziennie a wieczorem to szaleństwo całkowite.
Marietta trzymam kciuki za połówkowe
Witam nowe Majóweczki
Miłego dnia
Moja Mała w 20t5d miała podobnie do Kacperka 365g i lekarz mówił, że to normalna waga, nigdy nie sprawdzam, nie dopytuję. I tak wszystko może się zmienić jeszczePoza tym czytałam, że jest dość duży margines błędu jeżeli chodzi o wagę naszych Pociech w brzuchu więc tym bardziej nie ma co porównywać
Najważniejsze, żeby zdrowe były nasze Szczęścia
Mnie też pobolewa brzuch, pęcherz szczególnie po jego opróżnieniu czasem boli tak, że wychodzę z wc zgięta w pół bo nie mogę się wyprostować. wchodzę po schodach jak stara baba
-
Livka 566g także nieduży łobuziak
no i tydzień do tylu jest a 2 tyg temu była normalnie ok jak na swój wiek ciążowy.. ale bez lipy margines błędu to +/- 83g
wiec jest ok noga za to podgoniła najdłuższe są hehehe rozwaliła się jak prawdziwa modelka nóżka na nożkę
FeliceGatto, pasia27, helutka, Iwa81, Negra, Negra, Negra, tola2014, Sylika, bereda11, Carolq, JusWik, Malena91, migussia, Aniu_leczka, katarzyna_d, Agusia ;) lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel