X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Fikus

Haha chyba na końcówce ciąży stwierdzenie że mamy dużo czasu wydaje się abstrakcja 😂😂😂

Ja mam jeszcze 2 miesiące do terminu, oczywiście nie wiadomo kiedy nadejdzie dzień zero 0, ale wydaje mi się, że w moim przypadku mam jeszcze dużo czasu ;)

Ciasteczko777, Samari0702 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ignorantką, jak twierdziła, że z nerwów nie można dostać skurczy. Moją strasza córka mi udowodniła, że można. Od wczoraj jesteśmy same, bo mąż wyjechał służbowo. Dziś rano dała taki popis... Jak ją już odstawilam do przedszkola to się rozryczalam w aucie. Wiecie co jest najgorsze? Że ona taka jest tylko przy mnie. Wczoraj byłam z nią u koleżanki, przyjaciółki mojego ex, bo nasze dzieci się mega lubią, więc czasem się spotykamy, teraz to rzadziej, ale mój ex z Karo często się z nimi widzi. I wczoraj Anka była autentycznie w szoku, jak Karo zachowuje się przy mnie. Mówila, że nie wjst jaka super grzeczna przy tacie, ale jak on powie że za 5 min wychodzimy, to ona ok, generalnie się słucha. A ja wczoraj pół godziny z nią walczylam, żeby łaskawie zaczęła się ubierać. Nie mam siły na tą gnomice. Dobrze, że dziś po południu jest i taty. Jezcze mam wyrzuty sumienia, że tak myślę :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    A ja się wolalam spakować, ostatnio wlasnie nic się nie dzialo a z ktg prosto do szpitala jechalam i już z dzieckiem wyszłam, cieszylam się bardzo, że miałam już wszystko ogarnięte w walizce, a to bylo prawie 5 tyg przed terminem. :) wiem jedno - nie znamy dnia ni godziny, a walizka czy pusta czy pelna zajmuje dokladnie tyle samo miejsca w szafie.
    Nic dodac nic ujac!:) :) :) Musze dopakować reszte rzeczy!

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Hej. Ja też jestem spakowana od jakiś 2 tyg.. mam 2 torby :) u nas wszystko gotowe.
    Za to bardzo mnie boli ten mięsień w pupie i chyba to ta paskudna pseudorwa (chyba ucisk na mięsień gruszkowaty)- ledwo chodzę, boli jak leze :( masaże odpadają, ew kinesio..

Ciacho z miesniem gruszkowatym walczr juz od dawna. Na poczatku ciąży tez mi dokuczal. Bylam u fizjo. Polecila mi polozyc sie na plasko na dywanie wziasc pileczke do tenisa i podlozyc pod bolace miejsce. Jak tylko znow zaczynam czuc bol tak robię u mnie sie sprawdza. Imituje to ucisk na bolace miejsce robiony przez fizjo ma na celu ucisniecie punktu spustowego dotlenienie miesnia. Niestety gruszkowaty jest tak kijowo umiejscowiony ze jest schowany i ciezko do niego dotrzeć. A bol daje masakryczny. Takze wspolczuje ci i polecam sposob od mojej fizjo.

Ciasteczko777, Pani Moł lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami - dziękuje !!! Spróbuje !!
    Masakra jak to ogranicza ruchy i boli - tracę władze w nodze, chodzę jak kaczka.. koleżanka fizjo „wirtualnie” mnie zdiagnozowała i niestety zakazała masaże czy rozgrzewanie bo to koniec ciąży - ale ucisk może pomóc! Uroki ciąży :( ech ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synuś jeszcze spi, to ja tez sobie leze w łóżku. Wyspałam sie, wstawalam co prawda siku ale nie narzekam, bo juz tak bedzie przez najblizsze 2lata hehe. Musze zupę ugotować i ogarnąć sie przed wizyta. Ciekawa jestem ile ten moj maly wariat wazy i jaka to dzisiaj sobie pozycje przyjął.

Aktyde córcia napewno to wszystko przezywa, bedzie miala siostrzyczke itd. Dziecitez zawsze wybieraja sobie jedno z rodziców, ktore bardziej sluchaja. Tate widzi rzadziej to pewnie datego bardziej przy nim grzeczna. A jeszcze do tego mocny charakterek.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mamami - dziękuje !!! Spróbuje !!
    Masakra jak to ogranicza ruchy i boli - tracę władze w nodze, chodzę jak kaczka.. koleżanka fizjo „wirtualnie” mnie zdiagnozowała i niestety zakazała masaże czy rozgrzewanie bo to koniec ciąży - ale ucisk może pomóc! Uroki ciąży :( ech ..

No niestety w ciazy nie za bardzo mozna poszalec z jakąkolwiek ingerencja fizjo. Moja pani Gabrysia specjalizuje sie w pracy z kobietami w ciazy i po ciąży i sama mi mowila ze za bardzo ona w takim przypadku nie moze zadzialac jedynie delikatnie likwidowac te punkty spustowe. Wyczujesz je uciskajac palcem dane miejsce. Jak dosiegniesz to mozesz zrobic to sama palcami mi polecila wlasnie pileczke do tenisa.
    Chociaz nie wiem czy u ciebie nie jest oprocz gruszkowatego i rwa. Choc wlasnie gruszkowaty daje objawy podobne do rwy.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi uuu!! Sposobu z piłeczką też muszę spróbować bo też mnie taki ból z poślada albo nadpośladkowia aż po kolano paraliżuje nogę, ledwie ją czasem podnoszę.

Z torbą to wiadomo, może się tak z wyprzedzeniem nie przydać, a może tak. :) ja mam taki charakter, że wolę takie rzeczy mieć zalatwione, czasem jak coś mi zalega to wręcz nie mogę spać ;) więc i w pierwszej ciąży gdzieś kolo 32 tc już wszystko musiało byc ready. A że wtedy wyszlo tak, że się okazalo to potrzebne to teraz już calkiem ciśnienie mialam żeby mieć to zalatwione :)

A w ogole to jeszcze mam nerwicę co do wyłączenia żelazka/prostownicy/tostera/kuchenki albo zakręcenia wody :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    No niestety w ciazy nie za bardzo mozna poszalec z jakąkolwiek ingerencja fizjo. Moja pani Gabrysia specjalizuje sie w pracy z kobietami w ciazy i po ciąży i sama mi mowila ze za bardzo ona w takim przypadku nie moze zadzialac jedynie delikatnie likwidowac te punkty spustowe. Wyczujesz je uciskajac palcem dane miejsce. Jak dosiegniesz to mozesz zrobic to sama palcami mi polecila wlasnie pileczke do tenisa.
    Chociaz nie wiem czy u ciebie nie jest oprocz gruszkowatego i rwa. Choc wlasnie gruszkowaty daje objawy podobne do rwy.
    Raczej mówiła mi że gruszkowaty, bo rwa daje tyci inne objawy. Nazywają to dlatego pseudorwą.
    Spróbuje nacisk, ewentualnie pójdę na taśmy, ale watpię żeby taśmy pomogły.. to chyba trzeba przecierpieć i tyle ;) uroki tej ciąży- nie dane mi spokojnie ją przejść .. zaczynam coraz częściej myślec że mam już dosyć i chce odzyskać swoje ciało .. serio.
    Każdy dzień witam tradycyjnie wymiotami, teraz coś nowego boli .. Wczoraj mówiłam że jak urodzę to zjem chyba na raz paczkę przeciwbólowych .. cała ciąże nie wzięłam ani pół tabletki..
    Pani Mol ja mam nerwice natręctw (w ciąży nasilona) i tez ciagle sprawdzam wodę, gniazdka, drzwi itp - koszmar!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    MaMaMi uuu!! Sposobu z piłeczką też muszę spróbować bo też mnie taki ból z poślada albo nadpośladkowia aż po kolano paraliżuje nogę, ledwie ją czasem podnoszę.

Z torbą to wiadomo, może się tak z wyprzedzeniem nie przydać, a może tak. :) ja mam taki charakter, że wolę takie rzeczy mieć zalatwione, czasem jak coś mi zalega to wręcz nie mogę spać ;) więc i w pierwszej ciąży gdzieś kolo 32 tc już wszystko musiało byc ready. A że wtedy wyszlo tak, że się okazalo to potrzebne to teraz już calkiem ciśnienie mialam żeby mieć to zalatwione :)

A w ogole to jeszcze mam nerwicę co do wyłączenia żelazka/prostownicy/tostera/kuchenki albo zakręcenia wody :D
    Hehehe ja mam to samo. Potrafię wrocic z auta do domu zeby sprawdzić czy wszystko powylaczalam albo w ogole czy zamknelam dom. To jakos tam nazywa. Z zamykaniem domu moja nastoletnia siostrzenica doradzila zebym po zamknięciu klasnela w rece i wtedy bede pamietac to klasniecie i bede pewna, ze zamknelam. Ale wez tu klaszcz w rece pod drzwiami jak zawszd ktos sie na podworku kreci hehe

Pani Moł lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak z synem 3 lata temu rano byłam u ginka na wizycie to było 36+6 i on mówi że szyjka miekka rozwarcie na 2 cm i jeśli ból brzucha będzie się nasilac to do szpitala jechać, to z wizyty od gina przyjechałam i pakowalam torbę i faktycznie ból się nasilal wieczorem przyjęli mnie do szpitala miałam 4 cm rozwarcie,kazali obserwować no i w srode rano miałam cięcie 37+1

Dlatego w sumie teraz się stresuje bo na wizycie szyjka w badaniu manualnym lekarzowi się nie podobała , niby zamknięta ale faktycznie się skrocila i w dodatku mam takie "galaretki" co jakiś czas, stąd już wizyta po dwóch tygodniach... Ale powiem wam że mam przeczucie że maks 3 tygodnie i urodze.... nie wiem czemu ale tak cały czas czuje że to już ostatnie podrygi u nas w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwica natręctw. Jeżeli nie przeszkadza w życiu to Ok - gorzej jak zaczyna być uciążliwa, wtedy trzeba leczyć ;) kojarzycie Film „Dzień Świra” - gl bohater miał wersje hard ;) mnie te natręctwa które mam męczą bo nie potrafię wyjsc z domu ad hoc, tylko muszę sprawdzać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby to planowalam spakowac jakos wlasnie końcem marca ale nieplanowany pobyt w szpitalu sprawil, ze spakowalam ja duzo wczesniej.
    Moja przyjaciółka ciaze przechodzila idealnie. Zero skurczy, boli, szyjek miekkich a w 36tygodniu nagle odeszly jej wody i 2h pozniej urodzila.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam jeszcze torby spakowanej, jutro zamówię w końcu koszule, od miesiąca się zabrać za to nie mogę hehe :D Jeszcze muszę posprawdzać czego mi brakuje i dokupić, a pakować się pewnie zacznę w połowie kwietnia, czyli już niedługo :O

Dziecię mi trochę dzisiaj zaspało i pospałyśmy do 8:30 teraz coś się pomalutku rozbudza, wczoraj tak szalała to dzisiaj odpoczywa :D Dzisiaj ją podglądnę w końcu, strasznie mi to szybko zleciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:41

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko tasmy niewiele daja bynajmniej mi bo gruszkowaty jest gleboko schowany a jego przyczepy tez tak w beznadziejnych miejscach są wiec tasma go nie obejmiesz dokladnie no ale sprobowac można.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko tasmy niewiele daja bynajmniej mi bo gruszkowaty jest gleboko schowany a jego przyczepy tez tak w beznadziejnych miejscach są wiec tasma go nie obejmiesz dokladnie no ale sprobowac można.
    No dokładnie - bez sensu kleić ;) mam piłeczkę taką z wypustkami - nada się??

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho pileczka musi byc twarda dlatego tenisowa jest najlepsza. Miekka ugniecie tylko pośladek bez zadnego ucisku

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho pileczka musi byc twarda dlatego tenisowa jest najlepsza. Miekka ugniecie tylko pośladek bez zadnego ucisku
    Ona jest twarda jak skala - to taka do rehabilitacji specjalnie kupiona :)
    https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pileczka-rehabilitacyjno-relaksacyjna-z-kolcami-7-cm-kolczatka?gclid=EAIaIQobChMIvYzBub2k4QIVA6QYCh3LvAfvEAQYASABEgIdGPD_BwE

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o bólach to już nic nawet nie wspominam bo szybciej by było zadać pytanie co mnie nie boli 😂😂😂

Przez duży brzuch problem mam.ze spaniem,przekrecam się na 3 podejścia wstaje to się podpieram jak jakaś babcia.. dłużej jak 10 minut nie ustoje bo mam.w kręgosłupa wrażenie jak bym sztywny kij tam miała , dodatkowo boli mnie kość ogonowa, całe nogi.

Kto da więcej ???.😂😂😂😂😂

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, też mam nerwicę natrectw w tym temacie, całe szczęście tylko w tym i żyje z tym spokojnie bo całe rytuały odbywają się tylko w domu, Jak już z niego wyjde to jest spokój :D walczę zresztą z tym sama,a jak z mężem jestem w domu to w ogóle sprawdzania staram się do minimum ograniczyć

Aktyde, pocieszę Cię ze tak jest często jak tak dzieci przedszkolne obserwuje. W przedszkolu nie mam z nimi problemu, tata przychodzi jest ok, przychodzi mama a my w szoku, nie te dziecko, co wyprawia, wrzeszczy, kładzie się na podłogę :/ jasne ze nie generalizuje, ale zdarza się to wieku osobom, a wtedy głównie mamy przyznaja ze od początku nie trzymały mocno dyscypliny, a potem już coraz trudniej było. Możliwe że małej minie ten okres po prostu, ale konsekwencja najważniejsza, wstyd przyznać ale tez byłam w domu długo nieznośnym dzieckiem.

A, widzicie, ja teoretycznie powinnam być w każdej minucie od kilku tygodni gotowa na to że zacznie się coś dziać ale wyszłam z założenia że jak nic nie będzie gotowe to mały będzie tam siedział hahah :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 10:10

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ