X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy jesteście już wszystkie spakowane? Ja jeszcze jestem w proszku :D część rzeczy już mam ale są porozrzucane po całym domu, większości jeszcze nie mam :D muszę w końcu się za to zabrać!

• Nistera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet torby jeszcze nie wyprałam 😂 Kupiłam tylko buteleczki turystyczne na kosmetyki i maszynki jednorazowe 😂😂
    Zobaczę jak z wena dziś będzie, chciałabym najpóźniej do dnia ściągnięcia szwu spakować ją, bo nie wiadomo co będzie się działo jak ściągną szew.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, ja jestem spakowana, choć jeszcze muszę dorzucić kilka rzeczy :) no ale najważniejsze dla mnie i Maluszka już są - w tym dwie paczki żelków, których teraz zjeść nie mogę :D

Ja wieczorem przysnęłam na kanapie w salonie, mąż kilka razy probował mnie obudzić i namówic na przenosiny do sypialni, ale dopiero o 1:30 się na tyle obudziłam, żeby dupsko ruszyć i isc się normalnie położyć:)

Asiul lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja jeszcze ani nie wiem do czego się spakuje :D i nie mam tam co jeszcze spakować Poza dwiema moimi koszulkami i ręcznikiem haha :D obudzę się z ręka w nocniku, serio, skrajna nieodpowiedzialnosc z mojej strony :D

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ogólnie ptg zaleca to szczepienie od 2018. Mój gin nic na ten temat nie mówi, a lekarz rodzinny jest przeciwny szczepieniu w ciazy. Ogólnie się na nie szczepię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 06:55

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie chyba pierwsza taka.koszmarna noc... nie mogłam spać, miałam problem z oddychaniem nie mogłam sobie znaleźć miejsca nie wiem co to miało znaczyć :/

A jak u was ? Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczynki czy jesteście już wszystkie spakowane? Ja jeszcze jestem w proszku :D część rzeczy już mam ale są porozrzucane po całym domu, większości jeszcze nie mam :D muszę w końcu się za to zabrać!

Ja jescze się nie pakowalam,mam wszystko wyprane wyprasowane w sumie tylko wrzucić i można wychodzić więc się tym nie stresuje. Czekam do wizyty co lekarz powie i wtedy się za to zabiorę :) pamiętam nawet 7 kat temu na SR mówili że jeśli nic się nie dzieje to torbę pakuje się 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu :) ja z żadnym dzieckiem nie pakowalam się miesiąc wcześniej w sumie :)

Asiul lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

A ja dla odmiany w koncu wyspana, wczoraj mala dała mi popalić i mam wrażenie że zeszła w dół bo moje dolegliwości zaladkowe odeszły i lepiej mi się oddycha. Mój K. Stwierdził że ciut niżej brzuch mam, a mala tak Napierała w dół że myślałam że zaraz urodze :D chyba się ustawiala

U mnie żaden gin nie zalecił szczepień, zresztą ja też non stop chora więc nie zrobilalbym,

Moja torba leży i kwiczy! Jest tylko wyprana i nic więcej!!! :D

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!
    I czekamy na pierwsze maluszki kwietniowe! <3
    Nie mogę się już doczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:35

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:

Ja sie.nie spakowalam ,jeszcze wyprawke kompletuje ,nic nie mam wypranego ...:D

Asiul lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wolalam spakować, ostatnio wlasnie nic się nie dzialo a z ktg prosto do szpitala jechalam i już z dzieckiem wyszłam, cieszylam się bardzo, że miałam już wszystko ogarnięte w walizce, a to bylo prawie 5 tyg przed terminem. :) wiem jedno - nie znamy dnia ni godziny, a walizka czy pusta czy pelna zajmuje dokladnie tyle samo miejsca w szafie.

Agata :), kama2784, Asiul, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że tak, jeśli dla kogoś da to spokój psychiczny to można się pakować choćby zaraz :) ja napewno wyprawki nie zostawiła bym na sam koniec , bo urodziłam dzieciaki po 37 tygodniu i chyba bym że stresu padła jak teraz miała bym jescze coś zamawiać, czy o zgrozo! Prac albo prasowac 🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:54

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł chyba dzisiaj się spakuje! Zmotywowalas mnie :) a najbardziej czego się boję to porodu wcześniejszego z zaskoczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:41

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)
    Wczoraj wieczorem wciągnęłam 4!! pączki.. Jak do tego doszło nie wiem.. 😂 ale spałam po nich jak dzidziuś, może to jest patent haha
    Ja mam tak 80% torby spakowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:52

Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja mam plan by dziś spakować małego i siebie i wynieść torby na strych. I niech sobie tam czekają grzecznie na godzinę 0 :D. Muszę jeszcze spisać listę rzeczy które trzeba będzie dopakować w ostatniej chwili, np. ładowarka do telefonu czy grzebień :)

U mnie już dwie 3 z przodu. Jupi. Fajnie ;) coraz ciężej mi się ogarnąć i zebrać, jakby nie mała to pewnie bym leżała cały dzień w łóżku, a tak nie ma przeproś i trzeba wstać ;)
    Na wadze +15kg. Bardzo to odczuwam, zwłaszcza przy spacerach. Myślę że jeszcze max 3kg dojdą w zaleznosci od dnia porodu

Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie nocka średnia, jak wcześniejsze w tym tygodniu. Po tym jak pisalyscie ile w domu posprzatałyście to mnie zmotywowało do pracy i wczoraj na wieczór padłam bez siły.. ale co zrobione to zrobione. Dziękuję za motywację 🙂
    Co do spakowanej torby to nic z tego.. mam koszule wypraną i to tyle.. teraz u nas trwa remoncik pokoju. W przyszłym tygodniu będę ten temat ogarniać, chyba..
    A co do szczepień, to ginekolog mówi aby się nie szczepić, a rodzinny naciska że to zgodne z wytycznymi. I bądź tu mądry. Jeszcze nie wiem co zrobię, ogólnie się szczepię corocznie na grypę lub co tam trzeba.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic nie pakowalam. Mam wyprane koszule, reczniki, kupione podklady poporodowe, majtki, i te podklady na lozko i to tyle.
    Bede sie pakowac po kwalifikacji do ciecia czyli jakos tak po 8 kwietnia bo wtedy bede mniej wiecej wiedziala na czym stoje.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja też mam spakowane torby może z 80% każdej tak po mały dokupuje myślę że tydzień lub 2 i będa na 100% spakowane

Wczoraj robiłam pierwsze zakupy na Gemini i dobra 100 poszła ale tam jest duzy wybór
    Kupiłam majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, osłonki silikonowe, podkłady na łóżko i te podpachy duże.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja już mojej jutro nie mogę się doczekać.

A tak poza tym to kaszle mniej smarkam podobnie no może mniej no ale kurde gardło zaczelo mnie boleć więc ciągle coś no i pewnie gin mi jutro znowu da tabsy dowcipne bo znowu mnie coś tam swędzi.
    Aha a wczoraj byłam na morfo i z moczem czekam na wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:05

kama2784 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dzisiaj noc super, ale to pewnie przez to, że całą noc lał deszcz. To moja ulubiona pogoda do spania.

Co do torby, to oczywiście spakowanej nie mam. Ale wszystko co powinno się w niej znaleźć sukcesywnie wrzucam póki co do jednej szuflady w garderobie, gdyby coś się zaczęło dużo wcześniej dziać to M nie będzie miał problemu, tylko przełoży z szuflady do torby i przywiezie. Oczywiście nic jeszcze nie poprane ani nie poprasowane, ale myślę, że mam na to jeszcze dużo czasu, może w weekend się za to zabiorę.

U nas zaczynamy 32 tydzień dzisiaj <3

Udanego i spokojnego dnia wszystkim :)

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Agata :) lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też jestem spakowana od jakiś 2 tyg.. mam 2 torby :) u nas wszystko gotowe.
    Za to bardzo mnie boli ten mięsień w pupie i chyba to ta paskudna pseudorwa (chyba ucisk na mięsień gruszkowaty)- ledwo chodzę, boli jak leze :( masaże odpadają, ew kinesio..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus

Haha chyba na końcówce ciąży stwierdzenie że mamy dużo czasu wydaje się abstrakcja 😂😂😂

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ