Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nawet torby jeszcze nie wyprałam 😂 Kupiłam tylko buteleczki turystyczne na kosmetyki i maszynki jednorazowe 😂😂
Zobaczę jak z wena dziś będzie, chciałabym najpóźniej do dnia ściągnięcia szwu spakować ją, bo nie wiadomo co będzie się działo jak ściągną szew.
-
nick nieaktualnyAsiul, ja jestem spakowana, choć jeszcze muszę dorzucić kilka rzeczy
no ale najważniejsze dla mnie i Maluszka już są - w tym dwie paczki żelków, których teraz zjeść nie mogę
Ja wieczorem przysnęłam na kanapie w salonie, mąż kilka razy probował mnie obudzić i namówic na przenosiny do sypialni, ale dopiero o 1:30 się na tyle obudziłam, żeby dupsko ruszyć i isc się normalnie położyćAsiul lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiul wrote:Dziewczynki czy jesteście już wszystkie spakowane? Ja jeszcze jestem w proszku
część rzeczy już mam ale są porozrzucane po całym domu, większości jeszcze nie mam
muszę w końcu się za to zabrać!
Ja jescze się nie pakowalam,mam wszystko wyprane wyprasowane w sumie tylko wrzucić i można wychodzić więc się tym nie stresuje. Czekam do wizyty co lekarz powie i wtedy się za to zabiorępamiętam nawet 7 kat temu na SR mówili że jeśli nic się nie dzieje to torbę pakuje się 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu
ja z żadnym dzieckiem nie pakowalam się miesiąc wcześniej w sumie
Asiul lubi tę wiadomość
-
Hej!
A ja dla odmiany w koncu wyspana, wczoraj mala dała mi popalić i mam wrażenie że zeszła w dół bo moje dolegliwości zaladkowe odeszły i lepiej mi się oddycha. Mój K. Stwierdził że ciut niżej brzuch mam, a mala tak Napierała w dół że myślałam że zaraz urodzechyba się ustawiala
U mnie żaden gin nie zalecił szczepień, zresztą ja też non stop chora więc nie zrobilalbym,
Moja torba leży i kwiczy! Jest tylko wyprana i nic więcej!!!
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!
I czekamy na pierwsze maluszki kwietniowe!
Nie mogę się już doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:35
-
Asiul wrote:Dziewczynki czy jesteście już wszystkie spakowane? Ja jeszcze jestem w proszku
część rzeczy już mam ale są porozrzucane po całym domu, większości jeszcze nie mam
muszę w końcu się za to zabrać!
Ja sie.nie spakowalam ,jeszcze wyprawke kompletuje ,nic nie mam wypranego ...Asiul lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualnyA ja się wolalam spakować, ostatnio wlasnie nic się nie dzialo a z ktg prosto do szpitala jechalam i już z dzieckiem wyszłam, cieszylam się bardzo, że miałam już wszystko ogarnięte w walizce, a to bylo prawie 5 tyg przed terminem.
wiem jedno - nie znamy dnia ni godziny, a walizka czy pusta czy pelna zajmuje dokladnie tyle samo miejsca w szafie.
Agata :), kama2784, Asiul, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo pewnie że tak, jeśli dla kogoś da to spokój psychiczny to można się pakować choćby zaraz
ja napewno wyprawki nie zostawiła bym na sam koniec , bo urodziłam dzieciaki po 37 tygodniu i chyba bym że stresu padła jak teraz miała bym jescze coś zamawiać, czy o zgrozo! Prac albo prasowac 🙄🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:54
-
Pani Moł chyba dzisiaj się spakuje! Zmotywowalas mnie
a najbardziej czego się boję to porodu wcześniejszego z zaskoczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:41
-
nick nieaktualnyHej!
Wczoraj wieczorem wciągnęłam 4!! pączki.. Jak do tego doszło nie wiem.. 😂 ale spałam po nich jak dzidziuś, może to jest patent haha
Ja mam tak 80% torby spakowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:52
Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
Hejo. Ja mam plan by dziś spakować małego i siebie i wynieść torby na strych. I niech sobie tam czekają grzecznie na godzinę 0
. Muszę jeszcze spisać listę rzeczy które trzeba będzie dopakować w ostatniej chwili, np. ładowarka do telefonu czy grzebień
U mnie już dwie 3 z przodu. Jupi. Fajniecoraz ciężej mi się ogarnąć i zebrać, jakby nie mała to pewnie bym leżała cały dzień w łóżku, a tak nie ma przeproś i trzeba wstać
Na wadze +15kg. Bardzo to odczuwam, zwłaszcza przy spacerach. Myślę że jeszcze max 3kg dojdą w zaleznosci od dnia poroduSzczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u mnie nocka średnia, jak wcześniejsze w tym tygodniu. Po tym jak pisalyscie ile w domu posprzatałyście to mnie zmotywowało do pracy i wczoraj na wieczór padłam bez siły.. ale co zrobione to zrobione. Dziękuję za motywację 🙂
Co do spakowanej torby to nic z tego.. mam koszule wypraną i to tyle.. teraz u nas trwa remoncik pokoju. W przyszłym tygodniu będę ten temat ogarniać, chyba..
A co do szczepień, to ginekolog mówi aby się nie szczepić, a rodzinny naciska że to zgodne z wytycznymi. I bądź tu mądry. Jeszcze nie wiem co zrobię, ogólnie się szczepię corocznie na grypę lub co tam trzeba.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Ja tez jeszcze nic nie pakowalam. Mam wyprane koszule, reczniki, kupione podklady poporodowe, majtki, i te podklady na lozko i to tyle.
Bede sie pakowac po kwalifikacji do ciecia czyli jakos tak po 8 kwietnia bo wtedy bede mniej wiecej wiedziala na czym stoje.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Hejo ja też mam spakowane torby może z 80% każdej tak po mały dokupuje myślę że tydzień lub 2 i będa na 100% spakowane
Wczoraj robiłam pierwsze zakupy na Gemini i dobra 100 poszła ale tam jest duzy wybór
Kupiłam majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, osłonki silikonowe, podkłady na łóżko i te podpachy duże.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja już mojej jutro nie mogę się doczekać.
A tak poza tym to kaszle mniej smarkam podobnie no może mniej no ale kurde gardło zaczelo mnie boleć więc ciągle coś no i pewnie gin mi jutro znowu da tabsy dowcipne bo znowu mnie coś tam swędzi.
Aha a wczoraj byłam na morfo i z moczem czekam na wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:05
kama2784 lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie dzisiaj noc super, ale to pewnie przez to, że całą noc lał deszcz. To moja ulubiona pogoda do spania.
Co do torby, to oczywiście spakowanej nie mam. Ale wszystko co powinno się w niej znaleźć sukcesywnie wrzucam póki co do jednej szuflady w garderobie, gdyby coś się zaczęło dużo wcześniej dziać to M nie będzie miał problemu, tylko przełoży z szuflady do torby i przywiezie. Oczywiście nic jeszcze nie poprane ani nie poprasowane, ale myślę, że mam na to jeszcze dużo czasu, może w weekend się za to zabiorę.
U nas zaczynamy 32 tydzień dzisiaj
Udanego i spokojnego dnia wszystkimOleander, Szczęśliwa Mamusia, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Ja też jestem spakowana od jakiś 2 tyg.. mam 2 torby
u nas wszystko gotowe.
Za to bardzo mnie boli ten mięsień w pupie i chyba to ta paskudna pseudorwa (chyba ucisk na mięsień gruszkowaty)- ledwo chodzę, boli jak lezemasaże odpadają, ew kinesio..
-
nick nieaktualny