X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie moja matka jest jaką jest ale co nie mogę powiedzieć po cc z synem.i córka cały dzień że mną siedziała w szpitalu i zajmowała się dzieciakami żeby młody był że mną A nie u położnych, mąż też oczywiście siedział ale też musiał jechać do domu ogarnąć córkę odpocząć umyć się i mama siedziała, potem po szpitalu przyjechała teściowa i zajmowała się córka, robiła obiady i sprzątała. Nie spotkałam się z sytuacją żeby mama.czy tesciowa oczekiwali ode mnie po operacji czegokolwiek.

I co nie mogę powiedzieć rodzice nigdy w nasze relacje się nie wtrącaja, A tsscoows to już w ogóle mimo że nie raz potrafiłam mężowi przy niej dac mu popalić ona nie pisnela ani slowkiem

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde dobrze jak mąż w takiej sytuacji potrafi odpowiednio zareagować, gorzej jak i jemu to spasuje... Domyślam się, że gdyby mój mąż siedział zamknięty w pokoju i grał to też by mi mama kazała mu jeść robić, albo sama by mu zaniosła haha, całe szczęście, że mój mąż tak nie ma :D Ostatnio gdzieś słyszałam, że kobiety po 30 zamieniają się we własne matki, mi jeszcze 4 lat brakuje, ale mężowi już zapowiedziałam, że ma zezwolenie patelnią po głowie mnie lać jak zaczną się pierwsze objawy hahaha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja już po badaniu. To była moja ostatnia wizyta u ginekologa, kolejna już będzie na porodówce :) mały tak jak niby ważył 1800 półtora tygodnia temu tak dzisiaj ...2600, termin pokrył się z terminem z miesiączki :)) termin porodu mam na 18 lub 19 kwiecień. Poród przez CC

iwwk, puszek369, PatkaPP, Milka1991, Ciasteczko777, Nistera, Veri, Chusy, Samari0702, Szczesliwa ledwo zywa, Fikus, Rudzik1, ago91, Pestkkaa, Pani Moł, Oleander, kama2784, slodka100 lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :D cudna rączka :) gratuluje wizyty :)
    Alicja mocne kciuki za Twoją!!!
    Patka - super, że wyszłaś :)
    Puszku-spakowana i gotowa :) świetnie!! Czyli laktatora nie brać od razu? Jakby co jest na oddziale??

Mam mała awarie pośladka - coś jakby mi weszło w mięsień - wzdłuż pośladka - ledwo chodzę - czy to może być jakiś nacisk na nerw??
    Tak u nas są fajne laktatory, więc nie ma potrzeby :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala super waga ! :) ładnie maluszek urósł :)

Alicja-33 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Mam jeszcze pytanie odnośnie grupy kwri. Otóż będąc w szpitalu położna patrząc na mój wynik badania grupy krwi powiedziała, ze badanie nie jest potwierdzone. Myślałam, ze chodzi o jakiś podpis laboranta czy kogoś ale ginekolog powiedział mi dzisiaj, ze chodzi o to, ze grupa krwi musi być potwierdzona dwukrotnym jej badaniem.
    Wiecie może czy można jakaś kartę wyrobić z ta grupa krwi żeby na przyszłość był święty spokój, czy nam zrobić jeszcze raz badanie i na porodówkę przywieźć dwa? Bo może być problem z ewentualnym przetaczaniem krwi

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kciuki.
    Czyli bedziesz pierwsza :)

Iwwk ja jestem po 30tce i nie ma szans zebym "zamienila sie" w moja mame.
    Natomiast slyszalam ze mezczyzni wybieraja na zony kobiety podobne do ich matek. W sumie jak sie tak zastanawiam to u nas chyba coś w tym jest ale nie do konca.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja też mam cc na 18.04 ;)

Gratuluję udanych wizyt, śliczna piąteczka :)
    Ja za to z autem mam masakre nie wiem kto tam pracuje na tym warsztacie, mówią że auto do odbioru po raz kolejny i się okazuje że skasowali 100zl dodatkowe w sumie za nic bo dalej nic nie działa. Mąż taką awanturę tam zrobił że szok. Dziś znów tam pojechaliśmy i tępaki znów zamówili pompę bez czujnika wciskając że ona ma czujnik ale nie działa i że to wina elektryki. Pokazałam im jaki nr ma pompa z czujnikiem i że to ma być taka i w ogóle wszystko im tłumaczyłam a oni jakby nigdy nie mieli z tm do czynienia chociaż w warsztat specjalizujący się. Koniec końców muszę sama tą pompę zamówić bo u nich niby ponad 150zl drożej niz gdziekolwiek na necie ehh.
    Wczoraj to mnie tak zdenerwowali że brzuch mi nie puszczał z dobre 3h do tego zaczął boleć jak na okres i w nogach mnie rwało jakby na chorobę takie łamanie w kościach, na szczęście na ktg wszystko wyszło ok ale czułam się koszmarnie pół nocy.

Oleander lubi tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No ekstra ! A widzisz mówiłam że trzeba być dobrej myśli i napewno przypakowal, czyli mały już nie jest taki mały :) bardzo się cieszę ,to wspaniała wiadomość ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to u nas mój mąż wybrał totalne.przeciwieństwo swojej matki :D moja teściowa jest cicha, mało się odzywa, mało gada i nie umie podjąć żadnej decyzji wiecznie wisi na tylku teścia , A jak jest w tarapatach to mówi że to nie jej wina walnie się na łóżko i różaniec mówi taka nawiedzona z lekka 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie zerkam do sąsiadów !! Kolejna mama kwietniowka rodzi matko bosko aż w żołądku mnie ściska jak sobie pomyśle, że lada chwila i u nas się pojawia nasze "majowe" dzieciateczka aaaaaaaaaaaaaa

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dziewczyny
    Mam jeszcze pytanie odnośnie grupy kwri. Otóż będąc w szpitalu położna patrząc na mój wynik badania grupy krwi powiedziała, ze badanie nie jest potwierdzone. Myślałam, ze chodzi o jakiś podpis laboranta czy kogoś ale ginekolog powiedział mi dzisiaj, ze chodzi o to, ze grupa krwi musi być potwierdzona dwukrotnym jej badaniem.
    Wiecie może czy można jakaś kartę wyrobić z ta grupa krwi żeby na przyszłość był święty spokój, czy nam zrobić jeszcze raz badanie i na porodówkę przywieźć dwa? Bo może być problem z ewentualnym przetaczaniem krwi
    Do przetaczania i tak sprawdza i krzyżówke zrobią. Najlepiej udaj się do diagnostyki i tam poproś o krew kartę zrobią dwa razy pobranie krwi w dwa różne dni. Ja też wyrabialam, zawsze dopiero druga grupa potwierdza wynik, mówiłam o tym, że do szpitala wymagane są dwie grupy

Alicja-33 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowalyscie organizery na łóżeczko? Jak tak to jakie? Napewno nie chce takich plastikowych kubkow jak z Ikei tylko takie kieszonki materiałowe. Znalazłam fajne ale na rzepy..I do czego one mają się czepiać na lozeczku?:P

Samari0702 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dziewczyny kupowalyscie organizery na łóżeczko? Jak tak to jakie? Napewno nie chce takich plastikowych kubkow jak z Ikei tylko takie kieszonki materiałowe. Znalazłam fajne ale na rzepy..I do czego one mają się czepiać na lozeczku?:P

Ja do.turystycznego miałam w komplecie 3 komorowy organizer plastikowy z kieszeniami z siateczki i twardym dnem zaczepiany na łóżeczko i mi wystarczal bo przy łóżeczku miałam tylko chusteczki mokre,pampersy, kilka wacikow dla dzieci i kremik i nic więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 20:09

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez tak reaguja na jedzenie. Od kilku dni wystarczy ze wloze do buzi jeden kęs a mam taki sajgon w brzuchu jakby mlody uprawiał akrobatyke albo nie wiem co wyprawial. Nie moge spokojnie zjeść

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja chyba też teściowej mężowi nie przypominam :D Choć kiedyś lepiej się z nią dogadywałam niż z własną mamą, ale po latach wyszło jaka jest naprawdę :)

MaMaMi moja tak reaguje na jedzenie, szczególnie jak gotuję obiad to świrka dostaje, a potem jak siadam jeść to tak się wierci, że nie wiem jak usiąść do posiłku :D To samo jak się kładę w dzień, za nic nie da usunąć, dzisiaj nawet męża wolałam żeby zobaczył jak mnie męczy, to jak tatuś rączkę przyłożył to grzeczna jak aniołek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 20:23

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja mam organizer na łóżeczku materiałowy z trzema kieszeniami. Przywiazywany sznureczkami. Bardzo mi się przydał jak mieliśmy na łóżeczku przewijak. W jednej kieszonce były pampersy, w drugiej chusteczki a w trzeciej kremy do pupci, waciki, patyczki...do tej pory jest w użyciu. Kupiłam gdzieś na allegro

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk oooo tak reka taty dziala cuda.
    Ja juz nawet mowie jak mam dosc "uspokoilbys tego swojego syna" wtedy maz kladzie reke i mlody ani drgnie. Chyab czuje wiekszy respekt przed ojcem hehehe

Pani Moł lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do organizerow to dokladnir jak pisze Milka mialam przywiazywany z kilkoma kieszonkami. W jednej pampersy w drugiej chusteczki w trzeciej jakies pierdolki typu kremy, szczotka do wlosow.
    W organizerze trzymalam po prostu rzeczy ktore musze miec pod reką przy korzystaniu z przewijaka zeby nie odchodzic od niego jak dziecko na nim leży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 20:45

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba męska rękę dzieci czują, syn wariuje mówię do męża szybko daj rękę kładzie rękę i 10 minut nic 😂😂😂 ale za to jak mój mąż daje mi zastrzyk zawsze obowiązkowo jest solidny kop xD

A ja zrobiłam sobie koktajl jogurt naturalny mrożone truskawki i banan do tego zagrzałam kluski na parze i się zaraz chyba ociele ale to było takie pyszne że muszę znaleźć miejsce na jescze jedna porcję koktajlu 🤩🤩🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 20:51

‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ