X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z rodziną i wycieczkami do szpitala nie powinno być większych problemów, za wyjątkiem mojej siostry. Już zapowiedziała, że ona do szpitala tak czy siak przyjedzie czy ja tego chcę czy nie ... :-/ więc z mężem stwierdziliśmy, ze jak pojedziemy do szpitala to nikomu nie damy znać, dowiedzą się po fakcie po 1-2 dniach. Wtedy to już jakoś damy radę z moją siostrą, bo też sobie nie wyobrażam tych wycieczek do szpitala. Jedynie mąż ma być przy mnie, a reszta niech cierpliwie czeka.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander Piękny masz brzuszek ❤❤.

Ja też mam takie zdanie że te pierwsze chwile są dla męża i dzieci , moja taka koleżanka to miała zjazd rodziny i to zaraz po porodzie ledwo co urodziła to zaraz mama , tata , ciocia wujek a do Ciebie podobna itp jak poród jak się czujesz , a w domu zamiast odpocząć to jeszcze musiała chodzić i usługiwać , trzeba być stanowczym twardo powiedzieć że nie życzę sobie tego typu wizyt , rozumiem mama , tata , mąż rodzeństwo wiadomo że u każdego jest inaczej mamy też prawo odpocząć i dojść do siebie , a nie z gośćmi się dodatkowo męczyć .

Samari Nie wiem jak to dokładnie jest zawsze jak coś w szpitalu się do pytaj co i jak , jak urodziłam Anię to tuż na przeciwko mojej sali leżała taka Pani z synkiem i była tam sama miała własne łóżko , nawet tv , fotel do karmienia , łazienkę i cały pokój dla siebie nikt tam z nią nie leżał sama tam z synkiem była przychodził do tej Pani jej mąż tam mama , tata itp .

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest nowy szpital, więc wszyscy pewnie będą chcieli przyjechać zobaczyć szpital :p aczkolwiek wolę chwilę w szpitalu, niż jak mają mi się do chałupy wpraszac, bo jednak obsługa gości nie wchodzi w grę, a tak to zaze wygląda. Mamy kawalerkę, więc nawet nie będę miała się gdzie schowac. Przeraża mnie to.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam ze szpitala, jestem już w domku. Mam opis niedzielnego usg w wypisie i tak: malutka waży 1900 g, wszystkie pomiary w normie, AFI norma, łożysko stopień dojrzałości I.

Oleander, puszek369, Chusy, kama2784, PatkaPP, slodka100, Milka1991, Agata :), Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Veri, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sukienkę udało się zadowolona jestem bo podoba mi się i tanio dałam a jak na jeden raz nie chciałam za dużo wydawac na ta sukienkę :)

MaMaMi83, puszek369, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, aktyde85, PatkaPP, slodka100, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Kupiłam sukienkę udało się zadowolona jestem bo podoba mi się i tanio dałam a jak na jeden raz nie chciałam za dużo wydawac na ta sukienkę :)
    Super to czekamy na fotki :)

ago91 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odczuwacie ból w spojeniu łonowym? Od wczoraj mnie tak dziwnie pobolewać zaczęło, nie jakoś bardzo i cały czas, ale od czasu do czasu czuję lekki ból, najczęściej jak chodzę.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Odradzam wizyty mam/tesciowych w domu nawet po porodzie :) nie dość ze ledwo chodziłam to jeszcze musiałam obiady gotowac dla rodziców a porem teściowej. Najlepiej we dwoje z mezem cieszyć się tymi chwilami z nowym członkiem rodziny :)

Co Ty mówisz? :o to mi mama przywiozła obiadów na cały tydzień żebym nie musiała gotować

Oleander, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja tylko mam nadzieję że po cc będę sama na sali, A zresztą nawet myślę że zadzwonię do szpitala i wcześniej się zapytam czy jest taka opcja żebym była sama na sali- niech powiedza ile chcą i załatwione, nie mam zamiaru mieć towarzyszy i obcych ludzi krecacych się po sali i gapiacych na mnie

U nas nie ma takiej opcji :( tam gdzie poprzednio rodziłam, tyle dobrze, że nie było odwiedzin na salach, przerabane, jak leżysz, wierzysz krocze, leje się z Ciebie a to u sąsiadki pół rodziny... I akurat miałam sale tylko 2osobowa,ale to był taki luksus dla tych co mieli cięższe porody, normalnie dawali na salę 4 osobową.. masakra, weź się wyślij, jak co chwilę inny dziecior tyczy.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Co Ty mówisz? :o to mi mama przywiozła obiadów na cały tydzień żebym nie musiała gotować
    O takich gości to i ja mogę mieć 😁 pewnie zależy od ludzi bo niektórzy przyjdą i chca, żeby w koło nich skakać.
    Iwwk powiedz lekarzowi niech zrobi usg czy spojenie się nie rozchodzi

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że trafimy na wolny pokoj rodzinny, jest tam jedno łóżko dla mamy, osobna łazienka z prysznicem i kanapa dla taty, marzenie <3

Pani Moł lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Mieszkalismy wtedy za granicą i przyjechali do nas moi rodzice a potem teściowa. A za granicą wiadomo rodzice nie umieli ogarnąć zakupów, gotowania i w ogóle naszego domu. Więc pomimo że mama zawsze jest pomocna wtedy musiałam wszystko sama robić przez cały miesiąc po porodzie i jeszcze gotować dl rodziny

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwu osobowe sale sa po porodzie. Akurat lezalam z arabka po sasiedzku. Nie dosc ze sie zastanawiasz czy sie zaraz nie wysadzi, to jeszcze 40 osobowa rodzina codziennie do niej przychodzila ;D

Ale nie pozostawalam dluzna. Mialam reczny laktator ktory robil dziwne dzwieki, takie "squeek, squeek" za kazdym razem, a ja z pompeczka caly dzien hahah.

Udalo sie! Skonczylam prasowanie, zamowilam to co mi jeszcze zostalo do domowienia (pieluchy, tetra, chusteczki, kremy.. etc) i wreszcie se moge usiasc. :P

Oleander, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalach mozna chyba wynająć apartament/pokój rodzinny za ok 400zł, gdzie mąż moze nocowac

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, jutro mam wizytę to powiem, eh właśnie tego się boję żeby czasem nic się tam nie zaczęło rozchodzić :/

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od szpitala z pokojami rodzinnymi u nas w mieście tylko w szpitalu całkiem prywatnym można wziąć opcje, że mąż ma lozko. W moim szpitalu teraz są ale dwu i jednoosobowe z osobnymi łazienkami odwiedziny na salach 14-17 reszta to pokój odwiedzin. W innym szpitalu jest tylko pokój odwiedzin, a dzieci za szybką trzeba trzymać, nie wozi się ich do pokoju, a w trzecim to chyba też pokój odwiedzin, ale można z dzieckiem wyjść.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jak ja się cieszę, że będę mieć zapewniony pokój jednoosobowy ! U nas po porodzie rodzinnym, jeśli ma się takie życzenie, dostaje się taki pokój :D w poprzednim szpitalu byłam w czwórce i to była masakra, nigdy więcej...jestem o wiele spokojniejsza na myśl o tym ;)

W końcu udało mi się wszystko poprasowac i poukładać w szafce :D i naszykowalam 4 komplety ubranek dla juniora do szpitala ;)
    A jutro planuję nas spakować i będzie wszystko prócz jakichś tam pierdółek :)

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:

Mam tak samo, wracam od mamy i sie zastanawiam gdzie ja to wszystko upchne w lodówce. A jak moja mama przyjezdza to moja corka wymysla rozne dania no a babcia jej przyrzadza. Np ja juz nie mam sily lepic pierogów wiec za kazdym razem jak jest babcia obowiazkowo córka zamawia pierogi.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pokój dla siebie, dla męża przywieźli łóżko drugie żeby się przespał po porodzie było to he gorzej bo salę 2 osobowe z łazienkami i zaslonkami itd ale leżałam z jakąś hinduska co do niej też pół miasta przychodzili i jeszcze smierdziala bo się nie chciała iść umyć. U nas na szczęście trzymają bardzo krótko po porodzie jeśli nic się nie dzieje więc do wytrzymania ten dzień górą dwa.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieszkam za granicą ale zawsze jak przyjeżdża mama albo teściowa to ja mam wakacje 😁 nie robię kompletnie nic bo wszystko one , gorzej jak tesciu sam przyjeżdża bo jemu to wszystko pod nos trzeba dac 🤦‍♀️

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ