X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dziewczyny kupowalyscie organizery na łóżeczko? Jak tak to jakie? Napewno nie chce takich plastikowych kubkow jak z Ikei tylko takie kieszonki materiałowe. Znalazłam fajne ale na rzepy..I do czego one mają się czepiać na lozeczku?:P
    Ja właśnie miałam te z Ikei przy synku:-) dla mnie one super były, odsprzedałam je a teraz muszę kupić je znów :D

Pani Moł lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Mamami, u nas tak samo - dzidzius szaleje, kopie tak mocno ze o malo nie popuszczę, mąż przyklsda rękę i uuuuups! Cisza ;)

Ejj ja tez jestem po 30 i nie mam poczucia, że jesten wlasną matką albo tesciową :) tylko jestem uczulona na choleryczne cechy charakteru swojego ojca i jak u siebie widzę jakieś początki to walczę z tym w sobie na max bo wiem, jak się z nim przez to żarłam strsszliwie. ;)

Ale numer, że juz terminy cesarek poustalane i to tak naprawdę za chwilę!! Robi się i u nas gorąco :)

A organizer - mam wlasnie te ikeowskie kubełki ;) uwazam ze są super! Latwo utrzymac w czystości, pojemnie - wchodzi duzo pieluszek czy linomagów ;) wszystko bardzo pod ręką i widoczne od razu bez grzebania w kieszonkach. Tylko kosza nie wieszalam na lozeczku a stoi u nas w toalecie, a ze toaleta tuz przy sypialni to po zmianie pieluszki tam wyrzucamy.

Pestkkaa lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no te z Ikei są napewno solidne i trwałe ale dla mnie za surowe i kojarzą mi się z mydelniczka i kubkiem do mycia zębów :D siostra mi teraz uświadomiła że mi dała taki z kieszeniami tylko sznurki muszę przeżyć bo pies się nimi bawil:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po 30 i do mamy mojej mi daleko, na szczęście! Za to mój mąż się czasem zachowuje jak moja mama, zwłaszcza ze swoimi porządkami, jak on zrobi porządek, to ja nic nie mogr znaleźć ;) on jest jak moja mama, a ja trochę jak mój tata :/
    Dzisiaj pierwszy raz czułam mega wyraźnie, jak mi młoda w brzuchu przejechała stopka pod moją dłonią, fajnie :D
    Przyszło też łóżeczko, ale chyba nie będę rozkładać, bo męża nie ma. Zajrzę jutro tylko, czy przysłali to co mieli.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się podziały te nowe dziewczyny co "czytały i się nie ujawnialy "? Bo nie widziałam ostatnio żeby pisały co na wizytach, jak samopoczucie itd A może przegapiłam? 🤔🤔 dajcie znać 😊

• Fikus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja mam do was pytanie z innej bajki. Moja gin zaleciła mi zaszczepienie się przeciw krztuścowi, czy Wy się też szczepiłyście?

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Hej dziewczyny, a ja mam do was pytanie z innej bajki. Moja gin zaleciła mi zaszczepienie się przeciw krztuścowi, czy Wy się też szczepiłyście?

Mi lekarz ginekolog nie polecał ani nie mówił o żadnych szczepieniach- A prywatnie nie zaszczepila bym się w ciąży,po pierwsze bym się bała A po drugie ludzie nie chcą dzieci urodzonych szczepic A co dopiero myśleć o tym w ciąży nie wiadomo jaki to może wpływ mieć na ciążę i nie wiem w sumie skąd ta dziwna "moda" 🤨🤔🤔🤔

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:

Gin nie zlecala mi zadnych szczepień a nawet gdyby mi kazala to w ciazy napewno bym sie nie zgodzila. Jak sadze nie ma nawet badan w tym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 22:00

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus u mnie jest szczepienie na krztusiec, mam wlasnie do wykupienia w aptece do 36 tyg. Juz dostalam papiurek na niego w 28 tyg ale tak odkladam i odkladam.
    Pewnie zrobie, w pierwszej ciazy rowniez robilam.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus mnie internistka namawiała bardzo na ten Boostrix, natomiast gin mi napisał na kartce, ale odniosłam wrażenie, że informuje ale nie poleca, nawet zabrał tą kartkę i nke zachwalał. W 1szej ciąży brałam ksztusiec, teraz nie chce, bo nie ma badan na kobietach w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus ja w pierwszej ciazy tez sie szczepilam, bo zalecone jest w usa. Teraz lekarz nic nie mowi o tym. Ale podobno w pl tez coraz więcej kobiet sie na to szczepienie decyduje.

Wow za 3 tygodnie pierwsze cc. Szok jak to zlecialo! Ale beda emocje na forum :)

My jeszcze uziemieni w domu ale ospa przechodzi. Mysle w niedziele wyjsc z synkiem na pierwszy od 2 tygodni krotki spacer. Taki jest grzeczny, ze marze o tym, zeby junior mial podobny charakter. Jutro tesciowa wziela wolne i przyjedzie do synka,bo ja mam wizyte u ginekologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lzawia i pieką.was czasami oczy ? 🤔🤔 ja noszę okulary w dodatku w ciąży w ogóle.sie nie maluje A co jakiś czas pieką i lzawia mi oczy i w sumie nie wiem czy jest jakiś sposób na to bo bywa to męczące :(

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze sa badania na kobietach w ciazy, przeciez nie zalecaliby szczepienia gdyby nie bylo niczym poparte.

http://mamapediatra.pl/2017/02/14/szczepienie-blonica-tezec-krztusiec-w-ciazy/

Pod tym artykulem sa wszystkie zrodla dotyczace szczepienia na krztusiec.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja właśnie jutro idę po skierowanie na to szczepienie. Myślę, że warto, ale chciałam poznać wasze zdanie/doświadczenia :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie mialam pisac, kurcze dziewczyny to juz za pare tygodni macie CC!!! Wow, az mi sie wierzyc nie chce ze niedlugo bedziecie rozpakowane!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu ulotka Bootrix
    W szczególności nie zaleca się w ciąży

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://gdziepolek.blob.core.windows.net/product-documents/doc10295/boostrix-ulotka.pdf&ved=2ahUKEwjy9v7BpKPhAhVtkIsKHYqjBt0QFjACegQIAhAB&usg=AOvVaw0ZsdbXyL_klZDOc0KMxJiq

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podaja ze jest nie zalecane tylko zeby sie skonsultowac z lekarzem w przypadku ciazy i karmienia. Pisza na ulotce ze ta szczepionka nie byla sprawdzona w czasie ciazy. Ale inne szczepionki na krztusiec nie koniecznie Bootrix zostaly przebadane i jedyne czego sie mozna po nich nabawic to bol w miejscu uklucia i mozliwa goraczka i oslabienie.
    Zadna ze szczepionek polecancyh w ciazy nie zawiera bakterii choroby, dlatego sa bezpieczne. W sensie nie wywoluja w zaden sposob choroby na ktora maja uodparniac.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam plan szczepić się na krztusiec, ale przemyślałam to i podziękuję. Z resztą do szczepienia trzeba być zdrowym, a ja non stop chora. Zdrowa ostatnio byłam w grudniu przez jakieś 2 tyg.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła żeby się nie szczepic wogole. I w sumie jestem ogl słabsza niż przed ciąża więc bała bym się że organizm się nie obroni

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z tym ja tez mam problem. :P W sensie ciagle chora jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 23:14

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ