X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dziewczyny kupowalyscie organizery na łóżeczko? Jak tak to jakie? Napewno nie chce takich plastikowych kubkow jak z Ikei tylko takie kieszonki materiałowe. Znalazłam fajne ale na rzepy..I do czego one mają się czepiać na lozeczku?:P
    Ja właśnie miałam te z Ikei przy synku:-) dla mnie one super były, odsprzedałam je a teraz muszę kupić je znów :D

Pani Moł lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Mamami, u nas tak samo - dzidzius szaleje, kopie tak mocno ze o malo nie popuszczę, mąż przyklsda rękę i uuuuups! Cisza ;)

Ejj ja tez jestem po 30 i nie mam poczucia, że jesten wlasną matką albo tesciową :) tylko jestem uczulona na choleryczne cechy charakteru swojego ojca i jak u siebie widzę jakieś początki to walczę z tym w sobie na max bo wiem, jak się z nim przez to żarłam strsszliwie. ;)

Ale numer, że juz terminy cesarek poustalane i to tak naprawdę za chwilę!! Robi się i u nas gorąco :)

A organizer - mam wlasnie te ikeowskie kubełki ;) uwazam ze są super! Latwo utrzymac w czystości, pojemnie - wchodzi duzo pieluszek czy linomagów ;) wszystko bardzo pod ręką i widoczne od razu bez grzebania w kieszonkach. Tylko kosza nie wieszalam na lozeczku a stoi u nas w toalecie, a ze toaleta tuz przy sypialni to po zmianie pieluszki tam wyrzucamy.

Pestkkaa lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no te z Ikei są napewno solidne i trwałe ale dla mnie za surowe i kojarzą mi się z mydelniczka i kubkiem do mycia zębów :D siostra mi teraz uświadomiła że mi dała taki z kieszeniami tylko sznurki muszę przeżyć bo pies się nimi bawil:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po 30 i do mamy mojej mi daleko, na szczęście! Za to mój mąż się czasem zachowuje jak moja mama, zwłaszcza ze swoimi porządkami, jak on zrobi porządek, to ja nic nie mogr znaleźć ;) on jest jak moja mama, a ja trochę jak mój tata :/
    Dzisiaj pierwszy raz czułam mega wyraźnie, jak mi młoda w brzuchu przejechała stopka pod moją dłonią, fajnie :D
    Przyszło też łóżeczko, ale chyba nie będę rozkładać, bo męża nie ma. Zajrzę jutro tylko, czy przysłali to co mieli.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się podziały te nowe dziewczyny co "czytały i się nie ujawnialy "? Bo nie widziałam ostatnio żeby pisały co na wizytach, jak samopoczucie itd A może przegapiłam? 🤔🤔 dajcie znać 😊

• Fikus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja mam do was pytanie z innej bajki. Moja gin zaleciła mi zaszczepienie się przeciw krztuścowi, czy Wy się też szczepiłyście?

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Hej dziewczyny, a ja mam do was pytanie z innej bajki. Moja gin zaleciła mi zaszczepienie się przeciw krztuścowi, czy Wy się też szczepiłyście?

Mi lekarz ginekolog nie polecał ani nie mówił o żadnych szczepieniach- A prywatnie nie zaszczepila bym się w ciąży,po pierwsze bym się bała A po drugie ludzie nie chcą dzieci urodzonych szczepic A co dopiero myśleć o tym w ciąży nie wiadomo jaki to może wpływ mieć na ciążę i nie wiem w sumie skąd ta dziwna "moda" 🤨🤔🤔🤔

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:

Gin nie zlecala mi zadnych szczepień a nawet gdyby mi kazala to w ciazy napewno bym sie nie zgodzila. Jak sadze nie ma nawet badan w tym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 22:00

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus u mnie jest szczepienie na krztusiec, mam wlasnie do wykupienia w aptece do 36 tyg. Juz dostalam papiurek na niego w 28 tyg ale tak odkladam i odkladam.
    Pewnie zrobie, w pierwszej ciazy rowniez robilam.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus mnie internistka namawiała bardzo na ten Boostrix, natomiast gin mi napisał na kartce, ale odniosłam wrażenie, że informuje ale nie poleca, nawet zabrał tą kartkę i nke zachwalał. W 1szej ciąży brałam ksztusiec, teraz nie chce, bo nie ma badan na kobietach w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus ja w pierwszej ciazy tez sie szczepilam, bo zalecone jest w usa. Teraz lekarz nic nie mowi o tym. Ale podobno w pl tez coraz więcej kobiet sie na to szczepienie decyduje.

Wow za 3 tygodnie pierwsze cc. Szok jak to zlecialo! Ale beda emocje na forum :)

My jeszcze uziemieni w domu ale ospa przechodzi. Mysle w niedziele wyjsc z synkiem na pierwszy od 2 tygodni krotki spacer. Taki jest grzeczny, ze marze o tym, zeby junior mial podobny charakter. Jutro tesciowa wziela wolne i przyjedzie do synka,bo ja mam wizyte u ginekologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lzawia i pieką.was czasami oczy ? 🤔🤔 ja noszę okulary w dodatku w ciąży w ogóle.sie nie maluje A co jakiś czas pieką i lzawia mi oczy i w sumie nie wiem czy jest jakiś sposób na to bo bywa to męczące :(

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze sa badania na kobietach w ciazy, przeciez nie zalecaliby szczepienia gdyby nie bylo niczym poparte.

http://mamapediatra.pl/2017/02/14/szczepienie-blonica-tezec-krztusiec-w-ciazy/

Pod tym artykulem sa wszystkie zrodla dotyczace szczepienia na krztusiec.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja właśnie jutro idę po skierowanie na to szczepienie. Myślę, że warto, ale chciałam poznać wasze zdanie/doświadczenia :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie mialam pisac, kurcze dziewczyny to juz za pare tygodni macie CC!!! Wow, az mi sie wierzyc nie chce ze niedlugo bedziecie rozpakowane!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu ulotka Bootrix
    W szczególności nie zaleca się w ciąży

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://gdziepolek.blob.core.windows.net/product-documents/doc10295/boostrix-ulotka.pdf&ved=2ahUKEwjy9v7BpKPhAhVtkIsKHYqjBt0QFjACegQIAhAB&usg=AOvVaw0ZsdbXyL_klZDOc0KMxJiq

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podaja ze jest nie zalecane tylko zeby sie skonsultowac z lekarzem w przypadku ciazy i karmienia. Pisza na ulotce ze ta szczepionka nie byla sprawdzona w czasie ciazy. Ale inne szczepionki na krztusiec nie koniecznie Bootrix zostaly przebadane i jedyne czego sie mozna po nich nabawic to bol w miejscu uklucia i mozliwa goraczka i oslabienie.
    Zadna ze szczepionek polecancyh w ciazy nie zawiera bakterii choroby, dlatego sa bezpieczne. W sensie nie wywoluja w zaden sposob choroby na ktora maja uodparniac.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam plan szczepić się na krztusiec, ale przemyślałam to i podziękuję. Z resztą do szczepienia trzeba być zdrowym, a ja non stop chora. Zdrowa ostatnio byłam w grudniu przez jakieś 2 tyg.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła żeby się nie szczepic wogole. I w sumie jestem ogl słabsza niż przed ciąża więc bała bym się że organizm się nie obroni

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z tym ja tez mam problem. :P W sensie ciagle chora jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 23:14

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ