Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Dziewczyny kupowalyscie organizery na łóżeczko? Jak tak to jakie? Napewno nie chce takich plastikowych kubkow jak z Ikei tylko takie kieszonki materiałowe. Znalazłam fajne ale na rzepy..I do czego one mają się czepiać na lozeczku?
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha, Mamami, u nas tak samo - dzidzius szaleje, kopie tak mocno ze o malo nie popuszczę, mąż przyklsda rękę i uuuuups! Cisza
Ejj ja tez jestem po 30 i nie mam poczucia, że jesten wlasną matką albo tesciowątylko jestem uczulona na choleryczne cechy charakteru swojego ojca i jak u siebie widzę jakieś początki to walczę z tym w sobie na max bo wiem, jak się z nim przez to żarłam strsszliwie.
Ale numer, że juz terminy cesarek poustalane i to tak naprawdę za chwilę!! Robi się i u nas gorąco
A organizer - mam wlasnie te ikeowskie kubełkiuwazam ze są super! Latwo utrzymac w czystości, pojemnie - wchodzi duzo pieluszek czy linomagów
wszystko bardzo pod ręką i widoczne od razu bez grzebania w kieszonkach. Tylko kosza nie wieszalam na lozeczku a stoi u nas w toalecie, a ze toaleta tuz przy sypialni to po zmianie pieluszki tam wyrzucamy.
Pestkkaa lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem po 30 i do mamy mojej mi daleko, na szczęście! Za to mój mąż się czasem zachowuje jak moja mama, zwłaszcza ze swoimi porządkami, jak on zrobi porządek, to ja nic nie mogr znaleźć
on jest jak moja mama, a ja trochę jak mój tata
Dzisiaj pierwszy raz czułam mega wyraźnie, jak mi młoda w brzuchu przejechała stopka pod moją dłonią, fajnie
Przyszło też łóżeczko, ale chyba nie będę rozkładać, bo męża nie ma. Zajrzę jutro tylko, czy przysłali to co mieli. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFikus wrote:Hej dziewczyny, a ja mam do was pytanie z innej bajki. Moja gin zaleciła mi zaszczepienie się przeciw krztuścowi, czy Wy się też szczepiłyście?
Mi lekarz ginekolog nie polecał ani nie mówił o żadnych szczepieniach- A prywatnie nie zaszczepila bym się w ciąży,po pierwsze bym się bała A po drugie ludzie nie chcą dzieci urodzonych szczepic A co dopiero myśleć o tym w ciąży nie wiadomo jaki to może wpływ mieć na ciążę i nie wiem w sumie skąd ta dziwna "moda" 🤨🤔🤔🤔 -
Fikus wrote:Hej dziewczyny, a ja mam do was pytanie z innej bajki. Moja gin zaleciła mi zaszczepienie się przeciw krztuścowi, czy Wy się też szczepiłyście?
Gin nie zlecala mi zadnych szczepień a nawet gdyby mi kazala to w ciazy napewno bym sie nie zgodzila. Jak sadze nie ma nawet badan w tym kierunku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 22:00
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Fikus mnie internistka namawiała bardzo na ten Boostrix, natomiast gin mi napisał na kartce, ale odniosłam wrażenie, że informuje ale nie poleca, nawet zabrał tą kartkę i nke zachwalał. W 1szej ciąży brałam ksztusiec, teraz nie chce, bo nie ma badan na kobietach w ciąży
-
nick nieaktualnyFikus ja w pierwszej ciazy tez sie szczepilam, bo zalecone jest w usa. Teraz lekarz nic nie mowi o tym. Ale podobno w pl tez coraz więcej kobiet sie na to szczepienie decyduje.
Wow za 3 tygodnie pierwsze cc. Szok jak to zlecialo! Ale beda emocje na forum
My jeszcze uziemieni w domu ale ospa przechodzi. Mysle w niedziele wyjsc z synkiem na pierwszy od 2 tygodni krotki spacer. Taki jest grzeczny, ze marze o tym, zeby junior mial podobny charakter. Jutro tesciowa wziela wolne i przyjedzie do synka,bo ja mam wizyte u ginekologa. -
nick nieaktualny
-
Oczywiscie ze sa badania na kobietach w ciazy, przeciez nie zalecaliby szczepienia gdyby nie bylo niczym poparte.
http://mamapediatra.pl/2017/02/14/szczepienie-blonica-tezec-krztusiec-w-ciazy/
Pod tym artykulem sa wszystkie zrodla dotyczace szczepienia na krztusiec.
-
A tu ulotka Bootrix
W szczególności nie zaleca się w ciąży
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://gdziepolek.blob.core.windows.net/product-documents/doc10295/boostrix-ulotka.pdf&ved=2ahUKEwjy9v7BpKPhAhVtkIsKHYqjBt0QFjACegQIAhAB&usg=AOvVaw0ZsdbXyL_klZDOc0KMxJiq
-
Nie podaja ze jest nie zalecane tylko zeby sie skonsultowac z lekarzem w przypadku ciazy i karmienia. Pisza na ulotce ze ta szczepionka nie byla sprawdzona w czasie ciazy. Ale inne szczepionki na krztusiec nie koniecznie Bootrix zostaly przebadane i jedyne czego sie mozna po nich nabawic to bol w miejscu uklucia i mozliwa goraczka i oslabienie.
Zadna ze szczepionek polecancyh w ciazy nie zawiera bakterii choroby, dlatego sa bezpieczne. W sensie nie wywoluja w zaden sposob choroby na ktora maja uodparniac.