X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę kuchnię sobie wieczorem ogarnąć żeby na rano jak wstanę mieć porządek i spokojnie jeść śniadanie :D Chociaż jeszcze z wczorajszego wieczoru zmywarka niewypakowana czeka :D Mąż na szczęście nie bałagani za dużo przed wyjściem do pracy :) Nie lubię mieć zawalonej kuchni rano jak robię śniadanie, ale tak też się zdarza i wtedy z reguły dopiero jak zjem to zabieram się za ogarnianie. Śniadanie jem do pół godziny po przebudzeniu, euthyrox zażywam o 6 jak dzwoni męża budzik i idę spać dalej, gdybym go miała brać po normalnej pobudce i jeszcze czekać na śniadanie to nie byłoby w ogóle sensu zażywania, bo bym tyle nie wytrzymała haha :D

Ważyłam się dzisiaj, +10kg od początku, w miesiąc 2,5kg utyłam, troszkę sobie poluzowałam ze słodkościami :D A dzisiaj już zdążyłam pączka wsunąć, 2 małe rogaliki i drożdżóweczkę, bo były w domu. Muszę zacząć się ograniczać, bo jak tak dalej pójdzie to w te 2 miesiące utyję więcej niż przez poprzednie haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:29

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy - no to przybijam piąteczkę! :D mam identycznie, zajechana będę jak koń po westernie ale muszę doprowadzic wszystko do akceptowalnego stanu. Albo np.myję sobie podłogę w kuchni (już zaraz koniec szorowania :D) patrzę, a tu fronty szafek jeszcze by się przydało umyć - no i to taki efekt domina, zaraz zauważę np.że szyba w piekarniku jest zmatowiała, to od razu jeszcze tę szybę, iiii jedno ciągnie drugie :D do szalu mnie doprowadza jak mąż np.zapakuje zmywarkę po obiedzie, umyje patelnię a np.zostawi jeden garnek brudny i nieumyty zlew. Dla mnie to takie pakiety czynności są. Na szczęście zlew jest czarny, bo z takim stalowym to jeszcze dosatwalam na psychę z kropkami po twardej wodzie :D nie wiem, moze to juz stadium ktore się leczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:35

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że nie tylko ja tak mam ,nie wiem skąd to się bierze ale dokładnie wezmę się za jedno po drodze zauwaze drugie A w między czasie ogarnę trzecie....i nie ważne jaką padnięta bym była musi być zrobione i koniec ,teraz mam się oszczędzać odpoczywać no ale jak można odpoczywać jak pranie w koszu przecież ucieknie jak się nie wstawi , A naczynia w zmywarce stać nie mogą bo zemdleja :P może to się wzielo z tego że matka zawsze powtarzała mi że dom i mąż są wizytówką kobiety ? 🤔🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:40

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na placki taki mniej-więcej jak iwwk stosuję :) zwykle bez marchewki, ale czasem np.zamiast cukinii daję starte na grubych oczkach pieczarki albo posiekaną kiszoną kapustę. No i mąkę obecnie dodaję orkiszową, a normalnie to zwyklą pszenną zazwyczaj. Dziś na porcję z dwóch malych ziemniakow dodalam moze z 4 cm fragment cukinii, no i ziemniaki trę na drobnych oczkach a cukinię na grubych, jak robię z samej cukinii (którą uwielbiam pod każdą postacią) to wtedy na samych grubych :)

aktyde85, kama2784 lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Pijecie kawę w ciąży ?? Bo ja 1 trymestr miałam kawowstręt , drugi trymestr od czasu do czasu A teraz muszę dzień w dzień jedna mała czarna wypić bo az w żołądku mnie ssie 😉😉😉

2 dziennie. Pierwszy trymestr też nie mogłam :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zacznę sprzątać w domu to wszystko dokładnie więc najlepiej jakbym się za to w ogóle nie zabierała :D Teraz w ciąży się wkurzam, bo nie wszystko mogę :D Nawet jak mam posprzątane to i tak chodzę ze szmatką i ścieram np. kurz z umywalek, toalety(strasznie mi się w łazienkach kurzy), poleruję krany, lubię mieć wszystko tak jakby było na świeżo umyte, a generalne porządki to raz na tydzień muszą być, wtedy dokładne. To co ja uważam za bałagan w domu to niektórzy mi w łeb pukają, że jestem nienormalna :D Zresztą ja strasznie zwracam uwagę na czystość szczególnie w łazienkach, jak do kogoś idę to od razu w oczy mi się rzuca czy zlew jest ociapany czy nie, albo czy tam gdzieś kurzu nie ma, dlatego u siebie lubię mieć tak idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 13:16

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się do was nie nadaje , nienawidzę sprzątać i gotować. Sprzątam raz w tygodniu bo muszę. I tylko taki schemat kurze , wc , łazienka i podłogi i wsio. Kuchnię niestety codzi4nnie muszę. Nie przeszkadzają mi plamy na kranach . Piekarnik myje raz na długi czas jak już naprawdę tego wymaga. Także ten....
    Ale chętnie któraś z Was do siebie zaproszę 🤣🤣🤣🤣😂

kama2784, Veri lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, ja podobnie ;) i zupełnie nie rozumiem tego ciśnienia na sprzątanie. Dopóki jestem sama w domu, to Gary mogą postać do wieczora lub do rana. A pranie zrobię, jak zbiorę siły. Co innego, jak ktoś ma przyjść, to choćbym miała gorączkę to wysprzatam wszystko na błysk 😂

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie to: patrzę kurz leży.. myślę.. może i ja poleżę.. 😁

Ciasteczko777, Pani Moł, iwwk, puszek369, Fikus, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to, to! Efekt domina :D Ja mysle ze to juz trzeba leczyc haha, ale dobrze mi z tym. Potem jak juz sobie usiade to mam taka satysfakcje, a jak ide sie wysikac to ogladam sobie ta wanne i sie napawam jaka jest czysta. ;D

Pani Mol z tym zlewem to nawet mi nie mow. My wynajmujemy mieszkanie, zlewy sa "biale" i jeszcze w srodku maja odpryski bo sie ceramika ulamala w kilku miejscach. Zawsze jak je czyszcze to robie to 300 razy dluzej bo mi sie wydaje ze to nie odprysk tylko plama z tluszczu albo cos. Dobrze ze podlogi mamy teraz ciapkowane i ciezko zauwazyc czy jest brud na nich czy nie. W poprzednim mieszkaniu mialam na calej podlodze gladkie, kremowe plytki. No nie chcecie wiedziec ile razy dziennie bylam na kolanach.
    Tak, zdecydowanie to juz choroba. xD

To juz nawet nie o to chodzi ze dom ma byc wizytowka i czysto jak ktos przychodzi. Poprostu fizycznie sie nie moge zrelaksowac jak mam brudno. Zaloze sie ze ostatnim razem po chorobie tak dlugo dochodzilam do siebie tylko dlatego ze mnie jakis robal od srodka zjadal ze mam podlogi nie poodkurzane.

Pani Moł lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    To ja się do was nie nadaje , nienawidzę sprzątać i gotować. Sprzątam raz w tygodniu bo muszę. I tylko taki schemat kurze , wc , łazienka i podłogi i wsio. Kuchnię niestety codzi4nnie muszę. Nie przeszkadzają mi plamy na kranach . Piekarnik myje raz na długi czas jak już naprawdę tego wymaga. Także ten....
    Ale chętnie któraś z Was do siebie zaproszę 🤣🤣🤣🤣😂

O widzisz to ja tez coz takiego mam. U mnie sobota to dzien robota. W sobote od rana jade na szmacie na tygodniu mi sie nie chce wiec robie to co konieczne. Ale za to uwielbiam prasowac, prac, ukladac w szafkach, ale kuchnie to bym omijala szerokim łukiem. Nienawidze gotowac moze dlatego ze nie lubie kosztowac.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mysle jestem tak pośrodku jezeli chodzi o sprzatanie. Cisnelam bardziej jak nie mielismy dziecka. Jak sie synek urodzil to odpuscilam. Zdrowsza jestem jak sie nie zloszcze, ze cos rozlal, rozsypal itd. Czekam juz na wizyte.lekarza jeszcze nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdzieś za 3 godziny tata będzie to od jutra zacznie robić porządki bo on taki sam jak ja źle się siedzi jak jest brudno haha nagotuje mi bigosu-pyszny robi i w końcu codziennie bede mieć dobry obiad 😂😂😂 zawiezie mi córkę do przedszkola, sprzątanie,ogarnie obiad zajmie się synem ot taki tatuś kochany mi się trafił i się śmieje że to wszystko będę mieć..... za darmo 😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama kciuki :)
    Ja też gdzieś po środku, lubię sprzątać ale nie mam ciśnienia. Za to uwielbiam gotować i robić pranie 😁

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhah, Chusy wiem co to za podloga do pucowania na kolanach - mam ją w kuchni!! I też to robię, nawet w ciąży ręcznikiem papierowym i płynem do szyb ją myję :D

.

Tu foto wieczorem, ale za dnia to to jest normalnie lustro :O przy remoncie namawialam męża, żeby takie wzorzyste płytki polozyc, ale doszlismy do wniosku, że nam się budżet nie domknie i że "następnym razem" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 23:40

kama2784 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz sobie wyobraz taka podloge w calym mieszkaniu :D

Super kuchnia btw <3

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz ja kosztować też nie lubię, nie umiem doprawiać i wszystko smakuje tak samo 😂 Do tego uważam że czas spędzony w kuchni to zmarnowany czas , ile ja bym w tym czasie książek przeczytała A tu nad garami trzeba stać ehhh. Pamiętam jak syn był mały , jaka byłam szczęśliwa że nie chciał mojego gotowanego jeść tylko słoiki 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:20

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuniu, oł noł! W calym mieszkaniu to by byl kosmos :O
    Dzięki! Mala i wąska, ale sama ją tak sobie wymyslilam z meblami na przeciwległych ścianach, żeby więcej szafek zmieścić i mieć dlllluuuuugi blat, to teraz mam taką wąziutką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanilia na wysoki połysk ;) i przeklinam te kafle bo zęby można stracić... też kocham porządek, ale teraz w ciąży posiłkuje się pomocą domową 1 x w tyg (jednak przekonałam się ze jest to super) .. ale zawsze dbam o czystość i od razu wszystko sprzątam (szlag mnie trafia na widok okruszka), ale jestem pewna, że z tej sterylności wyleczy mnie synek ;) czyż nie?
    Musze teraz wstać żeby pojechać na spotkanie z bratem (kawa i ciacho must be) a przez ten pośladek ledwo się przemieszczam i ledwo siedzę :( paralityk

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie dzisiaj śpiący dzień? Ja za godzinę muszę wychodzić do lekarza, a zasypiam na stojąco :(

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ