X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    My będziemy mieć panele takie naturalne drewno ale na wysoki połysk i też się zastanawiam jak to będzie :D
    Mój kuzyn ma ten odkurzacz i sobie chwali, często go puszcza bo też mają psa w domu

Do kuchni też?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde jeszcze nie wiem, płytki też teraz są ładne ala drewno i też wysoki połysk bym chciała 😁

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo plytek - ja mam w lazienke bialą.... Na podlodze tez biale plytki!!! Wiecie co to znaczy....
    Wszystko widac wlosek pylek
    M A S A K R A!!!!
    Co mi strzelilo do glowy zeby zrobic biala lazienke. Nigdy wiecej bialych plytek nigdzie

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - wow :) ale waga!! Gratuluje :) !
    Patrząc na Wasze dzieci to zaczynam poważnie sie martwić - mój synek ma chyba hipotrofie, bo z ta waga to jest gorzej niż zle .. ale dlaczego lekarz nic nie mówi a pytałam kilka razy czy to Ok i czy nie za mało. No kur.. nie wiem co teraz robić!?? Pójdę na inne usg to też bedzie zle. Help... bo panikuje.. ciastek ma atak
    Z domu teraz jednak nie dam rady wyjsc - ten pośladek uniemożliwia mi chodzenie ..

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama gratulacje :)
    Ciasteczko ale twój maluszek chyba nie był poniżej 10 centyla?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Mlody wazy 2600 juz. Wszystko ok. Ulozony glowkowo. Dr powiedział, ze mam szanse na 4kg i o porodzie porozmawiamy na następnej wizycie, bo teraz jesCze bedzie duzo mlody przybieral a pozniej juz mniej. Nastapena wizyta za 3 tygodnie 18.04.

Kama ktory ty masz tydzien? Waga piekna.
    Super ze wszystko dobrze.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Kama gratulacje :)
    Ciasteczko ale twój maluszek chyba nie był poniżej 10 centyla?
    A jak to obliczyć ??? Nie podala mi centyli tylko wagę. W ogóle patrzymy na tabele to jest 34 tydz ale skończony czy rozpoczęty tydzień ? Bo jeżeli 35 tc rozpoczęty to lipa ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wrzucała centyle, zrobiłam sobie screena :)
    36e410d9def71248med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:51

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama wow, super waga :)

Ciacho haha, drugi koniec Polski, ale wbijaj :D No i przestań panikować! Odbiega Twój mały tygodniami od obecnego czy wszystko jest ok? Jak nie jest poniżej 10 centyla to proszę nie świrować i mu hipotrofii nie wkręcać, bo zaraz się młody zdenerwuje i Ci na pęcherz naciśnie :P

MaMaMi ogromnie współczuję, miałam białe płytki na wynajmowanym mieszkaniu kiedyś, codziennie musiałam mopem przejechać. Teraz mam brązowe i nic nie widać <3

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra ... 35 tydz mam patrzeć czy 34?? :( mam tabelkę..
    Tak - jest tydzień mniejszy. Tylko centyli nie podała.
    Dotychczas byliśmy przy 50.. No kurde.. to pewnie przez te wirusy i moje chudniecie!! Moja wina..
    Dobra Iwwk - z bólem pupy ale przyjadę ;)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja juz nie patrze na ta tabele. Kazdy lekarz liczy inaczej. Moja dr jak jest np 31+ 3 to mowi 32 a jak bylam w tej poradni patologii ciazy to jak powiedzialam ze 31+3 wpisali mi w karte 31.
    Na wage dziecka ten lekarz co mi robil usg powiedzial tylko cytuje "on taki wiekszy jest" i tyle obok siedziała druga pani dr i tez nie czepiala sie ze klocek.
    Potem z tym wynikiem usg czekalam na innego lekarza tak jakby glownego tamci to byli asystenci. I potem mialam konsultacje u calej trojki jednoczesnie i nikt nie czepial sie wagi ze duzo wazy wiec i ja sobie glowy nie zaprzatam.
    Ciacho skoro lekarz mowi ze ok to pewnie tak jest nie kazdy bedzie mial duze dziecko, moja corka wazyla 3 kg wiwc do byków nie nalezala. Wiec spokojnie i nie patrz juz w te tabele.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie panikuj ja wczoraj miałam przykład w ten sam dzień jeden lekarz zmierzył 1600g a drugi ponad 1700g i to już spora różnica. A jaką wagę miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie wiem czy mogę jakoś temu zaradzić, nie wiem zacząć na sile plądrować lodówkę czy co? Pytałam dr czy jest zależność z moim chudnieciem i mówiła ze nie, bo dziecko samo sie żywi ze mnie, ale to bzdura bo przy hipo czynnikiem jest też uboga dieta czy chudniecie! Lepiej przecież mieć klocka niż chudzinkę :( w środę mam wizytę u tego dr z LM oby miał swój stary dobry sprzęt to poproszę o dokładny pomiar.. wybaczcie za moją panikę .. tylko czuje sie winna :( i jeszcze ten ból pupy .. No katastrofa
    Ale marudzę ..

Oleander - 34+2 -2003 gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:03

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho moze jak chcesz cos zmienic w diecie to jedz male porcje a czesciej nie wiem takie cos mi przychodzi do glowy.

Co ile jesz? Jak czujesz glod? Moze jedz co 2 - 3 h nawet jak nie jestes glodna, jakis owoc, cos na co masz ochote. Cos co nie obciaza zoladka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:08

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nawet jakby patrzeć na 35 tydzień to jest powyżej 10 centyla! Czyli w normie! Na pewno wszystko jest dobrze :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho poza tym pomysl sobie dziewczyny z cukrzyca w 40tc rodza dzieci o wadze 2400 ty juz masz 2kg a masz jeszcze miesiąc czasu.

Oleander lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Nie martw się napewno z synkiem jest okej nie każde dziecko to słoń, gorzej jak by w ogóle nie przybieral A też trzeba brać pod uwagę błąd pomiaru to tylko maszyny i sprzęt , A urodzisz i się okaże że chłop 4 kg ma.i wtedy będziesz zdziwiona dopiero !! Jedz normalnie i się nie stresuj, bo stres wpływa na dziecko i też ma wpływ na jego rozwój wagę i wszystko. Uszy do góry 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam problem z jedzeniem, bo mogłabym nic nie jeść i nie czuje głodu, a gdy zaczynam jeść i wtedy mam blokadę i jadłowstręt..Rzadko kiedy czuje głód czy apetyt..
    Wcześniej było jeszcze Ok (tzn 50 centyl)- ta waga tak stanęła po tym pierwszym rota co przeszłam :(
    Ok - przestaje panikować i pójdę coś zrobić papu, bo jadłam rano i tylko kefir z chlebem..
    A potem poleze sobie na kulce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

A wyniki krwi masz dobre ??może masz jakąś.anemie ?? Bo ja mam.juz drugi miesiąc słabe wyniki i okazało się że anemia...I też właśnie mam.taki jadlowstret jestem np. Głodna chce coś zjeść i.zaraz mi nie dobrze i wmuszam w siebie jedzenie i wkurza mnie to bo wcześniej apetyt miałam ,, A dzieci z nas ciągną na maksa wszystko co najcenniejsze....

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho tydzień to jeszcze nic, wystarczy, ze lekarzowi zjedzie lekko kursor. Na pewno wszystko jest dobrze i nie martw się.

MaMaMi83, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ