X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    My będziemy mieć panele takie naturalne drewno ale na wysoki połysk i też się zastanawiam jak to będzie :D
    Mój kuzyn ma ten odkurzacz i sobie chwali, często go puszcza bo też mają psa w domu

Do kuchni też?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde jeszcze nie wiem, płytki też teraz są ładne ala drewno i też wysoki połysk bym chciała 😁

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo plytek - ja mam w lazienke bialą.... Na podlodze tez biale plytki!!! Wiecie co to znaczy....
    Wszystko widac wlosek pylek
    M A S A K R A!!!!
    Co mi strzelilo do glowy zeby zrobic biala lazienke. Nigdy wiecej bialych plytek nigdzie

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - wow :) ale waga!! Gratuluje :) !
    Patrząc na Wasze dzieci to zaczynam poważnie sie martwić - mój synek ma chyba hipotrofie, bo z ta waga to jest gorzej niż zle .. ale dlaczego lekarz nic nie mówi a pytałam kilka razy czy to Ok i czy nie za mało. No kur.. nie wiem co teraz robić!?? Pójdę na inne usg to też bedzie zle. Help... bo panikuje.. ciastek ma atak
    Z domu teraz jednak nie dam rady wyjsc - ten pośladek uniemożliwia mi chodzenie ..

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama gratulacje :)
    Ciasteczko ale twój maluszek chyba nie był poniżej 10 centyla?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Mlody wazy 2600 juz. Wszystko ok. Ulozony glowkowo. Dr powiedział, ze mam szanse na 4kg i o porodzie porozmawiamy na następnej wizycie, bo teraz jesCze bedzie duzo mlody przybieral a pozniej juz mniej. Nastapena wizyta za 3 tygodnie 18.04.

Kama ktory ty masz tydzien? Waga piekna.
    Super ze wszystko dobrze.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Kama gratulacje :)
    Ciasteczko ale twój maluszek chyba nie był poniżej 10 centyla?
    A jak to obliczyć ??? Nie podala mi centyli tylko wagę. W ogóle patrzymy na tabele to jest 34 tydz ale skończony czy rozpoczęty tydzień ? Bo jeżeli 35 tc rozpoczęty to lipa ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wrzucała centyle, zrobiłam sobie screena :)
    36e410d9def71248med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:51

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama wow, super waga :)

Ciacho haha, drugi koniec Polski, ale wbijaj :D No i przestań panikować! Odbiega Twój mały tygodniami od obecnego czy wszystko jest ok? Jak nie jest poniżej 10 centyla to proszę nie świrować i mu hipotrofii nie wkręcać, bo zaraz się młody zdenerwuje i Ci na pęcherz naciśnie :P

MaMaMi ogromnie współczuję, miałam białe płytki na wynajmowanym mieszkaniu kiedyś, codziennie musiałam mopem przejechać. Teraz mam brązowe i nic nie widać <3

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra ... 35 tydz mam patrzeć czy 34?? :( mam tabelkę..
    Tak - jest tydzień mniejszy. Tylko centyli nie podała.
    Dotychczas byliśmy przy 50.. No kurde.. to pewnie przez te wirusy i moje chudniecie!! Moja wina..
    Dobra Iwwk - z bólem pupy ale przyjadę ;)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja juz nie patrze na ta tabele. Kazdy lekarz liczy inaczej. Moja dr jak jest np 31+ 3 to mowi 32 a jak bylam w tej poradni patologii ciazy to jak powiedzialam ze 31+3 wpisali mi w karte 31.
    Na wage dziecka ten lekarz co mi robil usg powiedzial tylko cytuje "on taki wiekszy jest" i tyle obok siedziała druga pani dr i tez nie czepiala sie ze klocek.
    Potem z tym wynikiem usg czekalam na innego lekarza tak jakby glownego tamci to byli asystenci. I potem mialam konsultacje u calej trojki jednoczesnie i nikt nie czepial sie wagi ze duzo wazy wiec i ja sobie glowy nie zaprzatam.
    Ciacho skoro lekarz mowi ze ok to pewnie tak jest nie kazdy bedzie mial duze dziecko, moja corka wazyla 3 kg wiwc do byków nie nalezala. Wiec spokojnie i nie patrz juz w te tabele.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie panikuj ja wczoraj miałam przykład w ten sam dzień jeden lekarz zmierzył 1600g a drugi ponad 1700g i to już spora różnica. A jaką wagę miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie wiem czy mogę jakoś temu zaradzić, nie wiem zacząć na sile plądrować lodówkę czy co? Pytałam dr czy jest zależność z moim chudnieciem i mówiła ze nie, bo dziecko samo sie żywi ze mnie, ale to bzdura bo przy hipo czynnikiem jest też uboga dieta czy chudniecie! Lepiej przecież mieć klocka niż chudzinkę :( w środę mam wizytę u tego dr z LM oby miał swój stary dobry sprzęt to poproszę o dokładny pomiar.. wybaczcie za moją panikę .. tylko czuje sie winna :( i jeszcze ten ból pupy .. No katastrofa
    Ale marudzę ..

Oleander - 34+2 -2003 gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:03

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho moze jak chcesz cos zmienic w diecie to jedz male porcje a czesciej nie wiem takie cos mi przychodzi do glowy.

Co ile jesz? Jak czujesz glod? Moze jedz co 2 - 3 h nawet jak nie jestes glodna, jakis owoc, cos na co masz ochote. Cos co nie obciaza zoladka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:08

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nawet jakby patrzeć na 35 tydzień to jest powyżej 10 centyla! Czyli w normie! Na pewno wszystko jest dobrze :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho poza tym pomysl sobie dziewczyny z cukrzyca w 40tc rodza dzieci o wadze 2400 ty juz masz 2kg a masz jeszcze miesiąc czasu.

Oleander lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Nie martw się napewno z synkiem jest okej nie każde dziecko to słoń, gorzej jak by w ogóle nie przybieral A też trzeba brać pod uwagę błąd pomiaru to tylko maszyny i sprzęt , A urodzisz i się okaże że chłop 4 kg ma.i wtedy będziesz zdziwiona dopiero !! Jedz normalnie i się nie stresuj, bo stres wpływa na dziecko i też ma wpływ na jego rozwój wagę i wszystko. Uszy do góry 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam problem z jedzeniem, bo mogłabym nic nie jeść i nie czuje głodu, a gdy zaczynam jeść i wtedy mam blokadę i jadłowstręt..Rzadko kiedy czuje głód czy apetyt..
    Wcześniej było jeszcze Ok (tzn 50 centyl)- ta waga tak stanęła po tym pierwszym rota co przeszłam :(
    Ok - przestaje panikować i pójdę coś zrobić papu, bo jadłam rano i tylko kefir z chlebem..
    A potem poleze sobie na kulce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

A wyniki krwi masz dobre ??może masz jakąś.anemie ?? Bo ja mam.juz drugi miesiąc słabe wyniki i okazało się że anemia...I też właśnie mam.taki jadlowstret jestem np. Głodna chce coś zjeść i.zaraz mi nie dobrze i wmuszam w siebie jedzenie i wkurza mnie to bo wcześniej apetyt miałam ,, A dzieci z nas ciągną na maksa wszystko co najcenniejsze....

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho tydzień to jeszcze nic, wystarczy, ze lekarzowi zjedzie lekko kursor. Na pewno wszystko jest dobrze i nie martw się.

MaMaMi83, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ