X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho u nas waga jest jeszcze mniejsza, a lekarka tez mi nic nie mowi na ten temat. Zobacze przy nastepnej wizycie co i jak. USG mam 4.04.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak ma byc, pozytywne myslenie to polowa sukcesu, skubnij cos od czasu do czasu. Zebys miala co 15 min ugryzc 2 gryzy to jedz. I nic na sile. Dziecko bedzie zabieralo tobie. Jak bardziej lubisz zupy niz drugie jedz zupy, moze jakis omlecik albo warzywka na parze.

Kurcze pisze ci tu o jedzeniu i takiego mam smaka na barszcz czerwony z krokietem a niemoge buuuuuu

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia morfo była dobra - zero anemii.. biorę cały czas witaminy i żelazo.
    Wydaje mi się że to przez ten rota 2x, wcześniej przecież l było wszystko dobrze.. cukry są ok. Ketonów brak. Mocz Ok.
    Blad pomiaru to może też być.
    Ok - przestaje panikować!! To i tak nic nie da.
    Oboje przecież z M nie mieliśmy nawet 2900 gram.. pewnie wdał się w nas.

Mamami - mi właśnie smak sie robi jak tu czytam.. teraz mi zrobiłaś na krokiety ;) ale potem jak zaczynam jeść to blokada - zjem 2 kęsy i koniec. A też zjem słodkie czy mączne. Oszukuje okrutnie bo przecież nie trzymam diety ani godzin inaczej bym niczego nie zjadła - dobrze ze cukry nie szaleją..
    Chusy - ile było u Ciebie i który tydzień?
    Samari - a pizza zjedzona? :)
    Co macie Dziewczyny na obiad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smażone ziemniaki i mix warzyw z patelni mmm zaraz ide po dokładkę :D

• Chusy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba rypne jakies spaghetti z przecierem i to wszystko :P Nie mam sily, mam strasznie slaby dzien.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grilowana pierś i brokul marchew na parze kasza bulgur ogorek kiszony takie nudne cukrzycowe jedzenie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No masakra ... 35 tydz mam patrzeć czy 34?? :( mam tabelkę..
    Tak - jest tydzień mniejszy. Tylko centyli nie podała.
    Dotychczas byliśmy przy 50.. No kurde.. to pewnie przez te wirusy i moje chudniecie!! Moja wina..
    Dobra Iwwk - z bólem pupy ale przyjadę ;)

Nie przejmuj się, ludzie są różni, dzieci różne się rodzą. Ja się urodziłam o czasie z waga 2100g ;) mam 179 i bez ciąży waze 70-75kg ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja chyba rypne jakies spaghetti z przecierem i to wszystko :P Nie mam sily, mam strasznie slaby dzien.

Ja właśnie zrobiłam spagetti i jem :D chciałam chyba poczuć, że żyje, bo dowalilam ostrego, że będę zionac ogniem...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami pyszności - gdzie to nudne :) moje smaki!! Chociaż wiem że Ty byś wolała krokieta czy pierogi - pomysl po ciąży jaka wyżera będzie :)
    A Dziewczyny dzień spaghetti :)
    Ja mam do wyboru ten indyk i brokuł lub pierogi kupne - ale chyba indyk ;)

No Aktyde Ty jak modelka :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1680g <3 wszystko dobrze. Ginekolog jak zobaczyła wyniki morfo i moczu to aż pochwaliła, że dawno tak idealnych nie widziała. Zbadała mi to spojenie i nic się nie rozchodzi, to tylko przeciążenie. Nastepna wizyta 18.04.

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Chusy, kama2784, Ciasteczko777, Milka1991, PatkaPP, Pani Moł, MaryJane, Paula_071, Rudzik1, Agata :), Samari0702, Pestkkaa, slodka100, Veri lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dzoewczyny :*

Mamami 33i 3.

Ciacho nie porownuj i sie nie denerwuj. Ani to Twoja wina ani moja zasługa, ze nasze dzieciaczki waza ile waza. Ja bylam kloc jak sie urodzilam, ważyłam 4,5 kg. Moj synek wazyl 3900, ten tez sie duzy zapowiada. Tak to pewnie jakos genetycznie uwarunkowane. Najwazniejsze, ze zdrowe nasze maluszki a wsga nie ma sie co martwic jesli jest w normie.

Ciasteczko777, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho głowa do góry mój też miał tylko 2kg ale rośnie z wizyty na wizytę, to najważniejsze. Najwidoczniej będziemy miały małe skrzaciki 😋

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk super gratulacje :)
    Kurczę tylko ja mam taki straszny apetyt? Tylko bym jadła bez końca od kilku dni, niczym się nie najadam 😱

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ciacho głowa do góry mój też miał tylko 2kg ale rośnie z wizyty na wizytę, to najważniejsze. Najwidoczniej będziemy miały małe skrzaciki 😋
    Nistera - pocieszasz :) a kiedy miałaś usg i było równo 2 kg?
    No chyba będą drobniaki :) Tobie coś lekarz mówił ?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde pytałam o te ruchy, ginekolog potwierdziła, że to o układ nerwowy chodzi i to całkiem normalne jest.

Oleander ja tak mam dzisiaj :D Tylko nie mam miejsca na to jedzenie, ale oczy mają ochote na wszystko! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 18:07

Szczesliwa ledwo zywa, aktyde85 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho tydzień różnicy to jest nic, dodatkowo może gin przesunął kursor o milimetr i już waga zupełnie inna. Jak tak bardzo cię to martwi to na następnej wizycie poproś by gin sprawdził czy wszystkie przypływy są prawidłowe.
    U nas Kacperek urodził się jako skrajny hipotrofik i ważył 380 gram w 30tc. Jeśli dziecko w terminie waży poniżej 2,5kg to można uznać hipotrofie do tego dochodzi jeszcze długość ciała i poszczególne pomiary bo jest hipotrofia symetryczna jak i asymetryczna. Na fb jest grupa gdzie są mamy hipciow urodzonych z różną wagą i w różnych tygodniach ciąży.

Dziewczyny a powiedzcie mi czy zdążą wam się że dretwieje wam brzuch? Od kilku dni normalnie dretwieje i mrowi górna część brzucha do tego młody strasznie się rzuca i jakby mi od środka coś wygrywał i ciągnął momentami że aż łapie się za brzuch i zwijam z bólu, nie denerwuje się tym za bardzo bo po chwili wszystko jest ok ale zastanawia mnie to.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    iwwk super gratulacje :)
    Kurczę tylko ja mam taki straszny apetyt? Tylko bym jadła bez końca od kilku dni, niczym się nie najadam 😱
    Nie tylko ty, ja na tej diecie cujrzycowej jestem non stop glodna, gdybym mogla jadlabym caly czas

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja mogę do Was dołączyć. Oczami zjadłabym wszystko, ale brzuch pęka i zgaga dokucza.
    A dziś na obiad także miałam makaron tylko że muszelki z kurczakiem i papryką w sosie a'la serowym

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam tego pecha ze nie dość że wiecznie jestem głodna, ciągle na coś mam ochotę to jeszcze to wszystko mi wchodzi :/ a co tydzień na wadze coraz bardziej tragiczne liczby widzę :/

Iwwk, super że wszystko dobrze, Twoja mała jak mój też z tych drobniejszych, ale jakie to ma znaczenie? :D nic się nie martw Ciacho, byle dziecko rosło a wagi będą przecież różne miały, wcale nie masz takiej drobinki :D

Ciasteczko777, iwwk lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane dokładnie, mi tam absolutnie nie przeszkadza, że z tych drobniejszych, najważniejsze, że równomiernie przyrasta i Pani Doktor mówi, że wszystko ok :) A prawda jest taka, że na usg może wychodzić zupełnie co innego niż w rzeczywistości, widziałam na innych wątkach, że waga urodzeniowa nijak miała się do tych szacowanych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 19:30

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ