X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , jak nocka , taka cisza to chyba wszystkie wyspane na maxa 🤣
    Ja się zbieram pomału do gina ale nie mam weny, powiem mu że dopiero miałam wizytę w szpitalu więc nie musi mnie badać niech tylko książeczkę podbije. Muszę jechać z młodym moim i mam nadzieję że stanie na wysokości zadania i Bedzie grzeczny 😂

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście wstałam o 6 i bardzo dobrze, bo mąż mój zaspał i w 2 minuty musiał się z domu zebrać :D

A coś faktycznie cisza, wszyscy maja dobry sen dzisiaj :D

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz corke do szkoly odstawilam, zjadlam pierwsze śniadanie i siedze bo cos glowa mnie boli. Czekam na drugie sniadanie bo z nim moge strzelic sobie kawke. Moze bedzie lepiej. Ta pogoda mnie wykonczy, raz buro ponuro raz pieknie slonecznie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam straszny sen, wstałam o 4 bo już miałam dosc spania na siłę :(
    Wczoraj wziąłam się za prace w ogrodzie i chyba nie mogłam spać że zmęczenia.

Dzisiaj brzydko, ale jutro ma być cieplutko i słonecznie oby oby :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my właśnie wstaliśmy ostatnie noce to jakieś są szalone... nie mogę spać A młody taka imprezę ma że hej ! Oby po porodzie mu się nie pomieszalo że w nocy się nie śpi heh

Właśnie tata pojechał zawieźć córkę do przedszkola i kupić chleb więc zaraz też śniadanie zjem :)

Pytanko..
    Macie nawilżacze powietrza ?polecacie jakieś ? Muszę zakupić bo mam zbyt suche powietrze w mieszkaniu

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc przespana, cudownie :D Od kilku dni śpię świetnie i pewnie pisząc to zapesze i dzisiaj już tak nie będzie hehe :D Tak dobrze spałam, że ciężko było mi wstać. Młoda chyba będzie śpioszkiem po mamusi :) Miałam dzisiaj okropny sen, że chyba zaczynałam rodzić, bo tak mi okropnie brzuch zwisał, że musiałam go trzymać, bo prawie odpadł, odeszły mi wody i zrobiła się z niego taka skóra jak jakiś worek, a dzidziuś był mocno wtulony we mnie, czułam jej całe ciałko swoimi rękami i nawet dałam radę się tak schylić żeby ją pocałować. Jechałam szybko taksówką do szpitala, a kierowca jeszcze tak wydłużał drogę, że koleżanka co ze mną jechała darła się na niego. Nie wiem jak to się skończyło(na pewno dobrze!), bo się przebudziłam, ale z jeszcze większą miłością do tego małego skarba niż wcześniej. Dalej mam w pamięci ten dotyk, to było bardzo realistyczne.

Samari0702 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

A u Ciebie kiedy szew sciagaja ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów się zapchałam przed snem i znów nie budziły mnie nudności. Będę musiała tak robić trudno, wolę przytyć drugie tyle niż dalej wymiotować hehe
    iwwk wow ja miałam podobny kiedyś z tym że dokładnie pamiętam nie dotyk, ale to jak maluszek na mnie patrzył taki szczęśliwy i spokojny :)
    Samari ja mam najtańszy plastikowy z OBI ze 2 lata i dobrze się sprawdza, jak zapomne go włączyć na noc to zaraz mam zatoki zawalone, strasznie u nas sucho jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy Wam lekarz też kazał powtórzyć teraz badania hiv, wr, przeciwciała? Czy mój jest zbyt dokładny? :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, mi nic nie kazała powtarzać, na każdą wizytę mam mocz, a co drugą morfologię :) Za 3 tygodnie pobierze mi GBS, ale nie wiem czy przed samym porodem nie ma obowiązku powtórki tych badań? Puszek, może Ty będziesz wiedziała.

Asiul lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki ,
    za dzisiejsze wizyty ☺ .

Nie nadrobie Was w życiu , wczoraj miałam intensywny dzień a to rano wstać , na targ jechać potem do dentystki i za nim wrócilismy do domu była 13.00 coś zjeść itp od i ot co dzień minął . Dominik to jakiś nadpobudliwy strasznie się wierci wczoraj to szału dostał myślałam że z brzuszka zaraz wyjdzie tak szalał . Mam już szlafrok do szpita i typowo dla mnie rzeczy mam spakowane , jeszcze tylko ręczniki spakuje i czekam na pieluchy tetrowe jedynie co mi zostało to kupienie pampersów do szpitala chusteczki itp itd aby do Kwietnia być spakowanym zwartym i gotowym jak coś 😉 .
    Ja każdy dzień zaczynam już o 5 rano 😱😱 potem o 6 wystają dziewczynki nawet i Ania . Moja siostra była na kolejnej wizycie , u nich to już 9 tc maleństwo ich ma już ma 2 cm ❤❤❤❤, niestety nadal bardzo wymiototuje już zna trochę swoje ciało,
    organizm i wie co jeść a czego unikać , ona jest szczupła oby jej te wymioty jak najszybciej przeszły .

Asiul Zależy to już od gina , a każdy jest inny ja w poprzedniej ciąży nie musiałam powtarzać pod koniec ciąży czy robić dodatkowych badań .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 09:23

Asiul lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczynki, czy Wam lekarz też kazał powtórzyć teraz badania hiv, wr, przeciwciała? Czy mój jest zbyt dokładny? :D

Zakladam ze trzeba powtorzyc bo w karcie ciazy mam tam jeszcze wolne kratki.

Asiul, Pani Moł lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Prawidłowo, należy je powtórzyć. Tu jest aktualne wytyczne z 2019 jakie badania na jakim etapie
    https://pulsmedycyny.pl/badania-u-kobiet-w-ciazy-obowiazujace-od-1-stycznia-2019-r-949172

Asiul, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zleciła mi tylko jeszcze GBS. To muszę sama powtórzyć te badania?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Moja gin zleciła mi tylko jeszcze GBS. To muszę sama powtórzyć te badania?
    Powinnaś powtórzyć, ale to koło 35-37 tc ja też jeszcze skier nie dostałam. Tam w linku są wymienione wszystkie badania zgodnie z najnowszym standardem opieki okołoporodowe;)Zresztą GBS też szybko Ci dała, my na 37 tc jesteśmy umówione

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam iść pod koniec kwietnia ale już wpisała skierowanie :) i mówiła że to już będzie komplet badań
    Kurczę i skąd bym o tym wiedziała gdyby nie forum i ty Puszku ehh :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 09:30

Szczęśliwa Mamusia, puszek369 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki Puszku za informację!

Jeszcze zapytam Was kochane, czy pieluchy tetrowe do torby do szpitala (nowe) też wcześniej pierzecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie kazal nic powtarzać poki co i nie będę jesli nie powie zeby to zrobic.

Cos sie dzisiaj w kiepskim humorze obudzilam. Wszystko mi ma nerwy dziala. Maz dzwonil to opieprz dostał za nic ale uprzedziłam go, ze dzis gryze od rana.
    Moze kawa poprawi hunor.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nic nie kazał powtarzać, w żadnej ciąży nie powtarzałem badań u nas przy przyjęciu do szpitala i tak zawsze zlecaja wszystkie te badania łącznie z grupą krwi więc to strata kasy , ale każde szpitale inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Super dzięki Puszku za informację!

Jeszcze zapytam Was kochane, czy pieluchy tetrowe do torby do szpitala (nowe) też wcześniej pierzecie?

Ja wyprałam pieluchy mam na razie tylko flanelowe nie prasowałam ich nie na moje nogi i plecy, jak dojdą mi tetrowe to tez tylko wypiorę i do torby a raczej walizki schowam .

Asiul lubi tę wiadomość

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ