X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś kompletnie bez apetytu ledwo parę pierogów z jablkiem i cynamonem zjadłam ale właśnie wymyśliłam sobie chleb tostowy pieczony na oliwie na patelni natarty czosnkiem z mozzarellą może to mi wejdzie:)

Co do wagi to łącze się z Wami drobinkami. U mnie na ostatniej wizycie 31+3 ważył 1584 i gin mówi że będzie dobrze jak dobija drugie tyle ale jakoś nie widzę tego wątpię żeby 3 kg miał:( ja i maz po 2500 mieliśmy obydwoje. Mojej siostry syn też malutki miał 49 cm jak się urodził. W każdym razie takie małe dzidsiusie szybko przybierają i niczym nie odbiegają od tych większych i po paru miesiącach mają takie same wagi

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, mój lekarz mówi, że jak dziecko jest poniżej 50 centyla, albo spada przyrost wagi dziecka trzeba sprawdzić przepływy. A Tobie ktoś sprawdzał?

Dziewczyny, dzisiaj przyszły do mnie koszule z Italian Fashion. Nie jestem zadowolona, będę odsyłać. Czy Wy jesteście zadowolone z tego co zamówiłyście, może coś sprawdzonego polecić? Przed nami całe lato karmienia, więc potrzebuję porządną koszulę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak - przepływy i wody wszystko Ok - bardzo dokładnie je mierzyła we wtorek.
    Ja mam IF takie do karmienia w groszki i mi sie podobają - które wzięłaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 19:38

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej ta mała waga wcale nie przeszkadza żeby mnie dręczyć i żeby mnie bolała skóra od jej kopniaków haha :D W ogóle to dzisiaj, moja ginekolog tak patrzy i mówi, że pod względem wszystkich wizyt to przyrasta równo, ale jej się nie podoba waga do tygodni ciąży i mi mówi, że musimy się za tydzień zobaczyć czy z przepływami wszystko dobrze, bo coś za mała jednak jest. Po czym mówi, że musi sprawdzić w notatkach jak to było ostatnio, bo coś jej nie pasuje, a za chwilę do mnie "aaa bo Pani ma dłuższe cykle, dobra to wszystko się zgadza" :D I wiecie co? Wcale się nie zmartwiłam, trochę zdezorientowana byłam i sobie pomyślałam "skoro dobrze przybiera, miarodajnie to co mnie obchodzi, że odbiega tygodniem", a i tak się okazało, że sobie moja Pani Doktor zapomniała i wszystko jest prawidłowo. Nawet jej powiedziałam, że przez to jaka jest silna to nie uwierzyłabym, że coś z nią nie tak :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś bez apetytu jakoś, ale to z nerwów chyba. Jeszcze tatuś roku zabrał córkę na salę zabaw, mimo że pani w przeszkolu zgłaszała, że kaszle i markotna. A on jezcze mi mówi że chyba ma temperaturę "ale lekką" oraz, że zgubił ja na tej sali zabaw (ta sala jest ogromniasta) i jak się skapnął że jej długi nie ma to poszedł ja szukać i znalazł zaplakana...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Macie może takie ruchy, które można opisać jako drgawki albo szarpanie? Moja tak czasem ma, najcześniej tam gdzie ma nóżki, tak jakby ja wstrzachalo, albo jakby mega szybko kopala.
    Aktyde mój tak właśnie robi, nie mylic z czkawką, ktorą ostatnio miewa często ale niezależnie od tych drgań/trzęsienia się.
    Zawsze się zastanawiam o co chodzi, mam nadzieję, że wszystko ok

aktyde85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie tata przyjechał koło 17, A p.18 przyjechali goście i dopiero się wszyscy rozeszli :) mąż z tata na zakupy pojechali żeby jutro bylo z czego gotować bo o zakupach zapomnieliśmy i lodówka wypustoszala 😰 A z do ruch wieści to w końcu będę mieć nowe blaty w kuchni bo ow goście to chrzestni naszego synka i kuzyn męża ma.firme którą tym się zajmuje i pomierzyl przy okazji wszystko zamówi jupiiiii ale się cieszę :)

Ciacho- tak zjadłam dwa kawałki pizzy Wow i nawet mi smakowała :) lubię pizzę z da Grasso :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja mam irobota i teraz w ciąży znowu go odgrzebałam, bo u mnie tak się kurzy, że codziennie mogę odkurzać.
    Fakt - w mieszkaniu roomba gorzej się sprawdza, bo trzeba wszystko przestawiać, przygotowywać, aby miał otwartą drogę.
    Zwykły odkurzacz tez idzie w ruch 2 razy w tygodniu, ale już mi ciężej tak z duzym biegać, to roomba załatwia sprawę co drugi dzień.

My też z tych dbajacych przesadnie o czystość (mąż jest pedantyczny) ale przy dziecku to o porządku mozna sobie pomarzyć :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ciacho, mój lekarz mówi, że jak dziecko jest poniżej 50 centyla, albo spada przyrost wagi dziecka trzeba sprawdzić przepływy. A Tobie ktoś sprawdzał?

Dziewczyny, dzisiaj przyszły do mnie koszule z Italian Fashion. Nie jestem zadowolona, będę odsyłać. Czy Wy jesteście zadowolone z tego co zamówiłyście, może coś sprawdzonego polecić? Przed nami całe lato karmienia, więc potrzebuję porządną koszulę.

Kupilam jedna z IF zeby wlasnie sprawdzic jakosc itd. I dla mnie tez szalu nie ma dlatego dwie kolejne zamówiłam na allegro 100% bawelna polski producent i te z allegro barfziej mi odpowiadaja. Zaraz ci wrzuce link tych z allegro,

https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-i-karmienia-s-7797609056

Nie jest to jakas sexi koszula ale fajna bawelna napewno sie nie rozciagnie a italian fashion wydaje mi sie ze sie wyciagnie czuje sie w niej jak w worku
    Z italian fashion mam ta
    https://allegro.pl/oferta/italian-fashion-koszula-do-karmienia-radosc-m-6192383399

Stwierdzilam ze do szpitala chce ciemne koszule o szkoda wydawac po 60zl za jedna jak potrzebuje ich na chwile. W lecie na szelkach bo mi gorąco i koniecznie satynowe bardzo lubie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 20:41

Paula_071 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam z IF koszule ale dla mnie jest spoko ja ja tylko będę używać po porodzie i w domu dopóki szwów mi nie zdejma potem nie używam koszul tylko pizame- koszulkę na ramiączkach i spodenki albo koszule nocna na ramiaczkach ale taka ala satynke nie lubię takich koszul porodowych bo czuje się w nich jak bym 80 lat miala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Aktyde mój tak właśnie robi, nie mylic z czkawką, ktorą ostatnio miewa często ale niezależnie od tych drgań/trzęsienia się.
    Zawsze się zastanawiam o co chodzi, mam nadzieję, że wszystko ok
    Też mam tak samo, nawet o tym czytałam na necie, bo też się martwiłam. Podobno takie odczucie może być jak dziecko się bawi/szarpnie pępowiną.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Nistera - pocieszasz :) a kiedy miałaś usg i było równo 2 kg?
    No chyba będą drobniaki :) Tobie coś lekarz mówił ?

Ciacho dokładnie 33+5tc i miał 2014g był na 16 centylu, nic lekarz nie mówił, przepływy wszystkie ok wody też, ale mój to zawsze był poniżej 50 centyla. Ważne że przyrasta i nie stoi w miejscu. 05.04 mam następne usg to zobaczymy ile przybrał na wadze. Też się troszkę martwię ale z drugiej strony my z mężem też nie byliśmy klocki , mąż 2400 a ja 2800 więc może to genetyka.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    Też mam tak samo, nawet o tym czytałam na necie, bo też się martwiłam. Podobno takie odczucie może być jak dziecko się bawi/szarpnie pępowiną.

U mnie się okazało ze takie odczucie to kopanie w lozysko. Tez sie zastanawialam czy to jakies drgawki, czkawka czy co a zobaczylam we wtorek na wlasne oczy jak mlody jakby probowal odsunac lozysko. Nie wiedzialam o co chodzi bo lekarze zaczeli sie smiac pomyslalam ze moze mlody sika a oni sie smiali z tego wlasnie jaka sobie znalazl zabawke

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Kupilam jedna z IF zeby wlasnie sprawdzic jakosc itd. I dla mnie tez szalu nie ma dlatego dwie kolejne zamówiłam na allegro 100% bawelna polski producent i te z allegro barfziej mi odpowiadaja. Zaraz ci wrzuce link tych z allegro,

https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-i-karmienia-s-7797609056

Nie jest to jakas sexi koszula ale fajna bawelna napewno sie nie rozciagnie a italian fashion wydaje mi sie ze sie wyciagnie czuje sie w niej jak w worku
    Z italian fashion mam ta
    https://allegro.pl/oferta/italian-fashion-koszula-do-karmienia-radosc-m-6192383399

Stwierdzilam ze do szpitala chce ciemne koszule o szkoda wydawac po 60zl za jedna jak potrzebuje ich na chwile. W lecie na szelkach bo mi gorąco i koniecznie satynowe bardzo lubie.
    Ooo właśnie te, które odsyłasz z IF ja mam i bardzo lubię. Mam szarą i niebieską.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierzę właśnie dostałam info, że wygrałam w konkursie na fejsie las w szkle 😂 zawsze o takim marzyłam 😁

Szczesliwa ledwo zywa, Paula_071, iwwk, Ciasteczko777, Oleander, kama2784, PatkaPP, Pani Moł, Milka1991, Pestkkaa lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami jedyne o czym pomyslalam jak zobaczylam te koszule to ze chcialabym miec cycki jak ta pani :D

Puszku nawet nie wiedzialam co to jest ten las w szkle, wyglada super!

Spakowalam sie mniej wiecej, ale tylko torbe dla siebie, bo albo musze kupic torbe dla malucha albo znalezc cos wiekszego w domu i wyprac bo godzies mi sie zawieruszyla ta ktorej uzylam poprzednio.
    Zminimalizowalam ilosc rzeczy do zabrania bo sie okazalo ze podpachy mi zajmuja pol torby na wejsciu :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:

Ano powiem Ci, że to takie uczucie że faktycznie kiedyś myślałam, że to może być szarpana pepowina. Ale wolę nie myśleć o pepowinie, bo zaraz mam wizję że się nią dusi, czy coś...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie moje dziecko kilka razy dziennie urządza sobie zabawę lozyskiem i pepowina :) hehe ale to jest śmieszne uczucie żadne moje dziecko nie robiło mi takiego czegoś :)

Ogółem coś żołądek mnie boli i niedobrze mi mam nadzieję że żadnego wirusa nie złapałam ani nic z tych rzeczy bo głowa coś cmi 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 22:20

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja mam hahaha i chętnie wymienie sie na mniejsze

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt że te materace zajmują pół torby!! Jak do tego dolozyłam pieluszki jedynki - małą paczuszkę i ręczniki (duży i maly, mąż mi będzie wymieniał w razie czrgo a nie będę wozić 5 ręcznikow) to pelna torbencja :)

Moj synuś się ożywil i mocno mi tam wywija a dzień dziś mial raczej spokojny. Fajnie, że takie mocniejsze znaki daje, bo już byłam gotowa zacząć siać panikę. :)

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ