Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPantera wrote:Samari ta nospa może rozluźniać też szyjkę, nie wiem na ile jesteś w stanie przetrwać te bóle. Ale chyba szyjkę masz długą, więc bez stresu
Ogółem szyjke w poniedziałek.mialam około.4 cm, wszystko bylo wg usg pozamykane, ale w badaniu ręcznym średnio się lekarzowi podobało..chociaż mówił że na spokojnie się nie stresować dużo leżeć,odpoczywać i za 1.5 tygodnia mam kontrole, ale nospa o dziwo na ten ból pomogła chociaż nie mam zamiaru jej nadużywać bo pewno na szyjke to też ma wpływ tak jak mówisz -
nick nieaktualnyNie ma co się martwić każdy w ciąży ma jakieś zakazy my już od dłuższego czasu mamy zakaz na seksy A przecież mąż zdrowy chłop to też mi ciężko koło niego leżeć A jemu koło mnie i nie wiem czy to nie gorsze niż sałata na kolację hehe 🤔🤔🤔😃
Ale pocieszenie już jesteśmy bliżej jak dalej i jescze chwila i zakazy się ulotnia i będziemy wspólnie świętować narodziny bobaskowSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOmg widze, ze wiekszosc z nas ma dzis zarloczny dzien. Ja na koleacje zjadlam 3duze kanapki, a do tego kiebase toruńska upieczona z cebula w piekarniku hehehe a jak mi sie przy tym grillowac zachcilo mmmmm. Juz nie moge doczekać sie lata i grillowania w ogródku
-
Hej, znajdzie się napewno ktoś kto wstał tylko nie napisał 😉
U mnie skończył się 33 tydzień i zaczynamy 34...
Ale to leci, macie rację.. początku dłużyły się, a teraz ten czas tak szybciutko leci.
Wczoraj też miałam dzień obżartucha, znowu mam etap chodzenia od szafki do lodówki.. ale upiekłam ciacho na kruchym cieście z malinami i mmm.. całkiem smaczne. Mąż orzekł że pyszne, a on jest moim wyznacznikiem. Jak tak mówi to musi być bo jest ogromnym łasuchem.
Podsyłania Wam link.
http://blogzapetytem.pl/2017/07/31/kruche-ciasto-malinami-budyniowej-piance/
U nas remont całkiem sprawnie idzie, dziś już malowanie. Przyjaciele przyjadą nam pomóc, więc mam nadzieję że pójdzie szybko. A słonko ma dziś świecić pięknie 🙂
Aaa.... Co do lodów słony karmel.. za mną chodzą od tygodnia. Nawet przypadkiem znalazłam przepis na domowe lody. W czwartek zakupiłam potrzebne składniki i zaraz mam zamiar je zrobić 😁Pani Moł, kama2784, Agata :), iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Też nie śpię, klasycznie 6 pobudka, koszmar
Mnie właśnie teraz czas zwolnił, Do połowy ciąży pracowałam i nawet o niej nie myślałam a potem wszystko przystopowalo, Ale już jest dobry wynik
Wczoraj w końcu wybraliśmy wózek, pan bardzo nas namawiał na mutsy nio i mega Mi się podobał, lekki, zgrabny, ale czytając opinie to po roku jego wada, bo dziecko ma tam ciasno. Więc bierzemy kobyłe espiro jednak haha, wielkie to i ciężkie ale ładne i funkcjonalne, najwyżej za jakiś czas będę kupować jak większość mała spacerowke hahadziś jedziemy ja odebrać bo 10% zniżki mają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 06:24
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już od 5.45 na nogach bo starszak nas obudził.
U nas ranek intensywny zresztą jak reszta tygodnia tego bo dziś mamy imprezę urodzinową dzieciaków więc kupę przygotowań Jeszcze przed nami.
PS. Aha acardu od wczoraj już nie biorę.
A wy korzystajcie z pogody bo dzis ma być pięknie.Izka37 lubi tę wiadomość
-
Hejo
No dziś u nas też ma być piękna pogodaNa pewno skorzystamy z córką. Wczoraj byłam w rossmann kupić ostatnie pierdołki do szpitala. Pierwszy raz przez dwie ciąże, ktoś mnie wywołał z kolejki. Jej, mogła tego nie robić, jak mi było głupio
Dziś sobota i w związku z tym duże sprzątanie. Aaa nie chce mi się...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Heloł
a ja dzis pospalam, dziecko dalej spi - szok! Bo normalnie po 6 krzyczy, ze czas wstawac
Wiec zajrzalam do Was.
Dzis moj maz wraca- jeeeeny jak dobrze! Po ponad tygodniu sam na sam z pierworodnym nie moge sie go doczekac!
Dzis nawet na pomorzu ma byc wiosna woec czekam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:19
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
-
MaryJane wrote:Też nie śpię, klasycznie 6 pobudka, koszmar
Mnie właśnie teraz czas zwolnił, Do połowy ciąży pracowałam i nawet o niej nie myślałam a potem wszystko przystopowalo, Ale już jest dobry wynik
Wczoraj w końcu wybraliśmy wózek, pan bardzo nas namawiał na mutsy nio i mega Mi się podobał, lekki, zgrabny, ale czytając opinie to po roku jego wada, bo dziecko ma tam ciasno. Więc bierzemy kobyłe espiro jednak haha, wielkie to i ciężkie ale ładne i funkcjonalne, najwyżej za jakiś czas będę kupować jak większość mała spacerowke hahadziś jedziemy ja odebrać bo 10% zniżki mają
Tez sie balam, ze maly ale byłam w sklepie z miarkapomierzylam i wyszło, ze w srodku te gondole maja tyle samo cm! Albo i czasem wiecej niz te wszystkie kobyly. Serio biegalam tam z miarka jak wariatka
Spacerowke nowe nio maja juz wyzsza wiec ba pewno starczy do wiecej niz roku.
Stare mutsy i jeden z nowych modeli (ale ten drozszy) sa nizsze. Ja mialam tez stare mitsy przy pierwszym dziecku, ktore bylo bardzo wysokie i rzeczywiście gobdole musieliśmy kolo pol roku zmienic a spacerowka starczyla gdzies do dwóch lat tzn mogl dluzej jezdzic ale daszka juz bym nie zamknela. Teraz sa dluzsze, no i moze drugi nie bedzie takim wielkoludem jak pierwszy (ma juz ubrania na 116 a czasem i 122 w wieku 3.5 roku
I jeszcze jedno zauwazylam info ze stron producentów niestety ni jak sie ma do prawdziwych cm w srodku! gondoli. Te moje wielkie typy, ktore chcialam kuoic okazaly sie krotsze w rzeczywistości. Takze jak ktps sie spodziewa duzego dziecka polecam mierzyć w sklepie
-
4me, też sprawdzałam długości haha
ale Mi nawet nie chodzi o długość tylko o szerokość, tak sobie myślę że w zimie, w spacerowce, ubrane dziecko ma tam po prostu ciasno. A stelaż nie jest mniejszy niż niestety niż w espiro więc padło jednak na niego chociaż wcale przekonana nie jestem
4me lubi tę wiadomość
-
hej!
ale dziś pięknie będzie
ja też mam apetyt, ale przez zgagę, odbijanie i niestrawność nie mogę nic jeść, co zjem to mi się cofawczoraj miałam tragiczny dzień, a dziś o niebo lepiej
ja dziś jakiś spacer ogarnę z piesełem, potem zabieram się za ogródek warzywny, posiedzę trochę w ogrodzie, ugotuję jakieś leczo i zrobię pizzę, leczo chyba zamrożę, będzie awaryjne
ps. zaczynam 36 tydzień!!!!
edit. co do wózka u nas też gondola okazała się krótsza wew. oni chyba podają wymiar zew. my mamy tutisa viva live i jestem w nim zakochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:43
Milka1991, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, 4me, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wyspana pomimo kilku pobudek. Myśle od rana co by tu dzisiaj dobrego ugotować. Moze tez browny upieke. Synus jeszcze śpi, a drugi szaleje w brzuchu.
Slodka udanej imprezy
Pattka ja tez sie znowu objadam. Jestem +15kg. W poprzedniej ciazy przytylam 18 i zaczynalam od takiej samej wagi jak teraz wiec sie nie przejmuje. Rok mi zajelo wracanie do wagi.slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny