X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Samari ta nospa może rozluźniać też szyjkę, nie wiem na ile jesteś w stanie przetrwać te bóle. Ale chyba szyjkę masz długą, więc bez stresu

Ogółem szyjke w poniedziałek.mialam około.4 cm, wszystko bylo wg usg pozamykane, ale w badaniu ręcznym średnio się lekarzowi podobało..chociaż mówił że na spokojnie się nie stresować dużo leżeć,odpoczywać i za 1.5 tygodnia mam kontrole, ale nospa o dziwo na ten ból pomogła chociaż nie mam zamiaru jej nadużywać bo pewno na szyjke to też ma wpływ tak jak mówisz

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami już nie długo będziesz mogła szaleć kulinarnie i Twoje żelki pójdą w ruch:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się martwić każdy w ciąży ma jakieś zakazy my już od dłuższego czasu mamy zakaz na seksy A przecież mąż zdrowy chłop to też mi ciężko koło niego leżeć A jemu koło mnie i nie wiem czy to nie gorsze niż sałata na kolację hehe 🤔🤔🤔😃

Ale pocieszenie już jesteśmy bliżej jak dalej i jescze chwila i zakazy się ulotnia i będziemy wspólnie świętować narodziny bobaskow :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wam ale mi to tak zleciało.. Był 2 miesiąc, 3.. i nagle hop siup jestem w 8 miesiącu ciąży :o

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander o tym samym dzisiaj myślałam, początki się dłużyły, a teraz nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero pierwsze smyrania małej czułam, a teraz czka i wierzga nogami, że caly brzuch podskakuje :D

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg widze, ze wiekszosc z nas ma dzis zarloczny dzien. Ja na koleacje zjadlam 3duze kanapki, a do tego kiebase toruńska upieczona z cebula w piekarniku hehehe a jak mi sie przy tym grillowac zachcilo mmmmm. Juz nie moge doczekać sie lata i grillowania w ogródku :-)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt jeszcze nie wstał? U nas dzisiaj pobudka po 5, próbuję zasnąć dalej, ale jakoś jestem wyspana :D A wczoraj o 8 nie mogłam się dobudzić, co ta ciąża ze mną robi haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, znajdzie się napewno ktoś kto wstał tylko nie napisał 😉
    U mnie skończył się 33 tydzień i zaczynamy 34...
    Ale to leci, macie rację.. początku dłużyły się, a teraz ten czas tak szybciutko leci.
    Wczoraj też miałam dzień obżartucha, znowu mam etap chodzenia od szafki do lodówki.. ale upiekłam ciacho na kruchym cieście z malinami i mmm.. całkiem smaczne. Mąż orzekł że pyszne, a on jest moim wyznacznikiem. Jak tak mówi to musi być bo jest ogromnym łasuchem.
    Podsyłania Wam link.
    http://blogzapetytem.pl/2017/07/31/kruche-ciasto-malinami-budyniowej-piance/
    U nas remont całkiem sprawnie idzie, dziś już malowanie. Przyjaciele przyjadą nam pomóc, więc mam nadzieję że pójdzie szybko. A słonko ma dziś świecić pięknie 🙂
    Aaa.... Co do lodów słony karmel.. za mną chodzą od tygodnia. Nawet przypadkiem znalazłam przepis na domowe lody. W czwartek zakupiłam potrzebne składniki i zaraz mam zamiar je zrobić 😁

Pani Moł, kama2784, Agata :), iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię, klasycznie 6 pobudka, koszmar :/
    Mnie właśnie teraz czas zwolnił, Do połowy ciąży pracowałam i nawet o niej nie myślałam a potem wszystko przystopowalo, Ale już jest dobry wynik :D
    Wczoraj w końcu wybraliśmy wózek, pan bardzo nas namawiał na mutsy nio i mega Mi się podobał, lekki, zgrabny, ale czytając opinie to po roku jego wada, bo dziecko ma tam ciasno. Więc bierzemy kobyłe espiro jednak haha, wielkie to i ciężkie ale ładne i funkcjonalne, najwyżej za jakiś czas będę kupować jak większość mała spacerowke haha :D dziś jedziemy ja odebrać bo 10% zniżki mają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 06:24

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja nie spię od 5, wafle ryżowe weszły jak zwykle ;)
    Jak pięknie od samego rana, na pewno wybiorę się na spacer
    Jutro odwiedza nas mama to zrobię to ciasto, dzięki za przepis! 😊

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj ja też nie śpię od 5:20, jak slonce świeci to moja córka ma motorynkę w pupsku juz o tej godzinie :) zaraz kawka a na sniadanie będzie szakszuka na którą smaka narobiła ostatnio Chusy! :)

Chusy lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od 5.45 na nogach bo starszak nas obudził.
    U nas ranek intensywny zresztą jak reszta tygodnia tego bo dziś mamy imprezę urodzinową dzieciaków więc kupę przygotowań Jeszcze przed nami.
    PS. Aha acardu od wczoraj już nie biorę.

A wy korzystajcie z pogody bo dzis ma być pięknie.

Izka37 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... Chusy, Pani Moł mi przypomniała, dziękuję za przepis, robiłam wczoraj. Za mało przypraw dałam bo bałam się, ale baaaardzo smaczne, kolejne danie dodaje do listy 🙂

Chusy lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    No dziś u nas też ma być piękna pogoda :) Na pewno skorzystamy z córką. Wczoraj byłam w rossmann kupić ostatnie pierdołki do szpitala. Pierwszy raz przez dwie ciąże, ktoś mnie wywołał z kolejki. Jej, mogła tego nie robić, jak mi było głupio :D
    Dziś sobota i w związku z tym duże sprzątanie. Aaa nie chce mi się...:/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :D a ja dzis pospalam, dziecko dalej spi - szok! Bo normalnie po 6 krzyczy, ze czas wstawac ;) Wiec zajrzalam do Was.

Dzis moj maz wraca- jeeeeny jak dobrze! Po ponad tygodniu sam na sam z pierworodnym nie moge sie go doczekac!
    Dzis nawet na pomorzu ma byc wiosna woec czekam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:19

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Też nie śpię, klasycznie 6 pobudka, koszmar :/
    Mnie właśnie teraz czas zwolnił, Do połowy ciąży pracowałam i nawet o niej nie myślałam a potem wszystko przystopowalo, Ale już jest dobry wynik :D
    Wczoraj w końcu wybraliśmy wózek, pan bardzo nas namawiał na mutsy nio i mega Mi się podobał, lekki, zgrabny, ale czytając opinie to po roku jego wada, bo dziecko ma tam ciasno. Więc bierzemy kobyłe espiro jednak haha, wielkie to i ciężkie ale ładne i funkcjonalne, najwyżej za jakiś czas będę kupować jak większość mała spacerowke haha :D dziś jedziemy ja odebrać bo 10% zniżki mają :)
    My tez sie zakochalismy w mutsy nio i Kupiliśmy ;)
    Tez sie balam, ze maly ale byłam w sklepie z miarka :D pomierzylam i wyszło, ze w srodku te gondole maja tyle samo cm! Albo i czasem wiecej niz te wszystkie kobyly. Serio biegalam tam z miarka jak wariatka ;) Spacerowke nowe nio maja juz wyzsza wiec ba pewno starczy do wiecej niz roku.
    Stare mutsy i jeden z nowych modeli (ale ten drozszy) sa nizsze. Ja mialam tez stare mitsy przy pierwszym dziecku, ktore bylo bardzo wysokie i rzeczywiście gobdole musieliśmy kolo pol roku zmienic a spacerowka starczyla gdzies do dwóch lat tzn mogl dluzej jezdzic ale daszka juz bym nie zamknela ;) . Teraz sa dluzsze, no i moze drugi nie bedzie takim wielkoludem jak pierwszy (ma juz ubrania na 116 a czasem i 122 w wieku 3.5 roku ;)

I jeszcze jedno zauwazylam info ze stron producentów niestety ni jak sie ma do prawdziwych cm w srodku! gondoli. Te moje wielkie typy, ktore chcialam kuoic okazaly sie krotsze w rzeczywistości. Takze jak ktps sie spodziewa duzego dziecka polecam mierzyć w sklepie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, też sprawdzałam długości haha :D ale Mi nawet nie chodzi o długość tylko o szerokość, tak sobie myślę że w zimie, w spacerowce, ubrane dziecko ma tam po prostu ciasno. A stelaż nie jest mniejszy niż niestety niż w espiro więc padło jednak na niego chociaż wcale przekonana nie jestem :D

4me lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ale dziś pięknie będzie <3

ja też mam apetyt, ale przez zgagę, odbijanie i niestrawność nie mogę nic jeść, co zjem to mi się cofa :( wczoraj miałam tragiczny dzień, a dziś o niebo lepiej :)

ja dziś jakiś spacer ogarnę z piesełem, potem zabieram się za ogródek warzywny, posiedzę trochę w ogrodzie, ugotuję jakieś leczo i zrobię pizzę, leczo chyba zamrożę, będzie awaryjne :D

ps. zaczynam 36 tydzień!!!! :D <3 <3 <3

edit. co do wózka u nas też gondola okazała się krótsza wew. oni chyba podają wymiar zew. my mamy tutisa viva live i jestem w nim zakochana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:43

Milka1991, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, 4me, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyspana pomimo kilku pobudek. Myśle od rana co by tu dzisiaj dobrego ugotować. Moze tez browny upieke. Synus jeszcze śpi, a drugi szaleje w brzuchu.

Slodka udanej imprezy :)

Pattka ja tez sie znowu objadam. Jestem +15kg. W poprzedniej ciazy przytylam 18 i zaczynalam od takiej samej wagi jak teraz wiec sie nie przejmuje. Rok mi zajelo wracanie do wagi.

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie jest na dworze jaram się strasznie! Robię zaraz świeży sok i idę z nim i z książką na taras <3

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, 4me, PatkaPP lubią tę wiadomość

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ