X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Samari ta nospa może rozluźniać też szyjkę, nie wiem na ile jesteś w stanie przetrwać te bóle. Ale chyba szyjkę masz długą, więc bez stresu

Ogółem szyjke w poniedziałek.mialam około.4 cm, wszystko bylo wg usg pozamykane, ale w badaniu ręcznym średnio się lekarzowi podobało..chociaż mówił że na spokojnie się nie stresować dużo leżeć,odpoczywać i za 1.5 tygodnia mam kontrole, ale nospa o dziwo na ten ból pomogła chociaż nie mam zamiaru jej nadużywać bo pewno na szyjke to też ma wpływ tak jak mówisz

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami już nie długo będziesz mogła szaleć kulinarnie i Twoje żelki pójdą w ruch:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się martwić każdy w ciąży ma jakieś zakazy my już od dłuższego czasu mamy zakaz na seksy A przecież mąż zdrowy chłop to też mi ciężko koło niego leżeć A jemu koło mnie i nie wiem czy to nie gorsze niż sałata na kolację hehe 🤔🤔🤔😃

Ale pocieszenie już jesteśmy bliżej jak dalej i jescze chwila i zakazy się ulotnia i będziemy wspólnie świętować narodziny bobaskow :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wam ale mi to tak zleciało.. Był 2 miesiąc, 3.. i nagle hop siup jestem w 8 miesiącu ciąży :o

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander o tym samym dzisiaj myślałam, początki się dłużyły, a teraz nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero pierwsze smyrania małej czułam, a teraz czka i wierzga nogami, że caly brzuch podskakuje :D

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg widze, ze wiekszosc z nas ma dzis zarloczny dzien. Ja na koleacje zjadlam 3duze kanapki, a do tego kiebase toruńska upieczona z cebula w piekarniku hehehe a jak mi sie przy tym grillowac zachcilo mmmmm. Juz nie moge doczekać sie lata i grillowania w ogródku :-)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt jeszcze nie wstał? U nas dzisiaj pobudka po 5, próbuję zasnąć dalej, ale jakoś jestem wyspana :D A wczoraj o 8 nie mogłam się dobudzić, co ta ciąża ze mną robi haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, znajdzie się napewno ktoś kto wstał tylko nie napisał 😉
    U mnie skończył się 33 tydzień i zaczynamy 34...
    Ale to leci, macie rację.. początku dłużyły się, a teraz ten czas tak szybciutko leci.
    Wczoraj też miałam dzień obżartucha, znowu mam etap chodzenia od szafki do lodówki.. ale upiekłam ciacho na kruchym cieście z malinami i mmm.. całkiem smaczne. Mąż orzekł że pyszne, a on jest moim wyznacznikiem. Jak tak mówi to musi być bo jest ogromnym łasuchem.
    Podsyłania Wam link.
    http://blogzapetytem.pl/2017/07/31/kruche-ciasto-malinami-budyniowej-piance/
    U nas remont całkiem sprawnie idzie, dziś już malowanie. Przyjaciele przyjadą nam pomóc, więc mam nadzieję że pójdzie szybko. A słonko ma dziś świecić pięknie 🙂
    Aaa.... Co do lodów słony karmel.. za mną chodzą od tygodnia. Nawet przypadkiem znalazłam przepis na domowe lody. W czwartek zakupiłam potrzebne składniki i zaraz mam zamiar je zrobić 😁

Pani Moł, kama2784, Agata :), iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię, klasycznie 6 pobudka, koszmar :/
    Mnie właśnie teraz czas zwolnił, Do połowy ciąży pracowałam i nawet o niej nie myślałam a potem wszystko przystopowalo, Ale już jest dobry wynik :D
    Wczoraj w końcu wybraliśmy wózek, pan bardzo nas namawiał na mutsy nio i mega Mi się podobał, lekki, zgrabny, ale czytając opinie to po roku jego wada, bo dziecko ma tam ciasno. Więc bierzemy kobyłe espiro jednak haha, wielkie to i ciężkie ale ładne i funkcjonalne, najwyżej za jakiś czas będę kupować jak większość mała spacerowke haha :D dziś jedziemy ja odebrać bo 10% zniżki mają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 06:24

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja nie spię od 5, wafle ryżowe weszły jak zwykle ;)
    Jak pięknie od samego rana, na pewno wybiorę się na spacer
    Jutro odwiedza nas mama to zrobię to ciasto, dzięki za przepis! 😊

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj ja też nie śpię od 5:20, jak slonce świeci to moja córka ma motorynkę w pupsku juz o tej godzinie :) zaraz kawka a na sniadanie będzie szakszuka na którą smaka narobiła ostatnio Chusy! :)

Chusy lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od 5.45 na nogach bo starszak nas obudził.
    U nas ranek intensywny zresztą jak reszta tygodnia tego bo dziś mamy imprezę urodzinową dzieciaków więc kupę przygotowań Jeszcze przed nami.
    PS. Aha acardu od wczoraj już nie biorę.

A wy korzystajcie z pogody bo dzis ma być pięknie.

Izka37 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... Chusy, Pani Moł mi przypomniała, dziękuję za przepis, robiłam wczoraj. Za mało przypraw dałam bo bałam się, ale baaaardzo smaczne, kolejne danie dodaje do listy 🙂

Chusy lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    No dziś u nas też ma być piękna pogoda :) Na pewno skorzystamy z córką. Wczoraj byłam w rossmann kupić ostatnie pierdołki do szpitala. Pierwszy raz przez dwie ciąże, ktoś mnie wywołał z kolejki. Jej, mogła tego nie robić, jak mi było głupio :D
    Dziś sobota i w związku z tym duże sprzątanie. Aaa nie chce mi się...:/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :D a ja dzis pospalam, dziecko dalej spi - szok! Bo normalnie po 6 krzyczy, ze czas wstawac ;) Wiec zajrzalam do Was.

Dzis moj maz wraca- jeeeeny jak dobrze! Po ponad tygodniu sam na sam z pierworodnym nie moge sie go doczekac!
    Dzis nawet na pomorzu ma byc wiosna woec czekam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:19

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Też nie śpię, klasycznie 6 pobudka, koszmar :/
    Mnie właśnie teraz czas zwolnił, Do połowy ciąży pracowałam i nawet o niej nie myślałam a potem wszystko przystopowalo, Ale już jest dobry wynik :D
    Wczoraj w końcu wybraliśmy wózek, pan bardzo nas namawiał na mutsy nio i mega Mi się podobał, lekki, zgrabny, ale czytając opinie to po roku jego wada, bo dziecko ma tam ciasno. Więc bierzemy kobyłe espiro jednak haha, wielkie to i ciężkie ale ładne i funkcjonalne, najwyżej za jakiś czas będę kupować jak większość mała spacerowke haha :D dziś jedziemy ja odebrać bo 10% zniżki mają :)
    My tez sie zakochalismy w mutsy nio i Kupiliśmy ;)
    Tez sie balam, ze maly ale byłam w sklepie z miarka :D pomierzylam i wyszło, ze w srodku te gondole maja tyle samo cm! Albo i czasem wiecej niz te wszystkie kobyly. Serio biegalam tam z miarka jak wariatka ;) Spacerowke nowe nio maja juz wyzsza wiec ba pewno starczy do wiecej niz roku.
    Stare mutsy i jeden z nowych modeli (ale ten drozszy) sa nizsze. Ja mialam tez stare mitsy przy pierwszym dziecku, ktore bylo bardzo wysokie i rzeczywiście gobdole musieliśmy kolo pol roku zmienic a spacerowka starczyla gdzies do dwóch lat tzn mogl dluzej jezdzic ale daszka juz bym nie zamknela ;) . Teraz sa dluzsze, no i moze drugi nie bedzie takim wielkoludem jak pierwszy (ma juz ubrania na 116 a czasem i 122 w wieku 3.5 roku ;)

I jeszcze jedno zauwazylam info ze stron producentów niestety ni jak sie ma do prawdziwych cm w srodku! gondoli. Te moje wielkie typy, ktore chcialam kuoic okazaly sie krotsze w rzeczywistości. Takze jak ktps sie spodziewa duzego dziecka polecam mierzyć w sklepie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, też sprawdzałam długości haha :D ale Mi nawet nie chodzi o długość tylko o szerokość, tak sobie myślę że w zimie, w spacerowce, ubrane dziecko ma tam po prostu ciasno. A stelaż nie jest mniejszy niż niestety niż w espiro więc padło jednak na niego chociaż wcale przekonana nie jestem :D

4me lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ale dziś pięknie będzie <3

ja też mam apetyt, ale przez zgagę, odbijanie i niestrawność nie mogę nic jeść, co zjem to mi się cofa :( wczoraj miałam tragiczny dzień, a dziś o niebo lepiej :)

ja dziś jakiś spacer ogarnę z piesełem, potem zabieram się za ogródek warzywny, posiedzę trochę w ogrodzie, ugotuję jakieś leczo i zrobię pizzę, leczo chyba zamrożę, będzie awaryjne :D

ps. zaczynam 36 tydzień!!!! :D <3 <3 <3

edit. co do wózka u nas też gondola okazała się krótsza wew. oni chyba podają wymiar zew. my mamy tutisa viva live i jestem w nim zakochana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:43

Milka1991, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, 4me, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyspana pomimo kilku pobudek. Myśle od rana co by tu dzisiaj dobrego ugotować. Moze tez browny upieke. Synus jeszcze śpi, a drugi szaleje w brzuchu.

Slodka udanej imprezy :)

Pattka ja tez sie znowu objadam. Jestem +15kg. W poprzedniej ciazy przytylam 18 i zaczynalam od takiej samej wagi jak teraz wiec sie nie przejmuje. Rok mi zajelo wracanie do wagi.

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie jest na dworze jaram się strasznie! Robię zaraz świeży sok i idę z nim i z książką na taras <3

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, 4me, PatkaPP lubią tę wiadomość

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ