X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję pocieszyłyście mnie, to dopóki nie będzie żadnych innych objawów to nie będę się martwić tym na razie :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Oleander, kłuje mnie od kilku dni tak samo, czasem się nasila, zwłaszcza po jedzeniu, mam nadzieję że to ucisk na coś a nie jakaś kolka nerkowa czy problemy z wątroba :/
    Oj kolka nerkowa to taki bol ze masakra nawet po cesarce tak nie bolalo jak kolka nerkowa. Dostalam 16 kroplowek po 8 na kazda reke zanim puscilo bylam wtedy w 16tc z corka. Mowia ze to gorsze jak porod.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki ból mam prawie codziennie najgorzej jak za długo siedzę, taki kłująco piekący ból, lekarz mi mówił że macica ucieka na wątrobę i to przez to. Odpukac od 2 dni jest mniej może młody się Grześ indziej przestawił. Za to kość ogonowa i dół pleców to mi tak dają popalić że chodzić nie idzie A tu jeszcze miesiąc 🤦‍♀️

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to wczoraj na wieczór bolało w dole po lewej stronie, tak na wysokości jajników, albo niżej. W sensie jajników bez ciąży, bo nie wiem, gdzie one teraz są. I to było takie bardzo mocne klucie przez kilka sekund, tak co jakieś pół minuty, i tak cały wieczór. W końcu wzięłam nospe i poszłam spać.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych dolegliwości. U mnie poza uczuciem jakby za chwilę miala skonczyc mi sie skora na brzuchu nie mam zadnych twardnien i innych boleści. Mlody czasem wsadzi ktoras konczyne nie tam gdzie trzeba ale robi to tak perfidnie i odczuwalnie ze wiem ze to on.
    Moj brzuch po prostu jest twardy caly czas. Chyba dlatego ze mlody jest duzy a mi rosnie tylko brzuch. Czuje sie jak balon nadęty do granic mozliwosci. Az dziwne ze nie mam rozstępów.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj też coś dokucza ból brzucha,nospe brałam dodatkowo w okolicy tarczycy z prawej strony mam takie zgrubienie dziwne jak myślicie czy to od hormonów czy przeziębienia ??? Wcześniej tego nie miałam bo codziennie myje dekold i szyję to bym czuła.... I się zestresowalam tylko, w dodatku palce mam spuchniete jak jakieś parowy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde musiałam jescze jedna nospe wziąć ... ne wiem co dziś się dzieje że ten brzuch mi tak dokucza :/ nie są to skurcze ale taki ból.okresowy z obydwoch stron ...mam nadzieję że przejdzie bo jescze do szpitala się nie wybieram, mam nadzieję że dotrwam się wizyty do tego 10... masakra :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Jak do wieczora nie przejdzie to może zadzwonić do gina lub na IP przejedź wiem że żadna pewnie z nas nie lubi jak coś nie daj Boże wizyt w szpitalu nie wiem jak tam u Ciebie w szpitalu w razue jakis naglych przyoadkow jakiś bóli itp się ciężarnymi zajmują oby jednak Ci przeszło .

Ja na wszelkie bóle nawet no spy , nie biorę wiem dziwna jestem 😝 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Tak masz rację, wzięłam tabletkę.i się położyłam mam nadzieję że mi przejdzie, A u nas IP ja omijam bo oni od razu na szpital kładą - nie ma.takiego czegoś że np. Idziesz badaja Cię i do domu...dlatego bez konieczności takiej serio serio wcale tam nie jadę ,może ostatnio zbyt intensywne dni bo jednak dużo chodziłam dużo siedzialam mało leżałam.. teraz tata jest to będę leżeć plackiem

P.s kupił dziś mi lody Solony karmel mniaaaammmm ♥️♥️

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samariiii ale bym slonokarmelowe lody zjadlaaaaa!! <3

Fajne masz relacje z tatą. Mój ojciec jest ok, zawsze dobry mąż dla mamy, pracuje ciężko na 1,5 etatu, cale dziecinstwo woził mnie do szkoly muzycznej mawet przez 4x w tygodniu, ale nigdy nie mialam z nim dobrego kontaktu. Teraz to do mnie dzwoni obgadać konkurs chopinowski albo nową płytę, a tak prywatnie to malo gadamy. Z bratem ma lepszy kontakt. Moze to w sumie z domu wyniósł bo moj dziadek był taki mocno zdystansowany raczej.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie dopadły zachcianki ciążowe i mąż musiał do sklepu gonić, najgorsze, że ja sama nie wiem czego chcę tylko mu powiedziałam, że chce mi się jeść pyszne rzeczy, biedny :D

Boli mnie znowu to spojenie i chodzi się ciężko, cały dzień było spoko i znowu dopadło o tej samej porze :/ Niby mnie wczoraj badała i jest ok, ale postanowiłam, że przez weekend będę głównie leżeć i jak nie przejdzie to wybiorę się do jakiegoś ortopedy. Może to faktycznie przeciążenie i sobie dowalam dalej, a jeśli ma się jakieś rozejście dopiero szykować to nie będę kusić losu.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam wielką miske spaghetti położyłam się żeby w spokoju strawić no i właśnie czuje że żołądek jest gotowy znowu coś przyjąć:P

Iwwk dla chłopa takie hasło to nie lada wyzwanie:P

iwwk lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła lody solony karmel... Mmmm ale nie ma mi kto po nie pójść :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa dokładnie, wrócił i nie do końca spełnił moje oczekiwania no, ale trudno i tak jest kochany, że w ogóle poszedł i się postarał :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk to chyba nie do ortopedy a do fizjoterapeuty uroginekologicznego tak mi sie wydaje.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi do fizjo i tak się wybieram profilaktycznie więc na pewno o tym wspomnę, ale ortopeda to chyba ogólnie zajmuje się rozejściem i leczeniem, fizjo dużo nie zdziała jeśli to faktycznie jest to :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przedstawiam moja Maje

https://zapodaj.net/3a08c3733131a.jpg.html

Po wizycie wszystko dobrze dużo płynu więc łożysko wydolne narazie rozwarcia nie ma tylko szyjka się już zaczyna skraca.
    No i uwaga moja malutka ma już 3100g
    Następna wizyta już za 3 tyg
    Chusy wpisz mi proszę na 19.04 wielki piątek
    Z badań miałam pobrane gbs w poniedziałek zawoze do laboratorium no i mam już w końcu koniec z badaniami wszelkimi bo wyniki mam dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 19:14

Oleander, Fikus, puszek369, MaMaMi83, Rudzik1, Veri, PatkaPP, Pestkkaa, kama2784, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka

A jeśli dziecko jest takie duże do tygodni ciąży to nie mówi się o makrosomii płodu ? Bo bardzo duża waga dziecka.... A gdzie to jescze 6 tygodni do porodu to wnet 5 kg będzie mieć. Co lekarz na to ?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Słodka, ale duża dziewczyna ! Nic lekarz nie mówił, że poród wcześniej?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy to robicie że jest od razu zdjęcie a nie link tj u mnie no trudno jak któraś chce zobaczyć to musi wejść w link

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ