Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cookiemonster - ja jestem za jak coś, możemy spróbować z tym facebookiem a tu dziewczyny będziemy wchodzić i tak! przynajmniej ja
Syska2202 - wg belly mam 4.05, wg prywatnego 8.09, wg NFZ mam 9.09 stawiam na 8.09
Goldfinch26 - ja do 7 tygodnia nie miałam w ogóle mdłości od 8 się zaczęły i od dwóch dni mi przechodziło, natomiast dziś już odeszły i czuję się wspaniale
skarb15 - piękny brzuszek widać, że rośnie maleństwo
KarmeLoVe - też już mam taki brzusio mały dobrze, że nie jestem samaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 13:40
Szczęśliwa Mamusia, KarmeLoVe, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
Agata - właśnie Ci pozazdrościłam avatarka i zrobiłam zdjęcie. Teraz jest normalny , ale wieczorem wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży Widziałam , że większość dziewczyn tak ma .
Syska2202- mi mdłości przeszły i też niedługo ruszę do sklepu coś kupić , wcześniej się bałam nawet do piekarni wejśćAgata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ja już w żadnych spodniach się nie dopinam. Nawet leginsy na gumkę mnie uciskają, muszę kupić chyba takie już ciążowe z wysokim stanem.
Fajne macie brzuszki ja się nie mogę doczekać kiedy już będzie bardziej widoczny
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
hehe, ja teraz w każdą sobotę będę trzaskać w jednej sukience, będzie piękna pamiątka
ago91 Twój też już jest widoczny tak jak nasze, nawet nie wiecie jak się cieszę, ze też już takie macie, bo myślałam że jestem jakaś inna, pierwsza ciąża i już taki brzuszek :p wszędzie piszą że dopiero w 4-5 się pojawia a tu niespodzianka
KarmeLove ja wieczorem też mam 6miesięczny brzuch
a po ciuszki idę za miesiąc dwa, bo mam sporo leginsów i dresów na szczęście
bardzo mi się podobają te sukienki sweterkowe na jesień/zimę są mega i na brzuszek będą idealne.KarmeLoVe lubi tę wiadomość
-
o_mad.ko! wrote:jak zrobić suwaczek?
Tutaj masz link do strony z suwaczkami Ale ja musiałam podać inna date miesiączki żeby mi się tygodnie zgadzały tak jak są naprawdę. Bo suwaczek mi pokazywał 8t6d , a mam dziś 9t1d i działa
Urodzony 3.05.2019 ❤️
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Syska2202 wrote:Ja w takich normalnych spodniach chodzę z odpietyk guzikiem na szczęście bluzki mam dosyć luźne więc tego tak nie widać ale trzeba będzie się zaopatrzyć w jakieś wyjściowe ciążowe
Przepraszam za świecenie bielizną ale póki na typowo ciążowe spodnie jest za wcześnie ( zdjęcie z 6/7tyg) , mój ukochany wymyślił mi patent , bo mi tak brzydko stały te guziki , serio, chodziłam tak codziennieAgata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
Agata :) wrote:hehe, ja teraz w każdą sobotę będę trzaskać w jednej sukience, będzie piękna pamiątka
ago91 Twój też już jest widoczny tak jak nasze, nawet nie wiecie jak się cieszę, ze też już takie macie, bo myślałam że jestem jakaś inna, pierwsza ciąża i już taki brzuszek :p wszędzie piszą że dopiero w 4-5 się pojawia a tu niespodzianka
KarmeLove ja wieczorem też mam 6miesięczny brzuch
a po ciuszki idę za miesiąc dwa, bo mam sporo leginsów i dresów na szczęście
bardzo mi się podobają te sukienki sweterkowe na jesień/zimę są mega i na brzuszek będą idealne.
Nie pomyślałam o tym zdjęciu z sukienką, albo w jednym takim samym stroju , muszę nadrobić, już 9 tydz, więc takie same zacznę od 3 miesiącaAgata :) lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
KasiaH wrote:Ja od mdłości miałam kilka dni wolnego ale niestety wróciły ledwo sie ruszam. Jem malutkie porcje, a wczoraj na wieczór nic nie zjadłam a później miałam wyrzuty sumienia że głodze maleństwo
Urodzony 3.05.2019 ❤️
Pomarańczka83 wrote:właśnie słyszałam że igły są lepsze w Clexane. Dlatego nie dałam sobie w aptece wcisnąć zamiennika. Ja zastrzyki biorę wieczorem a badania krwii jeszcze nie zrobiłam, ale idę do lekarza za 2 tyg to co zapytam jak i co. Wiem że przed cc trzeba odstawić dobę wcześniej.
No to ja nie mialam.wyboru bo moja pani dr wypisuje recepty komputerowo i wogule nie wchodzilo jej clexane wyświetlał sie jako niedostępny. Poprosze ja o recepte wypisana recznie wtedy znajde sobie gdzies w jakiejs aptece bo neoparin jest beznadziejny.
Ja mam brac clexane rano bo wieczorem mam acard
Witam nowe "brzuchatki" coraz nas wiecej
KarmeLoVe lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
KasiaH wrote:Ja od mdłości miałam kilka dni wolnego ale niestety wróciły ledwo sie ruszam. Jem malutkie porcje, a wczoraj na wieczór nic nie zjadłam a później miałam wyrzuty sumienia że głodze maleństwo
Nie martw sie mam to samo okropny wstret do jedzenia na sile np wczoraj zjadlam kromke i troche rosolu dzis jablko i jedna kromke .. bo nie jestem w stanie nawet patrzec na jedzenie i tak nawet ciezko sie zmusic .. staram sie duzo pic ale tez ciezko bo mdli mnie od samej wody -
Mnie na szczęście mdłości w tej i poprzedniej ciąży ominęły, do tego po zmniejszeniu dawki progesteronu i duphastonu czuję się o niebo lepiej! Dziś byłam oddać krew na wolne płodowe dna, więc za 2 tygodnie jak przyjdzie wynik będzie wiadomo czy maluszek jest zdrowy genetycznie no i poznamy płeć! W poniedziałek mam wizytę a w przyszły czwartek mam prenatalne (chyba jako pierwsza z nas??). Ciekawe, czy na którychś z tych wizyt doktor zacznie się już dopatrywać płci Zewnętrzne narządy płciowe zacyznają być widoczne po skończonym 10tygodniu, ale wiele też oczywiście zależy od jakości aparatu i warunków badania
Co do fb to byłam na grudniówkach 2017, po przeniesieniu sie na fb na bbf wątek rzeczywiście umarł. Ale jakby co mam też fb.
Dołączam się do pytań o bliźniaki- przede wszystkim gratulacje!! Jakie miałaś bety? Podejrzanie wysokie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 14:25
Szczęśliwa Mamusia, Alicja-33, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:No to ja nie mialam.wyboru bo moja pani dr wypisuje recepty komputerowo i wogule nie wchodzilo jej clexane wyświetlał sie jako niedostępny. Poprosze ja o recepte wypisana recznie wtedy znajde sobie gdzies w jakiejs aptece bo neoparin jest beznadziejny.
Ja mam brac clexane rano bo wieczorem mam acard
Witam nowe "brzuchatki" coraz nas wiecej
U mnie w aptece traktuja te dwie heparyny jako zamiennik, niewazne co jest na recepcie moge kupic na nia i Neoparin i Clexane.
Zastrzyki robie wieczorem, nie biore Acardu.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja prowadziłam wątek "kwietniowe szczęścia 2017". Tez przenioslysmy sie na fb z tym że dopiero z pierwszymi porodami, więc praktycznie całą ciążę bylysmy na bbf. Moj wątek jeszcze istnieje, pare dziewczyn zagląda i czasem coś skrobnie. Ja za fb z tego watku już podziękuje bo wystarczy mi tamten. Tak więc Chusy zostaje z Tobą jakby co. Aaa i tez mam fikcyjne konto na fb ale na szczescie nigdy nikt nie chcial ode mnie żadnego zdjecia
Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość