X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hej dziewczyny :) czy któras z Was kupowala słuchawki wygluszajace dla dziecka? Myślę o takich firmy ecipeci, w lipcu będziemy na poprawinach z małą i nie chce, żeby było jej głośno :)

Ja też idę na wesele ale nie kupuje żadnych słuchawek przecież pod glosnikiem dziecko spać nie będzie A 110 zł wydać na raz to chyba bez sensu wydatek A zwłaszcza jeszcze na poprawiny gdzie jest mniejszy hałas jak na weselu bo z reguły cicho sobie leci jakąś muzyczka w tle. No ale jeśli dla kogoś się to przyda to nie neguje tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari to zależy jakie poprawiny, w naszej rodzinie drugi dzień wesela jest bardziej "imprezowy" więc jest głośniej nawet niż w pierwszy :)
    Też myślę o tych słuchawkach, my idziemy wr wrześniu na wesele i pierwszy dzień chyba zostawimy małą dziadkom ale w drugi dzień juz pojedzie z nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Samari to zależy jakie poprawiny, w naszej rodzinie drugi dzień wesela jest bardziej "imprezowy" więc jest głośniej nawet niż w pierwszy :)
    Też myślę o tych słuchawkach, my idziemy wr wrześniu na wesele i pierwszy dzień chyba zostawimy małą dziadkom ale w drugi dzień juz pojedzie z nami :)

Masz rację u nas np. Poprawiny to zazwyczaj tylko obiad kawa rozmowy i muzyka raczej w tle, w poprawiny zazwyczaj każdy zdyszany po weselu heh my też we wrześniu idziemy na wesele :) I często też spotkałam się już z weselami bez poprawin

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba skorzystam z tego że sklepy są otwarte i skoczę do ccc z młodym kupić mu adidasy, bo ciepło już się robi kwiecień jutro na kozaczki już za ciepło... A wolała bym to sama ogarnąć zanim trafię na porodowke bo wiadomo jak to chłopa wysłać po rzeczy dla dziecka hehe :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też poprawiny to drugi dzień imprezy, nawet takie 2 dniowe wesele niekiedy hehe. Też myślałam o tych słuchawkach, nie tylko na wesela są przydatne, ale nawet jak się chce dziecko zabrać na jakieś inne wydarzenia, gdzie może być huk. Widziałam kiedyś na widowni na siatkówce, że jedna babeczka miała u niemowlaka :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na spacerku, lodach. Nie mam już co na siebie włożyć, chodzę jak bezdomna w starych porozciąganych ciuchach, bo tylko w to się mieszczę, reszta znośnych w praniu, a i tak w kółko to samo zakładam :( Nie planowałam ciążowych zakupów dla siebie, ale nie mam juz wyjścia, bo samopoczucie słabe, nie dość, że czuję się jak słonik to jeszcze te paskudne ubrania. Przy takiej pogodzie ciężko schować się pod plaszczem, bo za gorąco.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A ja chyba skorzystam z tego że sklepy są otwarte i skoczę do ccc z młodym kupić mu adidasy, bo ciepło już się robi kwiecień jutro na kozaczki już za ciepło... A wolała bym to sama ogarnąć zanim trafię na porodowke bo wiadomo jak to chłopa wysłać po rzeczy dla dziecka hehe :)

Ja właśnie zamówiłam z Deichmana przez neta, bo bez gazety jest 20%. Tak samo w Smyku zamówiłam czapkę z daszkiem :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ja też myślę nad tymi słuchawkami mam wesele siostry pod koniec sierpnia nie wyobrażam sobie żeby maly nagle dostał takiego natłoku hałasów bo i w Kościele organy potem gwar na sali i muzyka. Mimo że nie będziemy pewnie długo to myślę że będzie to dobry wydatek bo z tego co słyszałam mają nam ocieplać blok pewnie w wakacje to jak będą się tłuc pod oknem to też się przydadzą. Tylko nie znam nikogo kto miał więc nie wiem czy faktycznie działają i ewentualne wady ale też myślę o tej firmie dzieci nawet takie ładne są tylko nie wiem czy jest jakiś próg wiekowy ale pewnie obwód główki jest wazny

o148o7es5xrrd9s8.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Byliśmy dzisiaj na spacerku, lodach. Nie mam już co na siebie włożyć, chodzę jak bezdomna w starych porozciąganych ciuchach, bo tylko w to się mieszczę, reszta znośnych w praniu, a i tak w kółko to samo zakładam :( Nie planowałam ciążowych zakupów dla siebie, ale nie mam juz wyjścia, bo samopoczucie słabe, nie dość, że czuję się jak słonik to jeszcze te paskudne ubrania. Przy takiej pogodzie ciężko schować się pod plaszczem, bo za gorąco.
    Ja mam to samo, chodzę w jednych leginsach tylko ciazowych bo mi wygodnie tylko w nich nie kupuje już nic bo się nie opłaca na miesiąc, a taka mi się galareta zrobiła na tylku że jak chodzę to się trzęsie i zakładam tylko dłuższe bluzki zwłaszcza że teraz trzeba w krótkiej kurtce bo tak ciepło... mam straszny kompleks jeśli chodzi o mój tyłek wstydzę się go

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago z tyłkiem mam to samo, przed ciążą zgrabny, a teraz nie biegam, nie ćwiczę nic na poślady to i opadł trochę i taki flak się zrobił, do tego widzę, że pod nim na udach taki brzydki wałeczek też jest. Ja mam taki typ figury, tyłek i uda najbardziej wymagające są więc teraz najlepiej mi nosić rajstopy czarne i tuniki żeby jakoś to ukryć. Celluit też się zrobił, mam nadzieję, że jak zacznę śmigać z wózkiem to szybko zejdzie to wszystko, ale na lato na pewno długie sukienki będą potrzebne.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Puszek ja też myślę nad tymi słuchawkami mam wesele siostry pod koniec sierpnia nie wyobrażam sobie żeby maly nagle dostał takiego natłoku hałasów bo i w Kościele organy potem gwar na sali i muzyka. Mimo że nie będziemy pewnie długo to myślę że będzie to dobry wydatek bo z tego co słyszałam mają nam ocieplać blok pewnie w wakacje to jak będą się tłuc pod oknem to też się przydadzą. Tylko nie znam nikogo kto miał więc nie wiem czy faktycznie działają i ewentualne wady ale też myślę o tej firmie dzieci nawet takie ładne są tylko nie wiem czy jest jakiś próg wiekowy ale pewnie obwód główki jest wazny
    No właśnie one niby od 6mcy nawet do 10r.z. Też myślę o głośniejszych spotkaniach rodzinnych itp. Kiedyś nie zwracano na to uwagi, może jestem przewrazliwiona :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 17:05

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis na spacerze byliśmy, potem obiad szybko zrobilam i zjedlismy go na tarasie i do teraz siedzielismy :)
    Ja mam jedne leginsy ciazowe i jedne takie jakby dresy ciazowe z hm i nic juz nie kupuje, bo szkoda mi kasy. Wole wlasnie na jakas sukienkę na lato wydac. Ja dlugich nie moge bo jakos tak jeszcze wyzsza sie czuje. Takiw do kolana najhardziej lubie. Bede musiala dupe i uda zaslaniac w lecie hehe. Nad rzeke czy basen to w spodenkach i bluzce napewno.

Wysłany: 31 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 tyg temu musiałam kupić dwie większe koszulki w hm bo dostałam paniki że w nic się nie mieszcze także mam 3 i 2 pary leginsow i jakoś to mieszam żeby nie było ze ciągle chodzę w tym samym:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pupą to cos w tym jest, jak miałam taki 2 trym że non stop chora byłam, w domu, albo w pracy to od razu widziałam tragiczną jędrność i spłaszczony tyłek.
    Odkąd znów dużo chodzę i stoję zamiadt siedzieć to chyba wrócił chyba do normy

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jedne legginsy i 2 swetry hah :D też nic nie kupuje, szkoda mi kasy na to, i tak we wszystkim się wielka i gruba czuję. A o tym jak ciało wygląda nie wspomnę nawet, kilka tygodni samego leżenia się odbiło na skórze, cellulit, wszystko sflaczałe bleee

A żeby sobie ulżyć to byliśmy na lodach haha, pyszne, dwie wielkie gałki domowej roboty :D i chyba pora wrócić do trybu leżenia bo ostatnie dni trochę się ruszyłam po mieszkaniu, gdzieś wyszłam i brzuch daje popalić znowu :/

Gdzie reszta? Wszyscy korzystają z pogody? :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyjście do sklepu zakończone klapa na maksa,bo syn dojrzał wózki samochodziki i był dziki cyrk.... szybciej wyszliśmy jak weszliśmy po histerii zasnął w aucie i tyle było kurde z zakupów :/ A u nas pogoda jest nie super bo wieje że głowę chce urwac

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz chętnie bym wyskoczyła w jakąś letnia sukienkę, a tak ciągle leginsy i dłuższa bluzka bo co tu założyć.

U mnie uda i pupa to samo, sam celulit, w życiu tyle nie miałam :o marzę już o powrocie do figury, chyba nie będę tęsknić za brzuszkiem.

My dziś grillowalismy, pogrzebalam w ogródku warzywnym, pogoda dopisała.

Byłam dziś szukać jakiś fajnych stanikow, wszystko mam za małe i nic nie znalazłam... Zalamka

Co do słuchawek, też będziemy chcieli je kupić, mamy wesele w czerwcu i sierpniu, na pewno się przydadzą :)

Ale super już dzień długi, już 20 a tu dopiero się sciemnia, tak to można żyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:55

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png

Wysłany: 31 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przedemna jeszcze kupno stanikow . Ma ktoś te z hm do karmienia? Nie kupowała bym gdyby nie to że moje wszystkie nie mają odpinanych ramiączek :/
    Jadę po ratunek na zgage do apteki

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te z hm z dzialu ciążowego właśnie ale mi nie odpowiadają, mam 3 stamtąd, będę szukać na pewno z fiszbina, bo w tych piersi wiszą i brzydko się układają :(

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te typowe do karmienia się nie sprawdziły przy żadnym dziecku, kupiłam miękkie biustonosze i wygodniej mi było ściągnąć ramiączko :) teraz też kupiłam miekki biustonosz ,wkładki laktacyjne mają klej także też się dobrze będą trzymać, ale.to trzeba sprawdzić co u kogo się lepiej sprawdzi

Edit. Miękkich używałam w domu, na wyjścia ubieralam normalne biustonosze z fiszbina eleganckie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:47

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ