Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, my dziś byliśmy kibicować mężowi w biegu, bo brał udział, a potem do lasu na spacer. Młoda już o 6 rano zrobiła pobudkę sąsiadom, tak się darła, że na bank obudziła całą klatkę. Ogólnie dzisiaj nawet mój mąż, chłodząca oaza spokoju, już był tak wyprowadzony przez nią z równowagi, że miał łzy w oczach. Bezsilność. Poza tym super dzień.
Co do stanikow, to po raz kolejny powiem, że wszelkie hmy i inne takie z sieciowek, to sutkozakrywacze i na miano biustonosza nie zasługują. Ale spoko, 4 lata temu na forum mówiłam to samo, a potem po 2 latach płakały, że mają zwisy. -
nick nieaktualnyApropo jescze tych słuchawek to ja jestem zdania że dziecko powinno się przyzwyczajać do.roznych warunków bo moim zdaniem najgorsze co może być to chować dziecko sterylnie i w ciszy,(oczywiście nie mówię tutaj o hałasów który będzie narażać słuch dziecka) bo wszędzie z zewnątrz są różne bodźce hałas ,różne dźwięki a dzieci przy których się szepcze chodzi na palacach są potem bardzo problematyczne. Uwierzcie dźwięk organów w kościele to najlepsza melodia dla dziecka...Ale do spania
Oczywiście jeśli ktoś ma inne zdanie jak najbardziej to szanuje i.absolutnie tego nie negujemówię z moich obserwacji mając dwoje dzieci poprostu
-
Wiadomo że nie chodzi o ciszę i rozmowy szeptem ale te organy czy muzyka z głośników dla 3 miesięcznego dziecka to może za dużo decybeli. Sama nie wiem nie muszę ubierać odrazu ale też nie chce żeby przez płacz trzeba było wychodzić z kościoła i przegapić ważny moment:P
-
Hej dziewczyny
Ale jestem padnieta.. nie ma jak niespodziewani goscie w porze spania dziecka...
Pani Mol wlasnie wyjelam brownie batatowe z piekarnika ale wyszlo mi strasznie wilgotne mimo ze siedzialo tam prawie dwie godziny. W smaku poezja tylko raczej taki suflet mi wyszedl mimo ze jeszcze dorzucilam dwie lyzki maki. Nastepnym razem doloze wiecej maki i powinno byc idealne. Dziekuje slicznie za przepis, mega prosty a genialny.
-
Co do stanikow te z usztywniana miseczka i fiszbina tez maja opcje odpinania do karmienia. Jesli jest dobrze dobrany to nie robi krzywdy. Mi spodobaly sie z firmy Gaia
Wrzucam link
https://www.gaia.com.pl/biustonosz/mama.html
Zamierzam w tym tyg zamowic.
Moze cena nie jest jakas niska ale 100 zl za biustonosz to tez jakos nie wysoko.
Kupilam jakis czas temu dwa te zwykle do karmienia bez fiszbin zeby miec tylko i wylacznie do szpitala przy duzym biuscie to jest jakas porazka nie wyobrazam sobie nosic ich na codzien nie mowiac o wyjściu na zewnątrz za chwile mialabym piersi do pepka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:03
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Powiem wam ze marzy mi sie wycieczka do brafitterki i zakup 2-3 naprawde dobrych stanikow. Cale zycie biegam w takich sieciowkowych, ale mam bardzo male cycki wiec nawet nie ma co zwisac. Mimo to wiem ze chociazby w komforcie noszenia jest roznica.
-
Chusy u mnie w miescie w sklepie braffiterskim ceny zaczynaja sie od 150zl.
Za sportowy stanik do biegania zzaplacilam 229zl ale przy biuscie 80d/e zalezalo mi na pprzadnym trzymaniu. W innym wypadku napewno nie zaplacilabym tyle za stanik.
Fakt te staniki w sklepie braffoterskim sa jakosciowo super ale jak ktos ma biust 75c to za 150 zl ma 2 a nawet 3 staniki w sklepie z bielizna a nie jeden. Im wiekszy biust moim zdaniem tym trudniej. Gorzej jest jak ktos ma maly obwod a duze cycki i tu zaczynaja soe schody bo nie kazda firma robi takie staniki typu 75 f czy gkama2784 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
A ja się wypowiem w kwestii słuchawek. Z własnego doświadczenia powiem wam, że załatwienie sobie uszu nie należy do niczego trudnego, a problem zostaje na całe życie. Zawsze lubiłam głośną muzykę itp., kilka lat temu poszłam z mężem na koncert rockowy, który odbywał się na stadionie i co.... mąż się świetnie bawił, a moje uszy nie wytrzymały natężenia decybeli i do końca życia będę mieć szumy uszne, nie da się ich wyleczyć. Tak więc jak tylko macie okazję zabezpieczyć uszy swoich pociech, to myślę, że zakup słuchawek wygłuszających to świetny i bardzo odpowiedzialny pomysł. Nigdy nie wiadomo, w którym momencie ilość decybeli dla jednej osoby będzie zbyt duża, dlatego dbajcie o uszy! Bo szumy uszne mogą człowieka doprowadzić nawet do depresji, mi zajęło kilkanaście miesięcy zanim się z tym oswoiłam (wyleczyć się nie da, ale są techniki które pozwalają się do nich jako tako "przyzwyczaić"), a i tak jak mam gorszy dzień to potrafią mnie doprowadzać do szału.
MaMaMi83, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), puszek369 lubią tę wiadomość
-
Fikus madrze prawisz.
Takie male dziecko jest bardzo wrazliwe na bodzce sluchowe i bardzo rozsadne jest by zabezpieczyc malucha w takich sytuacjach gdzie ten sluch moze byc narazony.
Czasem na forach na fb jak macie u was w miescie powiedzmy "krakowskie mamy" czy " warszawskie mamy" dziewczyny soboe pozyczaja takie sluchawki albo odsprzedaja moze warto poszukac i wyjdzie taniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:24
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa dziś po długim spacerze padłam o 17 i obudziłam się o 21
teraz nie będę spać do 3 w nocy hehe. Spakowaliśmy z mężem ubranka na wyjście, nie mogę się doczekać żeby je założyć malutkiej 😍
Ja planuję kupić sukienki na wiosnę, może jakieś maxi znajdę ale na ciuchach. Już mam kilka bluzek i narzutek za tyłek po parę zł, nie są typowo ciążowe tylko większe po prostu, mam nadzieję że po porodzie się nie przydadzą już 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:35
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Chusy u mnie w miescie w sklepie braffiterskim ceny zaczynaja sie od 150zl.
Za sportowy stanik do biegania zzaplacilam 229zl ale przy biuscie 80d/e zalezalo mi na pprzadnym trzymaniu. W innym wypadku napewno nie zaplacilabym tyle za stanik.
Fakt te staniki w sklepie braffoterskim sa jakosciowo super ale jak ktos ma biust 75c to za 150 zl ma 2 a nawet 3 staniki w sklepie z bielizna a nie jeden. Im wiekszy biust moim zdaniem tym trudniej. Gorzej jest jak ktos ma maly obwod a duze cycki i tu zaczynaja soe schody bo nie kazda firma robi takie staniki typu 75 f czy g -
nick nieaktualnyNa sluchawki tez napewno bym sie zdecydowala. Synek jak mial 2 mc siostra meza otwierala firme i zaprosila nas na imprezę. Nic szczególnego, w biurze catering i dj z muzyka. Nie bylo jakos szczegolnie glosno ale jednak po godzinie wyszlismy wlasnie ze wzgledu na sluch synka. Dla mnie bylo ma granicy to co musial czuc taki maluszek. Straszne mialam wyzuty, ze go w tym halasie trzymamy. A co do kościoła to pierwszy raz poszlam z nim na msze jak mial 3moesiace i jak zaczely organy grać i ludzie spiewac maly rozplakal sie bardzo i musialam wyjść z kościoła. Nie wiem moze to zależy tez od dziecka. Jedno mniej, drugie bardziej wrazliwe na halas.
-
nick nieaktualnyJa też mam duży biust bo od zawsze taki miałam nie że po dzieciach i przy rozmiarze 85 E nie mogę sobie pozwolić na sieciowki bo raz że nie ma takich rozmiarów A drugie nie mam zamiaru mieć do kolan 😂😂😂 ja inwestuje w biustonosze firmy Konrad i szczerze mogę polecić. Odpowiednio dobrany biustonosz dużo daje i bardzo wpływa na kondycję piersi to jest święta racja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż mam wizytę w tym tyg, idę we wtorek, nie dopisuję się tam do listy wizyt nigdy
to co najmniej 6 tych wizyt mamy.
Co do słuchawek to też myślę, że to dobry pomysł. Ja co prawda całe życie jezdzilam na woodstock i chodzilam na koncerty, no a chyba największe wrażenia to mam bezpośrednio na scenie (gram w orkiestrze i w kilku zespolach na altowce), nawet w ciąży przez skórę, mięśnie, macicę i wody kiedyś chcialam uciekać ze sceny na solówce perkusisty, bo się balam o sluch dzidzija na szczęście znoszę to dobrze, ale znam.muzykow w filharmonii, którzy do pracy noszą stopery.
Co innego glosniejsze rozmowy w domu a co innego wesele - niektore zespoły czy dj potrafią pierdyknąć z glosnika.
Chusy, super że brownie wyszlomoje wczorajsze też mocno mokre, ale wlasnie jakby co to trochę więcej mąki i bardziej podeschnie.
Z cyckami mam podobnie jak Chusy wlasnie - całe zycie w stanikach z h&male u mnie to ta sama historia - na moje cycuszki szkoda fatygować brafitterkę
tylko do sukni slubnej kupilam czad biustonosz z brafitterką przymierzany iii..mialam go na sobie ze 3x
coś mnie w nim wpienia.
U nas dzis znow aktywny dzień, pospacerowalismy, bylismy na malych zakupach, ja posadzilam nowe kwiatki na balkonie, jakieś porządki i myk, zaraz polnoc
Legginsow ciążowych mam 4 pary i jeszcze dwie pary jeansow (ktorych w ogole nie noszę) i 2 pary takich do jogi ciążówek, kilka tunik i sukienek a i tak zdarza się, że nie mam co na tylek wlozycno ale to chyba dzięki mojej corce która codziennie rozsmarowuje mi po ciuchach jogurt, kaszkę albo co tam aktualnie zajada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 23:57
-
nick nieaktualnyZamówiłam 2 komplety bikini z aliexpress z majtkami z wysokim stanem. Nie lubię jednoczęściowych, a pewnie będę chciała brzuszek ukryć na jakiś czas po porodzie
Z HM mam dwa miękkie staniki do karmienia i są fajne, natomiast kupiłam też takie częściowo usztywniane i to już tragediajuż nawet te miękkie lepiej podtrzymują
-
nick nieaktualnyHej
a ja mam zakaz wiosennego sprzątania - nie wolno mi ruszyć okien .. ech .. a chyba zwariuje .. tak mnie korci!
Słuchawki - jestem na tak i na bank kupimy bo chcemy kiedyś jak tyci podrośnie pójść na mecza słuch trzeba chronić.
Znowu zrobiłam małe zakupy i chyba mnie strzeli - kilka drobnostek (np myjka do butelek, jakies grzechotki, kołderka, kokon, 2 lampki, drobne zakupy z gemini typu espumisan, laktaza, probiotyki i D3) i 900 zł nie moje .. jutro kupuje sterylizator -używany- i oby sie sprawdził. Nie wiem czemu to wszystko takie drogie.. a gdzie kolejne komplety pościeli czy dodatkowy butelki, artyk hig, chicco, bujaczki, Szumisie, śpiworek do spacerówki, ciuszki > 68 .. ech. Studnia bez dna
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja już nie śpię synek mnie płakaniem obudził i nie mogę już zasnąć... później muszę skoczyć do rodzinnego bo w gardle mam.igly i właśnie spuchniete w jednym miejscu jak by od węzłów chłonnych gorączki niby nie mam ale głowa mnie boli
kurde jescze mi potrzeba infekcji na sam koniec ciąży ehhhhh
-
nick nieaktualny