Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:O właśnie wiedziałam ze jeszcze ktos tylko nie mogłam zaskoczyc kto. Nie boisz sie ze cie odesla. Slyszalam ze czesto odsylaja do innego szpitala bo maja pelne oblozenie. Ja to bede w poniedziałek negocjować nie podoba mi sie na Kopernika jak widzialam ostatnio jak wyglada przyjecie na oddzial ciezarnych to wole u siebie. Chodza te dziewczyny w tych koszulach i szlafrokach z walizami miedzy tymi ludzmi co czekaja w kolejce do rejestracji masakra nie wiem jak wyglada oddzial ale poradnie to szalu nie ma jak na 3 st ref
-
nick nieaktualnySamari- oj wiem, że sie denerwujesz, dobrze że zrobiłaś usg i już załatwiasz lek i badania. To wszystko te hormony - ja mam torbiel w piersi i robiłam usg w ciąży to dr mówiła że to od hormonów i powinno sie wchłonąć. Trzymam kciuki żeby to sie wchłonęło i bez komplikacji.
Puszek - mam pytanko / jak to jest z tym brzuchem i ułożeniem dziecka -tzn jak jest tak wysoko to oznacza, że poród daleko?
Odnośnie noworodków - czy polecasz podawać od urodzenia probiotyk i tez dodatkowo np delicol - prewencyjnie przed kolkami? -
Ciasteczko777 wrote:Samari- oj wiem, że sie denerwujesz, dobrze że zrobiłaś usg i już załatwiasz lek i badania. To wszystko te hormony - ja mam torbiel w piersi i robiłam usg w ciąży to dr mówiła że to od hormonów i powinno sie wchłonąć. Trzymam kciuki żeby to sie wchłonęło i bez komplikacji.
Puszek - mam pytanko / jak to jest z tym brzuchem i ułożeniem dziecka -tzn jak jest tak wysoko to oznacza, że poród daleko?
Odnośnie noworodków - czy polecasz podawać od urodzenia probiotyk i tez dodatkowo np delicol - prewencyjnie przed kolkami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 17:56
Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi brzuch twardnieje od dawna już. Od kilku tygodni magnez nie pomaga. Brzuch staje w stożek, ciągnie i boli czasem przez minutę. Mam tego sporo w ciągu dnia. Koło 20 minimum. I coraz bardziej nieprzyjemne to jest. Ale w związku z tym nic złego się nie dzieje. Więc chyba po prostu tak mam.
-
Dziewczyny, my już po wizycie.
Młody waży 2500, więc trochę przystopował ze wzrostem. Lekarz powiedział, że jak nie będzie przenoszony, to nie powinien przekroczyć 4kg. To mnie trochę uspokoiło, bo boję się rodzić klocuszka
Leży głową do dołu, reszta parametrów (wody, szyjka, łożysko) też ok.
Następna wizyta 15.04 i wtedy robimy GBS oraz sprawdzi przepływy (wcześniej tego nie miałam).Rudzik1, Ciasteczko777, Oleander, puszek369, kama2784, ago91, Milka1991, iwwk, Chusy, Fikus, Agata :), Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Samari możesz zrobić też anty tg i anty tpo czy to nie jest hasimoto, niestety lekarz poz nie może dac na to skierowania, a pewnie endo będzie chciał to badanie.
A to jest badanie z krwi które mogę.zrobic prwaytsnie ?? Wyniki są na następny dzień wiesz może ? Bo ja mogę pojechać do prywatnego labo i to zrobić bez problemu -
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Mówi się, że ok 2tyg przed porodem brzuch opada, chce się częściej sikac, łatwiej się oddycha. Delikol dopiero jak są problemy, nie zappbiegawczo, bo to nie ma sensu, probiotyk zalecam u dzieci na mm, lub po cc
?
A jeżeli bym podawała probiotyk po sn cos sie stanie złego czy to nawet pomoże uniknąć kolek? -
Samari0702 wrote:A to jest badanie z krwi które mogę.zrobic prwaytsnie ?? Wyniki są na następny dzień wiesz może ? Bo ja mogę pojechać do prywatnego labo i to zrobić bez problemu
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Ale to oznacza, że on opada i wtedy ta nóżka synka juz nie bedzie pod moim cyckiem
?
A jeżeli bym podawała probiotyk po sn cos sie stanie złego czy to nawet pomoże uniknąć kolek?Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAAAA dzięki za odpowiedź to wtedy zrobię, ttylko przeraża mnie w jakim tempie to urosło.... Bo ja to wyczulam w piątek dopiero ciekawe ile czasu to rosło A ja wcale nie czułam
Boje się że to najgorsze, już nie mam siły płakać ja wiem że lekarz powie co i jak może coś z wyników wyjdzie ale się bardzo boję 😢😢😢😢 -
Samari naprawdę nie każda narosl i guz jest odrazu o charakterze nowotworowym. Mój teść miał guza na plucu ma wycięty jeden płat w całości na badaniu histopatologicznym wyszło że to nie była groźna zmiana żadnej chemii nic , wycięte tylko kontrola u pulmonologa . Moja managerka też miała guza na szyi zrobili badania tarczycowe wszystko w normie nawet kazali tego nie ruszać. Wszystko będzie dobrze szkoda że w czasie ciąży to wyszło i masz dodatkowy stres ale to napewno nic groźnego!
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Ja bym chciała 20 maja jakoś taka ładna data:) wogole cieszyła bym się jakby z byka zamienił się w bliźnięta na złość mezowi który mówi że bliźnięta to okropny znak( ja mam) haha
Hahaahah ja mam termin na 20.05 z Om, chociaż na przodzie mam wpisany 19.05 chyba z prenatalnych. Moją córka jest z 29 bliźnięta, fakt ciężki charakterem, ale mój mąż również bliźnięta z 18.06 oaza spokoju i dobroci. -
MaryJane wrote:Dziewczyny z twardnieniami, ile razy dziennie Wam się one zdarzają? U mnie już 2 tygodnie były sporadycznie, a od soboty znowu mega często, nie wiem z czym to jest związane, magnezu biorę tyle samo ciągle czyli astronomicznie dużo
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Samari0702 wrote:Z jednej strony fajnie znać termin ale z drugiej strony wtedy siedzisz i skreślasz dni na kalendarzu i się stresujesz A jak się dzieje znienacka to siup i po sprawie
Siup powiadasz? Ja dziękuję za takie siup 😂😂😂Pani Moł, Samari0702, kama2784 lubią tę wiadomość
-
MaryJane u mnie twardnienia sporadycznie, nie w każdy dzień, ale jak się pojawią to raczej wieczorem i dość szybko puszczają, chyba na wcześniejszym etapie częściej to miałam. Częściej mnie pobolewa podbrzusze jak na okres i dłużej, do tego też plecy doszły na dole jak na okres, nie są to silne bóle, ale też wieczorem, jak kładę się spać i zawsze o tej samej porze.
-
nick nieaktualnyMy po usg. Łożysko ok, wody 14. Mloda waży 2600. Wielka baba się zapowiada. Nie bałam się porodu aż tak, ale teraz zaczynam się cykac. Jak może przejść taki wielki dziec przez taka mała cipke. Brutalnie to natura obmyslila.
Veri, ago91, puszek369, Ciasteczko777, Agata :), kama2784, Pani Moł, Rudzik1, Milka1991, Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahaha!
Ja w sumie nastawiając się na indukcję jednak chcialabym znać termin bo mi to wiele ulatwi organizacyjnie, będzie mogla mama do mnie dojechać na luzie itp. Ok, wypatruje się daty w kalendarzu i jest stres ale przecież to nie jest tak, że oczekiwanie na poród bez znajomości daty jest bezstresowea jak mąż pracuje, rodzina daleko a siedzi się w chacie z malym dzieckiem to jeszcze dodatkowy czynnik stresujący.
Ale kosmos ze juz kwiecienNa listopadowkach 2017 pierwsza dziewczyna urodzila juz pod koniec sierpnia!! 28 tc chyba jakos to byl, wszystkie mocno to przeżywalysmy.
kama2784 lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Hahaahah ja mam termin na 20.05 z Om, chociaż na przodzie mam wpisany 19.05 chyba z prenatalnych. Moją córka jest z 29 bliźnięta, fakt ciężki charakterem, ale mój mąż również bliźnięta z 18.06 oaza spokoju i dobroci.