X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja mialam podobnej wielkości torbiel na zatoce, nie wiadomo skąd po prostu taki woreczek wypełniony płynem nic groźnego. U Ciebie może nawet zniknie po ciąży tak jak dziewczyny piszą, czego ci życzę!

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    O właśnie wiedziałam ze jeszcze ktos tylko nie mogłam zaskoczyc kto. Nie boisz sie ze cie odesla. Slyszalam ze czesto odsylaja do innego szpitala bo maja pelne oblozenie. Ja to bede w poniedziałek negocjować nie podoba mi sie na Kopernika jak widzialam ostatnio jak wyglada przyjecie na oddzial ciezarnych to wole u siebie. Chodza te dziewczyny w tych koszulach i szlafrokach z walizami miedzy tymi ludzmi co czekaja w kolejce do rejestracji masakra nie wiem jak wyglada oddzial ale poradnie to szalu nie ma jak na 3 st ref
    Chwilami się zastanawiam czy mnie nie sprawia bo wiem że zajmują się tam problematyczne czasami a moja przebiega prawidłowo. Jedynie mam ten as w rękawie że prowadzi mnie ordynator oddziału i trochę do dupy by było iść gdzie indziej . Chociaż ostatnio o Narutowicza też słyszałam dużo dobrego .

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari- oj wiem, że sie denerwujesz, dobrze że zrobiłaś usg i już załatwiasz lek i badania. To wszystko te hormony - ja mam torbiel w piersi i robiłam usg w ciąży to dr mówiła że to od hormonów i powinno sie wchłonąć. Trzymam kciuki żeby to sie wchłonęło i bez komplikacji.

Puszek - mam pytanko / jak to jest z tym brzuchem i ułożeniem dziecka -tzn jak jest tak wysoko to oznacza, że poród daleko?
    Odnośnie noworodków - czy polecasz podawać od urodzenia probiotyk i tez dodatkowo np delicol - prewencyjnie przed kolkami?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Samari- oj wiem, że sie denerwujesz, dobrze że zrobiłaś usg i już załatwiasz lek i badania. To wszystko te hormony - ja mam torbiel w piersi i robiłam usg w ciąży to dr mówiła że to od hormonów i powinno sie wchłonąć. Trzymam kciuki żeby to sie wchłonęło i bez komplikacji.

Puszek - mam pytanko / jak to jest z tym brzuchem i ułożeniem dziecka -tzn jak jest tak wysoko to oznacza, że poród daleko?
    Odnośnie noworodków - czy polecasz podawać od urodzenia probiotyk i tez dodatkowo np delicol - prewencyjnie przed kolkami?
    Mówi się, że ok 2tyg przed porodem brzuch opada, chce się częściej sikac, łatwiej się oddycha. Delikol dopiero jak są problemy, nie zappbiegawczo, bo to nie ma sensu, probiotyk zalecam u dzieci na mm, lub po cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 17:56

Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z twardnieniami, ile razy dziennie Wam się one zdarzają? U mnie już 2 tygodnie były sporadycznie, a od soboty znowu mega często, nie wiem z czym to jest związane, magnezu biorę tyle samo ciągle czyli astronomicznie dużo :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch twardnieje od dawna już. Od kilku tygodni magnez nie pomaga. Brzuch staje w stożek, ciągnie i boli czasem przez minutę. Mam tego sporo w ciągu dnia. Koło 20 minimum. I coraz bardziej nieprzyjemne to jest. Ale w związku z tym nic złego się nie dzieje. Więc chyba po prostu tak mam.

• Veri Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już po wizycie.
    Młody waży 2500, więc trochę przystopował ze wzrostem. Lekarz powiedział, że jak nie będzie przenoszony, to nie powinien przekroczyć 4kg. To mnie trochę uspokoiło, bo boję się rodzić klocuszka :)
    Leży głową do dołu, reszta parametrów (wody, szyjka, łożysko) też ok.

Następna wizyta 15.04 i wtedy robimy GBS oraz sprawdzi przepływy (wcześniej tego nie miałam).

Rudzik1, Ciasteczko777, Oleander, puszek369, kama2784, ago91, Milka1991, iwwk, Chusy, Fikus, Agata :), Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Samari możesz zrobić też anty tg i anty tpo czy to nie jest hasimoto, niestety lekarz poz nie może dac na to skierowania, a pewnie endo będzie chciał to badanie.

A to jest badanie z krwi które mogę.zrobic prwaytsnie ?? Wyniki są na następny dzień wiesz może ? Bo ja mogę pojechać do prywatnego labo i to zrobić bez problemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mówi się, że ok 2tyg przed porodem brzuch opada, chce się częściej sikac, łatwiej się oddycha. Delikol dopiero jak są problemy, nie zappbiegawczo, bo to nie ma sensu, probiotyk zalecam u dzieci na mm, lub po cc :)
    Ale to oznacza, że on opada i wtedy ta nóżka synka juz nie bedzie pod moim cyckiem ;) ?
    A jeżeli bym podawała probiotyk po sn cos sie stanie złego czy to nawet pomoże uniknąć kolek?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A to jest badanie z krwi które mogę.zrobic prwaytsnie ?? Wyniki są na następny dzień wiesz może ? Bo ja mogę pojechać do prywatnego labo i to zrobić bez problemu
    Tak możesz zrobić pryw:) wyniki powinny być tego samego dnia online, lub na następny

Samari0702 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ale to oznacza, że on opada i wtedy ta nóżka synka juz nie bedzie pod moim cyckiem ;) ?
    A jeżeli bym podawała probiotyk po sn cos sie stanie złego czy to nawet pomoże uniknąć kolek?
    Nie no możesz, ja zalecam ten probiotyk u takich dzieci co napisałam zwłaszcza, dziecko wyłącznie kp dostaje wszystko co najlepsze i moim zdaniem nie ma sensu probiotyk wydawać $, po cc też warto go wprowadzić, bo jednak dziecko nie skolonizowalo się czym trzeba. Ogólnie powinno tak byc, że opadnie, ale to też Ci ciąża to inaczej 😛

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA dzięki za odpowiedź to wtedy zrobię, ttylko przeraża mnie w jakim tempie to urosło.... Bo ja to wyczulam w piątek dopiero ciekawe ile czasu to rosło A ja wcale nie czułam :(

Boje się że to najgorsze, już nie mam siły płakać ja wiem że lekarz powie co i jak może coś z wyników wyjdzie ale się bardzo boję 😢😢😢😢

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari naprawdę nie każda narosl i guz jest odrazu o charakterze nowotworowym. Mój teść miał guza na plucu ma wycięty jeden płat w całości na badaniu histopatologicznym wyszło że to nie była groźna zmiana żadnej chemii nic , wycięte tylko kontrola u pulmonologa . Moja managerka też miała guza na szyi zrobili badania tarczycowe wszystko w normie nawet kazali tego nie ruszać. Wszystko będzie dobrze szkoda że w czasie ciąży to wyszło i masz dodatkowy stres ale to napewno nic groźnego!:)

Samari0702 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja bym chciała 20 maja jakoś taka ładna data:) wogole cieszyła bym się jakby z byka zamienił się w bliźnięta na złość mezowi który mówi że bliźnięta to okropny znak( ja mam) haha

Hahaahah ja mam termin na 20.05 z Om, chociaż na przodzie mam wpisany 19.05 chyba z prenatalnych. Moją córka jest z 29 bliźnięta, fakt ciężki charakterem, ale mój mąż również bliźnięta z 18.06 oaza spokoju i dobroci.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny z twardnieniami, ile razy dziennie Wam się one zdarzają? U mnie już 2 tygodnie były sporadycznie, a od soboty znowu mega często, nie wiem z czym to jest związane, magnezu biorę tyle samo ciągle czyli astronomicznie dużo :D
    U mnie zależy od dnia bo jednego mam dwa trzy razy na dzień a drugiego ponad 10. Ale zauważyłam że czym bardziej się zbliżam do terminu tym bardziej te twardnienia stają się uciazliwe bywają bolesne. Dziś np miałam skurcz taki poważny poczułam ból pleców na dole i cały brzuch mnie bolał jakbym miała dostać mega okresu aż się przekręcić nie mogłam na łóżku. Trwało to niecała minutę. Pomyślałam o Jezu zaczyna się.. przeszło i śladu nie ma hehe. Przynajmniej wiem jak to będzie wyglądać mniej więcej

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Z jednej strony fajnie znać termin ale z drugiej strony wtedy siedzisz i skreślasz dni na kalendarzu i się stresujesz A jak się dzieje znienacka to siup i po sprawie :)

Siup powiadasz? Ja dziękuję za takie siup 😂😂😂

Pani Moł, Samari0702, kama2784 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane u mnie twardnienia sporadycznie, nie w każdy dzień, ale jak się pojawią to raczej wieczorem i dość szybko puszczają, chyba na wcześniejszym etapie częściej to miałam. Częściej mnie pobolewa podbrzusze jak na okres i dłużej, do tego też plecy doszły na dole jak na okres, nie są to silne bóle, ale też wieczorem, jak kładę się spać i zawsze o tej samej porze.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg. Łożysko ok, wody 14. Mloda waży 2600. Wielka baba się zapowiada. Nie bałam się porodu aż tak, ale teraz zaczynam się cykac. Jak może przejść taki wielki dziec przez taka mała cipke. Brutalnie to natura obmyslila.

Veri, ago91, puszek369, Ciasteczko777, Agata :), kama2784, Pani Moł, Rudzik1, Milka1991, Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha! ;)

Ja w sumie nastawiając się na indukcję jednak chcialabym znać termin bo mi to wiele ulatwi organizacyjnie, będzie mogla mama do mnie dojechać na luzie itp. Ok, wypatruje się daty w kalendarzu i jest stres ale przecież to nie jest tak, że oczekiwanie na poród bez znajomości daty jest bezstresowe ;) a jak mąż pracuje, rodzina daleko a siedzi się w chacie z malym dzieckiem to jeszcze dodatkowy czynnik stresujący.

Ale kosmos ze juz kwiecien :) Na listopadowkach 2017 pierwsza dziewczyna urodzila juz pod koniec sierpnia!! 28 tc chyba jakos to byl, wszystkie mocno to przeżywalysmy.

kama2784 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Hahaahah ja mam termin na 20.05 z Om, chociaż na przodzie mam wpisany 19.05 chyba z prenatalnych. Moją córka jest z 29 bliźnięta, fakt ciężki charakterem, ale mój mąż również bliźnięta z 18.06 oaza spokoju i dobroci.
    Ja jestem z 19.06:) sama czasem nie rozumiem swojego zachowania i się wkurzam na siebie haha ale ogólnie to bardzo towarzyski i wesoły znak

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ