X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z mężem zakładaliśmy kiedy młoda się urodzi, ja obstawiam początek maja, on koniec więc pewnie zrobi na złość i przyjdzie na świat po środku :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Niestety nie da się przewidzieć daty porodu dokładnie ale ogólnie kwiecień maj i czerwiec to bardzo fajne i sloneczne miesiące. Kiedyś czytałam że w maju rodzą się najzdrowsi ludzie

Święta prawda 😊.

Oby tak było aby pogoda, była piękna i słoneczna 😊😁 . Jak wychodziłam ze szpitala z Anią to było zimno okropneb, było to już po Świętach Wielkanocnych mam nadzieję że Maj będzie ciepły jak wychodziłam z Gabrysią to cieplutko było , a jak z Marysią to zimnica jak nie wiem pogody też nie przewidzimy 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi może gin jutro wyznaczy termin indukcji/cesarki :) super by bylo gdyby jednak induuukcjiiiii... No ale zobaczymy, czy mi się synio odwrocil bo serio te ruchy czuję tak wszędzie, że aktualnie nie mam pojęcia jak jest ulozony.
    Ja tez bym tak chciala ten termin tuz po majoweczce, 4-5 maja by bylo git - zobaczymy jak przybral moj dzidź bo ostatnio mial duzy skok. :) tak czy siak na pewno do ok.10.05 juz mi termin wyznaczy, czyli nastawiam się na ostatni miesiąc turlania, juhuu

Muszę coś zeżrec poki moje dziecię slodko spi, bo potem nie będzie czasu sobie nic procz kanapki z byle czym przygotowac ;) u mnie porządki pełną parą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:06

kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciala zeby to byla taka latwa data do zapamietania typu 5,10,15,20 termin mam na 25. Jakby to byl 20 maja moja mama dostalaby prezent na 60te urodziny

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony fajnie znać termin ale z drugiej strony wtedy siedzisz i skreślasz dni na kalendarzu i się stresujesz A jak się dzieje znienacka to siup i po sprawie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł Ja mam podobnie wszędzie Dominika czuję , jednak na te 50 % mam takie wrażenie że niestety nadal źle jest ułożony mogę się i mylić jednak wiem i czuję jak się nogami odpycha od mojego biodra po prawej stronie , a głowę ma po mojej lewej stronie obok pępka na ostatnim USG też tak było może nie potrzebnie się martwię , jeszcze ma czas aby ułożyć się tak jak trzeba 😊 .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5 10 15 -50% na wiosenne ubranka, jeszcze miesiąc i pewnie będą konkretniejsze wyprzedaże, czekam :D A póki co zamawiam koszule do porodu, w końcu haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała przed terminem. 1-2 dni nawet. Wydaje mi się, że po już się strasznie dłuży. Ogólnie czuję, że Młoda będzie na święta, ja też świąteczna, ale bożonarodzeniowa i może ona też będzie chciała być takim prezentem. Dzisiaj mam usg i poproszę, żeby zerknął jak tam szyjka. Bo chciałabym, żeby coś tam się powoli zaczynało dziać. Chociaż wiem, że to o niczym nie świadczy, bo czasem dziewczyny tygodniami chodzą z rozwarciem, a te z szyjką jak żyrafa idą nagle i bum. Ale spokojniejsza bym była, bo przenoszenia boję się panicznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała znac date, bo tak to sie czeka i kazdego dnia zastanawia czy to dzis i czy tem bol to moze jakis początek. Przed pierwszym porodem bylam meeeega spiaca i taka jakas noe do zycia. Zemczona. Nie mialam sily z lóżka wstac. Pamietam jak maz wrocil z pracy, stal i patrzyl na mnie i pytal co mi jest bo dziwbie wygladam. No i w nocy sie zaczely skurcze. Takze teraz pewnie jak tylko gorzej sie poczuje to bede sie zastanawiac czy zaczne rodzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja też bliźniak, no może i okropny znak ale za to na pewno nie nudny hihi :D

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem blizniak ale czerwcowy

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari co do guzka to nie martw się na zapas chociaz wiem, ze to niełatwe. Ja kilka lat temu mialam guzki na taczycy. Po 6 mc same zniknęły. Trzeba badac, sprawdzac i byc dobrej mysli, bo na tarczycy guzki niegroźne czesto sie zdazaja.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też znając dokładną datę byłabym spokojniejsza. Albo im bliżej, tym większa panika;p Już zaczynam szukać symptomów, że to już tuż tuż. Wpieram wszystkim dookoła, że brzuch opadł, jak mi więcej poleci to ja już, że wody się sączą. Lekko ze mną nie mają;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Szczęśliwa ja też bliźniak, no może i okropny znak ale za to na pewno nie nudny hihi :D

Gdzie tam okropny 😝😉moja siostra jest z Czerwca , i jej synek też jest z Czerwca a miał być Lipcowy 😝. Ja tez miałabym być Czerwcowa , ale tak mi się śpieszyło że już w 8 msc wyskoczyłam .

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia no ja nie wiem dlaczego, tak mówią że z bliźniakami bywa ciężko :D
    Ja mam urodzinki 7 czerwca - w dzień seksu :D
    Najpiękniejsza data to chyba by był 26 maj :) lepszego prezentu na dzień matki chyba nie można sobie wymarzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:34

Glendolina, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja nieoptymistycznie zakladam ze przenosze ciaze, jesli oczywiscie jej wczesniej nie wywolaja jak poprzednio. Jakos takie mam uczucie, w pierwszej ciazy tez zakladalam ze przenosze :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Szczesliwa mamusia no ja nie wiem dlaczego, tak mówią że z bliźniakami bywa ciężko :D
    Ja mam urodzinki 7 czerwca - w dzień seksu :D
    Najpiękniejsza data to chyba by był 26 maj :) lepszego prezentu na dzień matki chyba nie można sobie wymarzyć :)

Z Gabrysą miałam taki termin na 26 w Dzień Mamy ❤❤ tak jej się do nas śpieszyło że 20 Maja już była z nami 😊.

Moja siostra jest z 6 Czerwca ich synek z 25 , a termin miała na 11 Lipca 😁 .

Oleander lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin i z OM i z każdego usg mam właśnie na 26 maja, Ale ale ani na to nie liczę. Powiem szczerze że chciałabym w maju po prostu urodzić,wtedy już prawie donoszona ciąża będzie :)
    I tez wolałabym znać termin niż czekać jak na szpilkach, mąż często gdzieś dalej jest w pracy, żeby potem na wariata nie wracał :D

A też mam objawy co chwile, i właśnie też sobie wmówiłam ze od wczoraj wody mi się Sącza, Ale serio mam mnóstwo wodnistej wydzieliny nagle. Wiem że przy krążku różnie może być, wizyta w czwartek, myślę że jakoś dotrwam i dopytam :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Veri Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, bardzo Ci współczuję akcji z guzkiem na pewno to niemały stres. Ale tak jak dziewczyny piszą, to prawdopodobnie nic poważnego. Często takie rzeczy same znikają, jak burza hormonów się ustabilizuje.
    Do usg już niedaleko. Trzymam kciuki!

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już zaplanowanego fryzjera i pedicure w kolejnych 2 tygodniach, bo jeszcze w pierwszy dzień Świąt mamy chrzest w rodzinie, więc jakoś człowiek chce wyglądać :)
    A tipsy ściągam 26.04 i zostanie przezroczysta hybryda na mojej płytce chlip, chlip

Jakie zabiegi można robić w ciąży? Można np. mikrodermabrazję i jakieś maski z wit. C?

qb3cg7rfwkxw9axa.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: