Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Niestety nie da się przewidzieć daty porodu dokładnie ale ogólnie kwiecień maj i czerwiec to bardzo fajne i sloneczne miesiące. Kiedyś czytałam że w maju rodzą się najzdrowsi ludzie
Święta prawda 😊.
Oby tak było aby pogoda, była piękna i słoneczna 😊😁 . Jak wychodziłam ze szpitala z Anią to było zimno okropneb, było to już po Świętach Wielkanocnych mam nadzieję że Maj będzie ciepły jak wychodziłam z Gabrysią to cieplutko było , a jak z Marysią to zimnica jak nie wiem pogody też nie przewidzimy 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:05
-
nick nieaktualnyA mi może gin jutro wyznaczy termin indukcji/cesarki
super by bylo gdyby jednak induuukcjiiiii... No ale zobaczymy, czy mi się synio odwrocil bo serio te ruchy czuję tak wszędzie, że aktualnie nie mam pojęcia jak jest ulozony.
Ja tez bym tak chciala ten termin tuz po majoweczce, 4-5 maja by bylo git - zobaczymy jak przybral moj dzidź bo ostatnio mial duzy skok.tak czy siak na pewno do ok.10.05 juz mi termin wyznaczy, czyli nastawiam się na ostatni miesiąc turlania, juhuu
Muszę coś zeżrec poki moje dziecię slodko spi, bo potem nie będzie czasu sobie nic procz kanapki z byle czym przygotowacu mnie porządki pełną parą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:06
kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPani Moł Ja mam podobnie wszędzie Dominika czuję , jednak na te 50 % mam takie wrażenie że niestety nadal źle jest ułożony mogę się i mylić jednak wiem i czuję jak się nogami odpycha od mojego biodra po prawej stronie , a głowę ma po mojej lewej stronie obok pępka na ostatnim USG też tak było może nie potrzebnie się martwię , jeszcze ma czas aby ułożyć się tak jak trzeba 😊 .
-
nick nieaktualnyJa bym chciała przed terminem. 1-2 dni nawet. Wydaje mi się, że po już się strasznie dłuży. Ogólnie czuję, że Młoda będzie na święta, ja też świąteczna, ale bożonarodzeniowa i może ona też będzie chciała być takim prezentem. Dzisiaj mam usg i poproszę, żeby zerknął jak tam szyjka. Bo chciałabym, żeby coś tam się powoli zaczynało dziać. Chociaż wiem, że to o niczym nie świadczy, bo czasem dziewczyny tygodniami chodzą z rozwarciem, a te z szyjką jak żyrafa idą nagle i bum. Ale spokojniejsza bym była, bo przenoszenia boję się panicznie.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym chciała znac date, bo tak to sie czeka i kazdego dnia zastanawia czy to dzis i czy tem bol to moze jakis początek. Przed pierwszym porodem bylam meeeega spiaca i taka jakas noe do zycia. Zemczona. Nie mialam sily z lóżka wstac. Pamietam jak maz wrocil z pracy, stal i patrzyl na mnie i pytal co mi jest bo dziwbie wygladam. No i w nocy sie zaczely skurcze. Takze teraz pewnie jak tylko gorzej sie poczuje to bede sie zastanawiac czy zaczne rodzic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari co do guzka to nie martw się na zapas chociaz wiem, ze to niełatwe. Ja kilka lat temu mialam guzki na taczycy. Po 6 mc same zniknęły. Trzeba badac, sprawdzac i byc dobrej mysli, bo na tarczycy guzki niegroźne czesto sie zdazaja.
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba też znając dokładną datę byłabym spokojniejsza. Albo im bliżej, tym większa panika;p Już zaczynam szukać symptomów, że to już tuż tuż. Wpieram wszystkim dookoła, że brzuch opadł, jak mi więcej poleci to ja już, że wody się sączą. Lekko ze mną nie mają
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Szczęśliwa ja też bliźniak, no może i okropny znak ale za to na pewno nie nudny hihi
Gdzie tam okropny 😝😉moja siostra jest z Czerwca , i jej synek też jest z Czerwca a miał być Lipcowy 😝. Ja tez miałabym być Czerwcowa , ale tak mi się śpieszyło że już w 8 msc wyskoczyłam .Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa mamusia no ja nie wiem dlaczego, tak mówią że z bliźniakami bywa ciężko
Ja mam urodzinki 7 czerwca - w dzień seksu
Najpiękniejsza data to chyba by był 26 majlepszego prezentu na dzień matki chyba nie można sobie wymarzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:34
Glendolina, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Szczesliwa mamusia no ja nie wiem dlaczego, tak mówią że z bliźniakami bywa ciężko
Ja mam urodzinki 7 czerwca - w dzień seksu
Najpiękniejsza data to chyba by był 26 majlepszego prezentu na dzień matki chyba nie można sobie wymarzyć
Z Gabrysą miałam taki termin na 26 w Dzień Mamy ❤❤ tak jej się do nas śpieszyło że 20 Maja już była z nami 😊.
Moja siostra jest z 6 Czerwca ich synek z 25 , a termin miała na 11 Lipca 😁 .Oleander lubi tę wiadomość
-
Ja termin i z OM i z każdego usg mam właśnie na 26 maja, Ale ale ani na to nie liczę. Powiem szczerze że chciałabym w maju po prostu urodzić,wtedy już prawie donoszona ciąża będzie
I tez wolałabym znać termin niż czekać jak na szpilkach, mąż często gdzieś dalej jest w pracy, żeby potem na wariata nie wracał
A też mam objawy co chwile, i właśnie też sobie wmówiłam ze od wczoraj wody mi się Sącza, Ale serio mam mnóstwo wodnistej wydzieliny nagle. Wiem że przy krążku różnie może być, wizyta w czwartek, myślę że jakoś dotrwam i dopytamSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja też mam już zaplanowanego fryzjera i pedicure w kolejnych 2 tygodniach, bo jeszcze w pierwszy dzień Świąt mamy chrzest w rodzinie, więc jakoś człowiek chce wyglądać
A tipsy ściągam 26.04 i zostanie przezroczysta hybryda na mojej płytce chlip, chlip
Jakie zabiegi można robić w ciąży? Można np. mikrodermabrazję i jakieś maski z wit. C?