Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Tak tata miał zostać dłużej, ale jego partnerki tata z sercem ma problemy i obcial sobie palca na pile... przęsło 70.lat dziadek z rozrusznikiem i ciągle się pcha gdzie nie ma... i tata pilnie jechal do niej wczoraj A ode mnie ma 580 km drogi tam , bo tu w razie co tescie są i pomogą , wszystko normalnie ostatnio się wali :( ja nie wiem co to za fatum nade mną krąży nie mam.juz sily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:19

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari poczekaj na usg, spokojnie. Moja rodzinna mnie już tyle razy z różnymi chorobami nastraszyła, gdzie ostatecznie okazywało się, że to jakieś pierdoły, ale dzięki temu szybko trafiałam do specjalistów i wykluczali najgorsze :) Także życzę Ci żeby to było tylko dmuchanie na zimne i na pewno będzie dobrze :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari U nas to od początku roku jakieś fatum nad nami wisi , zawsze coś nam się przytrafiła to co właśnie nie mam trzeba a to jeden samochód jest masę w nim pracy , a to kuchnię po budować , rura nam poszła i mamy istne błoto koło domu , pralka chodzi bo chodzi , drugi samochód też do naprawy a szczególnie szyba do wymiany 500 zł jak nic , plus jeszcze założenie i końca nie widać ja tam w takie rzeczy nie wierzę , ale ostatnio za dużo u nas takich rzeczy się wydarzyło .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari współczuję i trzymam kciuki żeby to nic poważnego nie było.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciachoooooo u nas już 36tc się zaczął 🤣🤣🤣

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, mojej koleżance też w czasie ciąży zrobił się guzek, ale nie było to nic groźnego, tyle że musieli wyciąć.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u niej to niebhylo wyczuwalne, a wyszło w wynikach. Także kciuki żeby to blahostka była :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , nie czytam nawet nic w Internecie bo tam to zaraz same czarne wizje... No a mi w wynikach właśnie nic nie wyszło wcale stąd jestem zdziwiona.... Bo regularnie się badam A mój rodzinny zawsze manualnie tarczycy bada przy jakiś wizytach.... A napewno wcześniej nie miałam bo przecież pudruje szyję i dekold to bym czuła... q to właśnie wyczulam przed wczoraj bo jak się przejedzie to normalnie uwypuklone jest i jak lekarz nadusil to zabolalo jak cholera :/ A wiadomo że w ciąży tarczyca wariujaca jest niebezpieczna... oszaleje do tej 15 dzisiaj chyba :(

Dzięki za kciuki wierzę że mają moc i to nic złego tylko jakąś blahostka przy przeziebieniu :( bo od plakania to oczy mam zapuchniete jak bym piła z tydzień 😢😢

ago91 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy urodze w kwietniu czy w maju :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Witam w miesiącu naszych pierwszych porodów ;) Sama się zastanawiam czy synek będzie kwietniowy czy majowy.

Nistera mi wody odeszły bezpiecznie bo w domu o 5 rano. Ale jakby to było w miejscu publicznym to lipa bo trochę tego było :D

Co do fryzjera to ja byłam w piatek. Siedziałam 3h. No ale odrost, refleksy, podcinanie i tak zeszło. Efekt super. Paznokcie robię za 2 tygodnie. A potem już leżę i pachnę ;) do porodu zrobię sobie warkocz francuski bo mam długie włosy i lekki makijaż :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy jesteście optymistyczne z tym kwietniowym porodem haha też mi się wydawało w pierwszej ciąży , że urodze wcześniej. No chyba, że już się rodizlo i jak Samari, ma się wcześniejsze porody. Ja obstawiam, że jednak urodze po 20 maja ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja jestem ciekawa czy urodze w kwietniu czy w maju :)

Moja droga u Was to już 37 tc 😱😱😱❤, dobrze widzę 😱😱😱😱. Na pewno w Kwietniu urodzisz to już tuż tuż ❤❤.

Ja tam na nic się nie nastawiłam , przy Ani się nie potrzebnie nastawiłam o że wcześnie itp itd a tu taki uparciuch mi się trafił , więc spokojnie jak tylko się da 😝 wytrwać do tego 38 tc , mam tylko nadzieję że Dominik nie weźmie przykładu z siostry, i nie każe na siebie zbytnio długo czekać .

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ciachoooooo u nas już 36tc się zaczął 🤣🤣🤣
    Nic mi nie mów bo czuje ze urodzę ;) Ja nie wierze !!!
    Pazurków nie maluje - tylko pedicure peeling odżywka bezbarwna ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się zastanawiam czy urodzę w maju czy w czerwcu :D

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistycznie rzecz biorąc lepiej się nastawić na chodzenie do 40 tygodnia jeśli ktoś rodzi pierwszy raz i nie ma.zadnego zagrozenia ze urodzi szubciej a qtwdy jak.cos się dzieje to jest taka ekscytacja i zadowolenie A jak się nastawi człowiek że szybciej urodze to dupa z planów i dziecko siedzi jak na złość 😂😂😂

Ja mimo że cały czas cc się boję to przebieram nogami aż już będę po bo dziś jestem dobita i Zakopana oby na tym.usg nic nie wyszło , bo i tak pewnie do endokrynologa będę musiała iść ...

• Nistera Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała żeby syn był Majowy jak ja 😋 No ale jak będzie chciał tego 15 wyjść podczas ściągania szwu to też bym się nie obraziła. Wszystko gotowe czeka , jeszcze tylko ciuszki wyprasuje co dostałam i git. Łóżeczko stoi i powiem wam że nie ma się jak w sypialni ruszyć, między łóżkiem A łóżeczkiem jest dosłownie 5cm wolnego miejsca , masakra nie wiem jak ja małego będę wyciągać. No ale nic innego nie da się wymyślić, najwyżej szybciej to przeprowadzkę do syna pokoju.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wszysyko jedno byle nie 3 maja hahahah

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała 20 maja jakoś taka ładna data:) wogole cieszyła bym się jakby z byka zamienił się w bliźnięta na złość mezowi który mówi że bliźnięta to okropny znak( ja mam) haha

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam urodzić na początku maja, bo mój mąż ma 4 maja i chcieliśmy żeby coś koło.tego miał młody urodziny,ale od małego to indywidualista i w pupie ma.co.my chcemy,bo on sam sobie wybierze datę jaką będzie chciał tak naprawdę bo termin terminem A dziecko swoje, syn miał być październikowy na 12.10 miałam termin cc ustalony A on co fik i 21.09 się urodził :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie da się przewidzieć daty porodu dokładnie ale ogólnie kwiecień maj i czerwiec to bardzo fajne i sloneczne miesiące. Kiedyś czytałam że w maju rodzą się najzdrowsi ludzie

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Paula_071, Milka1991 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ ‹ 1062 1063 1064 1065 1066 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ