X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się ubierać i ogarniać i jadę na to usg. Trzymajcie kciuki dziewczyny dam znać po !! Dziękuję za słowa wsparcia i otuchy 😘😘😘😘😘

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Też przedemna jeszcze kupno stanikow . Ma ktoś te z hm do karmienia? Nie kupowała bym gdyby nie to że moje wszystkie nie mają odpinanych ramiączek :/
    Jadę po ratunek na zgage do apteki

Ja kupowałam tutaj, są ok: https://sklep.lupoline.pl/

Dzisiaj byłam na wizycie. Młody ma 2180g, szyjka 4,6cm, wiec wszystko ok :)

Ciasteczko777, Oleander, iwwk, Glendolina, kama2784, MaMaMi83, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, MaryJane, ago91, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Veri, Pani Moł, Rudzik1, PatkaPP lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Ja też mam już zaplanowanego fryzjera i pedicure w kolejnych 2 tygodniach, bo jeszcze w pierwszy dzień Świąt mamy chrzest w rodzinie, więc jakoś człowiek chce wyglądać :)
    A tipsy ściągam 26.04 i zostanie przezroczysta hybryda na mojej płytce chlip, chlip

Jakie zabiegi można robić w ciąży? Można np. mikrodermabrazję i jakieś maski z wit. C?
    Mi moja kosmetyczka odradziła mikro i kwasy :( może cos bardzo delikatnego.. raczej poczekaj do porodu/ jak tylko urwę 2 godz to lecę zrobic ryjek bo masakra po ciąży ..

Samari - mocne kciuki / na bank to od hormonów, ale dobrze sprawdzić!

Ja bym chciała urodzić min 40 tc :) bo taki kruszynek malutki - musi podrosnąć!
    Mam chyba jego nogę pod cyckiem !! Koło wątroby / taka guła sie robi twarda :) tzn że jest wysoko jeszcze?? Czy ten brzuch opada przed porodem ? Wtedy ta noga zejdzie niżej? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 14:59

Veri lubi tę wiadomość

• nanu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są tu jakieś mamy z Krakowa?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oksybrazja jest chyba jednym z bezpiecznych zabiegów w ciąży, ale zawsze lepiej zapytać kosmetologa i swojego lekarza prowadzącego :) Ewentualnie peeling, jakaś maseczka z dozwolonych składników. Z kwasów to na pewno migdałowy jest bezpieczny, ale w salonach jest zawsze wyższe stężenie tego zabiegu więc na pewno trzeba uważać ze względu na podrażnienia i przebarwienia, bo teraz nasza skóra jest bardziej podatna na uszkodzenia. Ja sama myślałam o czymś delikatnym żeby ją dotlenić i odżywić, a po ciąży na pewno na jesieni zabiegi z kwasów u mnie wjadą :) W lecie zdam się na promienie słoneczne, kremy z filtrami i naturalną pielęgnację :)

Ciacho moja mała podobnie ułożona, nawet mam wrażenie, że trochę wyżej niż tydzień temu, chyba podrosła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 15:05

Ciasteczko777, Veri lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu używam toniku z kwasem migdałowym
    https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,56791,norel-mandelic-acid-tonik-zelowy-z-kwasem-migdalowym.html
    fajnie się u mnie sprawdza :)

Paula super gratuluję dobrych wiadomości :)

iwwk, Paula_071 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super, że podesłałaś link, ciekawie wygląda, ja jestem wielką fanką kwasu migdałowego i chyba się skuszę na ten tonik ;)

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:

Nie jestem z Krakowa ale mozliwe ze bede rodzic w Krakowie. Nie wiem czy pomoge ale z Krakowa jest bodajze Kruszynka91 jak przeczyta to pewnie ci odpisze.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Nie jestem z Krakowa ale mozliwe ze bede rodzic w Krakowie. Nie wiem czy pomoge ale z Krakowa jest bodajze Kruszynka91 jak przeczyta to pewnie ci odpisze.

O, to też się łapiesz, bo szukam konkretnie kobiet które planują rodzić w którymś w krakowskich szpitali :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    O, to też się łapiesz, bo szukam konkretnie kobiet które planują rodzić w którymś w krakowskich szpitali :)

No sęk w tym ze nie planuje ale mozliwe ze bede musiala. 8 kwietnia bede miec decyzje. U mnie wchodzi w gre tylko szpital na Kopernika.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Ja jestem z Krakowa i napewno w Krakowie będę rodzić prawdopodobnie też na Kopernika

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na tym usg s prawym płacie mam dużą torbiel wypełniona płynem 4.3x3.8 masakra.... co ja mam robić :(

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari zapisz się szybko do endokrynologa on będzie decydował co dalej. Masz skierowanie od rodzinnej?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja kupowałam tutaj, są ok: https://sklep.lupoline.pl/

Dzisiaj byłam na wizycie. Młody ma 2180g, szyjka 4,6cm, wiec wszystko ok :)
    Powiem Ci że jak na ten etap ciąży masz zajebiscie długa szyjkę!! Gratuluję:*

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, tak jak Iwwk mówi, a najlepiej przed wizyta zrób jeszcze z krwi hormony Tarczycy bo mogły po prostu nagle w ciąży oszaleć. U mnie było podobnie, tyle że sporo przed ciążą, po uregulowaniu tarczycy zniknęły i torbiele

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, dużą tą torbiel wyhodowałaś, ale całe szczęście to łagodna zmiana! To najważniejsze. Idź do lekarza, wszystkiego się dowiesz. No i oby się ta torbiel wchłonęła, bo to się bardzo często zdarza!

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja jestem z Krakowa i napewno w Krakowie będę rodzić prawdopodobnie też na Kopernika

O właśnie wiedziałam ze jeszcze ktos tylko nie mogłam zaskoczyc kto. Nie boisz sie ze cie odesla. Slyszalam ze czesto odsylaja do innego szpitala bo maja pelne oblozenie. Ja to bede w poniedziałek negocjować nie podoba mi sie na Kopernika jak widzialam ostatnio jak wyglada przyjecie na oddzial ciezarnych to wole u siebie. Chodza te dziewczyny w tych koszulach i szlafrokach z walizami miedzy tymi ludzmi co czekaja w kolejce do rejestracji masakra nie wiem jak wyglada oddzial ale poradnie to szalu nie ma jak na 3 st ref

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 Super wieści ❤😉.

Ciasteczko Jak brzuszek się opuści to już nie znaczy , że np już zacznie zaraz się poród ja od samego poczatku mam taką piłkę nisko mam ten brzusio , i mieszczą już mi się dwie całe dłonie pod biustem mam tak już od ponad miesiąca i jak widać nie urodziłam jeszcze 😉 , jak będziesz mieć USG to zobaczysz jak wasze szczęście jest ułożone .

Samari Najlepiej to z rodzinną omów i z ginem omów 😊, trochę to z innej beczki ja mam taki urok że mam grubą szyję , i każdy mi mówi że o mam coś nie tak z tarczycą , a zawsze sobie regularnie badam i wszystko jest oki poszłam raz do rodzinnej , a ta że już mam jakieś wole tarczycy 😎 poszłam na USG tarczycy i dana tam Pani doktor tak powiedziała , że ta moja rodzinna doktor nie powinna leczyć ludzi bo tylko mnie nastraszyła , potem okazało się że w ciąży jestem i też mój Pan gin kazał abym sobie zrobiła te badania to zrobiłam przyniosłam USG tarczycy i wszystko było w porządku 😊 może prywatna konsultacja u endokrynologa . Życzę Ci aby wszystko było dobrze 😘 .

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załatwiłam skierowanie, endokrynologa mam w środę na 10.50 dostałam skierowanie na wyniki tsh,ft3 i ft4 jutro pojadę zrobić , usg mam zobaczymy co ten Endo powie, bardzo się martwię :( bo w usg pisze że duże ognisko plynowe w prawym płacie , skąd to się wzięło jestem załamana :(

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari możesz zrobić też anty tg i anty tpo czy to nie jest hasimoto, niestety lekarz poz nie może dac na to skierowania, a pewnie endo będzie chciał to badanie.

Samari0702 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ