X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie prześcieradełka kupowałyście do wózka i łóżeczka? Macie jakąś firmę do polecenia?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny jakie prześcieradełka kupowałyście do wózka i łóżeczka? Macie jakąś firmę do polecenia?
    Kupiłam w smyku z ich firmy smiki :) nie frotte, tylko takie gładkie

iwwk lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Puszek, też o nich myślałam tylko zastanawiałam się czy dobre będę ;)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ochlonelam trochę, co ma być to będzie chociaż wiadomo że się martwię dobrze że ten lekarz jest za dwa dni A nie za rok... mam nadzieję że coś zaradzi i będzie ekstra, w końcu będę mieć trójkę dzieci do wychowania więc inaczej być nie może ide jutro ładnie na wyniki i zobaczymy co tam mądrego wyjdzie, nic innego nie pozostaje dobrze że za tydzień mam.wizyte i ginekologa więc od razu skonsultuje z nim to wszystko co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari- mocno trzymam kciuki i wierze, że to łagodna zmiana i że sie wchłonie!! Wiem jednak jak sie martwisz .. miałam wycinany guz i podejrzenie chłoniaka :( a torbiele mam teraz w piersi ale ponoć to od hormonów?.. najwazniejsze ze ogarnelas usg, lekarza i badania!

Iwwk - ja tradycyjnie Allegro ;) kupiłam 2 do gondoli, 2 do dostawki. Do łóżeczka tego 120 - ikea 4 sztuki.
    Puszku - czy musze konsultować podanie probiotyku z pediatra czy można bez? A ten delicol można tez podawać od razu czy lepiej nie profilaktycznie ?
    Cały czas głowie sie nad szczepionkami... czy te kombinowane czy pojedyncze ?

Samari0702, iwwk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Niby ten od usg powiedział.ze to na szczęście łagodna zmiana, ale nie wiem czy tak powiedział bo w ciąży jestem i żebym się nie denerwowala czy faktycznie torbiel którą ma 4 cmx3.5 cm wypełniona płynem to jest łagodna zmiana.... zobaczymy co wyniki pokażą i co powie ten lekarz .. ja mogę brać leki do końca życia byle się tylko okazało że to nic groźnego a najlepiej niech to się w cholere wchłonie i da mi święty spokój :( teraz NiedojZ że porodem to jescze tym gownem będę się stresować :( oby tylko się nie powiekszalo

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari będzie dobrze. Grunt, że od początku obstawiaja, że to łagodna zmiana.

Samari0702 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek co się teraz dzieciom daje po narodzinach, chodzi mi o witaminy. Ja dawałam K i D. Teraz K dają w szpitalu w zastrzyku? Mogę z tego zrezygnować i podawać, tak jak starszej w kroplach?

ha_nia lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wierze Ci, u mnie (wtedy) to nie była torbiel tylko węzeł i trzeba było wyciąć, inaczej nie szło ocenić.
    Mi dr podczas usg piersi mówiła ze te torbiele właśnie są łagodne i powinny sie wchłonąć. Dlatego sie teraz nie martwię i tylko musze sprawdzić po porodzie.
    Wiem, że sie tym martwisz, szczególnie ze w ciąży, nagle i niemałe- wywal te zle emocje z siebie!
    Trzymam za Twoje dobre wyniki i wchłonięcie torbieli kciuki!! Musi być dobrze. Cmok

Oleander, Samari0702 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę wygadać bo tak się strasznie cieszę.. Od początku ciąży słyszałam od nefrologa i ginekologów, że w 32tc pewnie będzie cesarka bo przy zapaleniu nerek tak to zwykle wygląda, że będzie dobrze jak się uda do tego tygodnia dociągnąć bo to już tak w miarę "bezpiecznie", a minął właśnie 32 tydzień i wyniki mam dobre, dobrze się czuję i wizja cesarki się oddala, teraz już mogę odetchnąć na prawdę i się cieszyć każdym dniem i tygodniem więcej, bo do tego momentu się bałam bardzo.. Jestem szczęśliwa i musiałam się wygadać :) :) :) i aż się popłakałam jak to piszę.. super że mamy to forum i możemy się wspierać i pocieszać jak trzeba, nawet tak trochę anonimowo, ale to jest mega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 20:47

iwwk, Ciasteczko777, Glendolina, Fikus, Chusy, kama2784, aktyde85, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1, Milka1991, Nistera, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari będzie wszystko dobrze! Zobaczysz! :)

Oleander super ! To oby już takie wyniki zawsze były :) Kciuki :)

Oleander, Samari0702 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Oleander :) to są dobre wieści i cieszę się z Tobą! Niech wszystko będzie dobrze aż do tp :)

Oleander lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Puszek co się teraz dzieciom daje po narodzinach, chodzi mi o witaminy. Ja dawałam K i D. Teraz K dają w szpitalu w zastrzyku? Mogę z tego zrezygnować i podawać, tak jak starszej w kroplach?
    Zalecenia polskiego towarzystwa pediatriycznego, mowia, że Wit k podana domiesniowo zapobiega niedoborom. U nas mamy też ta stara wersję doustna, jak rodzice się nie zgadzają na im to Chociaz doustnie i część się zgadza, potem do 3 miesiąca należy podawać jeszcze w domu wg starego schematu :)

aktyde85 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    A ja się muszę wygadać bo tak się strasznie cieszę.. Od początku ciąży słyszałam od nefrologa i ginekologów, że w 32tc pewnie będzie cesarka bo przy zapaleniu nerek tak to zwykle wygląda, że będzie dobrze jak się uda do tego tygodnia dociągnąć bo to już tak w miarę "bezpiecznie", a minął właśnie 32 tydzień i wyniki mam dobre, dobrze się czuję i wizja cesarki się oddala, teraz już mogę odetchnąć na prawdę i się cieszyć każdym dniem i tygodniem więcej, bo do tego momentu się bałam bardzo.. Jestem szczęśliwa i musiałam się wygadać :) :) :) i aż się popłakałam jak to piszę.. super że mamy to forum i możemy się wspierać i pocieszać jak trzeba, nawet tak trochę anonimowo, ale to jest mega :)
    Ciąża czasem leczy :) moja dr tak stwierdziła, też bałam się, że mi nerki się zepsuja, bo jednak mam obciążone, również byłam pod opieką nefrologa, teraz tylko urolog mi został :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super, ze wyniki dobre! Oby tak dalej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Puszek wow na prawdę?? Mi mówili całkowicie odwrotnie.. No ale dobrze, że się to nie sprawdziło. I cieszę się bardzo, że u Ciebie też wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry za pytanie ale jaką jest Wasza wydzielina z pochwy?
    Mam od jakiegoś czasu takie rzadkie wodniste i bezbarwne upławy i się martwię czy przypadkiem nie sączą mi się wody :( już się stresuję. Myślicie że można to pomylić z normalną wydzieliną z pochwy? Nie jest jakoś super dużo na raz, ale majtki cały czas mokre. Wizyta dopiero za 2 tygodnie :(

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:44

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest mleczna, czasem bardziej zwarta, A czasem wodnista. Majtki też mam cały czas mokre, ale też mi się wydaje, że dupsko mi się poci i to też swoje robi. Jak się bardzo stresujesz, to np. w zoologicznym albo w Rossmanie można kupić papierki do pomiaru ph. Dużo nie kosztują, A będziesz spokojniejsza.

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul u mnie tez sporo takiej lekkiej wydzieliny, w sensie nie gestej. Zmieniam bielizne przez to kilka razy dziennie. Dziewczyny pisaly kiedys, ze można na alegro kupic paski do sprawdzenia czy to wody.

Asiul lubi tę wiadomość

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ