Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie prześcieradełka kupowałyście do wózka i łóżeczka? Macie jakąś firmę do polecenia?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny jakie prześcieradełka kupowałyście do wózka i łóżeczka? Macie jakąś firmę do polecenia?
    Kupiłam w smyku z ich firmy smiki :) nie frotte, tylko takie gładkie

iwwk lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Puszek, też o nich myślałam tylko zastanawiałam się czy dobre będę ;)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ochlonelam trochę, co ma być to będzie chociaż wiadomo że się martwię dobrze że ten lekarz jest za dwa dni A nie za rok... mam nadzieję że coś zaradzi i będzie ekstra, w końcu będę mieć trójkę dzieci do wychowania więc inaczej być nie może ide jutro ładnie na wyniki i zobaczymy co tam mądrego wyjdzie, nic innego nie pozostaje dobrze że za tydzień mam.wizyte i ginekologa więc od razu skonsultuje z nim to wszystko co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari- mocno trzymam kciuki i wierze, że to łagodna zmiana i że sie wchłonie!! Wiem jednak jak sie martwisz .. miałam wycinany guz i podejrzenie chłoniaka :( a torbiele mam teraz w piersi ale ponoć to od hormonów?.. najwazniejsze ze ogarnelas usg, lekarza i badania!

Iwwk - ja tradycyjnie Allegro ;) kupiłam 2 do gondoli, 2 do dostawki. Do łóżeczka tego 120 - ikea 4 sztuki.
    Puszku - czy musze konsultować podanie probiotyku z pediatra czy można bez? A ten delicol można tez podawać od razu czy lepiej nie profilaktycznie ?
    Cały czas głowie sie nad szczepionkami... czy te kombinowane czy pojedyncze ?

nick nieaktualny, iwwk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Niby ten od usg powiedział.ze to na szczęście łagodna zmiana, ale nie wiem czy tak powiedział bo w ciąży jestem i żebym się nie denerwowala czy faktycznie torbiel którą ma 4 cmx3.5 cm wypełniona płynem to jest łagodna zmiana.... zobaczymy co wyniki pokażą i co powie ten lekarz .. ja mogę brać leki do końca życia byle się tylko okazało że to nic groźnego a najlepiej niech to się w cholere wchłonie i da mi święty spokój :( teraz NiedojZ że porodem to jescze tym gownem będę się stresować :( oby tylko się nie powiekszalo

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari będzie dobrze. Grunt, że od początku obstawiaja, że to łagodna zmiana.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek co się teraz dzieciom daje po narodzinach, chodzi mi o witaminy. Ja dawałam K i D. Teraz K dają w szpitalu w zastrzyku? Mogę z tego zrezygnować i podawać, tak jak starszej w kroplach?

ha_nia lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wierze Ci, u mnie (wtedy) to nie była torbiel tylko węzeł i trzeba było wyciąć, inaczej nie szło ocenić.
    Mi dr podczas usg piersi mówiła ze te torbiele właśnie są łagodne i powinny sie wchłonąć. Dlatego sie teraz nie martwię i tylko musze sprawdzić po porodzie.
    Wiem, że sie tym martwisz, szczególnie ze w ciąży, nagle i niemałe- wywal te zle emocje z siebie!
    Trzymam za Twoje dobre wyniki i wchłonięcie torbieli kciuki!! Musi być dobrze. Cmok

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę wygadać bo tak się strasznie cieszę.. Od początku ciąży słyszałam od nefrologa i ginekologów, że w 32tc pewnie będzie cesarka bo przy zapaleniu nerek tak to zwykle wygląda, że będzie dobrze jak się uda do tego tygodnia dociągnąć bo to już tak w miarę "bezpiecznie", a minął właśnie 32 tydzień i wyniki mam dobre, dobrze się czuję i wizja cesarki się oddala, teraz już mogę odetchnąć na prawdę i się cieszyć każdym dniem i tygodniem więcej, bo do tego momentu się bałam bardzo.. Jestem szczęśliwa i musiałam się wygadać :) :) :) i aż się popłakałam jak to piszę.. super że mamy to forum i możemy się wspierać i pocieszać jak trzeba, nawet tak trochę anonimowo, ale to jest mega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 20:47

iwwk, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fikus, Chusy, nick nieaktualny, aktyde85, nick nieaktualny, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1, Milka1991, Nistera, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari będzie wszystko dobrze! Zobaczysz! :)

Oleander super ! To oby już takie wyniki zawsze były :) Kciuki :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Oleander :) to są dobre wieści i cieszę się z Tobą! Niech wszystko będzie dobrze aż do tp :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Puszek co się teraz dzieciom daje po narodzinach, chodzi mi o witaminy. Ja dawałam K i D. Teraz K dają w szpitalu w zastrzyku? Mogę z tego zrezygnować i podawać, tak jak starszej w kroplach?
    Zalecenia polskiego towarzystwa pediatriycznego, mowia, że Wit k podana domiesniowo zapobiega niedoborom. U nas mamy też ta stara wersję doustna, jak rodzice się nie zgadzają na im to Chociaz doustnie i część się zgadza, potem do 3 miesiąca należy podawać jeszcze w domu wg starego schematu :)

aktyde85 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    A ja się muszę wygadać bo tak się strasznie cieszę.. Od początku ciąży słyszałam od nefrologa i ginekologów, że w 32tc pewnie będzie cesarka bo przy zapaleniu nerek tak to zwykle wygląda, że będzie dobrze jak się uda do tego tygodnia dociągnąć bo to już tak w miarę "bezpiecznie", a minął właśnie 32 tydzień i wyniki mam dobre, dobrze się czuję i wizja cesarki się oddala, teraz już mogę odetchnąć na prawdę i się cieszyć każdym dniem i tygodniem więcej, bo do tego momentu się bałam bardzo.. Jestem szczęśliwa i musiałam się wygadać :) :) :) i aż się popłakałam jak to piszę.. super że mamy to forum i możemy się wspierać i pocieszać jak trzeba, nawet tak trochę anonimowo, ale to jest mega :)
    Ciąża czasem leczy :) moja dr tak stwierdziła, też bałam się, że mi nerki się zepsuja, bo jednak mam obciążone, również byłam pod opieką nefrologa, teraz tylko urolog mi został :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super, ze wyniki dobre! Oby tak dalej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Puszek wow na prawdę?? Mi mówili całkowicie odwrotnie.. No ale dobrze, że się to nie sprawdziło. I cieszę się bardzo, że u Ciebie też wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry za pytanie ale jaką jest Wasza wydzielina z pochwy?
    Mam od jakiegoś czasu takie rzadkie wodniste i bezbarwne upławy i się martwię czy przypadkiem nie sączą mi się wody :( już się stresuję. Myślicie że można to pomylić z normalną wydzieliną z pochwy? Nie jest jakoś super dużo na raz, ale majtki cały czas mokre. Wizyta dopiero za 2 tygodnie :(

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest mleczna, czasem bardziej zwarta, A czasem wodnista. Majtki też mam cały czas mokre, ale też mi się wydaje, że dupsko mi się poci i to też swoje robi. Jak się bardzo stresujesz, to np. w zoologicznym albo w Rossmanie można kupić papierki do pomiaru ph. Dużo nie kosztują, A będziesz spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul u mnie tez sporo takiej lekkiej wydzieliny, w sensie nie gestej. Zmieniam bielizne przez to kilka razy dziennie. Dziewczyny pisaly kiedys, ze można na alegro kupic paski do sprawdzenia czy to wody.

‹‹ ‹ 1066 1067 1068 1069 1070 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ