X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9kg na plusie, nie wiem jak to zrobię ale nie zamierzam przytyć więcej niż 4 jeszcze, prawidłowo by było, jakies 0.5kg tygodniowo. Chyba ze nagle się woda mocno zacznie zbierać :/ no i najwyższa pora pożegnać się ze słodkim, i połowę wegli zamienić na białko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 10:00

Pani Moł lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane ja się ze słodkim żegnam od początku ciąży, a później witam na nowo i płaczę, że jestem gruba :P

Oleander, Chusy, Veri, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane u mnie ten sam plan :P Ale jakos te ciacha tak na mnie patrza kuszaco. :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +10 kg

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dzisiaj pojechać złożyć wniosek o wymianę dowodu ale okazało się że nie mam dowodu bo mąż mi po ślubie nie oddał ma w portfelu a wyjechał do Niemiec. I się zastanawiam czy mam po co jechać chyba nie bo dowód mi potrzebny żeby złożyć wniosek.. eh

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaryJane ja się ze słodkim żegnam od początku ciąży, a później witam na nowo i płaczę, że jestem gruba :P
    Jak ja dobrze to znam;D

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao A to masz numer telefonu do niego jeśli tak to zadzwoń powiedz jak ma się sprawa 😊.

Już torba gotowa do szpitala 😊 , ja to chyba zdecyduje się na szpital na Lubartowskiej w Lublinie , mam taką znajomą co jest po terminie mieszka w Lublinie i z każdego szpitala ją odsyłają ona zamierza rodzić na Staszica już tam rodziła , a na Jaczewskiego też miejsc nie ma i też odsyłają wiem że jeszcze mam czas , ale nie che znów się nastawić że tam chce rodzić i znowu odeślą mnie z kwitkiem .

• ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    agao A to masz numer telefonu do niego jeśli tak to zadzwoń powiedz jak ma się sprawa 😊.

Już torba gotowa do szpitala 😊 , ja to chyba zdecyduje się na szpital na Lubartowskiej w Lublinie , mam taką znajomą co jest po terminie mieszka w Lublinie i z każdego szpitala ją odsyłają ona zamierza rodzić na Staszica już tam rodziła , a na Jaczewskiego też miejsc nie ma i też odsyłają wiem że jeszcze mam czas , ale nie che znów się nastawić że tam chce rodzić i znowu odeślą mnie z kwitkiem .
    Do kogo mam dzwonić? Bo nie rozumiem

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Obudziłam się o 6,tzn córka mnie obudziła. Wyprawilam ich do przedszkola i pracy, wypiłam kawę i zasnęłam, o 10 obudziła mnie aura migrenowa i teraz dopiero staram się dobudzic całkiem. Masakra, znowu pół dnia w dupę :/ właśnie się zwazylam i mam +6kg. Pewnie jeszcze 2kg przytyje i dobije do takiej wagi, jak w pierwszej ciąży, tylko wtedy startowalam z wyższą. Teraz to w ogóle budzę się o 6 i już głodna jestem 😂

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Do kogo mam dzwonić? Bo nie rozumiem

Do męża rzecz jasna 😊.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam.nadzieje ze wszystko będzie dobrze i to nic poważnego... Ale wiadomo że niedojz że ciąża cesarka przede mną to jescze tarczyca zglupiala ehhh...mam dość naprawdę :( jescze w jakąś depresję przez to wszystko popadne

• ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Do męża rzecz jasna 😊.
    Haha no to logiczne że dzwoniłam pytać czy w ogóle go ma. Zjeżdża dopiero na święta, a dowód musze mieć nowy na poród więc muszę to inaczej załatwić.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Robię kartki pamiątki może któraś z Was będzie zainteresowana.

https://www.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID628-IDy9c36.html

4me lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Haha no to logiczne że dzwoniłam pytać czy w ogóle go ma. Zjeżdża dopiero na święta, a dowód musze mieć nowy na poród więc muszę to inaczej załatwić.
    Też składałam papiery o nowy dowód na początku marca i napewno żeby odebrać nowy musisz się wylegitymowac starym i wtedy bodajże go uszkadzaja żeby był nie ważny.
    I właśnie mi przypomniałaś że muszę jutro iść bo odebrać. Hmm a jakby Ci to wysłał jakimś priorytetem przez pocztę?

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91

Zawsze możesz pójść powiedzieć że zgubiłas dowód , i oni ci sttary zastrzega i na tej podstawie ci wyrobia przecież nowy... bo przecież jak dowód zgubisz to nie masz jak go dostarczyć

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, tak jak Samari pisze, możesz zgłosić zagubienie dowodu i to rozwiązanie chyba będzie najszybsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:23

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, malutka waży już 2300 g, przepływy bardzo dobre, wody w normie, ogólnie wszystko ok, tylko mam uważać na swoje ciśnienie, narazie 3x1 Dopegytu daje radę, gdyby ciśnienie szło w górę powyżej 140/90 mam dzwonić. Następna wizyta za 2 tygodnie :-)

Oleander, Chusy, MaMaMi83, Glendolina, Pani Moł, Veri, kama2784, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, puszek369, Milka1991, Rudzik1, ago91, PatkaPP lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!
    Chcialam napisac, ze u mnie +10kg ale weszlam na wage i +11.5 ;( masakra...
    A przede mna nie miesiac a dwa miesiace takze ja nie wiem co bedzie. W ogole musze chyba jednak na te dwa ostatnie miesiace kupic jakies jeansy nowe. U nas ciagle zimno, mam sporo takich alladynek ale zamarzne w nich i nie mam doslownie w czym chodzic. Ze juz nie wspomne, zeby jako tako wygladac :/

U nas mlody chory więc siedzimy razem w domu jak w wiezieniu i czekamy do wieczora jak wróci maz.

Jutro mam zamiar pakowac torbe do szpitala,bo chyba zostałam ostatnia... Czy ktos jej jeszcze nie spakowal??? :D

Mialam tez w tym tygodniu malowac lozeczko no ale z młodym w domu to farba pewnie byłaby wszedzie ale na lozeczku :D

Jeeny jak ja Wam zazdroszcze jak ja sie bede turlac to wy wszystkie bedziecie już po! Moglam sie do czerwcowek zapisac
    :D

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

No ty i puszek czasem możecie zahaczyc o czerwcowki:D mówią że ostatni będą pierwszymi haha

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Cześć dziewczyny. Robię kartki pamiątki może któraś z Was będzie zainteresowana.

https://www.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID628-IDy9c36.html
    Bardzo ladne!

Agi83 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ