Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9kg na plusie, nie wiem jak to zrobię ale nie zamierzam przytyć więcej niż 4 jeszcze, prawidłowo by było, jakies 0.5kg tygodniowo. Chyba ze nagle się woda mocno zacznie zbierać :/ no i najwyższa pora pożegnać się ze słodkim, i połowę wegli zamienić na białko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 10:00

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane ja się ze słodkim żegnam od początku ciąży, a później witam na nowo i płaczę, że jestem gruba :P

nick nieaktualny, Chusy, Veri, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane u mnie ten sam plan :P Ale jakos te ciacha tak na mnie patrza kuszaco. :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +10 kg

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dzisiaj pojechać złożyć wniosek o wymianę dowodu ale okazało się że nie mam dowodu bo mąż mi po ślubie nie oddał ma w portfelu a wyjechał do Niemiec. I się zastanawiam czy mam po co jechać chyba nie bo dowód mi potrzebny żeby złożyć wniosek.. eh

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaryJane ja się ze słodkim żegnam od początku ciąży, a później witam na nowo i płaczę, że jestem gruba :P
    Jak ja dobrze to znam;D

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao A to masz numer telefonu do niego jeśli tak to zadzwoń powiedz jak ma się sprawa 😊.

Już torba gotowa do szpitala 😊 , ja to chyba zdecyduje się na szpital na Lubartowskiej w Lublinie , mam taką znajomą co jest po terminie mieszka w Lublinie i z każdego szpitala ją odsyłają ona zamierza rodzić na Staszica już tam rodziła , a na Jaczewskiego też miejsc nie ma i też odsyłają wiem że jeszcze mam czas , ale nie che znów się nastawić że tam chce rodzić i znowu odeślą mnie z kwitkiem .

• ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    agao A to masz numer telefonu do niego jeśli tak to zadzwoń powiedz jak ma się sprawa 😊.

Już torba gotowa do szpitala 😊 , ja to chyba zdecyduje się na szpital na Lubartowskiej w Lublinie , mam taką znajomą co jest po terminie mieszka w Lublinie i z każdego szpitala ją odsyłają ona zamierza rodzić na Staszica już tam rodziła , a na Jaczewskiego też miejsc nie ma i też odsyłają wiem że jeszcze mam czas , ale nie che znów się nastawić że tam chce rodzić i znowu odeślą mnie z kwitkiem .
    Do kogo mam dzwonić? Bo nie rozumiem

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Obudziłam się o 6,tzn córka mnie obudziła. Wyprawilam ich do przedszkola i pracy, wypiłam kawę i zasnęłam, o 10 obudziła mnie aura migrenowa i teraz dopiero staram się dobudzic całkiem. Masakra, znowu pół dnia w dupę :/ właśnie się zwazylam i mam +6kg. Pewnie jeszcze 2kg przytyje i dobije do takiej wagi, jak w pierwszej ciąży, tylko wtedy startowalam z wyższą. Teraz to w ogóle budzę się o 6 i już głodna jestem 😂

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Do kogo mam dzwonić? Bo nie rozumiem

Do męża rzecz jasna 😊.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam.nadzieje ze wszystko będzie dobrze i to nic poważnego... Ale wiadomo że niedojz że ciąża cesarka przede mną to jescze tarczyca zglupiala ehhh...mam dość naprawdę :( jescze w jakąś depresję przez to wszystko popadne

• ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Do męża rzecz jasna 😊.
    Haha no to logiczne że dzwoniłam pytać czy w ogóle go ma. Zjeżdża dopiero na święta, a dowód musze mieć nowy na poród więc muszę to inaczej załatwić.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Robię kartki pamiątki może któraś z Was będzie zainteresowana.

https://www.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID628-IDy9c36.html

4me lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Haha no to logiczne że dzwoniłam pytać czy w ogóle go ma. Zjeżdża dopiero na święta, a dowód musze mieć nowy na poród więc muszę to inaczej załatwić.
    Też składałam papiery o nowy dowód na początku marca i napewno żeby odebrać nowy musisz się wylegitymowac starym i wtedy bodajże go uszkadzaja żeby był nie ważny.
    I właśnie mi przypomniałaś że muszę jutro iść bo odebrać. Hmm a jakby Ci to wysłał jakimś priorytetem przez pocztę?

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91

Zawsze możesz pójść powiedzieć że zgubiłas dowód , i oni ci sttary zastrzega i na tej podstawie ci wyrobia przecież nowy... bo przecież jak dowód zgubisz to nie masz jak go dostarczyć

nick nieaktualny, nick nieaktualny, ago91 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, tak jak Samari pisze, możesz zgłosić zagubienie dowodu i to rozwiązanie chyba będzie najszybsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:23

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, malutka waży już 2300 g, przepływy bardzo dobre, wody w normie, ogólnie wszystko ok, tylko mam uważać na swoje ciśnienie, narazie 3x1 Dopegytu daje radę, gdyby ciśnienie szło w górę powyżej 140/90 mam dzwonić. Następna wizyta za 2 tygodnie :-)

nick nieaktualny, Chusy, MaMaMi83, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Veri, nick nieaktualny, iwwk, nick nieaktualny, Nistera, puszek369, Milka1991, Rudzik1, ago91, PatkaPP lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!
    Chcialam napisac, ze u mnie +10kg ale weszlam na wage i +11.5 ;( masakra...
    A przede mna nie miesiac a dwa miesiace takze ja nie wiem co bedzie. W ogole musze chyba jednak na te dwa ostatnie miesiace kupic jakies jeansy nowe. U nas ciagle zimno, mam sporo takich alladynek ale zamarzne w nich i nie mam doslownie w czym chodzic. Ze juz nie wspomne, zeby jako tako wygladac :/

U nas mlody chory więc siedzimy razem w domu jak w wiezieniu i czekamy do wieczora jak wróci maz.

Jutro mam zamiar pakowac torbe do szpitala,bo chyba zostałam ostatnia... Czy ktos jej jeszcze nie spakowal??? :D

Mialam tez w tym tygodniu malowac lozeczko no ale z młodym w domu to farba pewnie byłaby wszedzie ale na lozeczku :D

Jeeny jak ja Wam zazdroszcze jak ja sie bede turlac to wy wszystkie bedziecie już po! Moglam sie do czerwcowek zapisac
    :D

nick nieaktualny, Milka1991 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

No ty i puszek czasem możecie zahaczyc o czerwcowki:D mówią że ostatni będą pierwszymi haha

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Cześć dziewczyny. Robię kartki pamiątki może któraś z Was będzie zainteresowana.

https://www.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID628-IDy9c36.html
    Bardzo ladne!

Agi83 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ