X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, nie chce być nudna ale ja dalej ani torby ani specjalnie nic do niej nie mam :D a myślę że nas więcej tu jest z torba niegotowa :D

Nie wiem jak się ważycie ale ja tylko i wyłącznie na czczo w bieliźnie, w ciągu dnia potrafię mieć 2kg więcej to już w ogóle wpadłabym w depresję patrząc na to :D

gann3e3k0unlohxb.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    4me

No ty i puszek czasem możecie zahaczyc o czerwcowki:D mówią że ostatni będą pierwszymi haha
    Nie nie mimo wszytsko chcialabym doczekac konca ale za jakis 39 tydzien bym sie nie obraziła.
    Ostatnio grozilo mi juz wywolywanie i dzien przed mlody zdecydował sie wyjsc w prawie 42 tygodniu. Takze ja jeszcze moge byc sród czerwcowka ;)

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    4me, nie chce być nudna ale ja dalej ani torby ani specjalnie nic do niej nie mam :D a myślę że nas więcej tu jest z torba niegotowa :D

Nie wiem jak się ważycie ale ja tylko i wyłącznie na czczo w bieliźnie, w ciągu dnia potrafię mieć 2kg więcej to już w ogóle wpadłabym w depresję patrząc na to :D
    Ufff bo ja jeszcze misze koszule kupic do szpitala :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bardzo ladne!
    Dziękuję.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już spakowałam torbe chociaż się zarzekalam że mi się nie spieszy ale po ostatnich wydarzeniach stoi już w korytarzu do.srodka włożyłam karteczkę co trzeba dopakowac to w razie.jakiejs akcji ja się będę ubierać A mąż dorzuci co brakuje np ładowarka,pampersy,dokumenty ciążowe itd

I zrobiłam też karteczki które wkleiłam do teczki ciążowej i tam napisałam wszystkie leki jakie przyjmowałam w ciąży i na drugiej te które aktualnie przyjmuje (ułatwi to przyjęcie do szpitala bo położne to wszystko potrzebują A tak nie będę się stresować i skupiać na tym co wzięłam i czy wszystko podałam A tak to na spokojnie to zrobilam)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest rozbebeszona torba bo ciezko to nazwac spakowana :P Ale zrobilam liste co jeszcze dokupic i tak dorzucam co jakis czas jak mi sie przypomni. Dla dziecia jeszcze nie mam spakowanej wcale. Ale to w sumie tylko ciuszki na wyjscie i pampki, reszte daja w szpitalu.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też coś czuję nosem czerwiec ;) w sumie fajnie by było jakbym poszła jeszcze na wesele bliskiej rodziny 1 czerwca :D
    A ja torbę mam praawie, codziennie coś tam dokładam

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziecka też nic oprócz pampersow i mokrych chusteczek nie biorę bo wszystko dają w szpitalu, w sumie pampersy też dają ale wolę mieć w razie co że sobą jakieś awaryjnie . A nosidlo i ciuchy na wyjście to przygotuje zanim do szpitala pojadę tzn. Na półce już przygotowałam co mąż ma.zabrac to tylko to wrzuci. Bo ja dla siebie w czym przyjadę w tym wyjdę do domu, bo i tak w szpitalu zaraz w piżame się Ka za przebrać

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam spakowanej torby :D Dopiero wczoraj koszule zamówiłam, a torba heh, nawet nie wiem którą zabrać :D

MaryJane tak, najlepiej ważyć się rano na czczo, bez ubrania i po dwójce :D U mnie to samo, że w ciągu dnia mogę nagle z 2kg więcej ważyć, a to zasmuca więc trzymam się tylko tej porannej wagi :D Alee takie ważenie się w dzień ma swoje plusy, bo wtedy automatycznie ochota na słodkie przechodzi hahaha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny z tymi wynikami online to macie do.nich dostęp jak.robicie prywatnie czy że skierowaniem ? Bo u mnie w przychodni nikt mi nie mówił nic że mogę online wyniki zobaczyć i zawsze lecę i odbieram na piechotę A moja przychodnia akurat do laboratorium synevo oddaje do badania ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla siebie większość mam spakowaną, brakuje mi majtek wielorazowych. Dla małego nie mam spakowane nic jeszcze, bo czekam na spotkanie z położna żeby dowiedziec sie co potrzebuje do szpitala dla niego. A i troche mi szkods, zeby sie kisilo to w worku. Mam odlozone dla niego rzeczy zeby maz w razie naglej akcji nie mial problemu. Moje spanowane rzeczy to najważniejsze.

Dzwonilam wczoraj do położnej, siostry znajomej. Bardzo sympatyczna. Mamy sie spotkac w przyszlym tygodniu i wlasnie wszystko mi wytlumaczy co potrzebuje itd.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze torby nie mam, a co dopiero spakowanej haha tzn. czeka w paczkomacie, bo mąż się uparl, że muszę mieć nową ładna i mi zamówił ;) a do torby muszę dokupić jeszcze koszule ;) ja biorę ze sobą trochę podkładów, pieluszek, bo ostatnio musiałabym się prosić, żeby doniesli, a chodzić nie mogłam i gdyby nie to że miałam kilka sztuk, to byłoby średnio :/
    Zaczyna mi się w końcu włączać, że się doczekać nie mogę tego maluszka <3 w końcu, bo już myślałam, że urodze i zostawię mężowi na wychowanie hahah

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja mam tylko dostęp jak robię prywatnie, ze skierowaniem wydają osobiście na drugi dzień dopiero u lekarza, który na nie kierował.

Samari0702 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tego samego powodu pakuje podklady poporodowe, w sensie te podpachy wielkie. Ostatnim razem nam sie skonczyly w lazience a bylam tak obolala ze mi sie nie chcialo do pielegniarek isc i ratowalam sie swoimi. Inaczej bym nie pakowala i tego. A szkoda bo zajmuja pol torby :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic na ostatnią chwilę nie zostawiam, boję się że jak coś nagle się zacznie to bym była w czarnej D... I w sumie mogę powiedzieć że jestem z siebie zadowolona że wsyztsko ogarnęłam przed 30 tc bo teraz NiedojZ że mam załamke tym lezeniem zastrzykami kiepskim wynikami to teraz jeszcze tarczyca mnie dobiła nie miała bym głowy się tym zajmować także laski do dzieła nie ma.na co czekać !! :) mamy kwiecień,ostatnia prosta ;)

I nasze dziewczyny już mają pierwsze terminy cc -może wpisać na 1 stronie ustalone terminy cesarek żebyśmy niczego nie pominely jak by ktoś się za długo nie odzywał ? Napewno wiem że Ala,Veri i dziś Kruszynka91 znają już terminy cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 12:28

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Jutro mam zamiar pakowac torbe do szpitala,bo chyba zostałam ostatnia... Czy ktos jej jeszcze nie spakowal??? :D
    :D

Ja jeszcze nie spakowalam. Takze spokojnie nie jestes ostatnia hihihi

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A dziewczyny z tymi wynikami online to macie do.nich dostęp jak.robicie prywatnie czy że skierowaniem ? Bo u mnie w przychodni nikt mi nie mówił nic że mogę online wyniki zobaczyć i zawsze lecę i odbieram na piechotę A moja przychodnia akurat do laboratorium synevo oddaje do badania ...

Ja bez problemu mam dostęp do badań , mogę nawet sobie wydrukować ale ostatnio mój Pan gin kręcił nosem bo pieczątka z podpisem się nie wydrukowała więc odbieram teraz osobiście , np zrobię w Czwartek to już w Piątek są , ale nie zawsze do odbioru mówią mi o której mam przyjść np po 9 raz to po męża musiałam dzwonić , bo jeszcze nie było głupiej pieczątki a odebrać miałam po 10.15 , a za nim doszłam do domu to było po 8 dobrze że przyjechał tak to nie musiałabym Ani ciągnąć znów .

4me Ja jeszcze nie do końca spakowana , takie podstawowe rzeczy to mam ciuszki koszule do po rodu do karmienia itp itd , zostały już tylko drobiazgi typu klapki , pampersy , dla siebie kosmetyki itp itd na sam koniec badania plus USG 😊.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi został tylko miesiac, albo 2 tygodnie jak szew ściągną A nawet tej torby jeszcze nie wyciągnęłam z głębi szefowej otchłani 😂😋

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostęp online do wyników, czy pryw czy na nfz ;) kurde też się obawiam, że wszyscy dawno urodzą, a ja będę się toczyć ;p U mnie +8 kg

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W synevo mam dostęp online i do tych prywatnie i tych zleconych przez lekarza wyników, kilka konkretnych jest takich badań, co jesli są zlecine to odbior juz u lekarza.

Kurrrde właśnie prostownica strzeliła mi elektro- iskrami z kabla i się zjarała, będzie trza kupic nową, no i szczęście że mnie prąd nie walnął ;) i jeszcze dzis dziecię me rzuciło telefonem, ktory kupilam 3 miechy temu i potłukły mu się plecki (bo szklane). Ojojj! Dzis mam dzień psuja jakiś.
    Na 17:30 idę obczaić chłopczyka mego malutkiego :)

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ