X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi tak, jak za mocno się wierci to cała skóra boli, dzisiaj to aż mnie w pół zgięło jak mi bok skopała, nie wiedziałam co się dzieje, ale po chwili poczułam jak mi nogami jeździ. Teraz mnie tak maltretuje okropnie, że aż rzygać się chce i mam wrażenie, że w jakiś nerw nawala koło pępka, bo aż mną wzdryga. Do 10 ledwo co się ruszała, przespała swoje godziny wstawania to teraz nadrabia.
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie to pocieszam się tym, że gdyby było na przedniej to mogłoby być gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:03

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ago91

Zawsze możesz pójść powiedzieć że zgubiłas dowód , i oni ci sttary zastrzega i na tej podstawie ci wyrobia przecież nowy... bo przecież jak dowód zgubisz to nie masz jak go dostarczyć
    Tak właśnie zrobiłam:) zglosilam utratę i złożyłam wniosek o nowy. Żeby było szybciej. Wolałam żeby poczta mi nie wysyłał dowodu bo to jednak dane itd.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak ja dociagne jeszcze te pare tygodni. On taki duzy, ma coraz mniej miejsca a mnie zamiast przybywac to ubywa.

Z przodu to nawet nie widac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e6d6250f26b.jpg

Ale za to bokiem sam bemben hahah nawet tylka nie mam hihihi

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57e695b5eb59.jpg

Oleander, ago91, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, Glendolina, puszek369, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Pani Moł, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do torby do szpitala to wszystko pakowalam od podkładów podpasek pampersow ubranek itd. Nie wiem czy coś dają w tym szpitalu z resztą i tak wolę mieć swoje.
    A ogólnie co do wyprawki to został mi wózek, poszewki na pościel do łóżeczka (z tym się nie śpieszę bo i tak mam zamiar przygotować lozeczko dopiero na poród lub po żeby się nie kurzylo) ręcznik kąpielowy butelki laktator oliwka i podusia z kocysiem do wózka. Z rzeczy aptecznych nie kupiłam nic oprócz termometru stwierdziłam że będę kupowała na bieżąco jak potrzebne. Zostało mi wyparzyc to co trzeba i kupić jeszcze torbę dla Szymka, dziś chodziłam patrzyłam ale nic mi w oko nie wpadło a jakoś tak sobie uwalilam w głowie że musi mi się podobać ta torba haha. A i jeszcze ta lewatywe muszę kupić ale to już na koniec. Wypralam dziś resztę ubranek suszą się jutro prasowanie :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę co to sie dzieje, wracajcie do zdrówka dziewczyny! <3 ja co prawda mam tylko gęsty katar ale musiałam odwołać spotkanie z przyjaciółką, ma córkę 3 miesięczną i nie chcialam jej zarazić tym bardziej że obie są po zapaleniu płuc :(
    Mnie to wiercenie nie boli w ogóle tylko takie dziwne uczucie jakby chciała już wyjść przez skórę, czasem mi się wydaje że zaraz pod skórą jest tak blisko, że aż to trochę straszne
    Mamami wow ale laska z Ciebie a jaką talię masz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:17

MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami wydaje mi się że masz już nisko brzuszek :)
    Z przodu to i u mnie nie widać:*

516b42cda7008a3cmed.jpg

Oleander, MaMaMi83, Glendolina, puszek369, Milka1991, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago no faktycznie w zyciu bym nie powiedziala ze w ciazy jestes po tym zdjeciu a bynajmniej nie tak wysoko w ciazy.

ago91 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wzięłam się za pakowanie torby o dziwo chyba zmieszcze się że wszystkim w jedną. Narazie jedyny dylemat to ubranko na wyjście nie mam pojęcia co wziąść ale chyba wezmę opcję lżejsza i grubsza. No i te staniki dziś chyba kupię stwierdziłam że kupię dwa te materiałowe będą do domu i szpitala i jeden porzadniejszy ten Gaia co Mamami pokazywała są naprawdę ładne i wydają się wytrzymałe. Jedną koszulę jeszcze dokupie bo mam dwie no i zostanie woda i suchy prowiant:D po za tym wyprasowalam 25 szt tetry z czego 3 spakowalam do torby i wogole mam takie pieluszki z ceratka z jednej strony macie jakieś pomysły jak je używać albo do czego mogą się przydać??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:25

o148o7es5xrrd9s8.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo żywa aż tyle masz tetry?? Ja mam chyba z 6 sztuk 😁

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa tam na stronie Gaia jest kalkulator rozmiaru jak nie masz pewnosci jaki rozmiar wziasc. Podajesz obwody i samo ci wylicza

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody też się wierci w koło jak szalony bez przerwy.... ja mam wrażenie że skóra mnie aż boli...

Zrobiłam inhalacje może mi przejdzie bo mam uczucie takiej kluchy w gardle i paskudna chrapkę do tego boli mnie ucho... może to ma.zwiazek z tym zasranym torbielem na tarczycy.... mam nadzieję że to nie będzie rosło bo mam wrażenie jak by to mi uciskalo ale w stresie to może moja głowa już wariuje i sobie symptomy wysyła.... masakra jakaś....

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago tak:P chyba przesadziłam ale wydawało mi się że one się bardzo tyrana i brudza i że trzeba ich dużo ale to najwyżej zostaną :)

Mamami właśnie widziałam ich stronkę to mają wszystko przejrzyście pokazane

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja mam 30 szt :D 20 wyprałam i wyprasowałam, a 10 zostawiłam w opakowaniu. Wszyscy mówili, że tetry nigdy za wiele :D

Jaka ja jestem dzisiaj nieżywa, leże i nawet nie zasnę, bo taka jestem zmęczona. Już nie wiem co robić. Oczy lecą, głowa leci, a młoda w najlepsze szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:48

ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 1 dziecku też kupiłam 30 sztuk tetry z czego 10.zostawiłam w opakowaniu i po 4 latach mi się przypomniało że leży Zakopane w szafie wyciągnęłam wypralam i zuzylam dla syna, bialutkie byly w ogóle nic im nie było po tym lezeniu w szafie :)

Teraz też kupiłam.10.sztuk bo w zupełności tyle.wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    •Mamami, ale Ty jestes sexy laska!!! Cudnie !!
    Co do acard to tylko my go łykamy ?? I chyba jesteśmy special przypadki... :P mój synek też sie mocno rzuca i czasem nie wiem czy to normalne ???
    • 4me / dużo zdrówka dla Synka / a Ty zdrowa? Jak samopoczucie ? Widziałaś że Pini nagle urodziła... a ja teraz panikuje bo moj syn jest za mały :(
    •Ago - ja tez nie nałożyłam pościeli właśnie żeby sie nie kurzyło + kot. Najwyżej M ubierze jak bede w szpitalu- nie wiem ale chyba dobrze robimy? Ja też mam wszystko spakowane bo u nas w szpit niczego ni ma..
    •Czy tetrę trzeba prasować !??? Bo ja nie prasuje ...mam 10 sztuk białej wyprane i gotowe, kolejne 10 to te kolorowe; 10 sztuk leży w opak. Mam też flanele muślin bambus ..
    • A mi zawsze smutno jak pokazujecie brzuszki .. bo mimo że wagę mam na minus to brzuchol tłusty- nieciazowy :(
    • Jak rozpoznać nadchodzący poród ? Czytam na necie i każdy ma inne objawy :) ja chyba mam urojone...panicznie sie boje ze sie zacznie w drodze samochodem czy u fryzjera czy nie wiem ...
    • Dziewczyny na L4 czy Wasi gin wystawia zwolnienie tylko do daty porodu - przewidzianej? A co potem jeżeli się przenosi ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:57

ago91 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho hahah szczególnie w tym powyciaganym dresie. Ale przysiegam tak lubie te spodnie ze piore i zakladam na tylek i tak w kolko. W niczym innym nie chodze i wiesz one maja 10 lat. Nosilam je w ciazy z corka i schowalam u mamy na kolejna ciaze troche sobie polezaly ale sie doczekaly.

puszek369, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko spokojnie porodu nie przegapisz :) objawy to masz takie zwiastuny na ok 2tyg odejście czopa, opadniecie brzuszka, syndrom wicia gniazda. Natomiast już sam porod jak się zaczyna, może się zacząć odejście płynu owodniowego, albo regularnymi skurczami u pierwiastki jedziemy do szpitala jak są one co 5min :)

Ja dostaje l4 od wizyty do wizyty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:01

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami / eee No co Ty- dresik fajny :) a Ty sexy i mega zgrabna :)
    Puszku / mam nadzieje ze zacznie sie w domu i spokojnie bede mogła pojechać ... tak bardzo chce donosić ze wzgl na jego malutka wagę .. na razie czuje tylko te „bóle” jak @.. nie czuje chyba skurczy takich typowych .. raczej taki tępy jednostajne cmienie jak @.. i mija.

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ciacho- ja zdrowa. Mlody tylko jakiegos wirusa zlapal i temp ma non stop od niedzieli tzn zbijana syropami wiec taki standardzik. Mam nadzieję, ze najdalej jutro przejdzie bo on i tak ma energii za trzech a ja co chwile mam ataki narkolepsji ;) wiec ciężko mi wytrzymac. Dzis caly dziem tylko mi mówił "mama nie spij"! :(

Co do porodu- nie mozesz tego zaplanowac, nie mozesz tego przewidziec. Kazdy ma inaczej. Mi brzuch nie opadl, nie odszedl mi czop, ani sydnrom wicia gniazda sie nagle nie zwiększył ;) po prostu poczulam regularne skurcze kolo 21 i tak do 2 w nocy polezalam z nimi w domu, sprawdziłam czy nie przejdą po kapieli, zdążyłam sie jeszcze przespac i pojechalam w nocy z mezem do szpitala jak skurcze byly co 5 min-pomogla mi apka do mierzenia skurczy, robilam to przez sen, drzemajac troche jednocześnie ;)
    Po drodze do szpitala zajechalismy jeszcze na stacje benzynowa zakupić napoje w srodku nocy ;)

Na ostatni dni a nie tygodnie! ograniczylam samotne wycieczki do spacerów kolo domu i tyle, ale z mezem chodzilam na miasto do ostatniego momentu. Do samego konca jezdzilam sama samochodem- na KTG bylam w szpitalu dzien przed porodem- no ale jakby co, to tam strachu nie bylo, tam moglam zaczac rodzić;)

Moja rada jest jedna-nie mysl o tym! To jest najlepsze co mozemy dla siebie zrobic. Tak- przygotować chate, spakowac sie- ale nie myslec o porodzie, jak to bedzie, jak sie zacznie, czy bedzie bolec itp...

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini urodzila-łoł niezle! Musze zajrzeć później na nasz wątek.
    Tymczasem zabieram sie za robotę bo maz wrocil do domu i w końcu moge sie czyms zająć.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ