Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:•Mamami, ale Ty jestes sexy laska!!! Cudnie !!
Co do acard to tylko my go łykamy ?? I chyba jesteśmy special przypadki...mój synek też sie mocno rzuca i czasem nie wiem czy to normalne ???
• 4me / dużo zdrówka dla Synka / a Ty zdrowa? Jak samopoczucie ? Widziałaś że Pini nagle urodziła... a ja teraz panikuje bo moj syn jest za mały
•Ago - ja tez nie nałożyłam pościeli właśnie żeby sie nie kurzyło + kot. Najwyżej M ubierze jak bede w szpitalu- nie wiem ale chyba dobrze robimy? Ja też mam wszystko spakowane bo u nas w szpit niczego ni ma..
•Czy tetrę trzeba prasować !??? Bo ja nie prasuje ...mam 10 sztuk białej wyprane i gotowe, kolejne 10 to te kolorowe; 10 sztuk leży w opak. Mam też flanele muślin bambus ..
• A mi zawsze smutno jak pokazujecie brzuszki .. bo mimo że wagę mam na minus to brzuchol tłusty- nieciazowy
• Jak rozpoznać nadchodzący poród ? Czytam na necie i każdy ma inne objawyja chyba mam urojone...panicznie sie boje ze sie zacznie w drodze samochodem czy u fryzjera czy nie wiem ...
• Dziewczyny na L4 czy Wasi gin wystawia zwolnienie tylko do daty porodu - przewidzianej? A co potem jeżeli się przenosi ??
Co do tetry - to tak, ja prasuje.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Mamami, mnie często bolą ruchy, ale to i tak nic z bólem jaki był przez ostatni tydzień ciąży, każdy ruch mnie wykanczal. Tylko że wtedy miałam już mało wód.
Mówicie, że od przodu nic u Was nie widać?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/548f67de7bdf.jpgpuszek369, ago91, kama2784, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me
Zdroweczka dla Synka i żeby zupełnie wyzdrowiał i dał mamie trochę pospać
póki może.
jak ja lubię jak Ty mnie uspokajasz i tak wszystko tłumaczysz - dziękujeWłaśnie widmo samotnego rodzenia na S6 mnie przeraża
Spróbuje nie myśleć ale to trochę trudne
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciacho spokojnie ja tez biore doktorka kazala mi brac do 36tc
Zazwyczaj odstawia sie w 34tc a w szczegolnych przypadkach bierze sie dluzej. Widocznie jestesmy tymi przypadkami.
Dziewczyny czy was tez tak boli jak sie dziecko wierci. Ja dzis tak to bolesnie odczuwam. Wszystko mnie boli a mlody dzis jakby się oe szaleju najadl wierci sie jak opętany. -
Cześć dziewczyny
U mnie mały się rusza dziwnie od zawsze. Na Ktg dopiero pod koniec zaczął fikać a tętno miał przez prawie całe badanie trochę wysokie (często 140-160) ) ale położna powiedziała, ze ok.
Byłam na pobraniu GBS w szkole rodzenia, położna pozwoliła pobrać próbki samodzielnie)) oszukalam przeznaczenie, nikt mi tam obcy nie grzebał co poprawiło mi humor na cały dzień.
Puszku mam pytanie odnośnie znieczulenia przy braniu acardu i heparyny. Gdzieś czytałam, że stosuje się wtedy znieczulenie ...ogólne ? Why?
Torbę do szpitala mam „prawie” spakowaną. Polaczylam listę Puszka z MamąGinekolog...i się nie mieszczę w walizce. W szkole rodzenia babki mówiły żeby nie brać rożków, kocyków, jako, ze to wielkogabarytowe to zostawię w domu, najwyżej maż przywiezie.
Jedyne co robię to wypożyczam wcześniej laktator ze szkoły rodzenia, rodzę przed świetami, wszystko będzie zamknięte, nie chce cierpieć z bólu.
Dziewczyny ja tez biorę acard jakby co. Odstawiam 7 dni przed porodem. Heparynę 12h przed. Już się nie mogę doczekać odstawienia tych wszystkich zastrzyków
Samopoczucie u mnie ok, jest mi tylko już dość ciężko. I mam stres, ze urodze szybciej...
Izka37, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Alicja przy lekach pzakrzepowych anestezjolog musi odczekać odpowiednią ilość czasu, przy heparynie 0.4 12 godzin
, przy 0.6 i więcej 24 godziny od wklucia w kręgosłup, bo jest ryzyko powstania krwiaka, więc jeżeli trzeba cc zrobić na szybko i ten czas nie minął to robią w znieczuleniu ogólnym. Zresztą jak płytki poniżej 100tys wyjdą to też, dlatego w szpitalu robi się morfologie. Oczywiście w takim przypadku znieczulenia to porodu też trzeba czekać na to aby założyć ten czas, który jest potrzebny. Ogólnie do planowego cc każą to odstawić, mówię i sytuacji, gdyby trzeba było zrobić cc niespodziewanie.
Normokardia u płodu jest prawidłowa 120-160 w ciąży na tym etapie. Ważne są też oscylacje prawidłowe, alceleracje. Bo to wszystko składa się na prawidłowa ocenę dibrostanu płoduWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:46
Alicja-33, Izka37, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Kama moj maz jak marudzę to mowi ze dopiero pare tyg temu plakalam bo jeszcze nie czuje ruchow a teraz placze bo je czuje hehehe no co zrobisz kobiety w ciazy tak maja
Alicja z tym odstawianiem i znieczuleniem chyba chodzi o to zeby nie zrobil sie krwiak w wyniku naklocia w kregoslup dlatego musi byc odpowiednio wczesniej odstawiona heparynaAlicja-33, Izka37, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa mam nadzieję że już te zastrzyki odstawi mi za tydzień na wizycie.... bo szczerze ma.juz dosyć tego dodatkowo mnie to.stresuje że nie zdążę odstawić i urodze szybciej i mnie uspia A ja tego nie chce masakra.... brrrrr
Dodatkowo teraz ten torbiel z tym płynem spędza mi sen z powiek... niby to jakaś zmiana nomochromatyczna? Ponoć te zmiany nie są nowotworowe i lekarz jak usg robił mówił że to łagodna torbiel...Ale ja już nikomu chyba nie wierzę...bo jak możesz na spokojnie podejść do czegoś co ma 4 cm i umiejscowione jest na szyi ... ciekawe co z tych wyników jutro wyjdzie... I co ten lekarz mądrego powie
-
url=https://naforum.zapodaj.net/99cf1a513ca3.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99cf1a513ca3.jpg[/url
U mnie w sumie chyba tak z przodu też mało widac:PWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:19
Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiacho
Ale ty wymyśliłaś , napewno masz piękny ciążowy brzuch jescze nie widziałam ciężarnej z tłustym brzuchem i ty napewno pierwsza nie będzieszwstaw zdjęcie swojego brzucha i bądź z niego dumna bo nosisz w nim cud jakim jest nowe zycie- A wiesz ile Cię to kosztowało i dla swojego dziecka już jesteś bohaterką A jak się urodzi to będzie w Ciebie zapatrzony jak w obrazek i wcale się nie zmartwi że siedział w tłustym brzuchu
😉😉
P.s ja waże 92 kg ,mam +14 na wadze to mój brzuch jest nie wiem jaki , u góry jest ładny pilkowaty A na dole po.tych cessrkach ta skóra wisi nie ejst ładnie naprezona 😰🤨🤨Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagao Ale jesteś piękna kobietą ❤😁.
Śliczne brzuszki macie dziewczyny ❤❤.
Ciasteczko Porodu nie da sie nie da się, przegapić mówi Ci mama 4 dzieci 😉.
Właśnie chyba " najgorsze " jest to czy to już przy moim 2 porodzie miałam chyba z parę tygodni przed straszaki , nawet przy Ani miałam fałszywy alarm myślałam że to wody mi odeszły , a tu to nie były wody tylko mocz tak mi uciskała na pęcherz że nic tylko w pampersach chodzić 😝.
Taka moja znajoma z takiego forum na FB,
pochwaliła się że dziś ciocią została 😁, matko jej siostra urodziła w ciągu 45 minut 😱😱😱 ,
najszybszy poród na świecie to był jej drugi poród urodziła córeczkę waży 3300 gram też chciałabym , aby mój jaki każdej z nas poród też był taki szybki .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:35
Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiacho
Co do l4, mi lekarz w grudniu wystawil l4.do terminu porodu z om czyli do 12.05 jeśli urodze wcześniej,to z dniem porodu przechodzę na urlop macierzyński o chorobowe przestaje być ważne bez żadnych konsekwencji. A jeśli przenosisz to lekarz wystawi ci dalej l4 na ciążę przypada 270 dni A ty z tego co pamiętam nie byłas od samego początku na zwolnieniu to masz jescze zapas dni na l4 do wykorzystania
Edit. Praswoalam tetry,flanelka,pościele,rożek wszystko co nowe i wyprane ale tylko jeden razpotem już nie mam zamiaru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:27
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Mamami, Ciacho, zazdroszczę Wam praktycznie braku przyrostu wagi, nie będziecie płakać po porodzie, a ja czuję że będę miała minimum 10kg walki
ale z przodu też brzucha nie widać, nie mam go jakiegoś wielkiego, cała się po prostu zrobiłam kluska :o
I powiem Wam, ze też mnie często ruchy bolą. Mały w ogóle nie ma stałych por aktywności, czasem skacze pół nocy, a czasem w ogóle go nie czuję. Ale często rozpycha się tak mocno że mam wrażenie że albo zaraz wypadnie albo Mi wyrwie jajnik, ewentualnie się zsikamale wolę to niż jak robi sobie przerwy dluzsze
-
Izka37 wrote:Alicja-ja ostatnio pytałam lekarza skąd będę wiedzieć że mam odstawić, też biorę 0,6. Odpowiedz:będzie Pani wiedziała ,poród nie zaczyna sie tak od razu:)))hehe
Iza i masz odstawić 24h wcześniej ? Czy poprostu odstawić jak już coś tam trochę poczujesz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie zaspokajam ciążową zachciankę - sok jabłkowy 100% OMG jak mi się go chciało, kupiłam karton 1,75l i chyba cały dziś pójdzie
Samari wielkość nie ma nic do rzeczy, może być bardzo mała mikroskopijna groźna zmiana, a może być wielka torbiel z płynem, jak pisałam ja miałam taką na zatoce i nic groźnego to nie było, takie cuda czasem rosną bez powodu i tylko stresu dostarczają, szkoda żebyś sobie nerwy niszczyła jeszcze w ciąży, na pewno będzie dobrze skoro lekarz mówi że to nie groźneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:31
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, Fikus, iwwk lubią tę wiadomość