Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam dodatni GBs mam dostac 4 h przed porodem kroplowke ktoras to miala ? jak to wyglada grozi cos dziecku ? Mozna przez to urodzic szybciej ?
-
jaknie urodze do wizyty to bedzie dobrze dlatego pytam czy poczekac?
w 2 ciazach nie zdarzylam dziecko zlapalo jakas infekcje i to jeszcze 25 tcdrugie na szczescie zdrowe aletez nie zdarzylam z badaniami 35t0d
-
nick nieaktualny
-
skarb15 wrote:Mam dodatni GBs mam dostac 4 h przed porodem kroplowke ktoras to miala ? jak to wyglada grozi cos dziecku ? Mozna przez to urodzic szybciej ?
A możesz powtórzyć wynik? Podobna duża część tych wyników jest fałszywie dodatnia. Antybiotyk daje się, żeby ustrzec dziecko przed infekcją. Tak naprawdę jest to profilaktyka i nie wiadomo ani czy skuteczna, ani czy napewni potrzebna. -
nick nieaktualnyOoj, nie zdążyłam napisać po wizycie, bo padlam razem z córką
Mój bobo ma już 2591 g! Kawal chlopa. Odwrócił się glową do swiatawszycho git, za 2 tyg ustalimy co robimy i kiedy - ze względu na dużą wagę dziś znów gin poruszal temat cc, że może być już w 38 tc spory dzidź. No zobaczymy za 2 tygodnie jaka sytuacja na froncie.
Ciasteczko! Poka ten brzuchSamari0702, Oleander, Veri, 4me, kama2784, Ciasteczko777, Chusy, PatkaPP, Milka1991, Paula_071, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi mój ginek mówił że jak cc to nie trzeba robic gbs bo i tak podają antybiotyk... więc w sumie ja póki co gbs jescze nie miałam pobieranego, A w poprzednich ciazach miałam wynik ujemny.
Pani mol
Gratulacje dobrych wieści, kawał chłopa jest co nosićPani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam gbs dodatni i na 100% podaja antybiotyk i to dwa razy, ale pierwsze slysze by byl on w kroplowce???
I mi lekarz z kolei powiedzial, ze wystarczy, ze ten gbs raz mi wyszedł dodatni i juz na 100% będą zakladac, ze go mam wiec zupełnie inna teoria. Jego zdaniem nie zawsze on wychodzi. Mozna go zaleczyc ale nie mozna wyleczyc.
Mamami, Ala ja tez bylam uczona ze dwa cm pod pepkiem-tak robilam poki byl tam tluszcz. Dzis juz sie nie da. Ja robie zawsze na siedzaco i jeszcze sie pochylam na stronę w ktora sie kłuję i juz serio nie wiem gdzie kluc bo tluszczu tam ni ma. Im mniej tluszczu tym gorzej wchodzi i bardziej boli w moim przypadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 21:49
-
nick nieaktualny
-
Skarb, zobaczysz że jeszcze będziesz czekać na poród
a rozwarcie na opuszek to podobno mnóstwo kobiet ma od połowy ciąży, sama mam takowe od 26 tygodnia plus krążek i nie leżę ciągle także Ty już donosisz na pewno
u mnie w szpitalu dziewczyna miała dodatni gbs i dostała chwilę przed porodem antybiotyk, a mały dostał od razu po urodzeniu bo coś na skórze im się nie podobało. Ostatecznie okazało się że wszystko gra
Pani Moł, wow, synek dołączy do grona tych większych forumowych krasnaliu mnie teraz 2kg jeszcze nie będzie
-
nick nieaktualnyNo kurde, nie wiem czy sobie trochę nie zacisnąć dupska na salacie i zminimalizować węgle jeszcze bardziej, żeby nie pogrzebać sobie szans na poród sn i dla zdrowia bobaska ..
No ale córka bez cukrzycy w 35+5 urodzila się z masą 3365, też do małych dzieci nie należala i srednią pomiarów miala o 2 tyg w górę, jak mlodszy brat.takie sobie dzidziusie hoduję w tych moich wege ciążach że hej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 22:11
-
W ogóle na majówkę mój ex zabiera córkę na wesele. Nie dość, że muszą przejechać pół Polski, to jeszcze wesele... Ja jestem zdania, że to nie za imprezy dla takich dzieci, bo i one się umecza i rodzic się nie pobawi. A znam go, rozmawiałam z nim i wiem, że napewno sobie wypije... Jak nie urodzę ze stresu, to będzie dobrze
wiecie, ja mam od razu czarne wizję, że jej nie przy pilnuje, że jej coś się stanie. Tymbardziej, że znam i jego i ja.. W sumie Karo rozsadniejsza niż tata...
-
nick nieaktualnyPani Moł wrote:No kurde, nie wiem czy sobie trochę nie zacisnąć dupska na salacie i zminimalizować węgle jeszcze bardziej, żeby nie pogrzebać sobie szans na poród sn i dla zdrowia bobaska ..
No ale córka bez cukrzycy w 35+5 urodzila się z masą 3365, też do małych dzieci nie należala i srednią pomiarów miala o 2 tyg w górę, jak mlodszy brat.takie sobie dzidziusie hoduję w tych moich wege ciążach że hej
-
Dziewczyny mala mnie tak kopie po szyjce ze zaraz sie posikam z bolu chyba. Czy wy tez tak macie? Jakby mi raczkami gmerala przy samej szyjce ale uczucie jest mega bolesne :<
Gratuluje wizyt dziewczynySuper wagi maluszkow!
Jesli chcecie to podajcie mi terminy cesarek, wrzuce na glownaPani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Ja tez juz tak mam. Na brzuchu zero tłuszczu, na boczkach tez. Tluszcz zaczyna mi sie typowo na tych boczkach na tylkiem-nie wiem czy tam mozna się wbijac... Jeszcze mi mówiła polozna o udzie, ale strasznie sie cykam. Zreszta podobno skutecznosc mniejsza zdaniem mojego lekarza... No i nie wiem na ile to racjonalne bo anatomii czlowieka nie mialam na studiach ale ja sie boje, ze przebije worek owodniowy jesli juz tego tluszczu nie ma na brzuchu. hahahaha
Puuuszek ratuj to mozliwe?możesz robić w ramię pod kątem 45 stopni
4me lubi tę wiadomość
-
skarb15 wrote:Mam dodatni GBs mam dostac 4 h przed porodem kroplowke ktoras to miala ? jak to wyglada grozi cos dziecku ? Mozna przez to urodzic szybciej ?