X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Iza i masz odstawić 24h wcześniej ? Czy poprostu odstawić jak już coś tam trochę poczujesz.

Alicja- do tego jeszcze nie doszłam. To moje pierwsze dziecko i nie wiem które objawy zapowiadaja że to już:). Zastrzyk robie rano i mam nadzieję że jeśli coś sie zacznie to w nocy:) i do rana upłynie 24 godziny. Taki jest plan.
    Ah Ci lekarze, dla nich to oczywista oczywistość a Ty weź analizuj każdy nowy objaw, hehe.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Boje sie wlasnie ze urodze za szybko i nie zdaza mi podac . Najlepsze przy ostatnim pobycie prawie w 30 tc nie mialam nic posiewy mialam 2 . Teraz jak wrocilam w 33 tc to mi wyszlo GBs dodatni

2 porody SN mialam , teraz tez prawdopodobnie SN nie ma przeciwskazan maly glowka w dol .
    No zlapac to w szpitalu to nie trudno... Moze akurat mialas pecha... Ja w pierwszej ciazy tez nie mialam. Teraz przez te 3 lata gdzies zlapalam i nie ma co tego rozstrzasac. To wbrew pozorom ma bardzo dużo kobiet. Nie martw sie tym!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb

Nie stresuj się lekarze napewno że wsyztskim zdąża będziesz w rękach fachowców , ba tym etapie z dzidziusiem jesteście bezpieczni A dodatni gbs to ma połowa ciężarnych. Nic się nie martw.wszystko będzie dobrze :)

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś dzień świstaka bo budze się juz któryś raz punktualnie o 5.30:)chwilkę pomęcze i dalej śpie, do tego przymusowa drzemka w ciągu dnia ze 2-3 godziny:).

Co do torbieli, torbielików to one niestety lubią pod wpływem hormonów sie pokazywać. Tak jak Puszek(nasz kochany)pisał ja też słyszałam że "ciąża to wszystko ulecza" i po ciązy wszystko zanika. Interenetów nie ma co czytać. Ja sama mam do kontroli kilka rzeczy, też mam torbieliki i musze sprawdzić kolejny raz tą cytologie ze średnim wynikiem.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

Pani moł czy to nozka zasłania pół twarzy ? :D

To rączka :D

Izka37, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Mi dzisiaj się lepiej spało, plecy nie bolały. Wstaje i jadę do labo zaraz na morfo mocz i tsh. Kto wie może to już ostatnie badania w ciąży?? <3

Tak sądzę że to już będą ostatnie Wasze badania , w końcu już to u Was 37 tc , a od 38 tc jest ciąża donoszona chyba że Twój Pan gin coś Ci jeszcze zaleci .

Pani Moł Ale cudeńko ❤❤❤.

Życzę wszystkim dużo zdrowia 😊.

Wczoraj rozmawiałam z moja siostra ta co jest w pierwszej ciąży, została po raz enty ciocią jej bratowa urodziła ❤❤ termin miała na 13 kwietnia a tu 31 Marca urodziła nawet szybko jej poszło o 14 wody jej odeszły a juz o 16.00 ich drugi synek był na świecie to był jej drugi poród mały waży 3000 gram jak ja jej zazdroszczę tak pozytywnie , że już ma poród za sobą ile ja jeszcze muszę czekać 😉 . Mi moje siostry przepowiadając ze wcześniej urodzę , sadza to pobtum gdyż jedna z moich sióstr urodziła synka na tydzień przed terminem , w sumie ja Grzesia też tydzień przed urodziłam ja mam w sumie też takie przeczucie , że wcześniej urodzę kto wie może się sprawdzi tak jak z płcią 😊.

Trzymam mocno kciuki ,
    za Wasze dzisiejsze wizyty ✊✊✊😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:03

Pani Moł, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża donoszona jest po skończonym 37 tygodniu (37+0) :) ale Aga rodzi pierwszy raz to może być że jeszcze przenosi ciążę hehe wcale nie jest mówione że zaraz akcja się zacznie :) A przyspieszać też nie ma co moim zdaniem dziecko wie kiedy jest gotowe do przyjęcia na świat ,oczywiście mam na myśli przypadek gdzie nie ma żadnych problemów i wszystko idzie książkowo :)

Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej
    Skarb ja poprzednio miałam gbs+. Po zgłoszeniu do szpitalu dostałam kroplowke z ampi. Drugiej nie zdążyłam bo urodziłam ;) Teraz we wt będę mieć wizytę i gin ma mi pobierać gbs. Pewnie też wyjdzie dodatni...
    Trzymam kciuki żebyś wytrwala jeszcze te parę dni :) Ja urodziłam w 37t1d. Wody mi odeszły...może przez ten gbs, nie wiem...
    Nawet jeżeli wyjdzie ujemny powinnas dostać antybiotyk. Jeżeli kiedykolwiek wychodzi dodatni to powinien być podany tam zaleca ptg

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek pytałam w szpitalu. U nas nie podają przy ujemnym...

Glendolina nie masz się czego bać. Nawet nie zauważysz jak Ci pobierze wymaz. Nie trzeba grzebać w tylku by pobrać gbs. To tylko maźnięcie zwykłym patyczkiem trwające może sekundę :)

Glendolina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja mieszkam w połowie drogi między Krakowem a Bielskiem. W Krakowie chodzę do lekarzy, moja gin pracuje w Ujastku i tam też rozważaliśmy

Rudzik1 lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg mam termin wcześniej a wg om na 2 maja i jeśli nie urodze do tego czasu to chciałabym pójść do szpitala w dniu terminu i tam czekać na poród. Jakoś czułabym się tam bezpieczniej. Ale cały czas intuicja mi mówi że urodze wcześniej ale może dlatego że faktycznie bym chciała wcześniej hehe

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam wczoraj po 21 i spałam do 8, jak zasypiałam to mi nawet z tego wykończenia całodniowego nie przeszkadzało bijące mnie dziecko :D Mam nadzieję, że dzisiaj dzień będzie lepszy i to wczorajsze samopoczucie to tylko z powodu pogody, ale jestem jeszcze taka ospała. Jeszcze miałam najgorszą w życiu zgagę! Tak to mnie jeszcze nigdy nie paliło, a od paru dni był spokój, aż gardło czułam takie zdarte, bleeh!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:01

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie! Mój mąż zwariował. Dzisiaj do mnie mówi rano przez telefon że on się tak przyzwyczail do mojego brzuszka że będzie bardzo za nim tęsknił i że chciałby się starać o drugie dziecko jak tylko dojdę do siebie po połogu... No wariat! Jeszcze niedawno mówił że jak Szymek będzie miał rok półtora to postaramy się o drugie, już nagle że zaraz haha ja nie wyrobie!!

Izka37, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Kruszynka91, PatkaPP lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Wg usg mam termin wcześniej a wg om na 2 maja i jeśli nie urodze do tego czasu to chciałabym pójść do szpitala w dniu terminu i tam czekać na poród. Jakoś czułabym się tam bezpieczniej. Ale cały czas intuicja mi mówi że urodze wcześniej ale może dlatego że faktycznie bym chciała wcześniej hehe

Ago-mam dokładnie takie samo podejście!

ago91 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago mój mąż to od dawna mówi, że na jesieni staramy się o drugie :D Już mi nawet czasami przypomina, żebym go wtedy z dietą lepszą przypilnowała, chociaż on jak na faceta to bardzo dobrze się odżywia. Jak jestem przeciwnikiem tabletek anty, tak chyba będę musiała się z nimi zaprzyjaźnić jak mi tak będzie groził hehe :D

Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musiałam sama sobie pobierać GBS 😎 , nawet nie wiedziałam czy dobrze to zrobię i czy prawidłowo mój Pan gin dał mi taki patyczek i kazał iść do pokoju przygotowawczego , to poszłam i zrobiłam na szczęście był negatywny nie dostałam żadnych zastrzyków . Pewnie teraz , też tak będzie że sama będę znów sobie pobierać GBS 😎 przynajmniej wiem już jak ☺ .

agao Ja według USG mam na 19 Maja a OM 21 każdy mówi ze trzeba bardziej na ten termin z om patrzeć wiem ze to dziwne, ale ja ani tym ani drugim terminem wcale się nie sugeruję z racji że moje 2 porody były po i kolejne dwa porody przed terminem , ostatni poród miałam po terminie w 40 i 5 tc więc u mnie to wszystko jest możliwe .

Jesteście młodzi to jak coś dacie radę 😁, ja mam córeczki rok po roku choć było ciężko to jakoś sobie poradziłam 😁.

My już nie chcemy dzieci 5 dzieci to masa radości , ja sama widzę po sobie że mój organizm co do ciąży nie jest zdatny zainwestuję albo w tabletki lub w spiralę 😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:23

ago91 lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, wy myślicie już o kolejnym a ja tylko o tym żeby szczęśliwie urodzić i donosic :D też bym chciała drugie w miarę szybko, ale mój mąż to chyba akurat w ogóle nie będzie chciał kolejnego, koszty go przerażają :D

Zastanawiam się czy też gbs też mi dodatni nie wyjdzie, 2 pobyty w szpitalu, wspólne toalety, a dziewczyny z sali mojej nawet miały dodatniego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:17

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się po wyniki i na wizytę, dam znać po !!! Ale.stres mam 😢😢😢😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy plan w ciągu roku starać się o drugie. Ale mi już tak ciąża dała popalić, że nie wiem, jak to będzie. Niby każda ciąża inna, ale nikt mi nie zagwarantuje, że następna będzie łatwiejsza. Jak sobie przypomnę pierwszy trymestr, to nie dałabym jeszcze się dzieckiem zajmować. Ale zobaczymy, sama jestem jedynaczką i chciałabym, żeby moja Pchełka miała rodzeństwo.

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ