X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w końcu was doczytałam po paru dniach lecicie jak szalone.

Samari trzymam kciuki tj dziewczyny mówią byle dotrzymać jeszcze te ciaze

Dołączam do grona z cięższymi nockami normalnie dziś to w nocy ciągle kręgosłup mnie bolał jak się budziłam te kilka razy.
    No i miewam bóle na @ w nocy aż przedwczoraj musiałam wziąć nospe bo nic nie puszczal ten ból

Ogólnie no to coraz ciężej z dużym brzuszkiem no i wogole praktycznie codziennie też coś tam czuje jak za dużo cchodze

Ja mam mieć w przyszłym tygodniu wynik gbs a tak do porodu mam koniec z badaniami więc super
    Teraz jeszcze chwilę korzystam z pogody i na placu zabaw z moim młodszym ale wiatr mega więc za długo nie posiedzimy
    Ogólnie coraz lepsza pogoda się zapowiada zarezerwujcie sobie piątek żeby chociaż na chwilę wyjść u mnie ma być 21 stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 17:06

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torby do szpitala w końcu niby spakowane no ale jednak czeka mnie jeszcze pranie i prasowanie bo muszę jednak mieć też 62 rozm do szpitala skoro mała moze mieć już 3kg

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie macie Jeszcze wózka to proponuję już kupić bo ja zamówiłam no i po 2 dniach dostałam info ze realizacja się wydłuży zamiast 10 dni roboczych to 2-3 tygodni więc już mam fefra że mi nie dojdzie a chciałabym mieć go na swieta

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, przygnebia mnie to wsyztsko A zwłaszcza to że ledwo dwa tygodnie po cesarce na kolejną operację i będę pocieta i bolała z każdej strony i nie będę mogła to karmić.... Bo po operacji pewnie jakieś leki i hormony i kp szlag trafi :( no i fakt że 2 tygodniowe dziecko będę musiała zostawić jest straszny....nie mam siły i mocy :/ A najgorzej się boję narkozy i tego że będą mi grzebać przy szyi jak ja będę wyglądać o.O

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam acard ale ten 75mg i już od wizyty ostatniej nie mam go brać
    Co do heparyny to rozmawiałam z ginem o odstawianiu przed sn i mówił że ja mam nie odstawiac więc każda szkoła inaczej

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dizisaj dla formalności zrobiliśmy gbs w razie co żeby wynik był, w poniedziałek muszę odebrać wyniki..

A co do heparyny to mam 11 zastrzykow i tylko je mam wziąć i koniec,odstawiamy to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 17:12

slodka100 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari no nie powiem jest to przygnebiajace no ale jednak najważniejsze że nie złośliwe i trzeba być dobrej myśli że wszystko minie i będziesz z maluszkiem

Ja wam powiem że dużo rzeczy ogólnie Jeszce nie mam tak na spokojnie będę powoli w tym kwietniu kupować wanienke, przewijak, kocyki, rogal do karmienia itp.
    Narazie najważniejsze że torby do szpitala są gotowe a reszta na spokojnie myślę heh czekam za jakimiś funduszami heh

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do "salonów piękności" to mam za tydzień rzęsy a za 2tyg hybryde no i koniec bo do fryzjera to tak raz na rok albo rzadzie aha no i do szpitala to chociaż henne brwi mi siostra będzie jeszcze robic
    No i powiem wam że nie umawiam się np. Na pazury po porodzie bo różnie to bywa właśnie z młodszym byłam umówiona chyba z 3tyg po porodzie no i musiałam odmówić wizytę bo Jeszce bym nie wysiedziala a to żele jeszcze były więc i dłużej dlatego teraz stwierdziłam że trudno mogę mieć brzydkie ale umowie się jak już będę na silach

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari trzymaj się, nic fajnego ehh ale najważniejsze, że to nie złośliwa zmiana

Ja sobie sama robię paznokcie, miałam już mega długie, zdjęłam hybrydę, nie zrobiłam od razu nowej i 2 mi się złamały. No nic, zrobię krótkie, chyba już ostatni raz przed porodem :)
    Jutro jedziemy na zakupy, chcę znaleźć na przecenach spódnice i sukienki na wiosnę, jak znajdę coś taniego na brzuszek to na pewno wezmę bo w swoje sukienki się nie mieszczę a jednak szkoda mi wiosnę w dżinsach przechodzić, uwielbiam sukienki :)

Ciasteczko kciuki :)

slodka100, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokci nie robię, wlosy mam aktualnie niefarbowane (tzn odrośnięte i obcięte ombre), a niedawno ścinane, no a brwi mam świeże :) na po porodzie ogarnę fryz a w dalszej perspektywie na po kp (czyli oby dlugo i sprawnie!! ;)) ustawiam tatuaż <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ciezko napewno ze swiadomoscia, ze operacja i dzieci trzeba zostawic na kilka dni ale najważniejsze, ze to nic groźnego!

Musze przyznac, ze wzruszyłam sie czytając Wasze niektóre historie...

Ciacho kciuki za dobre wiesci!

Wrocilismy do domu. Odebrałam pampersy z rossmana. Szok jakie sa maleńkie a pewnie i tak beda za duże na te małe dupki maluszków.
    Zrobilam na szybko placki ziemniaczane. Jakos mi nie idzie ostatnio gotowanie. Pomysłów brak, checi tez. A to przesole, a to bez smaku, bo za malo przypraw. Dobrze, ze maz niewymagający z jedzeni. Je wszystko co mu pod nos podstawie i nie narzeka:-)

Izka37, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie mam głowy na żadne spa i inne rzeczy bo czekają mnie trudne dwa najbliższe miesiące..... najważniejsze żeby operacje przebiegły pomyślnie i żebym doszła do zdrowia po nich A resztę to jakoś się da...najgorsze że ze stołu na stol jeszcze w wielkich podpaskach... nie wiem muszę zrobić rozeznanie mleka jakie kupić żeby mały jadł.. kupiłam Bebilon ale nie wiem jak to z tym mlekiem będzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uwierzę że to nic groźnego jak to wytna i badanie histopatologiczne to potwierdzi...Ale żyje z taka myślą skoro 3 lekarzy mi to mówiło... I w ogóle robiłam wyniki i tarczyce mam poniżej normy bo 0.20 , ale anemia trochę mniejsza po sorbiferze podniosła mi się hemoglobina chociaż trochę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł a zdradzisz o jakim myślisz? Mi się marzy kapelusz z Małego Księcia na nadgarstku. Nikomu się nie podoba tylko mi :D ale co mi tam, mi się ma podobać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko czy kogoś tak suszy jak mnie??? Jak temu zaradzić...non stop w buzi sucho

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari myślę, ze to przez przeziebienie tak Cie suszy.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się strasznie zaczęły podobać takie małe na nadgarstki kostce nawet za uchem. Sama mam jeden jak narazie na lopatce ale to taki nie przemyślany wybryk młodzieńczy który kiedyś muszę przerobić bo wyplowial.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na stopie tautuaz i ma nadgarstku. Ten na nadgarstku mial byc we wrześniu poprawiany, bo niedokladnie zrobiony ale, ze zaszlam w ciaze to musze poczekac az skoncze karmic i chodze z takim niedociagnietym hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś u tego dr prv wazy niecałe 2400.. przepływy Ok, szyjka 3,42 cm.. dr mówi że nie wyglada na to żebym urodziła przed terminem ale gwarancji nie da ;)
    Słodka jakie rzęsy ?

puszek369, Oleander, kama2784, MaMaMi83, Veri, Agata :), Milka1991, slodka100, Paula_071 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Matko czy kogoś tak suszy jak mnie??? Jak temu zaradzić...non stop w buzi sucho
    Ja tak mam non stop, czuję się jak na mega kacu całą ciąże ;p i tylko pije wodę.
    Mi wyniki morfologii poprawiły się po Prewenit intensiv- b12,Actiferol

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ