X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho do terminu dobije do 3kg to twoje malenstwo wiec spoko. Moja mloda urodzila sie niecale 3100 w 39tc.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho Właśnie mialam to samo pisac,ze do porodu 3kg bedzie wazyl a to juz bardzo ladna waga!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D jest nadzieja !! Niech rośnieeee ! Dziękujemy Ciociom za kciuki :)

Samari- nie wiem jak Cię pocieszyć, wyrzuć z siebie te zle emocje, to pomaga! Ja wierze, że będzie dobrze, chociaż niełatwo po porodzie przejść zabieg .. ❤️

Pobrali mi gbs, muszę teraz zrobić wirusologie, morfo + mocz, ale nie mam skierowania na ktg / od kiedy trzeba je robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:16

kama2784, Oleander, Pani Moł, slodka100 lubią tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari jedno pytanie. Czemu ginekolog wypowiada się na temat tarczycy ?

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie wiem jak yo wyglada formalnie ale zauważyłam ze w roznych tygodniach lekarze zlecaja ktg jedni od 36 inni od 38. Ja jak sprawdzalam to z corka od 36 tyg mialam raz w tyg.
    A ktg mozna tez prywatnie robic. U mnie w przychodni kosztuje 30zl

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho cieszę się że wszystko jest ok. Co do ktg ja mam już od 3tyg robione w poradni gdzie chodzę do lekarza kazał chodzić ale żadnego skierowania nie musiał mi dawać.
    Mam głupie pytanie do dziewczyn które już miały kiedyś cesarki. Jak to jest z krwawieniem po a dokładniej chodzi mi o intensywność. Miałam co prawda cesarkę ale w 30tc no i wtedy krwawienie miałam niewielkie niby miałam podpaski poporodowa bella ale nie były konieczne i wystarczały zwykle. No ale u mnie macica wtedy była niewielka bo i dziecko maleńkie i zastanawiam się jak to jest w normalnym przypadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:34

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko-ze względu na cukrzyce to zalecane jest od 36 tc(nasz kochany Puszek to potwierdził). Ja już podpytałam doktorka, potwierdził.

Dobrze ze wizyta przebiegła pomyślnie! Gratki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:50

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, tak jak dziewczyny mówią, 3kg będzie na pewno a to normalna waga przecież :D

Verbena, gdzie będziesz rodzic? Bo Ty chyba z moich okolic :)

Ja jutro do lekarza, ciekawe czy zechce Mi zrobić usg bo on średnio chętny żeby robić na każdej wizycie :D no i jak tam wszystko wygląda bo mały tak mi mocno znowu w dół napiera ze ruszać się nie mogę :/

gann3e3k0unlohxb.png

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane razem z moim gin podjęliśmy decyzję że mogę rodzić w szpitalu z 2 a nie 3 stopniem więc zdecydowałam się na Bonifratów w Katowicach mam blisko dużo osób ostatnio sobie chwali oddział wyremontowany jest a do tego pracuje tutaj też znajomy gin mojego lekarza.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Pani Moł a zdradzisz o jakim myślisz? Mi się marzy kapelusz z Małego Księcia na nadgarstku. Nikomu się nie podoba tylko mi :D ale co mi tam, mi się ma podobać ;)
    Ja mam na przedramieniu gałązkę oliwną z oliwkami - nawiązanie do imienia córki - a teraz na ramieniu zrobię madonnę z dzieciątkiem na podstawie obrazu Gustava Klimta - w nawiązaniu do imienia synka :)

Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Oleander lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja tak mam non stop, czuję się jak na mega kacu całą ciąże ;p i tylko pije wodę.
    Mi wyniki morfologii poprawiły się po Prewenit intensiv- b12,Actiferol

Ja właśnie ten prewenit biorę od 25.03 i dodatkowo sorbifer,A dla.ciezarnych witamin wcale nie biorę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Samari jedno pytanie. Czemu ginekolog wypowiada się na temat tarczycy ?

Ginekolog się nie wypowiadal na temat tarczycy, endokrynolog dał skierowanie na operację i potwierdziła to babka radiolog-usg. Ginekolog jedynie działa w swoim zakresie , jeśli torbiel będzie rosła to szybciej rozwiąże ciążę żeby umożliwić szybsze pojscie na operację tarczycy na którą skierował.mnie endokrynolog. Może źle zrozumiałaś coś co napisałam albo w tym stresie ja chaotycznie jakąś bzdurę.napisalam aż muszę zobaczyć

A informacje na temat kiedy operacje tarczycy.robic po cc i.te kontrolne.usg czy nie rośnie to mam od endokrynologa i radiologia , we współpracy z ginekilogiem,który zajmuje.sie tylko.i wyłącznie.ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:29

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho od 36tc z cukrzyca. W razie czego można pryw robić w tej przychodni gdzieś polecalam Ci rodzinnego, koszt 60zl. Trzeba zadzwonić tylko w jakich godzinach jest gin :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari to ja wybiórczo czytam posty, niestety nie daje rady być na bieżąco. Mam wrażenie, ze strasznie szybko to się wszystko zadziało, nie ma szans, ze to od hormonów i po porodzie jakoś samo się wchłonie ? Ja mam niedoczynnosc, jakiegoś guzka ponoć tez, grunt, ze nie jest zlosliwy ale to było raczej pewne ..ale ta operacja...

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) a co ile trzeba je robić? Tzn każdego dnia czy jak? Wtedy lekarz interpretuje czy coś?

• Nistera Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Synuś u tego dr prv wazy niecałe 2400.. przepływy Ok, szyjka 3,42 cm.. dr mówi że nie wyglada na to żebym urodziła przed terminem ale gwarancji nie da ;)
    Słodka jakie rzęsy ?
    Ja mam wizytę w piątek ciekawe ile mój waży bo widzę że tak podobnie z waga co Twój.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Samari to ja wybiórczo czytam posty, niestety nie daje rady być na bieżąco. Mam wrażenie, ze strasznie szybko to się wszystko zadziało, nie ma szans, ze to od hormonów i po porodzie jakoś samo się wchłonie ? Ja mam niedoczynnosc, jakiegoś guzka ponoć tez, grunt, ze nie jest zlosliwy ale to było raczej pewne ..ale ta operacja...

To jest torbiel którą ma ponad 4 cm.wypelnoiona jest płynem i takie torbiele się kwalifikuje do operacji bo żadne leki na nie nie działają i ta druga babka też potwierdziła że to jest torbiel do usunięcia, dała mi namiar na doktora że szpitala klinicznego który ponoć jest mistrzem od operacji tarczycy jutro będę do niego dzwonić umowie się na konsultacje i będę wsyztsko wiedziec ,narazie się modlę żeby do cesarki dochodzić bo i tak wcześniej będę mieć ciążę zakończona bo mam niewydolność szyjki zwezona miednice i rozwarcie na 2 cm..

Bo właśnie torbiele i guzki które się obserwuje to są takie do 1 cm, bo to Endo mówił A to jest takie jajko na szyi które czuć pod ręką i uciska mi na krtan i nie ma.szans żeby się wchlonelo że względu na wielkość tego ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

I nas na ktg nie trzeba skierowania idzie się do położnej przed wizyta trwa około 30 mi it zapis płaci się 20 zł i się robi, ja nie wiem od którego tygodnia bo ktg miałam tylko w szpitalu bo wszystkie dzieci urodziłam po 37 tygodniu i nie dotrwalam do chodzenia na ktg

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ja mam wizytę w piątek ciekawe ile mój waży bo widzę że tak podobnie z waga co Twój.
    :) idziemy równo :) no też jestem ciekawa :) kciukasy za wizytę !!

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziękuje :) a co ile trzeba je robić? Tzn każdego dnia czy jak? Wtedy lekarz interpretuje czy coś?
    Jak lekarz zaleci, ale tak też w tyg warto :) najlepiej po południu poniedziałki po 13 i czwartki od 9-18 wtedy jest fany dr:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ