Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
jest nadzieja !! Niech rośnieeee ! Dziękujemy Ciociom za kciuki
Samari- nie wiem jak Cię pocieszyć, wyrzuć z siebie te zle emocje, to pomaga! Ja wierze, że będzie dobrze, chociaż niełatwo po porodzie przejść zabieg .. ❤️
Pobrali mi gbs, muszę teraz zrobić wirusologie, morfo + mocz, ale nie mam skierowania na ktg / od kiedy trzeba je robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:16
kama2784, Oleander, Pani Moł, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Ciacho nie wiem jak yo wyglada formalnie ale zauważyłam ze w roznych tygodniach lekarze zlecaja ktg jedni od 36 inni od 38. Ja jak sprawdzalam to z corka od 36 tyg mialam raz w tyg.
A ktg mozna tez prywatnie robic. U mnie w przychodni kosztuje 30zlCiasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciacho cieszę się że wszystko jest ok. Co do ktg ja mam już od 3tyg robione w poradni gdzie chodzę do lekarza kazał chodzić ale żadnego skierowania nie musiał mi dawać.
Mam głupie pytanie do dziewczyn które już miały kiedyś cesarki. Jak to jest z krwawieniem po a dokładniej chodzi mi o intensywność. Miałam co prawda cesarkę ale w 30tc no i wtedy krwawienie miałam niewielkie niby miałam podpaski poporodowa bella ale nie były konieczne i wystarczały zwykle. No ale u mnie macica wtedy była niewielka bo i dziecko maleńkie i zastanawiam się jak to jest w normalnym przypadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:34
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Ciastko-ze względu na cukrzyce to zalecane jest od 36 tc(nasz kochany Puszek to potwierdził). Ja już podpytałam doktorka, potwierdził.
Dobrze ze wizyta przebiegła pomyślnie! Gratki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:50
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ciacho, tak jak dziewczyny mówią, 3kg będzie na pewno a to normalna waga przecież
Verbena, gdzie będziesz rodzic? Bo Ty chyba z moich okolic
Ja jutro do lekarza, ciekawe czy zechce Mi zrobić usg bo on średnio chętny żeby robić na każdej wizycieno i jak tam wszystko wygląda bo mały tak mi mocno znowu w dół napiera ze ruszać się nie mogę
-
Mary Jane razem z moim gin podjęliśmy decyzję że mogę rodzić w szpitalu z 2 a nie 3 stopniem więc zdecydowałam się na Bonifratów w Katowicach mam blisko dużo osób ostatnio sobie chwali oddział wyremontowany jest a do tego pracuje tutaj też znajomy gin mojego lekarza.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualnyOleander wrote:Pani Moł a zdradzisz o jakim myślisz? Mi się marzy kapelusz z Małego Księcia na nadgarstku. Nikomu się nie podoba tylko mi
ale co mi tam, mi się ma podobać
Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Ja tak mam non stop, czuję się jak na mega kacu całą ciąże ;p i tylko pije wodę.
Mi wyniki morfologii poprawiły się po Prewenit intensiv- b12,Actiferol
Ja właśnie ten prewenit biorę od 25.03 i dodatkowo sorbifer,A dla.ciezarnych witamin wcale nie biorę -
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Samari jedno pytanie. Czemu ginekolog wypowiada się na temat tarczycy ?
Ginekolog się nie wypowiadal na temat tarczycy, endokrynolog dał skierowanie na operację i potwierdziła to babka radiolog-usg. Ginekolog jedynie działa w swoim zakresie , jeśli torbiel będzie rosła to szybciej rozwiąże ciążę żeby umożliwić szybsze pojscie na operację tarczycy na którą skierował.mnie endokrynolog. Może źle zrozumiałaś coś co napisałam albo w tym stresie ja chaotycznie jakąś bzdurę.napisalam aż muszę zobaczyć
A informacje na temat kiedy operacje tarczycy.robic po cc i.te kontrolne.usg czy nie rośnie to mam od endokrynologa i radiologia , we współpracy z ginekilogiem,który zajmuje.sie tylko.i wyłącznie.ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:29
-
Samari to ja wybiórczo czytam posty, niestety nie daje rady być na bieżąco. Mam wrażenie, ze strasznie szybko to się wszystko zadziało, nie ma szans, ze to od hormonów i po porodzie jakoś samo się wchłonie ? Ja mam niedoczynnosc, jakiegoś guzka ponoć tez, grunt, ze nie jest zlosliwy ale to było raczej pewne ..ale ta operacja...
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Synuś u tego dr prv wazy niecałe 2400.. przepływy Ok, szyjka 3,42 cm.. dr mówi że nie wyglada na to żebym urodziła przed terminem ale gwarancji nie da
Słodka jakie rzęsy ?Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Samari to ja wybiórczo czytam posty, niestety nie daje rady być na bieżąco. Mam wrażenie, ze strasznie szybko to się wszystko zadziało, nie ma szans, ze to od hormonów i po porodzie jakoś samo się wchłonie ? Ja mam niedoczynnosc, jakiegoś guzka ponoć tez, grunt, ze nie jest zlosliwy ale to było raczej pewne ..ale ta operacja...
To jest torbiel którą ma ponad 4 cm.wypelnoiona jest płynem i takie torbiele się kwalifikuje do operacji bo żadne leki na nie nie działają i ta druga babka też potwierdziła że to jest torbiel do usunięcia, dała mi namiar na doktora że szpitala klinicznego który ponoć jest mistrzem od operacji tarczycy jutro będę do niego dzwonić umowie się na konsultacje i będę wsyztsko wiedziec ,narazie się modlę żeby do cesarki dochodzić bo i tak wcześniej będę mieć ciążę zakończona bo mam niewydolność szyjki zwezona miednice i rozwarcie na 2 cm..
Bo właśnie torbiele i guzki które się obserwuje to są takie do 1 cm, bo to Endo mówił A to jest takie jajko na szyi które czuć pod ręką i uciska mi na krtan i nie ma.szans żeby się wchlonelo że względu na wielkość tego ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 21:20
-
nick nieaktualnyCiacho
I nas na ktg nie trzeba skierowania idzie się do położnej przed wizyta trwa około 30 mi it zapis płaci się 20 zł i się robi, ja nie wiem od którego tygodnia bo ktg miałam tylko w szpitalu bo wszystkie dzieci urodziłam po 37 tygodniu i nie dotrwalam do chodzenia na ktgCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Dziękuje
a co ile trzeba je robić? Tzn każdego dnia czy jak? Wtedy lekarz interpretuje czy coś?
najlepiej po południu poniedziałki po 13 i czwartki od 9-18 wtedy jest fany dr:)