WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra z dnia na dzien wyjscie na 1 pietro to jak wspinaczka na K2.
    Ide ide i dojsc nie moge.
    A jak zdobywam szczyt to mam czarno przed oczami.
    Juhuuu wyspalam sie. Dzien mi sie zaczal o 6 nie o 4 ale za to junior ma od rana jogging. Chyba tez sie wyspal.

slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy średnio w humorze bo średnia nocka przez co głowa boli ale jak zwykle wzbraniam się jeszcze przed braniem apapu

Ciacho rzęsy przedłużane metoda 3do1

Powiedzcie mi jak wy wklejanie tu fotki? Poza zapodaj. Pl bo to tylko link mi wchodzi a chciałam fotkę mojego giga brzuszka raz zapodac

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, pozdro z czwartego ;) pierwszy kryzys na 2,5 piętra, potem już choroba wysokosciowa :D

kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera no mi czasem gdzieś tam naciska ale do przeżycia więc nie narzekam
    U mnie też wejście po zwykłych schodach owocuje lekka zadyszka

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny dziś a wizytach widzę że aż 3 przynajmniej te z listy
    Ciekawe kiedy inne dziewczyny będą wizytowac bo patrząc na przerwe aż 4 dni do następnej na liście to pewnie nie wszystkie się wpisują na pierwszą stronę

Alicja33 widzę pierwsza będziesz tulic maluszka i to w dzień mojej wizyty hihi

Idę przewinac mojego malucha bo mi pod nosem kupę walnal czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 07:50

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Mamami, pozdro z czwartego ;) pierwszy kryzys na 2,5 piętra, potem już choroba wysokosciowa :D
    Hahaha jakbym byla w takiej sytuacji wyprowadzilabym sie do piwnicy albo garazu 😂 na szczescie moj blok ma tylko 3 pietra.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witamy średnio w humorze bo średnia nocka przez co głowa boli ale jak zwykle wzbraniam się jeszcze przed braniem apapu

Ciacho rzęsy przedłużane metoda 3do1

Powiedzcie mi jak wy wklejanie tu fotki? Poza zapodaj. Pl bo to tylko link mi wchodzi a chciałam fotkę mojego giga brzuszka raz zapodac
    Ja robię przez zapodaj https://naforum.zapodaj.net

I ten ostatni link wklejam (3z3)

slodka100 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek spróbuję jak zrobię fotke
    U mnie np. Ktg to chyba nie będzie bo gin nic nie wspominał skoro ciąża będzie rozwiązywana koło 38tc. Poprzednia była rozwiązywana koło 39tc i też nie miałam Ktg jedynie przy pierwszej miałam koło 36tc ale nie wiem czy nie przez to że mnie ciało swedzialo i miałam dziwne wyniki prób watrobowych

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Noc u mnie tragiczna. Od 3 dni mam okropne duszności wieczorem a tej nocy to do 3 nie moglam zasnąć bo myslalam, ze sie udusze. Nie wiem co sie dzieje. W ciagu dnia jest ok. Nie wiem czy dzwonic do ginekologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, mi też duszno leżąc na plecach i lewym boku, za to na prawym niewygodnie w brzuch :O nie ma lekko..

U mojego lekarza ktg jest wcześniej (jak juz kiedyś pisalam - i dzięki Bogu, bo u corki wyszlo wlasnie z nienacka w ktg że tętno zanika), ja mam na najblizszej wizycie być 40 min przed czasem żeby zapis zrobić.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i przedstawie się jeszcze raz ze moje drugie imię w ciąży to Zgaga tragedia jakas teraz na końcówce ciąży to codziennie od ok 10 co jakiś czas mam taką zgage że dziś muszę do apteki po maalox bo już mi się pokonczyl

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a to nie przypadkiem przez to, że macica uciska płuca i przeponę?

U mmie duszności pojawiły się przy zmianie dawki euthyroxu na wyższą

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam duszności ale u mnie do przeżycia, mijają po pewnym czasie. Dziś od 2:30 obudziłam się równo co godzinę na zmianę pozycji bo bolało biodro.

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to jest ciekawe z tym lewym bokiem niby zalecaja spanie czy lezenie na lewym boku a juz ktoras z nas pisze ze ma z tym problem. Mi na lewym boku tak serce wali jakby mialo wyskoczyc.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    No schody to też moja zmora, garaż/pralnia w piwnicy, salon i kuchnia na parterze, łazienka 1 piętro, a nasza sypialnia na 2 piętrze na poddaszu :D i codziennie tak śmigam miliony razy haha ale może dzięki temu nie przytyłam jeszcze więcej :D
    Jak ja dziś źle spałam.. Budziły mnie ból łydek, zatkany nos, siku i koszmary.. Masakra czuję się jak zombiak

Słodka ja już po każdym posiłku piję szklankę mleka tak profilaktycznie na zgagę ;) i tak mnie dopada ale chyba jest słabsza

Ja nie mogę już na plecach leżeć, od razu się duszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz noce do niczego to już chyba norma... ja tam już nawet nie mówię że mam taki ból i drętwienie w udach i nogach że do wc nie mogłam wstawać.... A żeby przewrócić się z boku na bok muszę brzuch trzymać bo nie daje rady... oby ten torbiel się nie powiększa tylko i ta szyjka nie otwierala bardziej to jakoś wytrzymam te 3 tygodnie do cc będzie chociaż jedna ulga i nie będę już stresować synka co on biedny w tej ciąży ma przeze mnie szok :( masa leków masa stresu.... już mama zapowiedziała że przyjedzie w poniedziałek przed cc i ona że mną zostanie w szpitalu przez całą dobę żeby pomagać przy młodym, bo mąż będzie musiał zmienić teściów w opiece nad pozostałą dwójką dzieciaków , dziś będę dzwonić w sprawie ustalenia terminu tej operacji na tarczyce zobaczymy co będą mówić ...

Mam już absolutny zakaz prowadzenia auta matko jakie to nie fair czuje się jak by prawo jazdy mi ktoś zabrał buuuuuu

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale tu narzekanie od rana ;) podzielam po części ten trend, ale nie będę dziś narzekać, bo mam dobry humor od rana i jadę dzisiaj na kawkę do dziewczyn z pracy ;)

Izka37, 4me, Pani Moł lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny. Tez wlasnue mysle czy to przepona uciskana przez macice ale tej nocy sie wystraszylam. Myslalam, ze sie udusze. Nigdy tak nie mialam ani w tej ani w poprzedniej ciazy. Pantera pamietam wlasnie, ze kiedys pisalas o dusznosci przy zmianie dawki eutyroxu. Ja 3 tydzien mam zwiekszona, biore 50 na przemian z 75. Moze to za duzo. Sama juz nie wiem co myslec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Hahaha ale tu narzekanie od rana ;) podzielam po części ten trend, ale nie będę dziś narzekać, bo mam dobry humor od rana i jadę dzisiaj na kawkę do dziewczyn z pracy ;)

Widzisz nie każdemu jest dane mieć.dobry humor i czuć się rewelacyjnie haha 😂😂😂

• Chusy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide dziewczyny na USG, trzymajcie kciukasy za kruszynke ;)

Ciasteczko777, MaMaMi83, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Samari0702, Izka37, Glendolina, kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, ago91, slodka100, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ