X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari z tym dretwieniem to mnie szlag trafia, w ogole sie nie wysypiam, co pol godziny albo jedno biodro albo drugie namigdala, uda rowniez. Do tego sny popieprzone calkiem. Gram w gry online i potem mi sie snia glupoty. Dzisiaj mi sie snilo ze mnie zamkneli w oranzerii z jakas laska wielka i niebieska ze skrzydlami cmy i razem z innymi ludzmi musielismy ja zabic a ona sie ciagle odradzala. Normalnie wtf :D

Izka37 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się mega wyspałam, dało mi to dziecię w końcu zasnąć i wstałam po 8, oby ten dzień był lepszy! :D

Coś z tym lewym bokiem jest, moja też nie lubi, zasypiać muszę na prawym, potem jak zaśnie to jej nie przeszkadza, na którym śpię. U mnie ona siedzi bardziej z prawej strony i wydaje mi się, że jak nie śpi, a ja się kładę na lewej stronie to ona jakoś leci w tym kierunku i jej to nie pasuje.

Kama przez kilka nocy też miałam takie duszności i nadal od czasu do czasu mnie dopadają, to nic innego jak dzidzia na coś uciskająca, ale jak Cie to martwi to zgłoś lekarzowi dla spokoju :)

kama2784 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

No widzisz to ja mam dokładnie to samo... co pół godziny się turlam z prawej na lewą bo dretwieja mi uda,napindalaja biodra zgłupiec można...A na lewej stronie to w ogóle nie śpię bo pokaże chwilę dłużej i drętwienie mi bok więc mam to w nosie.

Kciuki za wizyte

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Widzisz nie każdemu jest dane mieć.dobry humor i czuć się rewelacyjnie haha 😂😂😂

Wiem, wiem. Przecież sama widzisz ile też narzekam ostatnio, a nie mam takich problemów jak np. Ty. Ciągle choroby od stycznia, migreny od początku ciąży, huśtawka nastrojów to standard, wiec jak jest lepszy dzień to się cieszę. Przedwczoraj cały dzień przeryczałam.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy mocne kciuki ✊✊✊✊✊✊.

Ja to już nie wiem jak mam się do spania ułożyć , i na lewym boku źle i na prawym nie dobrze, na plecach to tragedia i jak tu spać 😎 .

Trzymam mocno kciuki ✊✊✊, za dzisiejsze wizyty ☺.

słodka Ja to zawsze od razu po wizycie tu na bbf piszę Wam , kiedy mam kolejną i w podpisie sobie zapisuję , moja wizyta jest bardzo łatwa do zapamiętania gdyż będzie to 13 Kwietnia w 2 urodzinki mojej córeczki Ani ❤❤.

Marysia moja dziś na wycieczkę , mama mama idź do domu ja sobie poradzę ❤, chyba bardziej ja to przeżywałam kiedy ta moja córeczka tak szybko urosła . Ale zimno może do południa się rozciepli , chociaż wczoraj taki okropny wiatr wiał nie wiem jak ja do tej szkoły doszłam . Byłam na targu mężowi kupiłam buty , sobie klapki do szpitala ☺ czapeczkę wiosenną dla Ani , dla synka też i dziewczynek legginsy i do domu ☺ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:53

slodka100 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam problem do rozkminienia. Leca mi wlosy od miesiaca, dwóch ale tak, ze zaraz bede lysa. W pierwszej ciazy mialam piekne, w tej na poczatku tez. Lecialy mi przed ciaza ale jakby hormony na tarczyce, ktore zaczelam brac lub sama ciaza mega pomogla.
    Wiem, wiem, że w ciazy tak moze byc i trza sie pogodzic ale chcialabym wyeliminowac inne czynniki...
    I tak kminie, czy przy zle dobranej dawce hormonow tarczycowych (biore letrox 50mg) moze sie tak dziać? Badalam tsh, ft4 ostatni raz z miesiac, dwa temu i wyniki byly ok-tsh lekko ponad 1. Teraz w sobote jeszcze je sprawdze dla spokoju.

A moze odstawienie witamin ciążowych? Biore juz tylko magnez, zelazo i wit D3.

Czy ktos ma jakas teorie na ten temat bo mial podobny problem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny interesował się ktoś już wnioskami o macierzyński ? Bo mi kuzynka przywiozła żebym sobie szybciej już to wypisal i to są 3 wnioski o urlop rodzicielski,urlop macierzyński, urlop macierzyński dodatkowy masakra... tylko zastanawia mnie gdzie jakis wniosek na temat płatności ,oreientuje się ktoś czy to jescze jakiś papier się wypisuje czy to dopiero po porodzie ?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me może to być od odstawienia witamin ciążowych, u mnie problem z wypadaniem ustał, a leciały okropnie i wydaje mi się, że u mnie zadziałało picie 2 łyżek dziennie oleju lnianego, pestki dyni, rodzynki które regularnie wcinam teraz. Witaminy ciążowe też przyjmuję, musimy pamiętać, że maluszki z Nas wysysają i zdrową dietą możemy im dużo dostarczyć, ale sobie już niekoniecznie tyle ile potrzebujemy.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a mnie się właśnie najlepiej śpi na plecach, cały dzień tak zresztą spędzam. Niby nie nie powinno ale przepływy mam dobre, na bokach od razu mnie plecy bolą a mały daje kuksance :D

Faktycznie z rana nastąpiło masowe marudzenie haha :D dzięki za rady, mam nadzieję że w trakcie porodu całe jelita Mi nie wyjdą :/

4me, nie wiem od czego to zależy, Mi włosy zawsze leciały mega, a od pewnego czasu mnóstwo nowych wyrosło, a witamin już od dawna nie biorę

Chusy, kciuki! Też zaraz jadę, tylko kto wie czy w ogóle będzie usg :D a w sumie ciekawa wagi małego jestem

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, u mnie jest tak, że wniosek o macierzyński wysylam do kadrowej a ona przesyla do ZUSu wniosek kolejny odnosnie kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me.

Ja Ci powiem że jak odstawiłam witaminy ciążowe to kondycja włosów mi się poprawiła są miękkie błyszczące i nie wypadają , A jak brałam witaminy dla ciężarnych ciągle mi wypadły jak szalone... teraz biorę tylko sorbifer i prewenit i nic więcej I z włosami okej, no i od wczoraj luteine pod jezyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Wpisz mi jescze wizytę 17.04 to już będzie ostatnia w tej ciąży hurraaaaa ;) ta 10.04 też mam -ale to będzie tylko kontrola szyjki

Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Ja to do 40 będę chodzić chyba w sztucznych włosach tak mi lecą , przed ciążami ile ja tego nie brałam i biotynę , i skrzypovitę, witaminy , różne balsamy , odżywki ,
    maseczki , szampony cuda nie widy i poprawy niestety nie widać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Samari, u mnie jest tak, że wniosek o macierzyński wysylam do kadrowej a ona przesyla do ZUSu wniosek kolejny odnosnie kasy.

No właśnie ja od kadrowego dostałam te 3 wnioski które wspomniałam ale mi macierzyński w terminie wypłaty będzie wyplacal pracodawca który sam.rozlicza się z zusem poza pracownikiem , wyczytałam gdzieś w necie że jak jednocześnie się złoży te wnioski to automatycznie jest naliczana podstawą 80% przez cały ten okres muszę się doinfirmowac czy to prawda bo tak to by dał mi coś pewnie jescze hmm... A ja ogarniam te wnioski wcześniej dlatego że po cesarce zaraz mam następną operację A na złożenie papierów jest jakiś czas i nie chce przegapić niczego A tak mąż po porodzie jak wrócę do domu zaraz kwity złoży w kadrach żeby ciągłość wypłaty byla

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    A ja się mega wyspałam, dało mi to dziecię w końcu zasnąć i wstałam po 8, oby ten dzień był lepszy! :D

Coś z tym lewym bokiem jest, moja też nie lubi, zasypiać muszę na prawym, potem jak zaśnie to jej nie przeszkadza, na którym śpię. U mnie ona siedzi bardziej z prawej strony i wydaje mi się, że jak nie śpi, a ja się kładę na lewej stronie to ona jakoś leci w tym kierunku i jej to nie pasuje.

Kama przez kilka nocy też miałam takie duszności i nadal od czasu do czasu mnie dopadają, to nic innego jak dzidzia na coś uciskająca, ale jak Cie to martwi to zgłoś lekarzowi dla spokoju :)
    Iwwk a mialas uczucie jak bys miala sie udusic? Ja mialam tak cala noc i teraz tez. Jedynie spacerowanie mi przynosi ulgę. Na leżąco i siedząco jest dramat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Dziewczyny interesował się ktoś już wnioskami o macierzyński ? Bo mi kuzynka przywiozła żebym sobie szybciej już to wypisal i to są 3 wnioski o urlop rodzicielski,urlop macierzyński, urlop macierzyński dodatkowy masakra... tylko zastanawia mnie gdzie jakis wniosek na temat płatności ,oreientuje się ktoś czy to jescze jakiś papier się wypisuje czy to dopiero po porodzie ?
    Zależy czy składasz do ZUS czy do pracodawcy - kto wypłaca ? Ale Tobie chyba pracodawca ?
    To składasz jeden wniosek o roczny urlop i wypłatę 80% :) pracodawca powinien mieć 1 wzór wniosku :) o ile chcesz taki roczny z 80% .. załączysz odpis aktu urodz z USc lub poswiadcz za zgodn z oryg kopia / przez ZUS lub pracodawcę
    I tyle .. jeżeli chodzi o wypl z ZUS No to pracodawca powinien złożyć na tej podstawie odpowiedni druk. Ogólnie całość składasz po porodzie - żeby skorzystać od razu z rocznego na 80% musisz zdążyć w ciagu 21 dni od porodu. Jeżeli chcesz skorzystać z macierz przed porodem to mozesz juz złożyć przed.
    Edit Mozesz owszem złożyć 2 wnioski a nawet 3 ale moze to byc wszystko w 1..
    Ja tez juz mam druk gotowy - u nas jest 1 akurat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:09

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wizyta 17.04. Też już ostatnia :) Marzę o spaniu na brzuchu. Może są takie materace dla ciężarnych z dziurą na brzuch? Hehe w końcu byśmy się wszystkie wyspały

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, slodka100, Izka37 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd można pobrać taki wniosek o macierzyński 80%? U mnie wypłaca pracodawca. Czy to z kadr mi mają przesłać czy mogę z Internetu skądś pobrać??

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kruszynka91 jak znajdziesz taki daj znac chetnie kupie. Ja przed ciążą tylko na brzuchu spalam. Ta dziura bylaby idealnym rozwiazaniem mam lozko sypialniane z paką do przechowywania pod spodem idealnie byloby miejsce na brzuch hehhe

Kruszynka91, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Iwwk a mialas uczucie jak bys miala sie udusic? Ja mialam tak cala noc i teraz tez. Jedynie spacerowanie mi przynosi ulgę. Na leżąco i siedząco jest dramat.

Tak i też chodzenie dopiero pomagało, wstawałam i łaziłam po domu, a na łóżku siadałam po turecku, trzymałam się na klatkę piersiową i próbowałam łapać oddech. Kilka nocy pod rząd tak było, masakra.

Ciacho, a orientujesz jak to jest w sytuacji składania wniosku, kiedy umowa o pracę wygasa wcześniej niż rok od urodzenia dziecka tj. w moim przypadku, umowę mam do września. To wtedy wniosek do pracodawcy czy do ZUS?

Czy któraś z Was korzysta z ubezpieczenia grupowego w pracy?

Ojj jak ja bym pospała na brzuszku, powiem Wam, że mi się zdarza trochę tego okruszka gnieść, bo tak w połowie czasem na tym brzuszku śpię, ale żadnych protestów nie słychać od strony brzuchowego intruza więc chyba jej nie przeszkadza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:17

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ