Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zachciało mi się malinowej chmurki, więc sobie dałam czadu. Najpierw zakupy i tak wyszło że z dwoma siatami zakupów wracalam. Potem mi się zachciało spacerów z humorzasta córką: przejechała 100m na hulajnodze po czym stwierdziła, że się zmeczyła,usiadła na niej i ani rusz, perspektywa niesienia jej wiążącej 17 kg i hulajnogi odpadala, także wracaliśmy 100m przez pół godziny... A potem jeszcze się wzięłam za to ciasto... Także teraz leżę, a mała tak kopie, że boli aż piecze :o
-
nick nieaktualnyJa też lubię malinowa chmurke , ale teraz zdrowie nie pozwala mi na żadne szaleństwa w kuchni nawet obiadu nie mam siły gotować... malinowa chmurke chętnie zjem u mnie w cukierni mają pyszną
Idę się klasc bo dziś mam łeb jak sklep od tego wszystkiego....Julia37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny : )
Gratuluje wizyt i malych wielkich maluszkow
Samari szczerze wspolczuje stresow, trzymam kciuki za ciebie
Kogos jeszcze mam na cesarki wpisac?
Widzialam ze rozmawialyscie o trudach zajscia w ciaze itd.. U nas tez pierwsza ciaza dopiero po ponad 3 latach pykla. Tyle ile sie naplakalam nad testami ciazowymi.. co miesiac kolejny zawod i tak wiele, wiele razy. Potrafilam robic z 5 w ciagu miesiaca bo myslalam sobie moze za wczesnie zrobilam. A potem to juz mi sie wydawalo ze nigdy tych dwoch kresek nie zobacze. Kazde malenstwo to cud i ogromny podarunek : )
A ku przestrodze dziewczyny! Uzylam dzisiaj rano kremu do golenia do twarzy, ktorego uzywalam wczesniej CALA ciaze bez problemow. A dzisiaj mi spalilo skore pod nosem po doslownie 30 sekundach. Ten sam krem, ta sama marka co zawsze, nakladalam go ostatnim razem dwa tyg temu i bylo totalnie ok. Takze nawet jak macie sprawdzone kosmetyki to i tak trzeba uwazac. Chodze teraz z takimi plamami czerwonymi i schodzaca skora nad warga, nie mowiac o tym ze piecze jak cholera :<
Z tych dobrych newsow to przyszly mi wreszcie artykuly higieniczne i kosmetyki dla dziecia. Smoczki, butelki, tetra. Mam wszystko, hurra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 22:00
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny . Uspokoilam sie troche poniewaz glupot sie naczytalam w internecie . Wiecie jak to jest .
Nie narzekam bo wiem ze lezenie tylko pomoze mojemu dziecku jak bylo by mi dane wiedziec ze w pierwszej ciazy jest cos niretak to bym dzielnie lezala ale niestety. Czlowiek robi dla dzieci co tylko moze . Odliczam dni do tej wizyty tak szczerze naprawde bylo by dla mnie sukcesem tyle chodzic w ciąży
Okropnie mnie dzis boli po prawej stronie brzuszka ze nie moge nawet zajsc do toalety zginam sie w pol i czlapie jak leze lepiej . Czy to moze kolka ?? Jak.maly mnie kopie boli niesamowicie jeszcze bardziej. I tak teraz jest po lekach nieco lepiej .
Z objawow na koniec ciazy okropnie meczy mnie zgaga mam mdlosci jak na poczatku ciazy ciezko mi zasnac bol krzyza. A jaki slinotok maz jest naprawde zadowolony gdy slinie mu koszulki 😎😎😎
-
Ja dziś dostałam takiej biegunki (większej niż mam na co dzień), że zaczęłam się zastanawiać, czy mój organizm się oczyszcza? Do tego włączylo mi się to gotowanie, zakupy itd, gdzie cały czas na dupie ostatnio siedziałam. Ale to chyba po prostu korzystam podświadomie z tego, że się lepiej czuję. Odpukać, aktualnie jest lepiej niż w 2 trymestrze. Do przewlekłego kataru się przyzwyczaiłam, póki nie mam migren to da się żyć.
-
Hahahahahah ja Cie nawet na to nie wpadlam no nie wiadomo co mi sie sni moze nie pamietam:D smial sie ze zamiast dziecku mi kupi sliniaczek
haha w domu to jest smieszne
w szpitalu bylo mi glupio jak przychodzily co 2 h polozne z tentnem czy z kroplowka czy z cisnieniem . Ja i moja osliniona poduszka teraz maz
Atyde nie jestem sama . Na pewno nie sa u mnie to skurcze bo wyglada to calkiem inaczej jak leze plackiem i sie nie ruszam.
Ja mialam biegunki takie nie raz od 7 miesiaca i powiem ze do tej pory trzymam sie w dwupakuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 22:33
-
Moja mała to dzisiaj oszalała. Pochwaliłam ją za dnia, że taka kochana, mało mnie dzisiaj bije, tak znośnie, w nocy kochana, bo spać mi daje i się wysypiam. Taaa. Wracałam ze sklepu to tak mi zaczęła po szyjce jeździć i za pępek ciągnąć jednocześnie, myślałam, że zejdę tak nieprzyjemnie było, a teraz zamiast spać to wychodzi przez pępek. Okropnie się zachowuje
Nigdy więcej dobrego słowa na nią nie powiem hahaha, ale i tak ją kocham i jest moim cudzikiem małym, pomimo, że testuje moją cierpliwość
-
Czy ktoras z was ma zylaki warg sromowych..?
Zdaje sie ze mam, juz mnie tak boli cala ta okolica ze jest nie do wytrzymania. Zerknelam w lusterko dzisiaj i az sie przerazilam, wszystko jest sinawe i pelno grubych zyl niebieskich mi wystaje. I mi przyszlo na mysl ze to pewnie te zylaki.. Moja gin mi nie zaglada w podwozie od konca 1 trymestru wiec nie widziala jak sie sprawy maja, chyba jej musze dac znac ze cos jest nie tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:05
-
nick nieaktualny
-
Iwwk, to dobry dzień wczoraj mieli bo mój mały miał pępkiem wyjść. W pewnym momencie aż się przeraziłam, bo pod samym biustem zaczęła mi noga w gore wychodzić haha
ale za to w nocy odsypiał, teraz też cisza prawie jeszcze
Chusy, wspomnij lekarzowi koniecznie, w końcu sa też od leczenia a nie mówienia tylko ze wszystko jest dobrze hahaja muszę niestety też wspomnieć o ..hemoroidach, nabawiłam się na początku ciąży przy tej niedroznosci jelit a teraz już na maxa się nasiliło, zaczyna boleć, nie chowają się w ogóle, jest ich coraz więcej
jest na nie teraz w ogóle jeszcze jakiś sposób, ktoś wie? Bo z tego co czytałam to przeciwwskazaniem do naturalnego porodu nie sa, chociaż już się boję co będzie po
-
Samari bardzo mi przykro, że czeka Cię operacja 2 tyg po cc. Jestem w szoku jak te hormony szaleją w ciąży, a przecież u Ciebie to 3cia ciąża.
Z tego co wiem jest to częsty zabieg wycięcia guzka tarczycy i nie ma zwykle nic wspólnego z poważniejszą chorobą...
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
Chusy wrote:Czy ktoras z was ma zylaki warg sromowych..?
Zdaje sie ze mam, juz mnie tak boli cala ta okolica ze jest nie do wytrzymania. Zerknelam w lusterko dzisiaj i az sie przerazilam, wszystko jest sinawe i pelno grubych zyl niebieskich mi wystaje. I mi przyszlo na mysl ze to pewnie te zylaki.. Moja gin mi nie zaglada w podwozie od konca 1 symestru wiec nie widziala jak sie sprawy maja, chyba jej musze dac znac ze cos jest nie tak.
Mary Jane hemoroidy nie są wskazaniem do cc, jakby bardzo bolało polecam weź kilka cebul obierz, pokrój w piora troszkę wody i gotuj to na taką papkę, potem jak wystygnie na wkladke laktacyjna i przyłoż w bolące miejsce. Brzmi dziwnie, ale pomaga serio, mam ten przepis od bardzo doświadczonej położnej i moje pacjentki były zadowolone. Po porodzie możesz jakieś leki z diosmina, wg leksykonu leków laktacyjnych prof Hale'a można przy tym karmić, oczywiście w aptece powiedzą, że nie można, są też kremy różne. Ciąża obciąża naczynia krwionośne niestety
-
Maryjane jeśli nie bolą to nic nie zleci, można stosować maść ale to nic nie pomoże na końcówce ciąży bo ucisk dziecka powoduje że to wychodzi na zewnątrz, jedynie zniweluje ból. Dopiero po porodzie można coś więcej działać i polecam od razu zapisać się wtedy do proktologa bo ginekolog g**** pomoże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 07:28
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyI widzicie, dlatego jak ktoś mi mówi "ciąża to nie choroba" to mi się nóż w kieszeni otwiera! Jak ktoś przechodzi ciążę tak luzacko to fajnie ma... A potem wszystkich mierzy swoją miarą bo przecież to tski błogoslawiony stan
Oficjalnie jest wiosna!! Wlasnie od okna mi się odbił wielki bąk!! -
Ja już co noc źle sypiam, pomijam dyskomfort - ból bioder, drętwienie, ale notorycznie mam przerwy w spaniu przynajmniej 2h
jak mam się wyspać skoro u mnie w domu aktywne życie toczy się non stop od 6 do 22...
Czy Wam maluszki też tak silnie wkręcają się w szyjkę lub miednicę? Ja coraz częsciej muszę się zatrzymać, bo nie mogę iść. A jak siedzę i Mały napiera na szyjkę to czuję chwilowy ból w dole pleców, podobny do tego porodowego... u mnie dopiero 33tcWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 07:31