Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nistera wrote:A nie możecie kupić używanych tych kombinezonow ? Przecież to i tak praktycznie na jeden raz. Ja kupiłam 56 używany A u nas pogoda zaczyna dochodzić do 20 stopni codziennie i nie wiem teraz czy wogole to użyje, ale większego nie kupuje bo mój mały i tak chyba skrzaciki będzie. Dziś się dowiemy 😋
Mozna tylko ze sie nie oplaca. Chcialam ostatnio kupic fajny znalaxlam na olx kobieta chciala za niego 15 zl a przesylka wedlug cennika poczty polskiej z 1 kwietnia 16 zl. Bez sensu. Poza tym. Jak ktos kupil nowy dal zalozny 80 zl to odsprzedaje ze 40 zl a na wyprzedazach mozna kupić tak jak ja z 51015 za 21 zl.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciacho jak ta biegunka i skurcze?
Wczoraj się kladlam z takim bólem podbrzusza i pleców, tyle z mojego nie narzekania. Wzięłam nospe i poszłam spać, od rana ciut lepiej, tylko więzadła w pachwinach bolą. Tylko mnie zmartwilo bo mam brzydką wydzieline, a seksow nie było wczoraj.
W ogóle, czy ktoś ma tak nisko macice, jak ja? Jak stoję to idealnie widać jej zarys i zaczyna się dosłownie ciut poniżej linii włosów lonowych i tam też jest główka, temu mnie boli wszystko. Jak sobie patrzę, to ona ma 5 cm do wyjścia w linii prostej haha mogę liczyć, że szybko pójdzie? Z Karo miałam nisko brzuch, ale teraz to masakra jakaś, żadnych spodni nie mogę założyć, bo żadne nie są aż tak nisko -
4me pocieszę Cię choć trochę, że ten etap buntu 3,5latka mija... pojawia się kolejny, ale dziecko starsze jakoś łatwiej rozumie konsekwencje swojego zachowania i łatwiej te bunty kontrolować.
Ja też już psychicznie nie mogę z córką w domu i pespektywa strajku w kolejnym tyg mnie dobija. W dodatku zaplanowałam na pn-wt szkolenie z egz certyfikowanym... za który płacę prawie 2K, a nie mam za bardzo kiedy się uczyć i muszę kombinować z opieką na czas szkokenia...
Kama, możesz przestawić dziecko na wcześniejsze pójście spać bez problemu. Od 19 wyłączasz światła w całym mieszkaniu, tylko subtelna lampka wystarczy. Kąpiel ok 18-20. Jeśli ogląda bajki to wyłącza dziecko samo ok 20 i jest wyciszone. Ewentualnie czytanie książek przy przygaszonym świetle.
Moja córka 5 lat i wulkan energii cały dzień, ale o 20:30 pada kompletnie i 21 już śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:24
-
aktyde85 wrote:4me to Karo w podobnym wieku, ale ona jazdy robi od urodzenia. A nie zaczął brać jakiś leków, które mogą dawać takie skutki uboczne?
heheheh nie tak na poważnie to nie.
Nie wiem moze zaczal wiecej kumac jak mial dwa lata i tak nas testuje? Tylko to troche dluuugo...
Wiecie problemu nie byłoby w ogole gdybym ja kolo niego skakala i robila to co on mi każe, bo te histerie sa bo ja nie robie czegos co on chce, gdy poprosi o to ryczac albo krzyczac. A ja niestety nie moge godzić sie na to by on tak sie zachowywal. Nie moze nami rzadzic w taki sposob. Nie na tym polega wychowywanie. Bylismy juz z tym u psychologa i teoretycznie robimy to co nam radza lekarze i mowia, ze mu przejdzie i zrozuie i jak poplacze 20 min to mu nic nie bedzie. Tylko, ze nasz po 20min sie nie poddaje a w sumie to od dwoch lat. Mamy wyjatkowo uparty przypadek
Dobra dziewczyny nie marudze juz. Wczoraj mi sie ulalo pod wplywem Ciacho, ktora zapytala co u mnie heheheh
Dzis nowy dzien, nowa energia moze bedzie lepiej....
Ciacho a Ty zaczelas brac jakies zelazo? Wiesz, ze ono moze tak dzialac? Ja mam od niedawna tak, ze jednego dnia mam zaparcia drugie rozwolnienia lekkie... Jestem pewna, ze to od zelaza.
Przemyśl tez lekarza rodzinnego i badania kalu. Moze masz jakas bakterie, ktora Cie meczy...
Plus zastanów sie czy nie kesz regularnie czegos co Ci nie podtruwa? Moze te kefiry i nabial tak dzialaja na Ciebie nagle w tej ciąży? Do tego niezbyt wielka ilosc jedzenia i taki efekt??
Plus pomysl o jakis priobiotykach na stale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:31
-
4me u nas jest identycznie, coś nie po jej myśli i awantura na pół osiedla. I tak samo, jak Ty piszesz, jesteśmy konsekwentni do bólu i nie ustępujmy. Ja czasem wychodzę i normalnie płaczę, bo serce mi pęka, że choćbym chciała to nie mogę się zgodzić na coś czego ona domaga się w taki właśnie sposób. Wiesz co jest najgorsze? Że przy tacie się tak nie zachowuje, ani przy moich rodzicach, i na tej podstawie moja mama ostatnio nazwała mnie złą matką, bo nie umiem sobie z nią poradzić i na nią krzyczę. Weź nie wydrzyj ryja po kilku dniach 24h z nią humorzasta.
-
Hej dziewczyny, dziś skończyłam 32tc
mój cel osiągnięty
w tym tygodniu dzieci są już spoko, więc można odetchnąć
powodzenia na wizytach i miłego dnia
aktyde85, Samari0702, Milka1991, PatkaPP, 4me, Izka37, Glendolina, Pestkkaa, ago91, Agata :), kama2784, slodka100, Oleander, Ciasteczko777, Veri, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Pantera wrote:Aktyde mam podobnie nisko brzuch, niżej niż w 1szej ciąży. Też ok 5cm w linii prostej... ale szyjka jakieś 2tyg temu była 4,6cm
Natomiast dość intensywnie odczuwam małego w miednicy
Pantera i co ubierasz? Bo kurde wiecznie leginsy nosić... Nie mam nawet tylu dłuższych bluzek a nie cgce znowu kupować na miesiąc. W dodatku wchodzę normalnie we wszystkie swoje spodnie i o ile chodzić to jeszcze spoko, to siedzieć już ciśnie. W ciążowych spodniach jest to samo -
nick nieaktualnyHej dziewczyny ,u mnie standadowo maraton bolowo-sikajacy w nocy więc pocieszam się myślą że 18 dni do porodu wytrzymam , mały też kopie nisko bo leży nisko i mocno napięra na szyjke.. w dodatku wkurza mnie ta infekcja gardła zasrana bo nie wiem.czy boli mnie gardło czy ta torbiel mi daje uczucie kluchy w w przełyku ;/ oszaleje chyba ....
Młody u mnie soi całe noce w swoim pokoju czasami ma jakieś jazdy że wstaje. A co do zachowania dziecka to prawda że nie można pozwolić na terror że strony takiego malucha, mój jak coś chce wymuszać A powiem nie to też płacze ale nie zwracam na to uwagi i wychodzę przejdzie mu to sam przychodzi się orzytulic -
Aktyde, u mnie jest też strasznie nisko, długo, długo, wszystkie ruchy czułam dosłownie w pachwinach. Dlatego też te kilka tygodni temu jak były skurcze i takie napierania w dół to chodzić nie mogłam bo młody główka dosłownie na wyjściu leżał. Ale od czasu założenia krążka jest o niebo lepiej, wszystko się podniosło
a różne bóle chyba już będą u nas coraz częściej
Hahah, dziewczyny, z mojej perspektywy to zabawne Jak się martwicie co będzie w trakcie strajkujestem nauczycielem w przedszkolu, patrzę na to z tej drugiej strony
wiem że dzieci potrafią nieźle dać popalić i marzy się o chwili wolnego ale ja pracując mam na sali sama przynajmniej 20 takich 3 czy 4latkow
i trzeba z nimi popracować, pobawić się, zajęcia zorganizować
uwielbiam swoją pracę, tęsknię za moim przedszkolem już strasznie, ale zawsze się śmiejemy Jak rodzice mówią że nareszcie koniec świąt na przykład bo wariuja w domu już ze swoim dzieckiem
-
nick nieaktualnyCo do ubrań ciazowych to ja od 12 tygodnia noszę spodnie ciążowe z hm bo w swoje nie mogłam się zapiaać ale mam też specyficzny brzuch u dołu po tych cessrkach stąd mi wywaliło od początku taka oponę
Z ciazowych ciuchów to kupiłam tylko.rajstopy z gatty, 2 pary spodni z hm ciazowych m i l rozmiar no , 2 koszulki w rozmiarze l i xl w New yorker i w styczniu w Reserved ta duże kurtkę i.to wzytsko do porodu mi wystarczy bo siedzę głównie w domu to chodzę w moich tunikach , ktore kezaly na dnie szafy a nosilam je jesxcxe przed odchidzaniem wiec 44 rozmair na ciaze jak znalazl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:52
-
Cześć dziewczyny, dziś kolejny wczesny poranek, od 3 spać nie mogę. Będzie ciężki dzień. Byłam już na pobraniu krwi (morfo, mocz i toksopl.), Śniadanie zjedzone, mąż odprawiony do pracy.
Co do spodni, to są takie poszerzacze czy wstawki do spodni zwykłych. Ale nigdy nie korzystałam i nie widziałam na żywo tylko w internecie.
Wczoraj był temat ubezpieczeń. Powiedzcie mi jak mam ubezpieczenie grupowe, i dopisanego do mnie do pracy męża. To oboje będziemy mogli skorzystać z wypłaty w ramach urodzenia dziecka? Tak mnie wczoraj to zaintrygowało.
A co do używek. Paliłam zanim poznałam męża, ale raczej to do piwka było. Cieszę się że teście nie palą, mój tato w zeszłym roku zachorował na gruźlicę i rzucił, już 10mcy nie pali, a mama od miesiąca. Jestem z nich dumna. A co do alkoholu to czasem za mną chodzi jakaś lampka wina czy kolorowe piwko. Ale raz tylko w ciąży skusiłam się na Lecha free z miętą. Przy karmieniu piersią nie będę próbować, chyba że zapasu mleka w zamrażarce będzie na parę dniale co do laktacji to na szkole rodzenia położna mówiła że karmi jest baaaardzo dobre 😁
Powodzenia na wizytach i przyjemnego dnia życzę
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
MaryJane co innego cudze dzieci, co innego swoje. Znowu przytoczę to moja kumpele, co ma najtrudniejsze w obsłudze dzieci, jakie znam. Moja diablica przy jej to anioł. I ona ciągle powtarza, że tyle dzieci widziała w przedszkolach przez lata pracy, a takiego dziecka jak jej córka nie spotkała. Ale wiesz, może Ci się trafi taki egzemplarz jak synek mojej kuzynki też przedszkolanki, co ich widzę, to nie wierzę, jak to jest możliwe, że dziecko może sobie tak po prostu leżeć w łóżeczku :o
-
Tak sobie myślę że jak mam tak nisko brzuch to może łatwo wyjdzie hahaha ale poprzednio też był nisko, i fakt migiem główka była na wyjściu, jak się już rozwarcie zrobiło. Problem w tym, że zrobić się nie chciało
Puszku co ja mogę zrobić żeby mi się rozwarcie robiło?
-
Aktyde ja tez mam okolo 5 cm nad kinia wlosow. Tez ciagle slysze, ze brzuch nisko. Tylko lekarz tego nie potwierdził i nie wiedział o co mi w ogóle chodzi wiec chyba taka uroda
Niestety nie oznaczalo to szybkiego porodu w pierwszej ciazyhehe
aktyde85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Aktyde ja tez mam okolo 5 cm nad kinia wlosow. Tez ciagle slysze, ze brzuch nisko. Tylko lekarz tego nie potwierdził i nie wiedział o co mi w ogóle chodzi wiec chyba taka uroda
Niestety nie oznaczalo to szybkiego porodu w pierwszej ciazyhehe
Mi mówiła że mega nisko i głowa zaraz na wyjściu i temu mi leżeć kazała -
nick nieaktualnyAktyde
A co wam tak juz spieszy się do porodu ? 😂😂 siedzi w brzuchu to teoretycznie jest spokój... jak ja pomyślę że maly sie urodzi już za 18 dni to stwierdzam że mimo że mnie wszystko boli to ja jeszcze nie chcę nie jestem gotowa haha 😂😂😂😂😂
Ale prywatne moje zdanie ejst takie że jeśli nie ma konkretnych wskazań medycznych to nie ma co przyspieszać porodu i kombinować,dla dziecka każdy dzień w brzuchu to bardzo dużo..wiesz ile ja bym dała żebym nie musiała po 37 tygodniu już to stamtąd wyrywac....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:17