Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aktyde85 wrote:Pantera i co ubierasz? Bo kurde wiecznie leginsy nosić... Nie mam nawet tylu dłuższych bluzek a nie cgce znowu kupować na miesiąc. W dodatku wchodzę normalnie we wszystkie swoje spodnie i o ile chodzić to jeszcze spoko, to siedzieć już ciśnie. W ciążowych spodniach jest to samo
Na codzień bawełnianych i dzianinowych a od święta żorżetowychaktyde85 lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Koniec 37tc to donoszona? Bo jak tak to majówkę spędzam na zmianę skacząc na piłce i się bzykajac haha
hahaha mam ten sam plan, mężowi zapowiedziałam, że jak skończę 37 tc to zaczynamy wypędzanieSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Koniec 37tc to donoszona? Bo jak tak to majówkę spędzam na zmianę skacząc na piłce i się bzykajac haha
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina lubią tę wiadomość
-
Samari0702 wrote:Aktyde
A co wam tak juz spieszy się do porodu ? 😂😂 siedzi w brzuchu to teoretycznie jest spokój... jak ja pomyślę że maly sie urodzi już za 18 dni to stwierdzam że mimo że mnie wszystko boli to ja jeszcze nie chcę nie jestem gotowa haha 😂😂😂😂😂
Mi się nie spieszy. Nie chciałabym się, jak poprzednio, męczyć że skurczami bolesnymi od wtorku do piątku po czym usłyszeć, że są 2 cm... i musieć mieć podkręcane oksytocyna. To już wolę mieć cc. -
Pojechalam tylko do laboratorium a wy juz tyle napisalyscie spania nie macie czy co.... 😂🤭
W poniedziałek mam wizyte w poradni patologii ciazy w srode u mojej gin. Wiec trzeba bylo troche krwi upuscic. Pewnie wyjdzie anemia bo sie tak slabo czuje. Schudlam... Eh... Jak tu przytyc.
Ale ogolnir czuje sie spoko. Nie mam zadnych takich dolegliwosci jak wy. Poza tym ze mlody ma malo miejsca i morduje mnie mocno to jest ok.
Ciacho ty idz do lekarza niech cos zrobia dziewczyno z ta twoja biegunka bo moim zdaniem to trwa juz po pierwsze za dlugo i z taka czestotliwoscia ze nie jest to przypadkowe.
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Mi się nie spieszy. Nie chciałabym się, jak poprzednio, męczyć że skurczami bolesnymi od wtorku do piątku po czym usłyszeć, że są 2 cm... i musieć mieć podkręcane oksytocyna. To już wolę mieć cc.
Wierzę Ci, ja córkę też najpierw rodzilam sn zanim skończyłam na stole , tylko prawda jest taka że do gadania nic nie mamy ani wyboru też nie mamy to ci chcemy czy wolimy.... ja znów gdyby nie ta cholerna miednica z mila chęcią rodziła bym sn i miała połowę problemów mniej.... -
4me wrote:Aktyde ja tez mam okolo 5 cm nad kinia wlosow. Tez ciagle slysze, ze brzuch nisko. Tylko lekarz tego nie potwierdził i nie wiedział o co mi w ogóle chodzi wiec chyba taka uroda
Niestety nie oznaczalo to szybkiego porodu w pierwszej ciazyhehe
-
nick nieaktualnyNie no dziewczyny nie zartujcie że chcecie po 37 tygodniu porody wywoływać to jest jakaś totalnie głupia moda i nie ma żadnego celu.... dziecko samo zdecyduje kiedy jest gotowe ( oczywiście nie mówię tu o takich beznadziejnych przypadkach jak ja gdzie wyjścia nie mam) tak jak Puszek mówi dzieci urodzone po 37 tygodniu też często mają właśnie oznaki wczestnictwa problemy z jedzeniem czy oddychaniem....naprawdę się zastanówcie i proszę was nie uleganie tej beznadziej "modzie"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:28
Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey!
ładny dzień się zapowiada dzis;) słońce święci, wiatru nie widac, może będzie pogoda spacerowa. Wczoraj byliśmy na kreglach. Wiadomo, pilnowalam się jak mogłam, kulalam czasem spod nog, ale mimo to poczułam się sobą. Tak psychicznie odpoczelam od ciazy, A bardzo tego potrzebowałam. Później też biegunka i juz się bałam, że coś zaszkodziłam i organizm się oczyszcza. Ale biegunki o różnym nasileniu mam od 2 trymestru. Uciążliwe, ale wolę to niż zaparcia.
Wczoraj u lekarza wszystko pozamykane, szyjka w badaniu długa, wyciągnęłam piłkę i wkrótce zaczynam skakanko. Zaopatrzylam się też w liście malin i olej z wiesiolka. Nie wierzę, żeby to wywołało poród, ale może ułatwi wszystko jak się zacznie?slodka100, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Mary Jane praca nauczyciela jest faktycznie bardzo ciężka, szczególnie z maluszkami. Ja bym nie podołała i podziwiam panie nauczycielki w przedszkolu
Niezależnie od tego, że zdecydowanie popieram podwyżki dla nauczycieli, jakoś trudno mi sobie wyobrazić krajowy strajk np korpoludków i odejście od pracy na tydzień... -
Witamy w taki piękny słoneczny wiosenny dzień
Pytanko czy któras z was wie coś o tych ratach 0% na Allegro? Czy to tak bez problemu każdy może coś kupić na 0%? Pytam bo wiem że np. W Media expert to jest jakaś bzdura że 0% bo potem bank dokłada swoje i coś tam i tak się dopłaca
Kurcze kuszą mnie te raty na jakieś agd do nowego domku ale mój m się boi tak przez internet -
Aktyde-weekend przyjemności widzę sie zapowiada... okien to już Cie sie nie chce myć?
Mi sie podobał wariant Ciacho:)pożyteczne z praktycznym. -
nick nieaktualny
-
Moja bardzo fajna położna zawsze mówi że po 37tc ostry sex itp. Więc każdy co innego radzi widzę pewnie to też zależy od każdego indywidualnego przypadku
Glendolina a wiesiolek od którego tyg zamierzasz brać już? I w jakich dawkach dopochwowo czy doustnie? Ja kupiłam ale jakoś tak leży heh...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:Aktyde, u mnie jest też strasznie nisko, długo, długo, wszystkie ruchy czułam dosłownie w pachwinach. Dlatego też te kilka tygodni temu jak były skurcze i takie napierania w dół to chodzić nie mogłam bo młody główka dosłownie na wyjściu leżał. Ale od czasu założenia krążka jest o niebo lepiej, wszystko się podniosło
a różne bóle chyba już będą u nas coraz częściej
Hahah, dziewczyny, z mojej perspektywy to zabawne Jak się martwicie co będzie w trakcie strajkujestem nauczycielem w przedszkolu, patrzę na to z tej drugiej strony
wiem że dzieci potrafią nieźle dać popalić i marzy się o chwili wolnego ale ja pracując mam na sali sama przynajmniej 20 takich 3 czy 4latkow
i trzeba z nimi popracować, pobawić się, zajęcia zorganizować
uwielbiam swoją pracę, tęsknię za moim przedszkolem już strasznie, ale zawsze się śmiejemy Jak rodzice mówią że nareszcie koniec świąt na przykład bo wariuja w domu już ze swoim dzieckiem
-
nick nieaktualnyOlej z wiesiolka i liście malin nie są na wywołanie porodu, tylko na wzmocnienie i uelastycznienie macicy,żeby ułatwić poród A nie to wywołać. Nie wiem czemu wszędzie krążą takie dziwne historie że to cud na wywołanie porodu A to kompletna nieprawda....
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość