WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Pantera i co ubierasz? Bo kurde wiecznie leginsy nosić... Nie mam nawet tylu dłuższych bluzek a nie cgce znowu kupować na miesiąc. W dodatku wchodzę normalnie we wszystkie swoje spodnie i o ile chodzić to jeszcze spoko, to siedzieć już ciśnie. W ciążowych spodniach jest to samo :/
    Chodzę w sukienkach nieciążowych
    Na codzień bawełnianych i dzianinowych a od święta żorżetowych

aktyde85 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Chodzę w sukienkach nieciążowych
    Na codzień bawełnianych i dzianinowych a od święta żorżetowych
    A polecisz jakieś rajstopy? Mam fajne z gatty, ale grube.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny co to żorżeta??? :D

aktyde85 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Koniec 37tc to donoszona? Bo jak tak to majówkę spędzam na zmianę skacząc na piłce i się bzykajac haha

hahaha mam ten sam plan, mężowi zapowiedziałam, że jak skończę 37 tc to zaczynamy wypędzanie :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Koniec 37tc to donoszona? Bo jak tak to majówkę spędzam na zmianę skacząc na piłce i się bzykajac haha
    37+0 ciąża donoszona, jednak nie, znaczy to, że dziecko jest w 100%gotowe, często ma cechy wczesniactwa, zaburzenia adaptacji, dużo meszku plodowego i mazi

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Aktyde

A co wam tak juz spieszy się do porodu ? 😂😂 siedzi w brzuchu to teoretycznie jest spokój... jak ja pomyślę że maly sie urodzi już za 18 dni to stwierdzam że mimo że mnie wszystko boli to ja jeszcze nie chcę nie jestem gotowa haha 😂😂😂😂😂

Mi się nie spieszy. Nie chciałabym się, jak poprzednio, męczyć że skurczami bolesnymi od wtorku do piątku po czym usłyszeć, że są 2 cm... i musieć mieć podkręcane oksytocyna. To już wolę mieć cc.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama wczoraj pisałaś o tych dusznościach, myślałam, że mam już z nimi spokój to jakoś do 1 się męczyłem, eh :D Jeszcze zgaga dopadła taka, że mało się nie porzygałam ble. To chyba kara za przytulanki była :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też nie wytrzymam dłużej i będę Szymka wyganiać na świat:)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam tylko do laboratorium a wy juz tyle napisalyscie spania nie macie czy co.... 😂🤭

W poniedziałek mam wizyte w poradni patologii ciazy w srode u mojej gin. Wiec trzeba bylo troche krwi upuscic. Pewnie wyjdzie anemia bo sie tak slabo czuje. Schudlam... Eh... Jak tu przytyc.
    Ale ogolnir czuje sie spoko. Nie mam zadnych takich dolegliwosci jak wy. Poza tym ze mlody ma malo miejsca i morduje mnie mocno to jest ok.

Ciacho ty idz do lekarza niech cos zrobia dziewczyno z ta twoja biegunka bo moim zdaniem to trwa juz po pierwsze za dlugo i z taka czestotliwoscia ze nie jest to przypadkowe.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Mi się nie spieszy. Nie chciałabym się, jak poprzednio, męczyć że skurczami bolesnymi od wtorku do piątku po czym usłyszeć, że są 2 cm... i musieć mieć podkręcane oksytocyna. To już wolę mieć cc.

Wierzę Ci, ja córkę też najpierw rodzilam sn zanim skończyłam na stole , tylko prawda jest taka że do gadania nic nie mamy ani wyboru też nie mamy to ci chcemy czy wolimy.... ja znów gdyby nie ta cholerna miednica z mila chęcią rodziła bym sn i miała połowę problemów mniej....

• Pantera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aktyde ja tez mam okolo 5 cm nad kinia wlosow. Tez ciagle slysze, ze brzuch nisko. Tylko lekarz tego nie potwierdził i nie wiedział o co mi w ogóle chodzi wiec chyba taka uroda :)

Niestety nie oznaczalo to szybkiego porodu w pierwszej ciazy ;) hehe
    4me u mnie już na linii wlosów.... czyli ok 5 cm w linii prostej do wyjścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny nie zartujcie że chcecie po 37 tygodniu porody wywoływać to jest jakaś totalnie głupia moda i nie ma żadnego celu.... dziecko samo zdecyduje kiedy jest gotowe ( oczywiście nie mówię tu o takich beznadziejnych przypadkach jak ja gdzie wyjścia nie mam) tak jak Puszek mówi dzieci urodzone po 37 tygodniu też często mają właśnie oznaki wczestnictwa problemy z jedzeniem czy oddychaniem....naprawdę się zastanówcie i proszę was nie uleganie tej beznadziej "modzie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:28

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey!;) ładny dzień się zapowiada dzis;) słońce święci, wiatru nie widac, może będzie pogoda spacerowa. Wczoraj byliśmy na kreglach. Wiadomo, pilnowalam się jak mogłam, kulalam czasem spod nog, ale mimo to poczułam się sobą. Tak psychicznie odpoczelam od ciazy, A bardzo tego potrzebowałam. Później też biegunka i juz się bałam, że coś zaszkodziłam i organizm się oczyszcza. Ale biegunki o różnym nasileniu mam od 2 trymestru. Uciążliwe, ale wolę to niż zaparcia.
    Wczoraj u lekarza wszystko pozamykane, szyjka w badaniu długa, wyciągnęłam piłkę i wkrótce zaczynam skakanko. Zaopatrzylam się też w liście malin i olej z wiesiolka. Nie wierzę, żeby to wywołało poród, ale może ułatwi wszystko jak się zacznie?;)

slodka100, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Pani Moł lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane praca nauczyciela jest faktycznie bardzo ciężka, szczególnie z maluszkami. Ja bym nie podołała i podziwiam panie nauczycielki w przedszkolu
    Niezależnie od tego, że zdecydowanie popieram podwyżki dla nauczycieli, jakoś trudno mi sobie wyobrazić krajowy strajk np korpoludków i odejście od pracy na tydzień...

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w taki piękny słoneczny wiosenny dzień

Pytanko czy któras z was wie coś o tych ratach 0% na Allegro? Czy to tak bez problemu każdy może coś kupić na 0%? Pytam bo wiem że np. W Media expert to jest jakaś bzdura że 0% bo potem bank dokłada swoje i coś tam i tak się dopłaca
    Kurcze kuszą mnie te raty na jakieś agd do nowego domku ale mój m się boi tak przez internet

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:

Aktyde-weekend przyjemności widzę sie zapowiada... okien to już Cie sie nie chce myć:)?

Mi sie podobał wariant Ciacho:)pożyteczne z praktycznym.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nic przyspieszać, żadna moda mnie nie pochłonęła. Jakby coś się niedobrego działo za szybko, to odpuszczę. Znam swoje ciało i będę widziała. Ale jeśli jest szansa, że te zabiegi wszystko ułatwia, to chce spróbować.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bardzo fajna położna zawsze mówi że po 37tc ostry sex itp. Więc każdy co innego radzi widzę pewnie to też zależy od każdego indywidualnego przypadku

Glendolina a wiesiolek od którego tyg zamierzasz brać już? I w jakich dawkach dopochwowo czy doustnie? Ja kupiłam ale jakoś tak leży heh...

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Aktyde, u mnie jest też strasznie nisko, długo, długo, wszystkie ruchy czułam dosłownie w pachwinach. Dlatego też te kilka tygodni temu jak były skurcze i takie napierania w dół to chodzić nie mogłam bo młody główka dosłownie na wyjściu leżał. Ale od czasu założenia krążka jest o niebo lepiej, wszystko się podniosło :) a różne bóle chyba już będą u nas coraz częściej :D

Hahah, dziewczyny, z mojej perspektywy to zabawne Jak się martwicie co będzie w trakcie strajku :D jestem nauczycielem w przedszkolu, patrzę na to z tej drugiej strony :D wiem że dzieci potrafią nieźle dać popalić i marzy się o chwili wolnego ale ja pracując mam na sali sama przynajmniej 20 takich 3 czy 4latkow :D i trzeba z nimi popracować, pobawić się, zajęcia zorganizować :D uwielbiam swoją pracę, tęsknię za moim przedszkolem już strasznie, ale zawsze się śmiejemy Jak rodzice mówią że nareszcie koniec świąt na przykład bo wariuja w domu już ze swoim dzieckiem :D
    Mary Jane ja tez pracuje w przedszkolu ale jako pomoc nauczyciela. Jestem z dziecmi prawie tyle samo co mauczyciel ale w innym chralterze oczywiscie, zreszta sama Wiesz i powiem Ci, ze te 20 obcych 4 latkow to zupeplnie inaczej niz jedno swoje. Serio. Moj synek jest grzeczny bardzo jak narszie, ma czasami akcje ale rzadko, pewnie ten trudny czas dopoero przed nami. Obce, przedszkolne dzieci traktuje sie mniej emocjonalnie. .nawet te ukochane i ulubione ( bo lazdy pracownik przedszkola takie ma). Jak pracowalam jako niania mmialam pod opieka w ostanim roku 4 dzieci, najstarsze blozniaczki mialy 7lat i caly dom do wysprzątanis, pranie, gotowanie obiadow, kapiel calej 4 i bylam zawsze ze wszystkim wyrobiona, a teraz czasami z moim jednym nic nie umiem zrobic i pamiętam doskonale jak mama tamtej 4 ostrzegała, ze ze swoimbdzieckiem jest zuuuuupelnie inczej, bo do wszystkiego podchodzi sie emocjonalnie i to swieta prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiolka i liście malin nie są na wywołanie porodu, tylko na wzmocnienie i uelastycznienie macicy,żeby ułatwić poród A nie to wywołać. Nie wiem czemu wszędzie krążą takie dziwne historie że to cud na wywołanie porodu A to kompletna nieprawda....

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ