WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Optymistycznie przyznam Ci rację że lad i porządek po porodzie przestaje istnieć A co więcej ci powiem przestaje nam to przeszkadzać haha 😂😂😂😂

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znów pospałam, długa drzemka już chyba zostanie ze mną do porodu :D
    U nas będzie Marysia, po śp ukochanej babci męża, oraz trochę po mnie bo na drugie mam Maria 😁 imię dla dziewczynki mamy wybrane od lat, dla chłopca byłby ogromny problem
    Z tym nagłym rzucaniem to niestety lekarze do teraz to głoszą :(
    Ja też mam w organizerach ubranka, body krótki rękaw 56 i 62, body długi rękaw 56 i 62 i tak dalej, 56 ubranka są z samego przodu żeby ich nie ominąć i zdarzyć założyć :D (rada od innej mamy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 21:34

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    4me a ile ma syn? Od zawsze takie jazdy robił?
    Nie, kiedys byl meeega grzeczny ale to juz trwa z 1,5 roku z mniejsza lub wieksza moca. Teraz apogeum. Dalej bywaja takie dni, ze nikt mi nie wierzy w to co mowie ale jest ich niestety mniej niz kiedys. I już w przedszkolu, gdzie mieli go za najgrzeczniejsze dziecko na świecie tez potrafi pokazac rogi.
    3.5 roku ma teraz.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też nic nie poradzę, ale trzymam kciuki za małego, żeby dał mamie odpocząć :)

Dziś u nas była piękna pogoda ale wiało strasznie, wyszłam na chwilę to od razu dostałam bólu głowy. Muszę czapkę odgrzebać, bo jutro ma wiać jeszcze mocniej a szkoda w domu siedzieć w takie słońce

4me lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam pajaca takiego dresowego /kombinezonu dresowego zwal jak zwal. Mam w rozmiarze 56 i tak teraz mysle ze zbyt optymistycznie podeszlam do sprawy i na wszelki wypadek kupie 62. Podrzućcie jakies linki 51015/hm/smyk przejrzalam przed chwila.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów leżę i nie mogę miejsca sobie znaleźć.... nie wiem czemu ale jak leżę na lewym boku to po chwili mam.uczucie jak by dretwialy mi żebra i muszę obrócić się na prawo - na tym boku zasypiam bo mi wygodniej razem z poducha oby wytrwać te 3 tygodnie i potem już górki.....Jedyne.co.mi spędza sen z powiek i bardzo się martwię to.to.zeby ta pieprzona.torbiel nie rosła....w środę się dowiem co z szyjka jaki jest jej stan i stan tarczycy z niechcianym loktorem..... masakra...ja już świruje mam.wrazenie że mi to.uciska.i w ogóle sobie wkrecam w ta głowę... bo jak.to.wyskoczylo nagle i takie wielkie...ale może już nie urośnie...dodatkowo mam.cjore gardło i chwilami.sama nie wiem.juz co.mnie bardziej boli....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/259ea1df8f7d.png
    ja nad tym z hm mysle. Tylko mnoe brak stop zniechęca. Widzialam na zywo w sklepie i bardzo fajny. 69 kosztuje, troche duzo a nie wiadomo ile razy ubiore.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to Karo w podobnym wieku, ale ona jazdy robi od urodzenia. A nie zaczął brać jakiś leków, które mogą dawać takie skutki uboczne?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    ja nad tym z hm mysle. Tylko mnoe brak stop zniechęca. Widzialam na zywo w sklepie i bardzo fajny. 69 kosztuje, troche duzo a nie wiadomo ile razy ubiore.
    Też go chciałam, ale cena mnie odstraszyła zwłaszcza, że może być przydatny tylko raz czy dwa, bo mogą nadejść upały.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Ja dziś dostałam takiej biegunki (większej niż mam na co dzień), że zaczęłam się zastanawiać, czy mój organizm się oczyszcza? Do tego włączylo mi się to gotowanie, zakupy itd, gdzie cały czas na dupie ostatnio siedziałam. Ale to chyba po prostu korzystam podświadomie z tego, że się lepiej czuję. Odpukać, aktualnie jest lepiej niż w 2 trymestrze. Do przewlekłego kataru się przyzwyczaiłam, póki nie mam migren to da się żyć.
    :( właśnie mnie dopadło.. leci ze mnie teraz woda, a wcześniej takie skurcze, że już zaczęłam je liczyć :( czy to już TO!???
    Czy mam wziąć coś na zablokowanie (węgiel / smecta)? No nieeee..

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to byla prawda to ja sie od dwoch miesiecy oczyszczam ;D Spokojnie dziewczyny, ciazowy organizm, pewnie dziwne rzeczy sie z jelitami dzieja, inaczej sie trawi. Niektorzy maja zaparcia inni biegunki.

Ciacho mi tez sie wlaczyly pol godziny temu masakryczne skurcze, jeszcze mnie kurczak maly kopal na skurczu takze myslalam ze tam zejde, akurat w restauracji z malzem bylam.
    A co do wyprawki, to patrz jak ci ladnie poszlo! Wszyscy jeszcze w proszku a ty poukladana jak nalezy :D

4me - strasznie wspolczuje ze masz slaby dzien. U nas mala daje popalic ze spaniem z kolei, czlowiek czeka jak na zbawienie na te kilka godzin dziennie co ma wieczorem az dziecko sobie zasnie jak nalezy a tu osatnio zamiast 5 minut nam to zajmuje dwie godziny zanim mala postanowi laskawie isc spac. I patrze na ten zegar jak tyka, wiem ze zaraz bede musiala isc spac i nici z czasu dla siebie. Brzmi okropnie wiem, ale kurde czlowiek tez musi kiedys odpoczac i sie zrelaksowac. A jak mi brakuje tych kilku godzin wieczornych to mi poprostu zle na duchu ;P

Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam dalej te organizery ;)) coś nie mogę zasnąć.
    Ciasteczko mam nadzieje, ze wszystko ok ? i już grzecznie chrapiesz

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pospalam hehe. Obudzilam sie siusiu i zasnac nie moge. Na szczescie poki co bez tych wstrętnych duszności. Ciezko sie oddycha ale o niebo lepiej niz w poprzednia noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wlasnie bezsenna jestem po pobudce do toalety.
    Chusy, doskonale Cię rozumiem, mam dokladnie tak samo. Kładę Małą spać, a tu przeciąga się i przeciąga, robi się 21:00.. Dziś np.polozylismy ją, ja poszlam pod prysznic, zrobiłam nam herbatę, odpaliliśmy konsolę bo chcieliśmy pograć we 2, a tu chlipanie i mamaaaaa z sypialni. I wiadomo, że dziecko najważniejsze, ale czeka się też caly dzien na jakiś moment luzu a tu kloos ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 02:36

Chusy, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei noce już sa od jakiegos czasu bardzo ładne, synus przesypia praktycznie całą noc(ma 3lata to starszy o wiele od Waszych Dziewczynek) ale za to ciezko go do lozka zaciagnac. Nie wiem skad on tyle energii. Dzis wzielam go do lidla a mamy naprawde spory kawalek drogi, potem jeszcze rowerem jezdzil przed domem i zasnal dopiero o 22. W ciagu dnia juz robimy drzemek. No chyba, ze jest chory. Wiec tez jako tako wieczorow dla siebie z mezem nie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 02:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mnie trzyma i chodzę :( a raczej biegam..

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:

Mam ten sam problem. Kupilam z 51015 taki granatowy byl po 24 zl a z karta zapalacilam 21 wiec jak za nowy to jak za darmo ale wzielam rozm 56. I tak sie teraz zastanawiam ze moze byc maly na tego mojego klocka a tak jak piszesz dac 69 zl i nie ubrac to bez sensu. Chociaz w moim przypadku gdzie woże corke do szkoly o 7 rano to w czerwcu jeszcze o tej godzinie jest chlodno wiec mlodego bym w taki pajac ubierala. Tylko wlasnie chce bawelniany nie welurowy. Chyba zamowie jeszcze raz z 51015 bo maja znowu tanio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 06:30

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możecie kupić używanych tych kombinezonow ? Przecież to i tak praktycznie na jeden raz. Ja kupiłam 56 używany A u nas pogoda zaczyna dochodzić do 20 stopni codziennie i nie wiem teraz czy wogole to użyje, ale większego nie kupuje bo mój mały i tak chyba skrzaciki będzie. Dziś się dowiemy 😋

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki cienki misiowy i grubszy dresowy, oba na 62, w sumie nie kupowałam tylko od siostry mam. Nic więcej nie kupuje, chociaż na ta nasza drobinke może być duże, na wyjście ale coś się znajdzie do ubrania a potem będziemy myśleć jak będzie potrzeba :P

Ja w nocy na szczęście śpię, tylko jakaś jedna pobudka zwykle na siku :D ale rano od 6 oczy Jak 5 zł :D

Nistera, kciuki! Czekamy na wieści :) jeszcze nie teraz ściągasz szew?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 06:54

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, 15.04 mają ściągać, dzisiaj wsumie nie wiem po co idę skoro niedawno byłam m no ale jak kazali. Tylko dziecia obudzić nie mogę A tu trzeba zaraz iść już. Ehhh

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ