Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo jeśli nikt wcześniej nie wystartuje to Ala będzie pierwsza rozpakowana Majówka
ja jestem druga w kolejce zaledwie 4 dni później i kruszynka tydzień po mnie
kurczę będę wtedy z niecierpliwością czekać na kolejne dzidiusie żeby ktoś rozumiał moje niewyspanie i połóg haha 😂😂😂
-
nick nieaktualnyJa żadnych kokonow,otulaczy i nic co mocno krępuje dziecko nie kupuje,dziecko dość.siedzi ścisniete w brzuchu żeby jescze po go sciskac musi mieć wygodę,ruch i swobodę
ja głownie na samym początku woze wszędzie po domu dziecko w wózku, A na noc do spania kładę do łóżeczka nie kupuje nic dodatkowo bo aktualnie nie mam na to miejsca w domu
ago91 lubi tę wiadomość
-
U nas wyprawka gotowa, tylko torba do szpitala nie chce się spakować
No to czekamy na pierwsze dzidziusie u nas! Ja osobiście nie mogę się doczekać a czytając porody kwietniowek co chwilę ryczalam
Oleander lubi tę wiadomość
-
Ja fajek nigdy. W ogole mnie nie ciagnie, nie umiem sie zaciagac. W szpitalu po pierwszym porodzie bylam z laska, ktora cala ciaze palila-dziecko w 41 tygodniu urodzone mialo ciut ponad 2kg, wygladalo jak laleczka przy moim 4150!a laska nie miala bialek tylko czerwone cale oczy tak jak popekaly podczas porodu. No i dziecko nie mialo jednej nerki ale czy to wina fajek nie wiem....
Dobry alkohol w weekend lub lampka wina po całym tygodniu, na balkonie w lato, w knajpie na plazy??? O tak!!!
Wiadomo w ciąży nie próbowałam niczego. W sumie nawet łyczka- nic mi to nie da a po co mam zagrazac zdrowiu dziecka. zresztą ochota rowna zero!
Za to jak unormuje mi sie KP, poznam juz mlodego itd to nie wykluczam po jakis 3 miesiacach lampki wina po wieczornym karmieniu czyli kolo 19! Z założeniem, ze nie karmie az do rana! Oczywiście jesli sie w nocy obudzi, dostaje wowczas sztuczne. Inaczej nie ryzykuje. Moje postrzeganie swiata i szybkosc reakcji w razie W tez sie nie zmienia od jednej lampki wina a o patologicznym upijaniu się przy dzieciach w domu pod opieka to raczej nikt tu nie mówi wiec nie ma co popadac w skrajności.
Nie podejrzewam jednak, zeby sie w tym rozsmakowala bo po pierwsze taka mala lampeczka wina to na nie wiele mi sie zda. Po drugie jesli bedzie jak przy pierwszym to w nocy mi najbardziej cycki rozsadzalo i marzylam by synek mnie uratowal
Gdybym nie byla teraz w ciazy to po dzisiejszym straaasznym dniu juz bym właśnie saczyla aperola! Zdecydowanie! Dzis mialam najgorszy dzien wychowawczy ever i nie wiem jak ja ogarnę dwojke w takie dni jak dzis...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:09
-
nick nieaktualnyU nas już wszystko gotowe. Nawet chicco dzisiaj przyszło- zakochałam sie!
tez mnie porodu kwietniowek wzruszaly. A jak nasze majowe mamy zaczną się rozpakowywac, to będę płakać jak bóbr. I czekać że zniecierpliwieniem na swoją kolej. Jak czułam przedświąteczny poród, tak teraz wiem, że przenoszę. Ale mimo to liczę na pełnię 19.04. Mam nadzieję, że księżyc zrobi swoje i mnie wezwie;DIzka37, Agata :), kama2784 lubią tę wiadomość
-
O dziwo mi się wydaje też że nie urodze przed terminem chyba że coś mnie wkurzy:P dzis dopakowalam torbe prawie do konca zostaly takie bzdety jak dezodorant no i ubranko na wyjście ale to przygotuje i najwyżej się dowiezie bo różnie może być z ta pogoda. Wogole Samari ma termin cc w urodziny mojej mamy a Kruszynka w siostry;) nie mogę się doczekać jak u NAS to ruszy z porodami:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:33
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
Oj, też czekam już na nasze porody, ale będzie emocji! Niektóre z Was mają już 35 tydzień więc prawda jest taka ze już za 2 tygodnie może zacząć się coś dziać
trzeba ta grupę ogarnąć na fb do tego czasu bo gdzie foty maleństw wrzucać będziemy?
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Ha! Faktycznie jestem pierwsza do porodu
)
Co do wyprawki to jutro dojdą ostatnie ciuszki z Zalando i już koniec.
Nie mam jeszcze poukładanych rzeczy w szafie i komodzie bo dalej nie wiem jak. Czy rozmiarami, czy rodzajem. Czy kupować organizery /koszyki na to. Miałam to zrobić dzisiaj ale czuje się dziś fatalnie
Walizka do szpital jest częściowo spakowana ale muszę wszystko przepakować jakoś inaczej bo tez mi coś nie pasi. Za dużo tego.
W normalnych okolicznościach zajęłoby mi to kilka godzin i po temacie a tymczasem przedstawiam Wan moje najnowsze dolegliwości:
- trochę pobolewa mnie głowa ale do wytrzymania, ogólnie czuje się jakbym imprezowała dwie doby i musiała odespać
- piecze mnie język(( No nie do wytrzymania , od 2 dni czuje jakbym się mocno oparzyła.. płuczę szałwia, zamrozilam sobie nawet ta szałwię w kostki lodu bo po zimnym jest lepiej. Prawdopodobnie mam tak bo przez kilka tygodni jadłam dziennie po 3 cytryny i może kwas mi coś tam wypalił
-boli mnie ...szyja i boje się ze to może być jakiś stan zapalny i wywali mi węzły
-zaparcia takie, że ratuje się czopkami a jem cały czas rzeczy bardzo lekkie, płynne i nic
- jest mi ciężko a jeszcze tak z półtora tygodnia temu fikałam jak łania
Ponarzekałam sobie, trochę mi lepiej
Ale
Jeszcze tylko dwa tygodnie
Za dwa tygodnie w czwartek będę juz w szpitalu
-
nick nieaktualnyHmm a swoją drogą to będę mieć szybciej macierzyński buuuu A chorobowe sto procent tak ładnie wygląda 😂😂😂
Ja już torbę spakowałam,włożyłam karteczkę co jescze dopakowac przed wyjazdem z domu i będzie git
Teraz najbliższe tygodnie będzie wiadomo co i jak z ta tarczyca w poniedziałek będę dzwonić do 2 lekarzy którzy powiedzą co.i jak organizacyjnie z ta operacja i kiedy najwcześniej po cc będzie można zrobić.
No i przed pójściem do szpitala rozloze łóżeczko żeby wywietrzalo i przygotuje wszystko dla dzidziuni naszej -
Samari0702 wrote:O właśnie ja wyniko GBS mam odebrać w poniedziałek,ile płacicie za badanie ? Bo powiem wam.hit u mnie w labo się płaci 35 zł za to.badanie ale uwaga płacisz za wynik.ujemny,przy odbiorze jeśli się okaże że jest dodatni to doplacasz 40 zł 😂😂😂 nie wiem.czy to.wszedzie tak.jest czy tylko.tutaj takie.bzdury
Moim zdaniem tłumaczenie, że lepiej nie odstawiac papierosów w ciąży, że szok itp to tylko głupie tłumaczenie osób z nałogiem. Są ciężarne z cukrzyca na insulinie i też jedzą wszystko, nie kontroluja nic, a potem powiklania. Przed zajściem w ciążę przyjęliśmy 36 tc obsolete, ciaza, obumarla. Mama miała nadciśnienie w ciąży duże, kilka razy hospitalizowana i w domu miała w dupie i nie brała leków, a potem płacz....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:52
-
nick nieaktualnyWszystko gotowe - zostało tylko ubrać pościel na łóżeczkach
nie wiem czy już ubrać czy nie bo sie zakurzy No i kot?? No i wystawić kosmetyki na zewnątrz
zamontować przewijak na łóżeczko..
Przyszly moje zamówione lampki, nowy rożek, kokon, kołderki, osuszacz na butelki, czyścik, szelesciki i sensoryczne zabawki, karuzela sensoryczna itp. Musze teraz to wyprać.. kołderka na wszelki wypadek bo chciałam żeby spał w śpiworku. Sprzęt sprawdzony - niania, monitor oddechu itp.. aaa fotelika póki co nie montuje bo to chwila moment z isofix.
Ala ja mam organizery z ikea i podzieliłam wg rodzaju i rozmiaru / np body krotki rękaw 56, pajacyk 56, itp. Składam w kostkę pionową. Przykro mi że się źle czujesz.. No końcówka nie jest lekka...
4me- co sie dziejemłody aż tak marudzi?
To ja gdzieś też będę wsród pierwszych bo tp mam 05.05.. ale ja bym wolała dotrwać do tp. Obyyyyy!!Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciacho no dam ci teraz reprymende hihihhi tak marudzilas tak sie zamartwialas a pierwsza masz wszystko gotowe nawet na zaś (zabawki).
Karuzeli narazie nie montuj i tak dziecka bie będzie interesowac a bedzie ci tylko zawadzac.
Posciel ubierze tatus jak bedziesz w szpitalu
No a tak na serio to jestem z ciebie dumnaCiasteczko777, Paula_071 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciacho no dam ci teraz reprymende hihihhi tak marudzilas tak sie zamartwialas a pierwsza masz wszystko gotowe nawet na zaś (zabawki).
Karuzeli narazie nie montuj i tak dziecka bie będzie interesowac a bedzie ci tylko zawadzac.
Posciel ubierze tatus jak bedziesz w szpitalu
No a tak na serio to jestem z ciebie dumnaDziękuje❤️ To fakt - byłam w proszku długo, a teraz chyba jest wszystko
odkupiłam nawet używany sterylizator
No nie mam póki co chicco.. a karuzelę kupiłam taką małą trochę niby sensoryczną, można montować też do wózka itp- na razie nie montujemy
te zabawki sensoryczne to tylko 2 szelesciki i 2 grzechotki.. ok - wtedy nie ubieram pościeli /tylko wypiore i wytłumaczę mu co gdzie jest
Mi pobrał wczoraj gbs ale akurat ni płace za to; za tydz zrobię morfo, mocz i wirusy.. -
Alicja-33 wrote:Puszku postraszyłas trochę
Ja to bym już poszła rodzic ze względu na cukrzyce
-
Paula ja pytałam, dzięki za odpowiedź
Co do używek ja paliłam nałogowo paczkę dziennie już od liceum czyli ponad 13 lat, jednak jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży natychmiast rzuciłam i przeraża mnie to co napisała Ago a także zgodzę się w 100% z puszkiem że nie odstawianie fajek bo coś tam to tylko głupie tłumaczenie , nie ważne czy się podpala raz dwa czy trzy z nerwów dla mnie to skrajna bezmyślność. Byłam wielką przeciwniczką rzucania palenia jak nie miałam papierosów to aż mną trzeslo ale jak widać jak ktoś bardzo chce to przestanie palić i to już nie chodzi o własne dobro ale także bezbronnego maleństwa Teraz kiedy nie palę naprawdę czuje jak to śmierdzi, normalnie od razu odrzuca mnie jak od kogoś wyczuje papierosy. Od razu też zastrzegłam zgodnie z mężem że nie pozwolimy by nasze dziecko miało styczność z papierosami a co za tym idzie poinformowalismy teściową że nie życzymy sobie by przychodziła do dziecka smierdzac jak popielniczka i nie popuscimy na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 19:18
aktyde85 lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm