WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli nikt wcześniej nie wystartuje to Ala będzie pierwsza rozpakowana Majówka :) ja jestem druga w kolejce zaledwie 4 dni później i kruszynka tydzień po mnie :) kurczę będę wtedy z niecierpliwością czekać na kolejne dzidiusie żeby ktoś rozumiał moje niewyspanie i połóg haha 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych kokonow,otulaczy i nic co mocno krępuje dziecko nie kupuje,dziecko dość.siedzi ścisniete w brzuchu żeby jescze po go sciskac musi mieć wygodę,ruch i swobodę :) ja głownie na samym początku woze wszędzie po domu dziecko w wózku, A na noc do spania kładę do łóżeczka nie kupuje nic dodatkowo bo aktualnie nie mam na to miejsca w domu :)

ago91 lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyprawka gotowa, tylko torba do szpitala nie chce się spakować :D

No to czekamy na pierwsze dzidziusie u nas! Ja osobiście nie mogę się doczekać a czytając porody kwietniowek co chwilę ryczalam :D

Oleander lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fajek nigdy. W ogole mnie nie ciagnie, nie umiem sie zaciagac. W szpitalu po pierwszym porodzie bylam z laska, ktora cala ciaze palila-dziecko w 41 tygodniu urodzone mialo ciut ponad 2kg, wygladalo jak laleczka przy moim 4150!a laska nie miala bialek tylko czerwone cale oczy tak jak popekaly podczas porodu. No i dziecko nie mialo jednej nerki ale czy to wina fajek nie wiem....

Dobry alkohol w weekend lub lampka wina po całym tygodniu, na balkonie w lato, w knajpie na plazy??? O tak!!!
    Wiadomo w ciąży nie próbowałam niczego. W sumie nawet łyczka- nic mi to nie da a po co mam zagrazac zdrowiu dziecka. zresztą ochota rowna zero!

Za to jak unormuje mi sie KP, poznam juz mlodego itd to nie wykluczam po jakis 3 miesiacach lampki wina po wieczornym karmieniu czyli kolo 19! Z założeniem, ze nie karmie az do rana! Oczywiście jesli sie w nocy obudzi, dostaje wowczas sztuczne. Inaczej nie ryzykuje. Moje postrzeganie swiata i szybkosc reakcji w razie W tez sie nie zmienia od jednej lampki wina a o patologicznym upijaniu się przy dzieciach w domu pod opieka to raczej nikt tu nie mówi wiec nie ma co popadac w skrajności.

Nie podejrzewam jednak, zeby sie w tym rozsmakowala bo po pierwsze taka mala lampeczka wina to na nie wiele mi sie zda. Po drugie jesli bedzie jak przy pierwszym to w nocy mi najbardziej cycki rozsadzalo i marzylam by synek mnie uratowal ;)

Gdybym nie byla teraz w ciazy to po dzisiejszym straaasznym dniu juz bym właśnie saczyla aperola! Zdecydowanie! Dzis mialam najgorszy dzien wychowawczy ever i nie wiem jak ja ogarnę dwojke w takie dni jak dzis...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:09

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już wszystko gotowe. Nawet chicco dzisiaj przyszło- zakochałam sie!
    tez mnie porodu kwietniowek wzruszaly. A jak nasze majowe mamy zaczną się rozpakowywac, to będę płakać jak bóbr. I czekać że zniecierpliwieniem na swoją kolej. Jak czułam przedświąteczny poród, tak teraz wiem, że przenoszę. Ale mimo to liczę na pełnię 19.04. Mam nadzieję, że księżyc zrobi swoje i mnie wezwie;D

Izka37, Agata :), kama2784 lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo mi się wydaje też że nie urodze przed terminem chyba że coś mnie wkurzy:P dzis dopakowalam torbe prawie do konca zostaly takie bzdety jak dezodorant no i ubranko na wyjście ale to przygotuje i najwyżej się dowiezie bo różnie może być z ta pogoda. Wogole Samari ma termin cc w urodziny mojej mamy a Kruszynka w siostry;) nie mogę się doczekać jak u NAS to ruszy z porodami:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:33

Samari0702 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, też czekam już na nasze porody, ale będzie emocji! Niektóre z Was mają już 35 tydzień więc prawda jest taka ze już za 2 tygodnie może zacząć się coś dziać :D trzeba ta grupę ogarnąć na fb do tego czasu bo gdzie foty maleństw wrzucać będziemy? :D

Agata :) lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Faktycznie jestem pierwsza do porodu :))
    Co do wyprawki to jutro dojdą ostatnie ciuszki z Zalando i już koniec.
    Nie mam jeszcze poukładanych rzeczy w szafie i komodzie bo dalej nie wiem jak. Czy rozmiarami, czy rodzajem. Czy kupować organizery /koszyki na to. Miałam to zrobić dzisiaj ale czuje się dziś fatalnie :(
    Walizka do szpital jest częściowo spakowana ale muszę wszystko przepakować jakoś inaczej bo tez mi coś nie pasi. Za dużo tego.
    W normalnych okolicznościach zajęłoby mi to kilka godzin i po temacie a tymczasem przedstawiam Wan moje najnowsze dolegliwości:
    - trochę pobolewa mnie głowa ale do wytrzymania, ogólnie czuje się jakbym imprezowała dwie doby i musiała odespać
    - piecze mnie język :((( No nie do wytrzymania , od 2 dni czuje jakbym się mocno oparzyła.. płuczę szałwia, zamrozilam sobie nawet ta szałwię w kostki lodu bo po zimnym jest lepiej. Prawdopodobnie mam tak bo przez kilka tygodni jadłam dziennie po 3 cytryny i może kwas mi coś tam wypalił :(
    -boli mnie ...szyja i boje się ze to może być jakiś stan zapalny i wywali mi węzły :(
    -zaparcia takie, że ratuje się czopkami a jem cały czas rzeczy bardzo lekkie, płynne i nic
    - jest mi ciężko a jeszcze tak z półtora tygodnia temu fikałam jak łania

Ponarzekałam sobie, trochę mi lepiej

Ale
    Jeszcze tylko dwa tygodnie
    Za dwa tygodnie w czwartek będę juz w szpitalu

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a swoją drogą to będę mieć szybciej macierzyński buuuu A chorobowe sto procent tak ładnie wygląda 😂😂😂

Ja już torbę spakowałam,włożyłam karteczkę co jescze dopakowac przed wyjazdem z domu i będzie git

Teraz najbliższe tygodnie będzie wiadomo co i jak z ta tarczyca w poniedziałek będę dzwonić do 2 lekarzy którzy powiedzą co.i jak organizacyjnie z ta operacja i kiedy najwcześniej po cc będzie można zrobić.

No i przed pójściem do szpitala rozloze łóżeczko żeby wywietrzalo i przygotuje wszystko dla dzidziuni naszej

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, gdzieś te foteczki maluszków musimy ogarnąć :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Imię już wybrane ? :)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    O właśnie ja wyniko GBS mam odebrać w poniedziałek,ile płacicie za badanie ? Bo powiem wam.hit u mnie w labo się płaci 35 zł za to.badanie ale uwaga płacisz za wynik.ujemny,przy odbiorze jeśli się okaże że jest dodatni to doplacasz 40 zł 😂😂😂 nie wiem.czy to.wszedzie tak.jest czy tylko.tutaj takie.bzdury
    Może robią antybiogram? Hmm nie wiem u nas 60

Moim zdaniem tłumaczenie, że lepiej nie odstawiac papierosów w ciąży, że szok itp to tylko głupie tłumaczenie osób z nałogiem. Są ciężarne z cukrzyca na insulinie i też jedzą wszystko, nie kontroluja nic, a potem powiklania. Przed zajściem w ciążę przyjęliśmy 36 tc obsolete, ciaza, obumarla. Mama miała nadciśnienie w ciąży duże, kilka razy hospitalizowana i w domu miała w dupie i nie brała leków, a potem płacz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:52

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS u mnie 42 zł
    Właśnie przyszedł wynik, że ujemne także mam ten temat z głowy

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko gotowe - zostało tylko ubrać pościel na łóżeczkach :) nie wiem czy już ubrać czy nie bo sie zakurzy No i kot?? No i wystawić kosmetyki na zewnątrz ;) zamontować przewijak na łóżeczko..
    Przyszly moje zamówione lampki, nowy rożek, kokon, kołderki, osuszacz na butelki, czyścik, szelesciki i sensoryczne zabawki, karuzela sensoryczna itp. Musze teraz to wyprać.. kołderka na wszelki wypadek bo chciałam żeby spał w śpiworku. Sprzęt sprawdzony - niania, monitor oddechu itp.. aaa fotelika póki co nie montuje bo to chwila moment z isofix.

Ala ja mam organizery z ikea i podzieliłam wg rodzaju i rozmiaru / np body krotki rękaw 56, pajacyk 56, itp. Składam w kostkę pionową. Przykro mi że się źle czujesz.. No końcówka nie jest lekka...
    4me- co sie dzieje :( młody aż tak marudzi?

To ja gdzieś też będę wsród pierwszych bo tp mam 05.05.. ale ja bym wolała dotrwać do tp. Obyyyyy!!

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Samari
    Imię już wybrane ? :)

Postanowiliśmy że będzie Igor :) mimo że w domu mamy Ignacego hehe będziemy mieć dwa Igusie :)

puszek369, Alicja-33, Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho no dam ci teraz reprymende hihihhi tak marudzilas tak sie zamartwialas a pierwsza masz wszystko gotowe nawet na zaś (zabawki).
    Karuzeli narazie nie montuj i tak dziecka bie będzie interesowac a bedzie ci tylko zawadzac.
    Posciel ubierze tatus jak bedziesz w szpitalu
    No a tak na serio to jestem z ciebie dumna

Ciasteczko777, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho no dam ci teraz reprymende hihihhi tak marudzilas tak sie zamartwialas a pierwsza masz wszystko gotowe nawet na zaś (zabawki).
    Karuzeli narazie nie montuj i tak dziecka bie będzie interesowac a bedzie ci tylko zawadzac.
    Posciel ubierze tatus jak bedziesz w szpitalu
    No a tak na serio to jestem z ciebie dumna
    :D Dziękuje❤️ To fakt - byłam w proszku długo, a teraz chyba jest wszystko :) odkupiłam nawet używany sterylizator ;) No nie mam póki co chicco.. a karuzelę kupiłam taką małą trochę niby sensoryczną, można montować też do wózka itp- na razie nie montujemy :) te zabawki sensoryczne to tylko 2 szelesciki i 2 grzechotki.. ok - wtedy nie ubieram pościeli /tylko wypiore i wytłumaczę mu co gdzie jest ;)
    Mi pobrał wczoraj gbs ale akurat ni płace za to; za tydz zrobię morfo, mocz i wirusy..

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku postraszyłas trochę :(
    Ja to bym już poszła rodzic ze względu na cukrzyce

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Puszku postraszyłas trochę :(
    Ja to bym już poszła rodzic ze względu na cukrzyce
    Kochana mówie o sytuacjach kiedy serio lekceważy się zalecenia, leki itp. Też już marzę, żeby dziecko było na zewnątrz, bo mam świadomość tych złych rzeczy. Przepraszam, że Was przestraszylam, ale tekst o paleniu w ciąży wyprowadził mnie z równowagi, ludzie serio nie zdają sobie sprawy z powikłań? To jak z gadanie, że ktoś palił i nie mial raka płuc, to należy negowac, że badania jednak podają, że jest duże ryzyko przez fajki....

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja pytałam, dzięki za odpowiedź ;)
    Co do używek ja paliłam nałogowo paczkę dziennie już od liceum czyli ponad 13 lat, jednak jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży natychmiast rzuciłam i przeraża mnie to co napisała Ago a także zgodzę się w 100% z puszkiem że nie odstawianie fajek bo coś tam to tylko głupie tłumaczenie , nie ważne czy się podpala raz dwa czy trzy z nerwów dla mnie to skrajna bezmyślność. Byłam wielką przeciwniczką rzucania palenia jak nie miałam papierosów to aż mną trzeslo ale jak widać jak ktoś bardzo chce to przestanie palić i to już nie chodzi o własne dobro ale także bezbronnego maleństwa Teraz kiedy nie palę naprawdę czuje jak to śmierdzi, normalnie od razu odrzuca mnie jak od kogoś wyczuje papierosy. Od razu też zastrzegłam zgodnie z mężem że nie pozwolimy by nasze dziecko miało styczność z papierosami a co za tym idzie poinformowalismy teściową że nie życzymy sobie by przychodziła do dziecka smierdzac jak popielniczka i nie popuscimy na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 19:18

aktyde85 lubi tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ