Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciacho mozna pic alko, nakarmisz dziecko, wypijesz lampke wina i sie nic nie stanie. Nie pic tylko przed samym karmieniem ale minimum 2h przed. Ja tam sobie odmawiac nie bede bo i tak mnie wymeczylo te 9 miesiecy
Albo tak jak mowisz, sciagnac pokarm tez mozna. Co do palenia to nie wiem bo nie pale.
No i nie mowie tez zeby sie nawalic jak stodola, tylko z umiarem bo w koncu trzeba sie tez maluchem zajac pozniej i ogarniac co sie dziejeAle lampeczka, dwie czemu by nie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:17
ago91, Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:4me- No wiem
ja nie kumam jak moje koleżanki wracają po tygodniu do pracy .. szok !!! A serio tak robią - to nie ściema ..
ja deklaruje rok, bo nie mam innej opcji - chcieć to sobie mogęile bym dała za babcie !!!! Help - szukam fajnej babci
Kochana - żelazo !!!!! Włosy - żelazo - pamiętasz jak mi leciały po crio ? Dostałam takiego spadku żelaza i ferrytyny i dlatego - musisz zbadać poziom żelaza i ferrytyny i suplementować wtedy.
Morfo wychodzi mi piekna po tym zelazie (hemoglobina itp) ale nigdy gin mi nie sprawdzał zelaza ale to chyba mialoby odbicie w homoglobinie i hemakrotycie co?
P. S. Ja dzis czytam po lebkach miedzy mlodym a plackami z jablkiem i myslalam, ze Ty piszesz, ze rozwazasz powrot
-
nick nieaktualnyDzieki Iwwk. Troche mnie uspokoilas. Panetera myslisz, zeby tak spróbować, ze 2 dni 50 a jeden dzien 75?
Ciacho ja palilam 12lat temu duuuuzo, potem rzucilam a oststni rok znowy podpalalambw towarzystwie. Przy karmieniu niektore kobiety tak robia ze pija i odciagaja. Ja nigdy tak nie robilam. Szkoda mi bylo wylewać mleko, a i jakos nie wierzyłam, ze napewno po 2-3h juz nie bedzie alko w mleku. Jak zaszlam w ciaze to maz sie smial, ze bedzie mial kierowce zapewnionego ma najbliższe 2lata. Ja alkoholu za duzo nie pije. Jestem piwoszem. Uwielbiam piwko. Mocnych alko w ogole nie pije, bo zle sie czuje. Po winie mam mega zgage. -
nick nieaktualnyCiasteczko Ja jestem przeciwna i paleniu i piciu w czasie ciąży i po , nie chcę nikogo tu urazić ale to bezmyślne jak można palić przy dziecku przecież ten smród czuć i dziecko to wdycha , albo pić nie jestem ani lekarzem itp itd to już wasze zdrowie , a trzeba je szanować odstawić wszelkie używki i nie ma , ja nie paliłam ani nie piłam , nawet w życiu nie wypiłam łyka piwa czy szampana za dużo bliskich mi osób straciłam przez alkohol więc tu rozsądek też musi być , ale to już wasza decyzja i wasze życie .
Oleander, Ciasteczko777, Pani Moł, Katy, iwwk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Slodka sprobuj ze strona http://pl.tinypic.com
Tam wybierasz rozmiar (website lub lepiej ten jeden wiekszy-nie pamietam nazwy) i przesyłasz zdjecie. Dostajesz kilka linkow i kopiujesz ten na fora. Nie trzeba miec konta.slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kiedyś w ogolniaku paliłam, jak poznałam męża to rzuciłam i w sumie się z tego cieszę to była najlepsza decyzja jaką podjęłam
wolę wypić lampkę wina anizeli wdychać ten smród i truć siebie i wszystkich dookola w dodatku te pieniądze wolę inwestować w rzeczy dla siebie dzieci czy też urządzanie domu, teraz palac przy takich cenach fajek to dobre auto z dymem można puscic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:32
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Samari u mnie podobnie, jak poznalam malza to rzucilam, palilam przez ogolniak i studia. I cale szczescie ze odstawilam bo cera po tym paskudna, zmarszczki sie robia, smierdzi czlowiek chociazby na siebie litry perfum no i kasy idzie tyle ze szok.. Pamietam ze wolalam sobie zarcia odmowic ale na paczke fajek odlozyc. :<
-
nick nieaktualnyMy oboje z mezem palilismy i rzucilismy jak maz zachorował, zapalenie opon mozgowych po ugryzieniu kleszcza i borelioza. Miesiac spedzil w szpitalu to i ja przestałam palic. Lubilam bardzo palenie ale tak jak piszecie, zle samopoczucie, smrod i kupe kasy szlo. Teraz to tylko palilam jak z kolezankami sie spotykalam czyli bardzo rzadko.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Ja biore zelazo non stop. Mocne na recepte. U mnie bez zelaza to juz by chyba byla anemia taka, ze bym ciazy nie donosila. Ja mam jakis chroniczny zanik zelaza
Morfo wychodzi mi piekna po tym zelazie (hemoglobina itp) ale nigdy gin mi nie sprawdzał zelaza ale to chyba mialoby odbicie w homoglobinie i hemakrotycie co?
P. S. Ja dzis czytam po lebkach miedzy mlodym a plackami z jablkiem i myslalam, ze Ty piszesz, ze rozwazasz powrotmamy tyle baby hair po tej stracie że szok- wyglądam komicznie
słuchaj włosy lecą też od hormonów / ja juz psych nastawiam sie ma straty po porodzie.
A wrócić to bym chciała do pracy ale wiem, że to nierealne
A jak Synek- dalej maruder? Zdrowieje ?? Robisz racuchy?
Odnośnie używek to ja w ciąży nic null zero - nawet cukierka z alko. Od fajek jak sąsiad pali czy w windzie jechał to mnie skręca tak mi capia ja paliłam wiele lat i rzuciłam do zajścia. Ale czasem mam rzut, że chętnie bym zapaliła po porodzie / taki chill poczuć
ale chyba nie wolno karmić i palić - i tu chyba przerwa nic nie da.. z alko też kurczę bałabym sie.. potem dziecko z promilami
?
-
Nie wiem która z Was pytała, ale ja po cc używałam tylko podkładów zaraz po operacji, te szpitalne, które zakładały położne. PO uruchomieniu leciałam na podpaskach. Teraz nie kupowałam już nawet tych podkładów bo to przecież tak wielkie jak pielucha, a sztywne i niewygodne okropnie. Ale ja całe życie używam tamponów, więc pewnie nie jestem obiektywna.
A tu jest o alkoholu i karmieniu, ile trzeba odczekać aby nakarmić dziecko. http://mamy-mamom.pl/picie-alkoholu-trakcie-karmienia-piersia/
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Ciasteczko Ja jestem przeciwna i paleniu i piciu w czasie ciąży i po , nie chcę nikogo tu urazić ale to bezmyślne jak można palić przy dziecku przecież ten smród czuć i dziecko to wdycha , albo pić nie jestem ani lekarzem itp itd to już wasze zdrowie , a trzeba je szanować odstawić wszelkie używki i nie ma , ja nie paliłam ani nie piłam , nawet w życiu nie wypiłam łyka piwa czy szampana za dużo bliskich mi osób straciłam przez alkohol więc tu rozsądek też musi być , ale to już wasza decyzja i wasze życie .
ja też!! Nawet jak kupuje ciasto to pytam i czytam skład czy nie ma alko w nim
pamietam że Pawełek ma i Michalki
może jestem zwariowana ale sie po prostu boje.. z alko akurat zawsze mało piłam i niezbyt lubiłam, czasem lampka wina czy 1 piwo do grila?
Dzieki Paula za artykułSzczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDla mnie też picie nawet mikro ilosci i palenie w ciąży odpada. Takie picie zaraz po karmieniu też - przecież nigdy nie wiesz ile taki maluch pośpi, a może za pół h obudzi się z placzem?? Mam kumpelę co dając dziecku mm 3x w życiu gadala debilizmy, że czuła się jak "najgorsza matka świata" a potem sobie likierku kieliszeczek czy dwa walnęła karmiąc piersią. Dla mnie to akurat jest czarno-białe - albo karmisz i nie pijesz, albo jak piłaś to dajesz z butli, obojętnie, swoje albo mm. Szczerze to ja nawet jak odstawiłam już córkę od cycka i nie odciągalam też laktatorem, to w porywach radlera piłam, bo jednak się wolę maleńkim dzieckiem opiekować bez promili w organizmie. Pytanie - czy po takich dwoch lampkach wina po dwóch godzinach wsiadlybysmy za kierownicę? Pewnie nie
więc i dziecka ja osobiście na pewno bym nie karmiła.
Papierosy kiedyś palilam i tak samo jak Samari i Chusy - rzucilam ppd wplywem faceta, obecnie męża megomyslę, że ponad 8 lat temu rzucilam. I w ogole mnie nie ciągnie! Jak czuję ten smród to się dziwię jak ja moglam pakę dziennie przepuszczać przez pluca
-
Hej:) Co do papierosów to ja wcześnie zaczęłam i wcześnie skończyłam. Zaczęłam chodzić z moim przyszłym mężem jak miałam 16 lat i kazał mi przestać palić to przestałam. Przed maturą miałam raz złamanie zakazu ale pokaralo mnie bo pamiętam że zapaliłam na pół z koleżanką i a potem tak mi było nie dobrze że od tego czasu nienawidzę papierosów i do tego teraz w ciąży to już wogole mam ochotę podejść do każdego kto pali wyrwać i podeptac:P
Jadę na wizytę właśnie mam o 14:30 oby zrobił iść i ważył z 2 kg. Trzymajcie kciuki.
Ogólnie gorąco mi jak cholera aż chwilami słaboOleander, Ciasteczko777, Chusy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Też paliłam w liceum i potem trochę na studiach z przerwami, ale ostatecznie pod wpływem męża rzuciłam i zdarzało się raz na ruski rok zapalić, lubiłam w towarzystwie albo do piwka, od 1,5 roku nie miałam papierosa w ustach, nawet na jednego buszka. W ciąży mi okropnie śmierdzi jak ktoś przechodzi z papierosem obok, albo jak czuje, od kogoś, a jak wchodzę do pomieszczenia gdzie było palone to już w ogóle słabo mi się robi. Sama teraz się zastanawiam jak mogłam to brać do ust
Nie wiem czy wam pisałam, ale ja dość często w 2 trymestrze miałam sny, że palę paczkę, a potem się orientuję, że jestem w ciąży i nagle takie mega wyrzuty sumienia, teraz też zdarzają się sporadycznie takie sny, ale okropne uczucie, że coś takiego zrobiłam, dobrze, że to tylko sny
Alkohol w ciąży, nie ma mowy, jak zjadłam przypadkiem cukierka z alkoholem, śladowa ilość, to już panikowałam co ja narobiłam. Podczas karmienia wychodzę z założenia, że nie wiem jak to tak naprawdę jest czy dociera do mleka czy nie, tyle już nie piję to mogę i karmiąc tego nie robić. I tak jak Pani Moł, nie wiem czy odważyłabym zajmować się dzieckiem po tych 2 lampkach wina, różne człowiek ma dni i czasem wypije butelkę i nic mu nie jest, a czasami po 2 lampkach już się w głowie kręci. Ale szczerze, ciągnie czasem do piwka albo winka, żeby się napić, zwłaszcza przy takiej pogodzie
Byłam na spacerze, chyba z 6km jak nie więcej zrobiłamDotarłam do h&m'u, kupiłam śliczną sukienkę w swoim rozmiarze i jestem szczęśliwa, bo po ciąży ją będę nosić, a brzuszek wygląda w niej cudnie i ja też, od razu się humor poprawił na najbliższy tydzień hehe
Przyszły też koszule do porodu, no nie są za piękne, ale myślałam, że S będzie za mała, a wiszą na mnie więc chyba za 1,5 miesiąca jak brzuch podrośnie to będą idealne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 14:54
Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny