Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W biedrobkach nie ma kas uprzywilejowanych dla ciężarnych tak jak jest np w tesco czy auchan gdzie sa oznaczenia przy okreslonych kasach. W biedrobkach u mnie w mieście sa tylko tabliczki ze znaczkiem niepełnosprawności przy jednej z kas. Moze i ekspedientki maja powiedziane zeby wolac ciężarne ale z tego co zaobserwowalam nie robia tego. Moim zdaniem dlatego ze zawolanie takiej kobiety wiaze sie z tym ze ktos musialby zabrac swoje rzeczy z taśmy a jak wiemy te taśmy sa krotkie i najczęściej zawalone produktami przez klientow. Wsadzenie tych produktow spowrotem do koszyka i wyłożenie przez ciezarna swoich produktów nie mowiac o przecisnieciu sie miedzy ludzmi w waskich przejsciach miedzy kasami a jeszcze jak ktos ma duzy koszyk - robi sie straszne zamieszanie. Choc wydaje mi sie ze polityka biedronki nie obejmuje pierszenstwa obslugi ciężarnych.
Edit. Mialam racje biedronka nie ma kas uprzyeilejowanych dla ciezarnych
http://www.mamoza.com.pl/2017/09/pierwszenstwo-kobiet-w-ciazy-i-rodzicow-z-dziecmi.html?m=1#Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:59
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyW Ikei też jest tak. Niby jest tabliczka że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo ale trzeba podejść do kasjera i powiedzieć że się jest w ciąży, więc dzięki! Wole się już nigdy więcej nie przeciskać przez tłum ludzi (w weekendy tam jest masakra) bo po drodze słyszę jakieś komentarze przykre.
Czasami nie mam problemu ze staniem w kolejce ale czasami naprawdę czuje się beznadziejnie, jest mi słabo i marzę o tym żeby mnie ktoś przepuścił! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo u mnie wczoraj w przychodni to samo, siedziały same spasione dziadki i pod gabinetem zwawo dyskutowali, A miejsca mi chciała babcia ustąpić którą naprawdę widać było że wiekowa, na dodatek była jej kolej to mnie orzpeuscila w kolejce do lekarza bo u mnie w przychodni nie ma rejestracji, tylko przychodzi się zajmuje kolejkę i lekarz wszystkich przyjmie co przyjdą
-
Ja póki chodziłam do pracy to zdarzało mi się często wychodząc z biura iść na tramwaj, żeby podjechać do męża. Z reguły wsiadałam tylko do mniej zatłoczonych tramwajów, tak żeby mieć miejsce. W poniedziałek szłam razem z koleżanką na tramwaj, jak na złość podjechał dość mocno załadowany, więc wsiadłyśmy, ja się łapię za oparcie jakiegoś siedzenia i nagle słyszę Pana ok 40stki, który mówi córce żeby wstała i ustąpiła mi miejsca, było to bardzo miłe zwłaszcza, że mój brzuszek podobno jest dość mały jak na 33 tc
-
nick nieaktualny
-
Ciacho no co Ty, ja jestem drobna z dużym brzuchem a też często nie widzą, taka mentalność.
Z moich obserwacji wynika że najgorsi są ludzie w średnim wieku, ci którzy powinni być lepiej wychowani niż dzisiejsza młodzieżCiasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie oststnio panie w aptece wywolaly z kolejki zebym podeszla do okienka. W rossmanie juz kilka razy tez poprosily ekspedientki zebym podeszla bez kolejki.
Autem jezdze jeszcze sama. Poki co jest ok ale tez nie pokonuję długich tras. Mysle jeszcze z 2-3 maks tygodnie prowadzic potem pewnie bedzie ciezko. Wykozytamy ta przerwe na znalezienie dla mnie auta innego. Ten ktory mam to staruszek, kupiony za grosze jako pierwsze moje auto ( zrobilam prawo jazdy dopiero 1,5 roku temu). Sltuczki niw mialam, nie poobijalam go ani nie porysowałam wiec mąż stwierdzil, ze zasluzylam na lepsze
Jutro przyjdzie do mnie położna. Mamy sie poznać i chce ja wypytać o szpital w ktorym bede rodzic, co potrzebuje tam dla dziecka itd. -
Inna sytuacja, w zeszłym tygodniu stałam w kolejce do rejestracji na szczepienie, przede mną 4-5 osób w różnym wieku, miałam obcisłą bluzkę, więc brzuszek było dobrze widać. Oczywiście nikt brzucha nie widzi. Za mną też stanęłam Pani w ciąży z partnerem i on na cały głos zaczął komentować, że nikt naszych wielkich brzuchów nie widzi hahaha no i oczywiście nikt nie raczy przepuścić kobiet w ciąży mimo że obok wielka tabliczka o różnych grupach (ciężarne, niepełnosprawni, etc.), których należy przepuścić. Ludzie oczywiście nie zareagowali i udawali dalej, że nas nie widzą, ale co się nasłuchali.... nie powiem, miałam swojego rodzaju satysfakcję, że tak im "nagadał"
-
A mi się właśnie coraz częściej zdarza, że mnie przepuszczaja w kolejce. Za to w Lidlu zawsze staje w kasie pierwszeństwa i nikt nie reagował, któregoś razu miałam tylko 2 słodki bułki a kolejka wielka, każdy pełen koszyk, mąż kazał podejść do kasjerki i się upimniec o pierwszeństwo. Od tamtej pory cały czas to robię w Lidlu. W Auchan oczywiście też są te kasy pierwszeństwa ale nikt na to nie zwraca uwagi. W poniedziałek miałam sytuację, że kobieta mnie pyta czy mogę jej miejsca ustąpić bo ona ma tylko 2 rzeczy 😂
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Kurde ostatnio mam jakies objawienia ciazowo - porodowe. Siedze sobie siedza az tu nagle do mnie dochodzi z cala moca ze trza rodzic niedlugo.
Wczas
A w sumie jeszcze musze takie pierdoly porobic, butelki wyparzyc, ubranka zapakowac, fotelik wyprac.
Ktos tam pisal ze najczesciej osoby w srednim wieku nie przepuszczaja i w zupelnosci sie z tym zgadzam. Najczesciej faceci i to jeszcze z dzieciakami. I ucza dzieci potem ze kobieta z brzuchem niech sobie stoi a dziecko tylkiem posadzi na siedzeniu. Za to najwiecej uprzejmosci mialam ze strony innych matek, jak zauwazaja ze z brzuchem to odrazu pytaja czy chce usiasc. Poprostu rozumieja przez co czlowiek przechodziPani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChusy
Ja też właśnie wczoraj miałam taka rozkmine, że stałe narzekam w tej ciąży bo ciągle coś mi jest i w koło mówię że mam.dosc...Ale jak sobie pomyśle za za 2 tygodnie nie całe poznam syna to mówię o nie ja nie chce ja nie jestem jescze gotowa....czy sobie poradzę ? Jak po 3 cc będzie ? Jak namnoze miłość dla całej 3 ? Masakra jakaś....
Mój mąż mnie obudził jak wstawal do pracy pół.godziny temu i masz ci los usnąć nie mogę w dodatku mały szaleje w brzuchu 😉 -
Obecnie jestem na porodowce . Straszny bol krocza lekarz zbadal ponac wody sie sacza 2 cm rozwarcia . Najlepsze ze zsiniala mi noga i opuchla nie jestem w stanie chodzic potworny bol dostalam zastrzyk przeciwzakrzepowy nic przeciwbolowego ogolnie jak mowie ze boli to to bagatelizuja od 3 dni nie moge przez to parcie skorzystac z toalety . Mam czekac na badania maja robic mi usg zyl. I sie mecz parodia.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Mieli sciagnac pessar nie sciagneli ordynator jak kierowal na szpital swoje doktorka co przejmowala swoje ponac juz nawet nie trzyma i mieli mi go odrazu sciagnac.
Maly ma 2700