X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka no ja tak się nastawiam że może za 3tyg już bym była po wszystkim hehe fajnie by było no dowiem się coś więcej na wizycie ale to dopiero 19 kwietnia

Kiedy robicie wystrój świąteczny w domu? Ja tak myślałam teraz od soboty bo niedziela jest palmowa

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb kciuki, dzieć już duży i fajny :) muszą pewnie wiedzieć co dokładnie Tobie jest, dlatego najpierw doppler, bo objawy niepokojące, może dlatego nie chcą dać polowych, żeby nie zaburzaly obrazu objawów, tak myślę, o której ten doppler? Od kiedy jesteś w szpitalu? No niech ten pessar zdejma jak wody lecą, w tym tyg ciąży przy saczacych wodach kończyli by ciaze u nas, bo ryzyko infekcji, a tydzień duży, inaczej jest w 30tc, wtedy podaję się antybiotyk i monitoruje crp.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszności ja tez miewam, ale dziecko już jest bardzo wysoko i uciska na przepone,narządy w środku też są scisniete stąd trudności z oddychaniem napewno, tak samo z wyróżnieniem ja codziennie się załatwiam ale też dużo gorzej idzie i chyba jednak przed cc będę chciała t lewatywe bo znów będę się męczyć tydzień....

Słodka

No kurde gdyby to można byko przewidzieć albo wybrać kiedy się dziecko urodzi to fajnie by było :) nie mówię tu o cc planowych bo to co innego, to jest skrzyżowanie drogi naturze hehe :P

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Na to bym chciała tak 1 maja urodzić fajna data dużo wolnego więc i mąż by nie musiał brać urlopu ciekawe tylko czy jak są te święta 1 i 3 maja to czy może być mniej personelu itp no ale chyba nie powinno
    Jest mniejsza obsada lekarska, czyli lekarze tylko dyzurni, u nas jest ich 4 jeden na ip, jeden na patologie i izolacje, jeden na położnictwo i jeden nadzór. Ci z PC i z pologow chodzą na s por i oczywiście nadzór. Nie ma też wtedy laktacyjnych położnych i oddzialowych, ale tak to położnych jest tyle samo, znaczy nie ma też takiej od usg itp, nie robią amniopunkcji, czy operacji prenatalnych w takie dni. Ale normalnie wszystko działa, są też indukcje cc, może nie planuje się ciężkich cc, ale takie zwykłe, albo nagłe robią.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Dziewczyny czyli to normalne i nie ma co panikowac? Bo mąż mnie męczy żebym dzwoniła do ginekolog a ja ostatnio pytałam jej o te duszności, twardnienie i przyspieszony puls i mówiła że wszystko ok, normalne. Teraz mam to po prostu częściej. Mąż przywiezie mi dziś ciśnieniomierz to zobaczę czy nie za duże te napady cisnienia
    Im bliżej porodu tym macica bardziej ćwiczy. Brzuch jeszcze wysoko, stąd duszności, jednak jeśli cokolwiek niepokoi to się skonsultuj z lekarzem. Pomiar ciśnienia warto w tej sytuacji zrobić.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogole już panikuje że mam te bakterie z gbsu co wyszła bo jakby poród zaczął się sam to na bank ja nie zdążę te 4h żeby mi podali antybiotyk bo moje porody jak już były mocne skurcze to trwały dobre 3h no i jeszcze chciałabym rodzic nie w szpitalu obok mnie tylko w tym co mam lekarza a muszę jechać 70km

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka to zrobia crp dziecku po porodzie, będzie dobrze :) już po 2 h ryzyko transmisji spada do 5%, część kobiet przyjeżdża w tak zaawansowanym porodzie, że nie ma pełnej profilaktyki, no co zrobić, nie zatrzymamy porodu 😜

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb mocne kciuki!

To ja nie będę gorsza, też mam takie duszności, raz lepiej raz gorzej :D Pomaga chodzenie ;) Brzuch jakoś specjalnie nie twardnieje, czasem w jednym miejscu się zepnie, ale na chwilę i normalnie gdybym go ciągle nie macała to bym tego nie wyczuwała :D

Wróciłam z badań, zjadłam śniadanko, teraz kawka, a za tydzień już wizyta, ale mi czas leci szybko ! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 08:30

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb kciuki! <3
    Mnie też poddusza. Lekarz obiecywał, że po 36 tc brzuch zacznie opadać i będzie się lżej oddychalo i na to czekam;)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no tak no bo to w końcu jakieś wolne dni od pracy więc musi być mniej personelu

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Słodka to zrobia crp dziecku po porodzie, będzie dobrze :) już po 2 h ryzyko transmisji spada do 5%, część kobiet przyjeżdża w tak zaawansowanym porodzie, że nie ma pełnej profilaktyki, no co zrobić, nie zatrzymamy porodu 😜
    No tak co racja to racja tylko szkoda dodatkowego stresu klucia dla malej

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjście dla młodego kupiłam pajac welurowy i po tych słonecznych dniach mówię kurczę to mi się wcale nie przyda ale patrząc na ta szalona pogodę.i temperatury to dobrze że go mam.bo jescze na porodowke pójdę w kozakach i puchowej kurtce 😱😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem ciekawa czy te spiecia brzucha się zapisza na ktg. Mam już w piątek i naprawdę nie mogę się doczekać. Specjalnie przed walne spacerniak;)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb trzymaj się tam, już niedługo, oby okazało się wszystko ok z krążeniem

U mnie ostatnio twardnienia brzucha są bardzo silne popołudniami i wieczorami. Na dodatek Mały boleśnie wwierca się w szyjkę, aż czuję tam takie kłucie paralizujące, promieniujące na krzyż.
    Niby 34tc ale zastanawiam się czy nie wyjdzie te 2 tyg wcześniej

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Puszek no tak no bo to w końcu jakieś wolne dni od pracy więc musi być mniej personelu
    Nawet w zwykły weekend jest mniej personelu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz widze jak teraz sie zacznie, ze kazda juz rodzi albo tak by chciala ;)

Dziewczyny serio chyba więcej dzieci rodzi sie w terminie a nie przed takze relaks :D

Czesc z nas to jeszcze przenosi te ciaze-zobaczycie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie dziś na obiad ?? Do mnie o 10 przyjedzie teściowa bo będzie młodym się zajniwac żebym mogła odpoczywać i leżeć spokojnie... I w sumie kupiłam mielone bo chyba mam chęć zjeść je z mizeria 🤩

Po tym antybiotyku wszystko od tych oskrzeli mi się odrywa że aż młody jest nerwowy jak kaszle :/ oby szybko przeszło bo już dosyć tych wszystkich przeziebien mam

• Pantera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me masz rację, większość rodzi się 39-41tc
    Ja jestem przykładem, że można urodzić w dniu terminu :)
    Chociaż przy drugim i kolejnym dziecku większe prawdopodobieństwo urodzenia wcześniej, warto spytać swojej mamy, jak to było u niej

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb-trzymaj się tam dzielnie! Oby wszystko poszło po Twojej myśli , no i przestało boleć!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nawet w zwykły weekend jest mniej personelu ;)
    Tak to jest ta sama obsada jak zwykły weekend :)

Izka37, 4me lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ